Şimdi Ara

Flash Flash.. Einstein'in Teorisi'de Çürüdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Albert Einstein'e göre hiçbir şey ışıktan daha hızlı hareket edemez.
    Işık hızı aşıldı mı?
    Atomdan küçük partiküller olan nötrinoların, temel fizik yasalarına aykırı biçimde, ışık hızını aştığını gösteren deney, doğrulanırsa evrenin nasıl işlediğini anlatan yasaları alt üst edebilir.
    Güncelleme:23 Eylül 2011 09:30
    Avrupa Parçacık Araştırma Merkezi CERN'deki fizikçiler, atomdan küçük partiküllerin temel fizik yasalarına ters düşen biçimde, ışık hızını aştığını söylüyor.

Uzmanlar, İtalya'da Alplerin kolu olan Apenin Dağları'nın altında bir laboratuardan 700 kilometre ötedeki diğer laboratuara fırlatılan nötrinoların hedefe saniyenin milyarda biri kadar önce vardığını hesapladılar.

15 bin defa ölçüm yapan bilimadamları sonucun kendilerini şaşırttığını, bu nedenle ABD ve Japonya'dan başka kuruluşlardan da bağımsız şekilde bu ölçümleri değerlendirmelerini istediklerini açıkladı.

Araştırmacılar o zamana dek bu bulgulara temkinli yaklaştıklarını söylüyor.

Albert Einstein'e göre hiçbir şey ışıktan daha hızlı hareket edemez.

Ancak doğrulandığı takdirde bu deney, Albert Einstein'in Özel Görelilik Kuramının bazı kısımlarını tersine çevirebilir, evrenin nasıl işlediğini açıklayan yasalar alt üst olabilir.

Tüm modern fizik teorilerinin yeniden gözden geçirilmesini dahi gerektirebilir

Bununla beraber araştırma grubu "sistematik hata" dedikleri durumun oluşması halinde istenildiği kadar ölçüm yapılsın, yine aynı hata, yani hız sınırının aşıldığı gibi bir izlenim elde edilmesi riski bulunduğunu, bu nedenle ölçümlerini kamuoyuna ilan ettiklerini bildirdi.

Doktor Antonio Ereditato ve ekibi bu konuda üç yıldır araştırma yürütüyordu.

Ereditato "Hayalim başka bir bağımsız deneyde de aynı sonucun alınması - o zaman rahatlayacağım" diye konuştu.

Ereditato, "Ama şimdilik hiç bir şey iddia etmiyoruz. Toplumun bu çılgın sonucu anlamakta yardımcı olmasını istiyoruz - çünkü bu çılgınlık ve elbette sonuçları da çok ciddi olabilir." dedi.

Ben size zamanında dedim E=mc² değil diye ama beni dinlemediniz. İnanak mı kanka yazdınız . Adam Einstein beyler dediniz . Hatta Baran 14 yaşında bile dediniz. Şimdi İBRET ALDINIZ MI?

• yahu yemın edıorum bu cern sevdası bıtmedı kacyıldır bı test yapacaklardı ha bıre ertelenıyor şu bu, gönul ıster kı ısık hızını geçıp zamanı ılerı ve gerı sarabılelım

Her maskenin altında karanlık bir yolcu vardır
      Kimisi için Ete Duyulan açlık
      Kimisi için Güce duyulan açlık
      Kimisi içinse Kana duyulan açlıktır karanlık yolcu,
      Bazısı cesurca kabullenir onu dizginler
      Bazısı Görmezden gelir fakat günden güne esiri olur.
      Bazısı ıse artık odur ! onun kendisi olmuştur.

• düşünemedim

•  Flash Flash.. Einstein'in Teorisi'de Çürüdü
  • mesajım bulunsun akşama yazıcam.
    KAHROLSUN BAĞZI ŞEYLER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlginç olmuş gerçekten..
    Işık hızını aşıyor olması atomların..
    Bu sonuçla birlikte açıklanamayan bi çok şey açıklanabilir hale gelicek ama diğer yandan şuana kadar açıklanmış bi çok şeyin de baştan açıklanması gerekicek.
    Şaşırtıcı olmuş gerçekten.. Yıllardır dünya'ca kabul edilen ve ispatlanmış bazı fizik teorileri birden çürüyecek ve baştan ispatlanması gerekicek. Tuhaf..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

e=m x c^2 hiç birşey ışık hızını geçemez demek mi ?

Ben Einstein değilim ki nerden biliyim

Orijinalden alıntı: yakup13

e=m x c^2 hiç birşey ışık hızını geçemez demek mi ?

Bu, bir parçacık ışık hızına ulaştığında enerjiye dönüştüğündeki enerjisi.

İkisi bağlantılı değil yani.
    For You A Thousand Times Over

• herşey anlamsızlaştı bi anda
    BMW ///M 6
  • bence ışık hızı geçilir hatta 2 3 katına bile çıkılabilir kaç sene sonra onu bilemem ölümsüzlük de bulunacak bana göre ama biz göremiyeceğiz

Orijinalden alıntı: daigo umehara

bence ışık hızı geçilir hatta 2 3 katına bile çıkılabilir kaç sene sonra onu bilemem ölümsüzlük de bulunacak bana göre ama biz göremiyeceğiz

Bence ölümsüzlük değilde ölümü erteleyebilirler yapay organlar yapılabilinirse gerçekten bu olabilir ama ölümsüzlük çok zzor yapabileceklerini sanmıyorum bilimde herşey kopyadan ibaret yusufçuk böceği helikopter gibi veya başka dnaları örnek alarak dnalarla oynama gibi sonuçta Dünya'da örnek alınabilecek ölümsüz şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: bekir007

quote:

bence ışık hızı geçilir hatta 2 3 katına bile çıkılabilir kaç sene sonra onu bilemem ölümsüzlük de bulunacak bana göre ama biz göremiyeceğiz

Bence ölümsüzlük değilde ölümü erteleyebilirler yapay organlar yapılabilinirse gerçekten bu olabilir ama ölümsüzlük çok zzor yapabileceklerini sanmıyorum bilimde herşey kopyadan ibaret yusufçuk böceği helikopter gibi veya başka dnaları örnek alarak dnalarla oynama gibi sonuçta Dünya'da örnek alınabilecek ölümsüz şey yok

bulurlar hacı merak etme sen sadece şu son 40 50 yıldaki gelişmeleri düşünürsek ve dünyanın ömrünün belki daha milyon yada milyarlarca yıl olduğunu var sayarsak daha yapılacak çok şey var açıkcası en azından bundan 1000 yıl daha sonra dünyaya gelmeyi çok isterdim

• Işık hızı geçilemez diye birşey yok.Ama einstein'a göre geçilirse ne olur, bunun için ilk önce ışık nedir onu bilmek lazım.Bir maddeyi ışık hızına çıkartabilirsen teorik olarak camdan geçirebilirsin ama geri nasıl toplarsın onun teorisi yok henüz.

Orijinalden alıntı: hanım keleşi getir

Ben "düşünemedi" repliğinin ilk çıkışını kaçırmıştım, burdan mı geliyo "düşünemedi"

Leyla ile Mecnun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bekir007

quote:

bulurlar hacı merak etme sen sadece şu son 40 50 yıldaki gelişmeleri düşünürsek ve dünyanın ömrünün belki daha milyon yada milyarlarca yıl olduğunu var sayarsak daha yapılacak çok şey var açıkcası en azından bundan 1000 yıl daha sonra dünyaya gelmeyi çok isterdim

Sen bundan önce gelmediğine dua et bence bundan önce gelseydin diyelim ya amerikada kızıl derili olurdun veya asyda göçebe hun veya afrikada sürekli koşan afrikalı veyada kuzey topraklarda bi barbar kavim de

• Var olan fizik yasalarının üstüne daha ne konulabilir ki diye düşünürken böyle bir sonuç, peh.
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.