Şimdi Ara

focus mu auris mi????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
14.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sizce hangisi; ford focus 1.6 tdci titanium veya toyota auris 1.4 D-4D comfort extra. fiyatları yakın sayılır. yakıt ekonomosi, performans, konfor,iç mekan genişliği, işçilik gibi konularda kullananlar fikir verirlerse sevinirim.teşekkürler.

• Ben Ford Focus 1.6 TDCİ Titanium'u tercih ederdim. Öncelikle 109PS'lik TDCİ motor 240Nm torkuyla, 90PS'lik 205 Nm torka sahip 1.4 D-4D'den çok daha performanslıdır. Ayrıca TDCİ motor 16V iken D-4D motor üstten tek egzantirikli yani 8V'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 9 Eylül 2009; 17:27:36 >
  • Ford Focus 1.6 Tdci Titanium benım kullandığım araç.. Gözlemlerime göre + ve - lerini yazayım... Birde bildiğim kadarıyla bir kıyaslama yapayım..

Önce Artıları..

+Kaliteli malzemeye sahip,kaliteli işçiliğe sahip ve kaliteli bir müzik sistemine sahip bir araç...
    +Dizel motorundaki güç muhteşem.. Gaza ayağınızın ucuyla bile dokunduğunuzda yokuşlarda çok iyi tırmanıyor..Adeta koltuğa yapıştırıyor..
    +Yol tutuşu mükemmel , Hele birde iyi lastik varsa üzerinde yola yapışıyor..

Şimdi Eksileri

-Dizel motorun sesi çok fazla adeta traktör gibi ..
    -Ses Yalıtımı çok olmasada biraz zayıf..
    -Göğüs biraz geniş kısa boyluysanız koltuğu yükseltmeden kaputu göremezsiniz .. (Ben kaputu görerek sürmeyi sevenlerdenim , bu kişiden kişiye değişir)

Şimdi Gelelim Kıyaslamaya

*Focus daha eski bir kasaya sahip , auris daha yeni bir araç..
    *Focus'un aurise göre yol tutuşu ve performansı kat kat iyi..
    *Focusun Görünüşü aurise göre daha iyi (Buda göreceli bir kavram , ben aurisin şeklini beyenmiyorum)

Focus = 115 Bg 240Nm Tork - 1600 motor
    Auris=90 Bg 190Nm Tork - 1400 Motor..

Ben olsam tercihimi focusdan yana kullanırdım, Yukarıdaki yazımda objektif olmaya çalıştım.. Karar sizin şimdiden hayırlı olsun..

• focus daha iyi bir tercih gibi duruyor.auris in tek avantajlı yanı bildiğim kadarıyla en az gürültülü çalışan dizel motor.gerisi beğeniye kalmış.bence iki aracıda test et.bu arada auris ve focus otomatik vites mi?
  • ikiside manuel.
  • Corolla dan sonra Focus almıştım, benim için kesinlikle Focus.
  • bence focus al.auris in hiç bir çekici yanı yok.eski corolla hb i makyajlayıp adını auris yaptılar.insan en azından motorunda bir değişiklik yapardı.bence ford focus iyi seçim.bulabilirsen kırmızısı çok güzel duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    5 yıl önce açıldı
    Focus mu Corolla mı ?
    4 yıl önce açıldı
    İ20 mi Clio mu? Aveo mu? Yada?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. buarada focus dizel kullanan arkadaşlar acaba şehir içi şehir dışı yakıt ortalmalarını söyleye bilirmi(fabrika değerleri değil kendi kullanım değerleriniz).teşekkürler.
  •  focus mu auris mi????

karar senin ama bence focus

şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagca

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. buarada focus dizel kullanan arkadaşlar acaba şehir içi şehir dışı yakıt ortalmalarını söyleye bilirmi(fabrika değerleri değil kendi kullanım değerleriniz).teşekkürler.

Şehir içi 6.2lt civarı , şehir dışı 4lt civarı tüketimi var..
  • focus derim
  • Auris diyorum.çok daha sessiz çok daha konforlu daha kaliteli bir araç. Aurisin garantisi 3yıl garantili focus 2 yıl. servis olarak toyota forddan çok daha iyi.performans olarak fazla bir fark yok. focus 0-100 11.0sn auris 11.9sn. kat kat üstün dediğiniz performans 1 sn bile olmuyor .yol tutuşta focus daha iyidir. yakıt tüketimi olarak auris daha az yakar.araç olarakta auris daha az sorun çıkartır. bu yüzden auris diyorum.
  • FORD FOCUS NEDENLERİ ZATEN ORTADA!!! auris alıp çılgınlık yapmaya gerek yok...

focus mu auris mi????

focus mu auris mi????

focus mu auris mi????

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

Auris diyorum.çok daha sessiz çok daha konforlu daha kaliteli bir araç. Aurisin garantisi 3yıl garantili focus 2 yıl. servis olarak toyota forddan çok daha iyi.performans olarak fazla bir fark yok. focus 0-100 11.0sn auris 11.9sn. kat kat üstün dediğiniz performans 1 sn bile olmuyor .yol tutuşta focus daha iyidir. yakıt tüketimi olarak auris daha az yakar.araç olarakta auris daha az sorun çıkartır. bu yüzden auris diyorum.

Sanırım performans sizin için sadece 0-100 ama işin aslı öyle değil. Focus 240nm tork auris 205nm tork. İkisine de aynı yükü yükleyip yokuşta kapıştırın bakalım auris mi focus mu? Teknik verilere bakıp arada 1 saniye var diye neredeyse auris bence daha performanslı diyeceksiniz... Gelelim daha kaliteli ve daha konforlu meselesine. Focus'un süspansiyon sistemi auris'inkine göre Türkiye şartlarına kat be kat daha uyumludur. Yol sesi ve sarsıntı zaten araçta aranan konforun %50sidir ve auris bunu Türkiye yollarında SAĞ-LA-YA-MAZ. Yol tutuş olarak tartışmaya gerek yok zaten. Sorun olarak da toyota ford'a göre daha sorunsuzdur bunu da herkes bilir....

• Ben sizin yerinizde olsam hiç düşünmezdim bile,hemen Focus siparişi verirdim.

Nedenleri yukarıda yazılmış zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

Auris diyorum.çok daha sessiz çok daha konforlu daha kaliteli bir araç. Aurisin garantisi 3yıl garantili focus 2 yıl. servis olarak toyota forddan çok daha iyi.performans olarak fazla bir fark yok. focus 0-100 11.0sn auris 11.9sn. kat kat üstün dediğiniz performans 1 sn bile olmuyor .yol tutuşta focus daha iyidir. yakıt tüketimi olarak auris daha az yakar.araç olarakta auris daha az sorun çıkartır. bu yüzden auris diyorum.

Sanırım performans sizin için sadece 0-100 ama işin aslı öyle değil. Focus 240nm tork auris 205nm tork. İkisine de aynı yükü yükleyip yokuşta kapıştırın bakalım auris mi focus mu? Teknik verilere bakıp arada 1 saniye var diye neredeyse auris bence daha performanslı diyeceksiniz... Gelelim daha kaliteli ve daha konforlu meselesine. Focus'un süspansiyon sistemi auris'inkine göre Türkiye şartlarına kat be kat daha uyumludur. Yol sesi ve sarsıntı zaten araçta aranan konforun %50sidir ve auris bunu Türkiye yollarında SAĞ-LA-YA-MAZ. Yol tutuş olarak tartışmaya gerek yok zaten. Sorun olarak da toyota ford'a göre daha sorunsuzdur bunu da herkes bilir....

ben zaten auris daha performanslıdır felan demedim.öyle bi iddaam yok focusun güçlü olduğu ortada.ben arada kat kat performans farkı yok dedim sadece.bu araçlar aile arabası ralliye katılmıyacak.performans çokta önemli olmasa gerek.tartışmaya bile gerek yok.
    konfor olayına gelince auris focustan çok daha konforludur.içi çok daha sessizdir.bunu anlamak için ikisiylede küçük bir gezinti yapmanız yeterli.özellikle bozuk yollarda.
    focusu tavsiye edenler nedenlerini sayar mısınız? performans ve yol tutuşu mu sadece? neden garatisinin az olduğunda auristen fazla yaktığından, ford servislerinin ilgisiz olduğundan, iç mekanın kapı kollarının plastiklerinin kötü olduğundan(auriste focustan iyi sayılmaz bu konuda ama uzun dönemde toyota daha iyidir), toyota kadar sorunsuz olmadığından neden bahsetmiyorsunuz? ayrıca auristen daha pahalı olduğundan neden bahsetmiyorsunuz? Auris Türkiyede üretiliyor bu bile auris almak için neden olabilirn bence.
    nedenleri yazılıymış performansmış yol tutuşmuş.sanki auris yol tutmuyor, ford f1 araçları ile yarışıyor bu konuda. Abartmayalım bence. focus bu sınıfta yol tutuşta en iyisi hakkını yiyemem ama abartanlara tepkimi veririm.
    toyota kalitesi dururken ben olsam riske giripte ford almazdım.

• quote:

ben zaten auris daha performanslıdır felan demedim.öyle bi iddaam yok focusun güçlü olduğu ortada.ben arada kat kat performans farkı yok dedim sadece.bu araçlar aile arabası ralliye katılmıyacak.performans çokta önemli olmasa gerek.tartışmaya bile gerek yok.
    konfor olayına gelince auris focustan çok daha konforludur.içi çok daha sessizdir.bunu anlamak için ikisiylede küçük bir gezinti yapmanız yeterli.özellikle bozuk yollarda.
    focusu tavsiye edenler nedenlerini sayar mısınız? performans ve yol tutuşu mu sadece? neden garatisinin az olduğunda auristen fazla yaktığından, ford servislerinin ilgisiz olduğundan, iç mekanın kapı kollarının plastiklerinin kötü olduğundan(auriste focustan iyi sayılmaz bu konuda ama uzun dönemde toyota daha iyidir), toyota kadar sorunsuz olmadığından neden bahsetmiyorsunuz? ayrıca auristen daha pahalı olduğundan neden bahsetmiyorsunuz? Auris Türkiyede üretiliyor bu bile auris almak için neden olabilirn bence.
    nedenleri yazılıymış performansmış yol tutuşmuş.sanki auris yol tutmuyor, ford f1 araçları ile yarışıyor bu konuda. Abartmayalım bence. focus bu sınıfta yol tutuşta en iyisi hakkını yiyemem ama abartanlara tepkimi veririm.

Peki siz toyota kalitesi varken ford almayın...

• FOCUS tabiki

Geçmişte aklımda kalan Ford ile ilgili sloganlar;

Alırsın ford, olursun lord.
    Ford'da hep daha fazlasını bulacaksınız.

Herkes gerekli açıklamayı yapmış, çok bir şey söylememe gerek yok, Ford Focus'u alır keyfime bakardım.
  • quote:

aynen katılıyorum
    bende oyumu KALİTE ve SORUNSUZLUKTAN yana kullanıp TOYOTA AURIS diyorum
    ailede ve şirkette bol miktarda ford ve toyota tecrübemiz oldu....hemde kısa değil uzun yıl tecrübesi....sallamadan yorum yaptığıma emin olabilirsiniz
    ford kısa mesafe koşucusudur ve 1-2 sene memnun eder sonra üzmeye başlar, ama toyota maraton koşucusudur uzun süreler üzmez ve memnun kalıırsınız.bunu atlamayın!!!

ilave: bana ford mondeo ghia-x otonuz ne oldu diye soranlar olabilir.....1-2 sene kullandık, öncesinde avensis vardı, onu satıp bunu almıştık, açıkçası avensisi çok arattı mondeo.... bu yaz sattık ve yine avensis'e geri döndük....şu an doğru kararı verdiğimize eminiz.....tecrübe çok şey öğretiyor insanlara....bilmem anlatabildimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Eylül 2009; 20:13:16 >

• focus derim daha performanslı motor yol tutuş + olarak kaliteli müzik sistemi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.