Şimdi Ara

Focus tan bıktık şehiriçi en az 7 litre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamda da yazdığı gibi araç dizel arkadaşlar

Ya arkadaşlar geçen gün focus u otosan a götürdüm komple motor açıldı bakıldı hiçbişe yok dendi uzun yola çıkıldı 4.6 litre yakmaya başladı ama şehir içinde birara 10 litre yazıyordu ama araçta bişe yok çekiş iyi kaçak yok anlamıyorum nedir sorun millet focus la şehir içinde 6 litre yakıyor ben en az 7 oda sakinde agresifte 10 litre deliricem ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laax -- 21 Eylül 2011; 11:37:28 >

• Dur kalk trafikte normal. Kısa mesafelerde de 10 litre gösterebilir. Ben 11 litreleri görüyorum bazen.
  • zaten hiç az yakmadı ki. çoğu focusçu çok yakıyor diyor forumda.
  • Arkadaş ne iştir ya yarın gidip yazılımını güncelletiyim olmadı chip yaptıracam anasını satıyım insignia ya binmeye çekiniyoruz adam 10 litre mazot yakarsa gider insignia ya binerim daha iyi
  • Focus'un ne benzinlisini ne de dizelini kullanan hiçbir arkadaşımdan "çok az yakıyor, çok memnunum" dediklerini duymadım
  • Arkadaş fiesta var 68 HP uzunda 90 ı geçme 3.5 litreye kadar düşüyor klima açık halde ulan 1.4 motor ondaki focustaki 1.6 ikiside psa yapımı .oku çıktı ya valla soğudum
  • fransız alın her zaman en tasarruflusudur peugeot 308 citroen c4 reno megane
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN7773

fransız alın her zaman en tasarruflusudur peugeot 308 citroen c4 reno megane

orası öylede hocam focus herbirinden üstün
  • sorun sizde olmasın yani agrasif sürmüyorsunuz ama ekonomikte süremiyorsunuz belki?
  • Allah Allah bende 1.6 Ecoboost Mondeo var ben bile şehiriçi 10 litre yakmıyorum,Focus'un dizelinin 10 lt yakması çok saçma üzücü bir durum.
  • ben 2.0 motorla o degerlerle geziyorum allah kolaylik versin
  • Çipleyin,en azından gittiğine sevinirsiniz.
  • Bir önceki arabam 2007 90 hp tdci focustu. Şuanki aracım 1.6 hdi 407. Bu araba daha ağır ve daha güçlü olmasına rağmen daha az yakıyor. Aslında motorlar ortak PSA. Şanzıman farkından dolayı yakıt farkı olabilir.
  • bu aralar aynı motoru kullanan Volvo s40 kullanıyorum şirkette, izmir içi yogunluga baglı olarak 6-7.2 lt arası tüketiyor. Servise götürüp sorunu çözümleyene dek aracı teslim almayacagınızı söyleyin (imzanızda 2010 model oldugu yazıyor, garanti kapsamında olmalı)
  • aynı şikayetten komşumuzda muzdaripti bende boş ağırlığına baktım 1500 kg geçmiyor

ama fordun meşhur lakapı çok yakar tam isabet olmuş artık doğru veya yalan bir şey diyemiyorum

hiç az yakar diyene rastlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Focus'un ne benzinlisini ne de dizelini kullanan hiçbir arkadaşımdan "çok az yakıyor, çok memnunum" dediklerini duymadım

Fordlar az yakmaz ki. Ford arabaların az yakması eşyanın tabiatına aykırı. Arkadaşım hafifi ticari Connect aldı. Kredisini bitirene kadar hep aynı şeyi söylerdi.

Bu araba ocağıma incir dikiyor.

Sonra Doblo aldı. Cebim para görmeye başladı derdi. Tabi attan inip eşeğe bindim şeklinde de söylerdi hep.

Şimdi Caddy kullanıyor. Onun yakıtından da memnun.

Burdan çıkan sonuç: Fordlar az yakmaz. Az yakarsa arabada bir hata var demektir.

• Aynı araçtan bende de var ve 16000km'yi devirdim. İstasyondan aldığım mazotun istatistiklerini 0km'den itibaren tutuyorum. Aracımı ilk aldığımda depoyu fulletmiştim. Geçen depoyu fullettiğimde bu zamana kadarki yakıt tüketimim 6.0lt/100km çıktı. Bunun yaklaşık 10000km'si şehir içi denebilecek nitelikte. Aracımı da pek yavaş kullandığım söylenemez. Muhtemelen aracınızın motorunda bir sorun var. Üzerine girmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Focus'un ne benzinlisini ne de dizelini kullanan hiçbir arkadaşımdan "çok az yakıyor, çok memnunum" dediklerini duymadım

Fordlar az yakmaz ki. Ford arabaların az yakması eşyanın tabiatına aykırı. Arkadaşım hafifi ticari Connect aldı. Kredisini bitirene kadar hep aynı şeyi söylerdi.

Bu araba ocağıma incir dikiyor.

Sonra Doblo aldı. Cebim para görmeye başladı derdi. Tabi attan inip eşeğe bindim şeklinde de söylerdi hep.

Şimdi Caddy kullanıyor. Onun yakıtından da memnun.

Burdan çıkan sonuç: Fordlar az yakmaz. Az yakarsa arabada bir hata var demektir.

o zaman az yakan Focus'a rastlanıldığı zaman "fabrika hatası" diyip dava açılmalı

• Agresif kullanırsan yakar, ancak benim aracım da focus euro5 motor, sehir ici normal trafikte 5,6 5,7 litre tüketimim var, ortalama hız 28-30 km/h. Yani neden fazla yakar derseniz bazı sebepleri siralayim...
    Araca tavsiye edilen yağdan daha kalın yag konulmuşsa,
    Hava, yag, mazot filtrelerinin bakımları gelmişse, yada yag bakimi gelmişse,
    Turbo hortumlarında kacak varsa, intercoller vazifesini yapamazssa,
    Kötü mazot kullanılıyorsa,
    Enjektor bakimi yapılmamışsa, yada durumunun nasıl olduğu bilinmiyorsa,
    Aracın olurya belki freni tutuk falan kaldıysa tuketimi arttir, bunların hepsi değişken seyler.

Tamam ford biraz yakar, ama dedemin bir lafı var ;" ford bu, ya çeker, yada koparır..." der hep. Kendisi ford Belcika Fabrikası'ndan emekli oldu kendisinin otomobil bilgisine herzaman guvenmisimdir. Kolay gelsin
  • Cok yakiyor diye 3 bin km deki focus umu sattim aldiktan 15 gun sonra :-).
    Ama su var herkesten yarim ve ya 1 lt fazla yakiyorum bunu bende anlamadim gitti cokta sakin kullanirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.