Şimdi Ara

Flash Diske İşletim Sistemi Kurma ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki yedek bilgisayarın birdenbire hdd gitti arkadaşlar..Sanırım ömrünü tamamladı..

Onu net işleri için filan kullanırdık genelde..Hemen hdd alıp masrafa girmek istemiyorum...

Evde yedekte sandisk 16 gb flash diskim mevcut..Acaba buna işletim sistemi kurup normal kullanamazmıyız..

Dediğim gibi 2-3 program kuruyorum net işleri için idare ediyor 16 gb hayli hayli yeter bana...

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/205774-tek-bir-usb-bellege-5-tane-calisabilir-live-isletim-sistemi-kurma-videolu-anlatim.html

Nette araştırdım flash disklere 5-6 tane işletim sistemi kuran bile var...

Anakartımda Asus P5GC-MX/1333 acaba destekler mi ????

• sendeki anakartı denemek lazım
    ben çok kurdum ve sorunsuz çalıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

sendeki anakartı denemek lazım
    ben çok kurdum ve sorunsuz çalıştı

nasıl kurabilirim hocam işte sorun bu..

Hem flash diskte daha hızlı çalışiacağına inanıyorum sistemin..
  • o dediğin şeyi yapabiliceğini zannetmiyorum, usb bi hdd gibi işletim sistemi kurmayı, verdiğin linkteki adamlar usb içine sistem kurmamıştır bence, cd den çalısan xp, win7 sürümleri var tak çalıştır olan, onu cd yerine flash belleğe kurmuştur.

cd'den çalışan bi işletim sistemi bul indir, pen drive usb installer die küçük bir program var onun yardımı ile indirdiğin imaj dosyasını flash belleğe kur.

bilgisayar açılırken hdd yerine flash belleği seçesen istediğin işlem tamamlanmış olucaktır.

--

Not: ben bu şekilde usb üzerinden format attım. aynı mantık ile sanırım sizin istediğiniz şeyi de yapabilir diye düşündüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

o dediğin şeyi yapabiliceğini zannetmiyorum, usb bi hdd gibi işletim sistemi kurmayı, verdiğin linkteki adamlar usb içine sistem kurmamıştır bence, cd den çalısan xp, win7 sürümleri var tak çalıştır olan, onu cd yerine flash belleğe kurmuştur.

cd'den çalışan bi işletim sistemi bul indir, pen drive usb installer die küçük bir program var onun yardımı ile indirdiğin imaj dosyasını flash belleğe kur.

bilgisayar açılırken hdd yerine flash belleği seçesen istediğin işlem tamamlanmış olucaktır.

--

Not: ben bu şekilde usb üzerinden format attım. aynı mantık ile sanırım sizin istediğiniz şeyi de yapabilir diye düşündüm.

bu live sistemlere ekstra program kurabiliyormuyuz normalde olduğu gibi ???

• Bu tak çalıştır sistemler genelde deneme&tanıtım amaçlı o anlık kullanım için olan şeylerde, ben kullandım ara ara xp ile pardus kullandım ama hiç içine program kurmayı falan denemedim, bunlar yanılmıyorsam Difriz programı mantıgı çalısıyordu kapatıp açınca herşey sıfırlanıyordu. Hiç denemediğim den ne söylesem yalan olur şimdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletim Sistemi Yükleme Hatası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.