Şimdi Ara

FM 09 Zor Mu Saçma Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir cm 03-04 oyuncusuydum cm bıraktım fm09 oynamaya karar verdim neyse şimdi fb ile tr ligindeyim taktik dr-dl-dc-dc-dmc-amc-mr-ml-fc-fc sezonun ilk yarısını 5.sırada tamamladım fakat misal kocaelisporla yapıyorum bu adam ligde sonuncu ve sadece 1 maç kazanabilmiş adam gelip beni 2-0 gibi bir sonuçla yeniyor ayrıca mesela güçlü bir takımla maç yapıyorsunuz ilk golü siz attınız adamlar illa gol atıcak sen attıktan sonra sen hiç atak yapamıyorsun

• İkiside değil.Stratejiye dayanıyor.Eğer Kocaelisporun taktiği seninkine avantajlıysa ve senin dezavantajların çok belli ise kaybeden sen olursun.Sonuncu olması çok farketmiyo.Gerçek hayatta da böyle.O yüzden birazda sana bağlı.
  • oyun ilk çıktığı zaman maç kazanmak nerden baksan imkansız gibi birşeydi.. patchlerle bunu düzelttiler.. zor değil taktiğin ve futbolcuların önemli.
  • 9.3.0 yüklü zaten şuan ama taktik olarak içeriğini ayarlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UserNameNotFound -- 30 Haziran 2009; 5:00:59 >
  • Bendede oluyor kocaeli spor a kaybetmem önemli değilde ben gol atıyorum ondan sonra attack yapamıyorum cıldırıyorum.
  • kendi takımızın gücüne ve taktiğine güvenemediğiniz zaman rakibin zayıflıklarına göre taktiğinizi değiştirin.
  • taktik önemli cm 03/04 den daha zor bi oyundur (ama cm nin tadı ayrı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --FOSSA-- -- 28 Temmuz 2009; 2:50:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komik yada Kötü Sorular +16
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyun zor ve güzel ben eski serileride ilk sezonda uefayı kaldırırdım şimdi gruptan çıktım ikinci turda elendim
  • FORZA KÖRFEZ !

Gerçkte daha kötüleri oluyor.

bknz:Lig birincisi GS,lig sonuncusu KS.2-5.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunham

FORZA KÖRFEZ !

Geçen sene hacettepeye yenilmiştik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLG# -- 29 Eylül 2009; 14:16:51 >
  • quote:

FORZA KÖRFEZ !

aynen (=
  • dün akşam bi futbolcu vardı adama teklif yaptım adam beni tercih etmedi karşıyakaya gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: UserNameNotFound

dün akşam bi futbolcu vardı adama teklif yaptım adam beni tercih etmedi karşıyakaya gitti

Kim o ?
  • Bende de oluyordu şöyle çözdüm; eğer rakibin senden çok güçsüzse ve sen kontrollü bir taktikle çıkıyorsan şansa falan 1-2 gol atıyorlar uzaktan, korner vs. böyle güçsüz rakiplere karşı biraz risk alacaksın hep hücum edip rakibi boğacaksın. Ama eğer senden güçlü bir takım varsa ona da kontrollü ve bulduğu pozisyonu iyi değerlendiren bir taktikle çıkarsan bu tip sonuçları minimum düzeye indirirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chevher

quote:

FORZA KÖRFEZ !

Geçen sene hacettepeye yenilmiştik

Onlarada mı yenildiniz?

• Fm zor değil cm kolay
  • FIFA MANAGER diyorum baska birsey demiyorum..
  • Her yerde cogu kişi fm 2010 da oyunu insallah zorlastırırlar diyor.siz oyun cok zor diyosunuz
    kardes eger bi kaç fm uzerine kurulu forum sitesini takip edersen taktiklerin nasıl kullanılması gerektigini bulabilrsin.
    ilk basta bende kendi basıma taktik yapıp oynamayı denedgmde cok kotu sonuclar almıstım...
  • oyunda zorluktan çok mantık sınırlarını zorlayan gerçekler var. benim gördüğüm kadarıyla eğer rakip güçsüzse allah ne verdiyse saldırmak iyi bir taktik oluyor. yoksa acayip goller yeniyor.

ayrıca sizin yüz verip de almadığınız kaleciler acayip maçlar çıkartıyor.casillas,buffon,mandanda,adler,lloris gibi kaleciler ise Çanakkale geçilmez ayarında maçlar çıkarıyor. rakibin gol atan oyuncularına bir bakın istatistik olarak ne hikmetse sadece benim maçlarda gol atıyorlar. genelde defans ve orta saha oyuncuları böyle.

bir örnek daha verirsek yabancı bir oyuncuyu yeni transfer ettiniz bu oyuncu sizin taktiğe ve takıma alışana kadar doğal olarak bir süre geçiyor. bu süre zarfında oyuncu da tam bir performans göstermiyor. tabi bu sizin için geçerli çünkü real madrid vagner love'yi transfer ediyor ve daha ilk maçta adam kırk yıllık real madridli gibi oynuyor.

bunun haricinde bazı takımlar pazarlama taktiği olarak çok güçlü. premier ligin önemli takımları,real madrid, barça, inter,bayern gibi takımları dış sahada yenmek sizin takım ne kadar güçlü olursa olsun çok zor.

bir de bazı oyuncular aşırı derecede güçlü yapılmış: vukcevic,cahill,vagner love,toulalan,lassana diarra gibi bazı oyuncula haddinden fazla güçlü. ayrıca siz transfer ettiğinizde sakatlıktan bir türlü dikiş tutturamayan oyuncular başka bir takımda tüm sezonu sakatlanmadan geçiriyor.

• Nasıl oynuyorsanız muhtemelen eksik yaptığınız bir şeyler vardır. 100 küsür maçtır mağlubiyet almıyorum, oyuncuların her birinin her özelliğine dikkat etmek gerekiyor. Hepsinin durumlarını hesaba katmak gerekiyor. Takım harmony'sini hep yüzde seksen üzerinde (Bende %85-88 arası değişiyor) tutmak gerekiyor. Eğer iyi bir takımınız yoksa ya da bireysel yeteneği ile takımı sırtlayacak oyunculara sahip değilseniz kadronuzu Team Work, Work Rate, Stamina gibi özellikleri yüksek olan oyunculardan kurarsanız daha kaliteli bir kadroya sahip olan takımları devirmeniz kolaylaşıyor. Özellikle Squad Harmony olayı neredeyse oyuncular kadar önemli bir özellik. Genelde galibiyetler düşen ya da zaten düşük olan Squad Harmony değerini hızlıca yükseltirken takımın kalabalık olması bu uyumun bozulmasında en önemli etkenlerden biri oluyor. Oyuncularınızı kiralamaktan çekinmeyin. Size kolay bir kiralama yöntemi tavsiye edeyim, diyelim ki hali hazırda as oynayabilecek bir oyuncunuz var ama aynı kalitede aynı mevkide oynayabilecek birden fazla oyuncunuz da mevcut. Bu durumda takımın harmony değerini bozmak istemediğiniz için kiralama yoluna gidiyorsunuz ama kimse oyuncunuzu kiralamak istemiyor. Yapacağınız şu; oyuncuyu yeni transfer etmiş dahi olsanız transfer listesine koyuyorsunuz. Ve kiralık olarak takımlara öneriyorsunuz. Takımlar mesela 10 milyon euro değeri olan bir oyuncuya 1 milyon euro peşin, kirası bittiğinde de 9 milyon euro ödemeyi öneriyor. Bunu kira sonunda 9 milyona satma opsiyonunu kaldırarak iptal ediyor ve Non-Negotiable yapıp teklifi geri gönderiyoruz. 1 milyondan daha az bir para veriyorlar ama oyuncunuzu 1 yıllığına kiralıyorlar. Bu yöntemle ucuza aldığınız Veloso, Vukcevic, Hamsik, Moutinho, Higuain, Vela, Bojan, Robinho ve Adebayor (Bu ikisi bazen ucuza satılıyor) gibi güzel oyuncularınızı takımınızın seviyesinde veya daha üst seviyeli bir takıma kiralayarak yeteneklerini geliştirmesini sağlayabilirsiniz, daha da önemlisi takımın dengesini bozmamış olursunuz. En dandik oyunculara bile teklif geliyor desem abartmış olmam herhalde. Carragher, Giggs, Scholes gibi takımda yıllarını harcamış ve bir takım kılları kadayıf kıvamına gelmiş oyunculara ilgi olmuyor. Bu da böyle biline. Önceden bu tavsiyede bulunan olduysa onun da gözlerinden öpüyorum.

Not: Bir arkadaşımın dediği gibi oyunu basit bulanlardanım ben de. Takımları yenmek genelde kolay ama yine de kötü bir takımı 1-0, 2-0, 3-1 gibi skorlarla yenmek pek de mutlu etmiyor beni. Bazen küçük takımların (Dandikspor gibi) kalecileri devleşiyor 7.9 ile oynuyor ve kaleyi bulan 14 şuttan yalnızca birini yiyor ya da 6 bitiricilikli uzaktan şutu da 4 olan sidikli orta sahaları 30 yards'dan 2 gol atabiliyor ama bunu da futbolun sihiri diyip geçiştirmek gerekiyor. Bazen de ne umutlarla aldığınız oyuncular(Robinho'yu 13.25 milyon euroya Galatasaray'a almıştım 3. senemde. 8 maçta 1 gol 1 asisti vardı) çok vasat performans çizebiliyor ve bunu sezon sonuna kadar devam ettirebiliyor. Onun dışında oyunda başarılı olmayı zorlaştıran, zor olduğu için saçmalıkla muhakeme yapılmasına sebep olan bir olguya rastlamadım. Aksine bu başlık "FM 09 kolay mı saçma mı?" olsa daha mantıklı olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Ekim 2009; 15:39:07 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.