I

Binbaşı
02 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Sınavla ve bahsedilen dershane ile ilgili bir bağım yok, öncelikle bunu söyleyeyim.

Dışarıdan takip eden ve merak eden bir vatandaş olarak biraz araştırdım.

20 soru meselesi önce ondan başlayalım (noktasına, virgülüne kadar aynı olduğu söylenilen) dershane sınavdan sonra telif almış ve ösym sorularını kendi deneme şablonu üzerine basmış. Zaten çözümünde de adam bunu belirtiyor, sadece soruları göstererek biz bunu anlattık diyor.

Sonra benzer sorular var denildi. Örneğin matematik sorusu. ÖSYM’nin soru kalıpları bellidir, yıllara göre fazla fark olmaz. Rakamlarının benzer olması, o kadar soru hazırlayan bir kurum için bence normal. Kaldı ki emin olun diğer yayınlarda daha da benzeri vardır. Bu kurumların amacı budur zaten, mümkün olduğunca geçmiş yılların analizleri yapılarak ona göre soru hazırlamak ve benzer sorular tutturmak.

2015’te KPSS’ye hazırlanıyordum, o zamanlar bir kitap modaydı, ismini hatırlamıyorum, önceki yılda şu kadar soru tutturmuş diye. Bu durumla kıyaslarsak soru benzerliği bakımından çok daha başarılıydı.

ÖSYM’nin hiç mi suçu veya ihmali yok, diyebilirsiniz. Bazı soruların önceki yıllarda da çıktığı iddia ediliyor, bu büyük bir skandaldır. Koskoca tarihten Atatürk’le Atatürk ilke ve inkılapları ile ilgili bir soru olmaması kabul edilemez.

Sınav eğer yukarıda bahsettiğimiz durumlarla iptal edildiyse benim anlamlandırabildiklerim kadarıyla bana biraz mantıksız geldi. Ya twitter baskısı ya seçim yatırımı ya da başka bir kumpas olabilir gibi geliyor.

Bu arada sınavda bir şeyler dönse emin olun iptal olmazdı. Bu kadar kısa sürede devlet erkanı üstüne düşmezdi. 2011 YGS’ye giren ve hakkı yenilen biri olarak böyle düşünüyorum.

Tabii bu benim kendi fikirlerim. Benim de yanlış anladığım veya atladığım şeyler olabilir.

Ankara’dan Erzurum’a geçeceğim, görevliye teslim edeceğim valize 3 tane Kıbrıs’tan gelme 35’lik viski koyacağım, sorun yaşar mıyım?
Bilgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, sabah uçağım var.
26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan'ın Türklere açtığı yurt, Osmanlı Devletinin güçten düşmesi ve 1. Dünya Savaşında alınan yenilgi sonucu işgalle karşılaşmıştı. İtilaf devletlerinin maşası Rumlar, kendilerinin ve itilaf devletlerinin önündeki tek engel olan ve Türk milletini temsil eden Ankara hükümetini susturmak amacıyla taarruza geçmişti, Sakarya'da destan yazan Türk ordusu, Yunan ordusunu geri püskürttü. 1 yıl sonra, tarih, Sultan Alparslan'ın kazandığı zaferin ve Yunanlıların Güney'den Ankara yönünü açmak için kesin Taarruza kalktığı günün yıl dönümünü, 26 Ağustos 1922'yi, gösteriyordu. Hedef, mühimmat olarak bizden üstün olan düşman kuvvetlerini bir darbede çökertmekti, plan epey riskliydi çünkü Türk milletinin atacağı tek kurşun vardı, olası bir mağlubiyette ordumuz elden gidecek, Ankara düşecek ve perişan halde olmasına rağmen kadın erkek demeden vatanı için her şeyini veren yoksul bir halk kalacaktı. Zaten yoksul olan ve savaş sırasında da inanılmaz derecede fedakarlık yapan Türk milleti iyice zor duruma düşecekti ve mühimmatı, ordusu kalmayan yoksul bir halkı da Orta Asya steplerine sürmek zor olmayacaktı, tıpkı Kırım Türkleri gibi.
Ben bu yüzden bu savaşı çok kritik buluyorum, yıllarca süren savaşlar sırasında iyice fakirlemiş bir milletin, yok olmama mücadelesiydi.
MHP'deki belirsizlik sürüyor, MHP tabanının da bir kısmı bu belirsizlikten şikayetçi ve Bahçeli'den memnun değil. Bu durum MHP içerisindeki bazı kişilerin yeni bir parti kurma girişiminde etkili olabilir. En son 5 vekil başkanlık sistemi için mecliste hayır oyu kullanacağını belirtti ki bu isimlerin içerisinde Halaçoğlu ve Özdağ gibi önemli isimler var ayrıca ben bu başkanlık sistemindeki farklı düşüncenin bu 5 kişiyle sınırlı kalacağını düşünmüyorum. Çünkü yakın zamanda MHP içerisindeki en önemli isimlerden biri olan Oktay Vural görevinden istifa etti ve bunlar illa ki parti içerisinde diğer vekillerden bazılarını da etkilemeyi başaracaktır, işte o zaman MHP meclis içerisinde de muhalifler ve Balgat yalakaları olarak ikiye ayrılacaktır. Olası bir erken seçim durumunda ise muhalifler yeni bir parti kurma çabası içine girebilirler. Böyle bir girişim olduğu sürece hem MHP hem AKP hem de CHP seçmeninden destek göreceğine eminim. Bu parti girişimi gerçekleşirse sadece MHP'li muhaliflerin oluşturduğu bir parti olmayacaktır, özellikle kumpas mağduru askerlerden de parti bünyesine katılım olacağını düşünüyorum.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve bazı MHP Milletvekilleri başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliği teklifine ’hayır’ oyu vereceklerini bildirdi.

MHP milletvekilleri Ümit Özdağ, Nuri Okutan, Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve İsmail Ok TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Ümit Özdağ, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Biz 5 MHP milletvekili olarak parlamenter rejimin devamından yanayız. Biz sayın Bahçeli’nin geçtiğimiz yıllarda onlarca kez ifade ettiği gibi başkanlık sisteminin Türkiye’yi özerkleşme, federalleşme üzerinden böleceğini görüyoruz. MHP’ye oy veren milyonlar da başkanlık sistemine ve bölünmeye karşı. TBMM’de ’evet’ deriz referandumda ’hayır’ deriz tavrı doğru değildir. Bu tavrı sergileyen arkadaşlarımızdan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin sonuçlarından, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığının önünün açılmasından ve 7 Haziran 2015 seçim gecesi yapılan açıklamanın ortaya çıkardığı neticelerden sonuç çıkarması gerektiğine inanıyoruz. Parlamenter sistemden yana olduğumuzu, AKP’nin başkanlık teklifinin TBMM gündemine geldiği zaman geçmemesi için ’hayır" oyu vererek ortaya koyacağız. TBMM’de referandum için verilen oyların 330 altında kalması için mücadele edeceğiz. Hiçbir makam ve mevkiinin, ülkemizin birliği ve aziz milletimizin dirliğinin üstünde değildir."

MHP YÖNETİMİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, verdiği bir söyleşide şunları söylemişti: "Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel görüşü; onarılmış, revize edilmiş, hatta halk diliyle ‘tamir edilmiş’ bir parlamenter sistemdir. Ancak ülkede bir sıkıntı var. Siyaset kurumu bu sıkıntıyı çözemiyorsa TBMM alsın meseleyi önüne koysun ve incelesin, sonra da halkın hakemliğine müracaat etsin. Parti olarak biz başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Ama halk “Yok arkadaş, ben uygun buluyorum” derse, buna söyleyeceğimiz bir laf olamaz."

Referandum sürecinde kendi tabanınız size “Bana ne tavsiye edersin?” diye sorunca ne diyeceksiniz? sorusuna ise Yalçın, “Parlamenter sistem” diyeceğiz tabii. Başka ne diyeceğiz... “Başkanlığa ‘Hayır’ deyin, parlamenter sistemi destekleyin” diyeceğiz" diye cevap vermişti.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mhpli-5-vekilden-baskanlik-aciklamasi-hayir-oyu-verecegiz-40257628

Basın toplantısını izleyemeyenler, bu adresten izleyebilirler:https://www.facebook.com/profesorumitozdag/?hc_ref=NEWSFEED
Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Darbeyi yöneten ve organize eden isimlerin başında geldiği belirtilen Tümgeneral Mehmet Dişli'nin, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a 'oyun' oynadığı ortaya çıktı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun haberine göre, tutuklanan Mehmet Dişli'nin, 15 Temmuz günü boyunca karargahta olduğu, kendisini tutuklanmış gibi gösterdiğini, ellerinin kelepçeli olduğu belirlendi.

O esnada darbe karşıtı olarak gibi görünen Dişli'nin, Akar'a, "Komutan direnmeyelim, ne olur imzalayın" diyerek ikna etmeye çalıştığı da ifade edildi.

Tümgeneral Mehmet Dişli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/tumgeneralin-oyunu-40152435
Bu gidişle yakında anadilinde eğitim ve özerklik isteklerinde de bulunurlar.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Çankaya Seçim Kurulu'nun MHP olağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazı reddetti. MHP, 10 Temmuz'da kurultay toplayamayacak.

MHP Genel Merkezi ve muhaliflerin 10 Temmuz'da yapmayı planladığı seçimli olağanüstü kurultay başvurusunu değerlendiren Çankaya İlçe Seçim Kurulu, kurultayın yapılamayacağını açıklamıştı. Kurul kararında MHP'nin tüzüğünün değişmediğine hükmetmiş ve Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararına vurgu yapmıştı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun ''10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamaz'' kararına itiraz edildi.Yüksek Seçim Kurulu bugün itirazı görüştü.

Görüşme sonrası YSK 'da Çankaya İlçe Seçim Kurulu gibi karar verdi ve MHP'nin 10 Temmuz'da seçimli kurultayı toplayamayacağına hükmetti.

YSK BAŞKANI GÜVEN'DEN AÇIKLAMA
YSK Başkanı Sadi Güven, karar öncesi yaptığı açıklamada çıkacak kararı kendisinin de merak ettiğini söylemişti.

BAHÇELİ, SİNYALİ VERMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaşanan kurultay sürecini değerlendirmiş ve şunları söylemişti: "Mahkeme seçimin yapılamayacağını söylemiştir. Bugün saat 16:00'da YSK karara varacağını ifade etmiştir. Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. Belki de bu hayırlara vesile olur."

http://www.milliyet.com.tr/ysk-dan-mhp-karari-siyaset-2270183/
…. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Harpte mağlup olduktan sonra uslu uslu oturmak ve mağlubiyetin neticesine katlanarak telafisini sabr-ü sükun ve akl-ü tedbir dairesinde ortadan kaldırmaktan başka çare var mıdır?
Yunanlılarla harbe tutuşuyor, sonra da bir taraftan kaçıyor, ve bir taraftan, şöyle mukavemet ettik, böyle zayiat verdirdik gibi yalanlarla halkı iğfale çağrıyorsunuz. Düşünmüyorsunuz ki, Yunanlılar’a fazla zayiat verdirmek bile, bundan sonra, bizim için hayırlı ve menfaatli bir şey olmaz: Allah göstermesin, sizin yalanlarınızı şahit tutarak memleketinizde, “ Şu kadar kan döktüm ve şöyle fedakarlık ettim, böyle emek çektim!“ diyerek feth davasına bakar.
Hem sizler, ey yalancı ve alçak haydutlar! Kendi milletimize karşı ecnebi milletlerden hiç birinin yapmadığı haydutluk ve alçaklıkları yaparken milleti, memleketin ileri gelenlerini, ulemayı asıp keserek mallarını yağma ederken, kendinize ne hale, ne yüzle, ne utanmazlıkla Kuva-yı Milliye ismini veriyorsunuz? Milleti öldürerek, mahverek, millet hukukunu müdafaa edeceksiniz, öyle mi? Utanmaz hainler, artık yakamızı bırakın. Cenab-ı Hakk’ın gazap ve laneti sizin üzerinize olsun!

Dr. Ali Sarıkoyuncu
Tarih ve Toplum, Haziran, 1992
Kaynak: Nejat Muallimoğlu/ Düşünen İnsana Hazine/2. Basım/sy.965
1 yıl öncesine kadar 1500 lira asgari ücret için ülkeyi mi batıracaksınız diyen zihniyetin asgari ücret ile ilgili yıllar öncesine ait görüşü.
Hakkında
Forum İmzası:
Türk'ün Basat gibi çoktur arslanı,
Mustafa Kemal'dir baş kahramanı!
Ziya GÖKALP
Hakkımda:
ATATÜRK[/center]e675520d59462aa82889e3e153c421a66.jpg
Sistem ve Tercihleri
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.812
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.057 (Bu ay: 264)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.162 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.