Şimdi Ara

ford focus c-max'a benzin yetişmiyor !!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
24.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Depoyu fulle. 100km yol yap, gene fulle kaç kaç lt benzin alıyor, anlarsın ne kadar yaktığını..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DobloJTD

olmaz tabikide 5-6 lt kalır tahminimce tabi en doğrusu senin dediğin gibi ölçmek. doldurup 100 km sonra yeniden almak.

Selamlar,

En az 8 lt kalıyor. Daha öncede yazdım depoyu full yapacaksınız ve 100 km temde 90 km sabit hızla durmaksızın gidin. Sonra tekrar aynı istasyon ve pompada fulleyin. Aynısını serviste yapıyor. kullanımda da gaz pedalına tüy hafifliğinde basarak , aracı yüksek devre çıkarmadan kullanmak gerekiyor.
    Eğer tüketim değerleri normalse motorda sorun yok.
    55 - 8 = 47 litre 47/360*100= 13 lt 360+ 62 (bu tüketime göre 8lt ile yapacağınız yol)=422 km menzil evet bu biraz fazlaca. 1.6 zafira ve touranlar bile bu kadar yakmıyorlar.En iyisi siz yakıt ikaz ışığı yandığında depoyu fullettirin bakalım kaç lt alıyor. Mümkünse düz eğimsiz bir istasyonda.

Birde araçların işletim sisteminin bir özelliği vardır. Kullananın sürüş alışkanlıklarına göre tüketimi ayarlayabiliyor. Bu yüzden aracın akü kablosunun serviste sökülüp sistemin resetlenmesininde faydası olabilir, birde yeni versiyon işletim sistemi varsa yüklensin.Servislerin hiç sevmediği işlerden biridir bu çok yakıyor şikayeti, ama biraz bastırın.
    Lenovo Legion i7 11800H RTX 3060 17",HP OMEN i7 11800H RTX 3070 17", SAMSUNG JU7000 TX65" 3D 4K LCD, PANASONIC TXP50G20 PLASMA TV, LG 50PH670S 3D PLASMA TV, 2021 TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID GASOLINE DREAM E-CVT, 2019 PEUGEOT 3008 GT LINE 1.5 DIESEL EAT8

• Benzinli focuslarsa gaza basmaya gelmez.Gaz pedalını okşayarak gidersen şehir içi 9 lt civarında yakarsın.Bu da sınıfı için normal bir değer.Özellikle 1.2. ve 3. vitelerde yüksek devirlerde (2500+) kullanırsan yakıtı düşürmen imkansız olur.

Orjinalden alıntı: isa-80

arkadaşlar geçen hafta 2004 model c-max aldım 45 000km de 1.6 düz vites (trend)ancak aldığımda tahminen 6 -maximum 7 litre yakar diye düşüğümüz aracım yol bilgiayarıda 10.8lt yazdığını gördüm 3 gün sonra servise götürdüm hava filtresi buji vs vs deiştirildi benzin az yakar diye düşünürken gene tüketim aynı seviyede kaldı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

2005 model c-max trend 3 yıl boyunca kullandım şehir içi 8,5 lt hiç geçmedi. Senin arabada ya yol bilgisayarı yanlış yada başka sorunlar var elinden çıkar bence şimdi ranger kullanıyorum otomatik vites 2500 motor 0.28 ytl yakıyor
  • arkadaşlar benzin dibine kadar bitmişti ve fulledik benzin ışığı yandığında 260km yol yapmış olduk yani benzin ışığıyla 8lt benzin kalıyo maximum 100km daha yol yaptığımızı düşünelim ışıkla 360km gitmiş oluyoruz kısaca tüketimi bu aracımın.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 9 Şubat 2008; 3:16:27 >
  • arkadaşlar şuan fulll depoyla 360km yol gidiyorum peki lpg takarsak menzil nekadar oranda artar acaba ???

arkadaşlar şuan fulll depoyla 360km yol gidiyorum peki lpg takarsak menzil nekadar oranda artar acaba ???

Menzilin artmaz. LPG taktırdığında az yakacak diye bişey yok. Araba km de kaç lt yakıyorsa aynı oranda LPG tüketimi olacak. Sadece LPG yi benzinden ucuza alıyorsun. Hepsi bu.
  • quote:

arkadaşlar şuan fulll depoyla 360km yol gidiyorum peki lpg takarsak menzil nekadar oranda artar acaba ???

360 km bi depoyla ne demek yaa..ciddi bir sorun var gibi görünüyor araçta..

şakamı ne 360 km...

quote:

• Verdiğiniz değerler anormal. Ama sürekli sıkışık trafikte 1 ve 2. viteste normal olabilir.
    En güzeli aracın yol bilg. sıfırlayıp tem otoyoluna çıkmak ve 100ü geçmeden kullanmak. c max için söylüyorum ort. 7 ltden fazlaysa o araçta problem var demektir.
    Ama şehir içinde kullanılan bir aracın yakıt tüketimine yorumda bulunmak yanlış olur.
  • biz şehir içinde kullnıyoruz sürekli araç istanbulda en yoğun zamanlarda iş çıkışları vs vs akşamları full köprü trafiğinde ondanda kaynaklanıyo olabilir bi servise götürücem haftaya gene bu arada 55lt aracın deposu

biz şehir içinde kullnıyoruz sürekli araç istanbulda en yoğun zamanlarda iş çıkışları vs vs akşamları full köprü trafiğinde ondanda kaynaklanıyo olabilir bi servise götürücem haftaya gene bu arada 55lt aracın deposu

yine de çok.
    hava filtresinden bujilerden eminmisin.
    yol üzerinde 5-6 trafik ışığı var. Genel olarak akıcı bir trafik. Aracım ortalama olarak 6,8-7,3 arası gösteriyor. (Not: km, ortalama hız ve ort. yakıt gibi alanları sıfırlamanızı tavsiye ederim) aslında bir C-MAX (benzinli) için çok çok iyi bir değer. Ama yinede aylık birhayli yüksek yakıt faturası beni bekliyor. 1 L. benzin 3,10 YTL olur mu kardeşim?

Normalde toplu taşıma tercihimdir(bence çok ama çok gerekli değilse özel araç kullanılmamalı). Gereksiz kullanıma da şiddetle karşıyım Lakin mecbur kalınca yapacak birşey olmuyor.
    Bu değerleri nasıl yakaladığımı sorarsanız; biraz tecrübe (az fren kullanmak, ani dur kalklardan kaçınmak..vs), gaza gereğinden fazla basmamak, aracı devrinde kullanmaya özen göstermek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *albay* -- 14 Şubat 2008; 15:24:34 >

• ne alakası var diyeceksiniz ama benzinli olupta benzin yetişen araba yok gibi. ( başlık; focus c max'a benzin yetişmiyor)
    dizel en iyisi gibi görünüyo...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.