Şimdi Ara

Fizik Allah'ın Varlığını Gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.080
Cevap
9
Favori
34.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Sayfa: 1234...26...54
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu videoda hassas ayar argümanına bi ufak değinilmiş ateist arkadaşların izleyip yorum bırakmasını rica ediyorum ve nasıl ateist oldular onu da anlatmalarını rica ediyorum. Amacım kimsenin imanını veya inancını sorgulamak değildir her koyun kendi bacağından asılır sadece herkese kendi inandığı iman ettiği düşünceleri biraz sorgulamasını rica ediyorum. Bunu sadece ateistlerden değil tüm insanlardan rica ediyorum, fikir belirtmek istemeyen arkadaşlar rahatsızlık vermesin lütfen iyi geceler :)

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 19 Ocak 2017; 7:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...

• Aslında komik ve aynı zamanda tehlikeli bir sebepten ateist oldum diyebilirim. İlk olarak sorgulamama sebep olan şey bebeklerin, çocukların, delilerin vs. öldüğünde cennete gitmesi oldu. Çocukken "Haksızlık, keşke ben de bebekken ölseydim de cennete gitseydim.", "Keşke ölsem de günahsızım nasılsa direkt cennete giderim." gibi şeyler düşünürdüm. Ölmeyip büyürsem de şehit olmayı çok isterdim. Hani onlar da direkt cennete gidiyor ya. Benim ateist olmam bir bakıma mucize sayılabilir aslında. Çünkü çocukluktan beri aklımı kendi kendime zehirliyordum zaten. Ama neyse ki gözüm açıldı ve bir mücahit olmanın kıyısından döndüm. Bunun için aklıma minnettarım.

Yani çocukluğumdan beri beynimi yıkamama sebep olan şey 15-16 yaşlarından itibaren sorgulamamı sağlayıp 2-3 yıl içinde ateist olmama sebep oldu. Fitili ateşleyen şey buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Trump -- 19 Ocak 2017; 8:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Aslında komik ve aynı zamanda tehlikeli bir sebepten ateist oldum diyebilirim. İlk olarak sorgulamama sebep olan şey bebeklerin, çocukların, delilerin vs. öldüğünde cennete gitmesi oldu. Çocukken "Haksızlık, keşke ben de bebekken ölseydim de cennete gitseydim.", "Keşke ölsem de günahsızım nasılsa direkt cennete giderim." gibi şeyler düşünürdüm. Ölmeyip büyürsem de şehit olmayı çok isterdim. Hani onlar da direkt cennete gidiyor ya. Benim ateist olmam bir bakıma mucize sayılabilir aslında. Çünkü çocukluktan beri aklımı kendi kendime zehirliyordum zaten. Ama neyse ki gözüm açıldı ve bir mücahit olmanın kıyısından döndüm. Bunun için aklıma minnettarım.

Yani çocukluğumdan beri beynimi yıkamama sebep olan şey 15-16 yaşlarından itibaren sorgulamamı sağlayıp 2-3 yıl içinde ateist olmama sebep oldu. Fitili ateşleyen şey buydu.

Sorgulamanız çok iyi hocam bu İslam adına güzel bir şeydir İslam sürekli düşünüp akletmeyi insana öğütler :) Neyse bu düşündüğünüz şeyi bizde çok düşündük arkadaşlarla benim bulduğum 1 çıkış yolu var o düşünceden. Bence bir kişinin birey olması için ergenlik çağına yani akıl etme yaşına gelmiş olması gerekiyor. Kısaca izah edersek mesela ben sorumluluk yaşıma gelmeden öldüysem bence ben bir birey değilim yani öteki dünyada cennete falan gitmicem yani direk hiç yoktum ve olmadım. Ben belki de diğer insanları imtihan için gönderildim dünyaya mesela anne-baba evlat acısı üzerine isyan edecek mi vs gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 19 Ocak 2017; 8:27:13 >

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...

• Ateist değilim. Fakat yukarıda paylaştığın tarzdaki videoları görünce, ateizme daha da yaklaşıyorum.
    Çünkü gerçekten bilimi saptırıp, safsatalar ile , batık inançları doğru göstermeye çalışıyorlar.
    Fakat dinlerin bu , gerçekleri örtme çabası, asla Yaratıcı fikrene karşı kullanılmamalı.

Agnostikliğimin sebebi Yapay zeka ve Evrimsel biyoloji ile alakadar olmam sebebiyle öğrendiğim bilimsel bilgilerde,
    dinlerdeki yaratılış hikayelerinin insan uydurması old. farkına vardım. Dinlere artık kesinlikle inanmıyorum.
    Fakat tanrı fikrinin felsefi temelleri ve tezleri mevcut. Tabi bunlara karşı antitezlerde mevcut.
    Bundan dolayı "tanrı" hakkında kesin bir sonuca varamadım
    Bir yaratıcı mevcut olabilir. Ben buna inanıyorum fakat o kesinlikle bilinç sahibi değil
    Ancak Dinlerin tanrıları tamamen yanlış ve tutarsız.

• Nasıl ateist olduğumu anlatmayacağım uzun hikaye. Basit olarak bilimin bize söyledikleri ve dindeki abartısız binlerce çelişki ateist olmama yardımcı oldu.

Şunu aklınızın bir köşenize sokun ki.Bu tür videolar safsatadır.Bugün ki bilim "Allah'ın varlığı kanıtlandı" gibi bir şey söylemedi söylememiştir de. Zaten emin olun kanıtlansaydı bu kitlesel çapta duyulurdu.

D&R'da gördüğünüz "Bilim Allah'ın varlığını gösteriyor" yazan kitapları atın arka köşelere çünkü emin olun ki o dindar ve milletin sorgulamasını istemeyen ve kendi fikrini empoze etmek isteyen dar kafalı bir yobaz tarafından yazılmıştır.

Televizyonda veya internette güya profesör bile olsa Allah vardır gibi iddialarda bulunup bir de kanıt(!) göstermeye çalışanlara sizden ricam itibar etmeyiniz.

Bilim hiçbir şeyi henüz kanıtlamadı ve aksine bilim şu anda dinlerin aleyhine ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 19 Ocak 2017; 15:59:0 >

Bilkent Mechanical Engineering

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    kitlesel çapta duyulmakdan kasıt herhalde kabul ediş manasında...aksi halde kitlelere henüz ulaşmamış herhangi bi gerçeğin kabul edilmesinin anlamsız olduğu sonucu çıkar ki yorumundan bu son derece manasız olur

bilim semavi dinlerin aleyhine işlemiyor ..bilakis lehine işliyor..

ancak din kindarı bazı sözüm ona bilim insanların semavi dine duyduğu nefret kin ve öfke yeni türde veya "evrilmiş" dinlere doğrukanat çırptıklarını görüyoruz

bakın bilimi diline pelesenk etmiş dawkins ..sıkayntoloji benzeri yeni bir dini anlayışa işaret ediyor..

https://www.youtube.com/watch?v=VWxtWExWCf8&t=4s

mimar yaratıcı tanrısal özelliklere sahip aliyenler akıllı tasarım yapıyorlar bizi yaratıyorlar ..hatta yapı taşlarımızda akıllı varlıkların izi var diyor

araştırırsanız görürsünüz diyor..bu izlerden aliyenlere yol bulmuş

seçim yapmak zorundayız..her türlü yaratıcı var...

birileri aliyen diyor..biz ise Allah..

biz Allahı seçiyoruz..tepedeki takip ettiğiniz isimler ise aliyen..siz kimi seçeceksiniz işte mesele burada..

aliyenlerde ahiret yok hesap yok istediğin gibi davran sorumluluk yok ..kitap yok ohh miss

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Kitlesel çapta duyulurdu'dan kastım.Günün birinde öyle bir şey bulunursa aniden hayat durur sabah akşam televizyonda o gelişmeyi izlerdik anlamında.

Bana kalırsa bilim her şeyin ama her şeyin cevabını bulacak yeter ki zamanı gelsin.Ama işte zamanı gelinceye kadar bir takım boşlukları insanların anlamsız doldurmalarıyla kapatmak saçmalıktır.Bir şeylerin henüz bulunanamamış, kanıtlanmamış olması illa ki birilerinin çıkıp o boşlukları bir şeyle doldurması gerektiği anlamına gelmiyor. Benim demek istediğim bunlar.

senin beklediğin tarzda bir gelişme dinin varlık amacına uymuyor

malum din teklifdir..teklif edilir kabul yada red seçeneğinden biri tercih edilir..

teklif nedir.. gaybe dair iman ..

gaybe dair iman istenirken bu isteğe tamamen zıt mutlak manada kesin bir delil arzusunda olmak..görmeyi bilmeyi istemek..dinin ana mesajını gereği gibi kavramadığımız sonucuna ulaştırır..bu anlamsız tavrı devam ettirip hani nerede kesin kanıt demek ise ayrıca garabettir..

haa ayrıca iman etmekde hidayet ile ele geçen bir durum..hidayet mekanizmasını Allah çalıştırırsa iman gerçekleşir..

faraza imkansız olan kesin delile ulaşsa insan veya insanlar yinede hidayet gerçekleşmedikçe iman edilemez..

işte bu nedenle ..bi çok sözde bilim insanı neden iman etmiyor veya insanların çoğu neden iman etmiyor vb argümanlar anlamsız..

zaten kuran ayetlerine bakarsan insanlığın tümü nazara alındığında çok azının iman edeceğini belirtiyor Allah..

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Onlar değil mi zaten asıl çelişki şüphe uyandıran?

Kendini göstermeyen, dogmatik sunularla insanların kendine itaat etmesini isteyen bir tanrı ne derece mümkün olabilir.

Yarattıklarının çok azının iman edeceğini bilen bir tanrı, çok azı iman edeceğine göre kalanın cehenneme gideceğini de biliyor demektir.Peki, iman etmeyip cehenneme atıp irinli su içirip derisini değiştirip değiştirip yakacağını bildiği halde Allah'ın yaratıp sonra da güya(!) buna imtihan demesi onu gaddar olduğunu göstermez de neyi gösterir?

Bunlardır asıl soru.

neden uyandırsın ..kainat varlığı ile bize bir yaratıcısının olduğunu ifade etmiyormu...

haa illa ben müşahade istiyorum diyorsan o da mümkün tecellilere mazhar olan kullar var..hatta kuranda bu hale kavuşan kulları nefsi mülhüme sıfatı ile anıyor Allah ..ilk basamak yani ilerledikçe..daha fazlasını elde ediyorsun..

hz Ali..gayb perdeleri kalksa imanımda artma olmazdı diyor ..

neden acaba...

yani kendisini gizlemiş olması bulunamaz olduğu anlamına gelmiyor..dolayısıyla eleştirin çokda anlamlı değil..

Allahın her şeyi biliyor olması kullarına zorlama cebr uyguladığı anlamınada gelmez...

sen insanların bizzat kendi elleri ile işlediği kötü fiileri yok sayıyor cehenneme gitmeye sebeb olacak davranışları görmezden geliyor ardı sıra Allahı suçluyorsun..

cehenneme ve cennete girmeyi gerektirecek ameller belli

yaparsın yada yapmazsın..

burada kabahatli Allah değil..

başkalarının malını haksız yere zülm ile gasp edip yiyenler..ateşi irini midesine doldurmuş olur..

yeme ki miden ateşe irine gark olmasın..

çok basit yani..

deri yakarsan derini yakarlar..yakma ki derin pişmesin öbür tarafda...kimler deri yakıyor..mesela hiroşima...suçsuz günahsız yüzbinlerce insan kavrularak öldü

eh bunun bedeli olacak dimi..

siz ayetleri bilgisizce ele alıyorsunuz..

yahu cennete bile bu dünyadaki amelin yetmiyorsa nimetlere erişimde kısıtlama var ..üst makamları kast ediyorum..

cehennemde öyle ..ne amel işlediysen ona göre muamele..

• Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler)

Dostum, yazacağın şeyleri Türkçe kelimeler kullanıp bir de paragraf halinde düz cümlelerle yazarsan daha iyi olur anlamamı zorlaştırıyor çünkü.

Bak şimdi hayal etmeyeceğini biliyorum, din insanları korkutmaya yönelik bir oluşum olduğu için düşünmeyi engellemek için şirk koşma adı altında özgürce düşünmeyi baskılıyor.

Kendini Allah'ın yerine 10 saniyeliğine koy ve düşün.

O bahsedilen mükemmeliği bile hissedemeyeceksin ama mükemmel olduğunu varsay.Mükemmelsin yani ve evren boşluk uzay zaman hiçbir şey yok. Şimdi düşün! Neden yaratırsın? Durduk yere neden yaratırsın?

İnsan olarak canın sıkılır ama sen tanrısın ve mükemmelsin canın sıkılmaz.Neden yaratırsın?

Amacını ve aklını tam olarak anlayamadığın bir varlıkla empati kuramazsın. Bu kadar basit ve nettir bu. Aklın daha fazla olması, yeni bakış açıları demektir. Bu da aklı daha az olanın olaylara daha kısıtlı baktığını bize gösteriyor. Daha fazla şey bilen (aslında her şeyi bilen) ve aklı tamamen senden farklı işleyen bir varlıkla empati kurmaya çalışmak...
    Diyecek söz yok. Bu kafada olan ateist arkadaşlar varsa alıntılasınlar da bloklayayım. Zaten bu tür hataları göre göre forumdaki bir sürü arkadaşı blokladım mallesef. Ki ben şu zamana kadar en fazla 1-2 kişiyi bloklamış biriydim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Böyle tartişmaya kapalı ve köşeye kısınca kaçanları da ben blokluyorum merak etme.

Dogmatikliğe bakar mısın? Aklını ve amacını anlamadığın bir varlığa koşulsun inaniyorsun.

Cevaplayamadiginiz bir soru olunca kalıp hazır "
    Orasını biz anlayamayiz Allah en büyük varlık"

+Plus, bana neden tapmıyorsun peki ben Allah'ım? Benim tanrı olmadığımı kanitla? Yanlış tanriya inaniyorsun ve seni yakacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 19 Ocak 2017; 18:2:37 >

Bir varlığın amacını ve aklını tam olarak anlayamam, onun var olduğunu inkar etmemi gerektirmiyor. Zira çevremdeki bir çok insanın da amacını ve aklını tam olarak anlayamayabilirim, ama bu o insanın aslında var olmadığını söyleyebileceğim anlamına gelmez. Ayrıca Allah bize kendinden Kuranda bahseder. Bu onu tam olarak anlamamıza yetmez, ama onun niteliği ve amacı hakkında belli bir miktar bilgi sahibi olabiliriz.

Yani şu koca evrenin nasıl oluştuğunu "henüz" anlayacak kapasitede değiliz.Bunu kavrasana? Bak senin düşünce yönteminden harekete geçtim. Yani şu an bu karmaşık evren aslında sizin bizi tanımlama şeklinizle tesadüfen oluşmuş olmasını belki de düşünemiyor olabiliriz?

Beynimizin aklımızın henüz ermediği bilimsel bazı olaylar evrenin bu hale gelmiş olmasını sağlamış olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Ateist değilim. Fakat yukarıda paylaştığın tarzdaki videoları görünce, ateizme daha da yaklaşıyorum.
    Çünkü gerçekten bilimi saptırıp, safsatalar ile , batık inançları doğru göstermeye çalışıyorlar.
    Fakat dinlerin bu , gerçekleri örtme çabası, asla Yaratıcı fikrene karşı kullanılmamalı.

Agnostikliğimin sebebi Yapay zeka ve Evrimsel biyoloji ile alakadar olmam sebebiyle öğrendiğim bilimsel bilgilerde,
    dinlerdeki yaratılış hikayelerinin insan uydurması old. farkına vardım. Dinlere artık kesinlikle inanmıyorum.
    Fakat tanrı fikrinin felsefi temelleri ve tezleri mevcut. Tabi bunlara karşı antitezlerde mevcut.
    Bundan dolayı "tanrı" hakkında kesin bir sonuca varamadım
    Bir yaratıcı mevcut olabilir. Ben buna inanıyorum fakat o kesinlikle bilinç sahibi değil
    Ancak Dinlerin tanrıları tamamen yanlış ve tutarsız.

Bu aşamadan geçtim hocam. Ben ateist olamaya çalışan biriydim. Son derece yobaz ve cahil büyüdüm uydurulan din ile büyüdüm. Ateist olmak istiyordum ama yapamıyordum çok sorgulamaya başladım en başta olaya dışardan bakınca (ateist kafasıyla) evet İslam reddedilecek bir din. Lakin tüm ayetleri objektif olarak ele aldığınız zaman iş oraya gelmiyor. Son derece kendine güvenen Arapça bilen ve Arapça gramer bilgisi olan bir ateist tanıdığım vardı. Kendisi bir gün Arabistan'a gitti, oraya Allah'ın olmadığını ispatlamaya gidiyordu. Orda ateistlerin en çok dem vurduğu Nebe/33 ün açıklamasını dinleyip gelmiş, bize de anlattı mükemmel bir şekilde. Bunun açıklamasını onun ağzından buraya atarım çok uzun ama okumaya değerdir hikayesi. Sonra daha da çok araştırıp objektif ele aldığında müslüman oldu. Beni en çok etkileyen olaylardan biridir. Şu an kendisi çok bilgili biri, İslâm'da içinden çıkamadığım düşüncelerde kendisine danışırım, Arapça gramer yapısını ve Arapçayı kesinlikle öğren diyerek Kuran okumak gerektiğini öğütlüyor sürekli. Gramer yapısını öğrenmeden Arapça bilmek yanlış çeviri ve hataların yapılmasına çok fazla yer veriyor çünkü Arapça aşırı zengin bir dil. Yani yanlış anlaşılmalara çok mahal veriyor. Bu kadar kesin hükümlü olup kestirip atmayın hocam. Cidden ateistliği de müslümanlığı da bir kenara bırakın öyle düşünün.

Bilimin bize ispatladığı şey bir yaratıcının bir tanrının olmasıdır. Yukarıda eşom21 adlı arkadaşın da söylediği gibi;

Kelam kozmolojik argüman, hassas ayar argümanı ve ontolojik argümanı bilip anladığı halde Ateist olmak çok çok çok çok zordur.

Ve eğer bir tanrı varsa, bunun her şeyden önemli olduğunu düşünüp, tanrının bizi bir amaç için burada topladığını anlamak olmalıdır en büyük önceliğimiz. Bu amaç nedir, bu amaç için ne yapmamız gereklidir sorularını beraberinde getirir bu. Bunlara en yakın cevabı da yine İslâm'da buluruz. Araştıran insan görecektir. Hayırlı forumlar

İstikbal göklerdedir...

• cengiz hard kullanıcısına yanıt
    Tanrının, İslamdaki tanrı olduğunu Kurandan biliyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.