Şimdi Ara

Fizik Allah'ın Varlığını Gösteriyor (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.080
Cevap
9
Favori
34.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Tamam hocam bilimsel olarak 0.25 gün daha var onu bulamıyor o zaman
    Üstelik de 365i 445ten işimize gelenleri ayıklarsak buluyoruz
    Yani bilimin ayrıntıcı kesinlik isteyen yanı var diyorum.

365 ve 354 çelişkisi yorum size kalmış Hicri takvimlerde de, miladi takvimlerde olduğu gibi artık yıllar mevcuttur. 30 yılda yaklaşık 11 günlük bir gerileme yapmaktadırlar. Bu gerilemeyi düzeltmek için 30 yıllık dönemlerin 2, 5, 7, 10, 13, 15, 18, 21, 24, 26 ve 29 yılları 355 gün, diğer yıllar ise 354 gündür.

Ay, dünya etrafında 12 defa döndüğü zaman bir kameri sene olur ve 354.367 gündür (354 gün 8 saat 48 dakika 34.68 saniyedir). Dünya, güneş etrafında 1 defa döndüğü zaman da bir miladi sene olur ve 365.2422 gündür.

Hicri yıl miladi yıldan ( 365.2422 - 354.367 =) 10.8752 gün daha kısa olduğundan aylar bazen 29. bazen de 30 gün çekmektedir.

365 tekil 30 çoğul gün kelimesi geçtiği söylenir ve bunun üzerine yeniden sayınca 475 gün kelimesi geçtiği söylenir. Hiç ek almayan tekil gün kelimesi yine 365 tir kalan diğerleri ikişer veya üçer olarak geçen çoğul gün kelimeleridir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...

• quote:

Zorlama mucizelere ne gerek var

Hicri takvim 365 gün mü yo 354 gün. Onu bulamıyor mu kuran ? Zorlama dediğim o- illa bir takım sayılar bazı takvimlerle bağlantılı olacaktır

Hristiyanların takvimi 365 gün

Üstelik tüm gün kelimeleri 445 ederken ( biliyorum o da romaya dair mucizeymiş - o daha da zorlama bence)

İki günleri dahil edip günlerinizi çıkarırsan bir şeyleri daha çıkarırsan hristiyan takvimindeki 365 ediyor diye sevinmek mi lazım anlamıyorum. Üstelik kalan dörtte bir gün var daha artık yıl ve onu bilmiyor kuran derlerse ne yapacaksın. Yevm 4 harf oradan bir y koy dörtte bir mi diyeceksiniz

Gökten su indirdik rüzgarla aşıladık kısmı kurandan binlerce yıl önce de yazılmıştı üstelik çok tanrılı adamlarca dedim bu bir gerçek. Bunlar değil ama işte mucize filan

Ha bu arada

Barış, okuma, araştırma, geliştirme gibi bütün güzel mesajlarınıza katılıyor ve destekliyorum

Zaman algısı çok farklı birşeydir,takvimlendirme olayı bundan binlerce yıl öncesinde farklı farklı olarak hesaplanıp farklı şekillerde dile getirilmiştir,keza dünyanın ilk oluşum evresinde dinazor çağında ay-dünya mesafesinden dolayı dönüş hızı daha hızlıydı ve 1 gün yaklaşık 16 saate denk geliyordu,bilim adamlarının şuan yaptığı araştırmalara göre ay dünyadan her gün birkaç cm mi, milimetremi uzaklaşıyor diye hesaplama yapmışlardı,kuranda zamanla ilgili bir gün 24 saattir diye birşey bulamadım yada 1 yıl 365 gündür diye bir açıklama,çünkü zaman olayı bambaşka birşeydir.Kuranda gece gündüz olarak bahsedilir.şu an dünyamız bundan belki 1000 yıl sonra daha yavaş dönecek yer çekimsel olarak o zaman 1 gün yaklaşık 30 saate denk gelicektir orasını bilemeyiz.

Diğer konu ise gökten su indirdik kısmı binlerce yıl önce yazılmıştı diyorsun,zaten kuranda 128 bin dolayında peygamber olduğunu her kesime gönderildiği söyleniyor,senin çok tanrılı dediğin kesime peygamber gönderilmiş olamaz mı? Veya eğer binlerce yıl önce yazılan birşeyi peygamber efendimiz nerden biliyor,nasıl o belgeleri buldu,yada arapça bilen peygamberimiz gitti o çok tanrılı dinlerin olduğu topraklara,enkaz altında olan şeylerin yerini tespit edip hadi burayı kazın burda belge var,ben sümerce biliyorum çıkarın belgeleri okuyayım mı dedi,peki peygamber efendimiz onlarca yıl önceki olan olayları nereden bilecekti? Hem de puta tapan insanların başka varlıkları kabul etmediği bir kesim de?Ve sence puta tapan kesim,görünmeyen bir yaratıcı hakkında herhangi bir yerde konuşturur mu?Bu sadece islamiyet için değil yaratıcı inancından bahsediyorum.Benimde kafama bu sorular takılıyor

• Burda bi çok kişi tövbe haşa Allah hakkında akıl almayan bir varlık olarak bahsederken. Keşfedilen uzay sistemindeki muazzamlık, dünya ekosistemi, herşeyin birbiri içerisindeki uyumu, gece ve gündüzü, açgözlülük ve cimriliğin olduğu bir nefsi görüpte boşuna yaratıldığını düşünmesi yada ilahi ilim ve ölçüleri reddetmesi yahut da bunların kendi kendine ortaya çıktığını düşünmesinide benim aklım almıyor. Hiçbir madde yada enerji yoktan varedilemezken saçma sapan tezlerle iki üç tane deneyle yaradılışı bulduğunuzu zannediyorsunuz onuda aklım almıyor. Kuran'dan müteşabih ayetleri alıp sanki Allah'ı yanlış çıkaracaklarmış gibi bir kibirle hadi cevap versenize derken yine yarattığının kimyasını bilen Rab (Al-i İmran, 3/7 ve 8)'de bununda cevabını veriyor. İnsanlara sorduğumda herkes iyi insan ama hep aklımda aynı soru hangi ölçüye göre? İlahi ölçüleri kaldırdığımızda toplumsal beşeri doğrular ve vicdan kalıyor. Bu beşer doğrular neye göre kime göre? Müslüman kardeşlerimden, arafta kalanlardan yada inanmayanlardan okumayan varsa araştırsın ve birkez olsun Kuran tefsiri yada meali okusun . Uzunlafn kısası Allah dilemedikçe siz göğüde delseniz ömrünüzü hebada etseniz inanmazlar ve yazanlara masal gözüyle bakarlar. Allah herkese güzel ahlak ve iman nasip etsin inşaallah. Selam ve dua ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O zamanlarda da bilgi iletiliyor.

Yunanlı bilimadamlarının metinlerine de Arap dünyası zaten büyük saygı ve ilgi gösteriyordu. Relativite örneğin ilk hinduizmle bağdaştırılır- bu inancın islamla ne alakası var. Bunlar rekativiteye atıfta bulundu diye hinduist mi olmalıyız

Şimdi zaten gökten su yağdırdık kısmını herhalde mucize olarak değerlendirecek bir durum yok ya da rüzgarın bitkileri aşılaması zaten biliniyor.

Yav 10 bin yıl önce neolitik devrim başlamış - tarım ğrünlerini üretmeye kafa yorup duruyor insanlar 10 bin yıl

Ama örneğin çift cinsiyetli bitkilere dair bilgi yok

Bilginin yayılımı konusında Tamam internet yok da sonuçta ilim için seyahat edenler var, bilginin sonraki nesillere transferi var. Var oğlu var. Gelişim zaten böyle bir şey.

Gökyüzünün haritasını çıkaran adam, bitkilerin nasıl ürediğini keşfeden adam binlerce sayfa yazı yazmış da tanrının bir tane olduğunu yazmaktan mı korkmuş?

Eski peygamberlere ait metin neden yok bunca metin varken? Yani benzer mesajlar taşıyan demek istiyorum

Sokrates baldıran zehrini tavizsiz içmiş neyden korkacaktı - çok tanrılı bir dönem var ve bu dönemde de asla bilemezlerdi bu bilimsel gerçeği diyebileceğimiz, yav mucize diyebileceğimiz bir yığın bilimsel gelişme var.

Gözlem var, ortak miras var. Bu kişilerin günümüzdeki dinlere benzeyen metinleri yok ama. Yaratıcı anlayışları farklı işte.

• Takip ettiğim kadarıyla yaratıcı ve dine inanmıyor , evrimin bir gerçeklik olduğunu savunuyorsun. Yaratıcının kanıtını soruyor dinleri de saçma buluyorsun. Yaratıcının kaynağından başlayıp sana kendi fikirlerimi yazmak istedim. Doğru olduğuna inandığım birşeyi paylaşarak farklı insanların da doğruyu bulmaları hoşuma gider. Bana göre yaratıcının kaynağı çok açık. Bilim ve mühendislik araştırmaları diyor ki '' Hiç bir enerji yoktan var edilemez , var olan hiç bir enerji yok edilemez. '' Yani bir enerjinin oluşumu için farklı bir '' İLK ENERJİ '' gerekir. Mesela buhar enerjisi için suyun ısıtılması , rüzgar enerjisi için çarkların dönmesi , güneş enerjisi için ise güneşten gelen ısı ve ışık enerjisinin depolanması. Şimdi gelelim asıl soruya. Bu koskaca evrenin oluşumu nasıl oldu? Madem hiç bir enerji yoktan var olamıyor , o halde '' İLK ENERJİ '' nasıl var oldu? Tabi ki bu koca evrenin oluşumu için gereken '' İLK ENERJİ '' bir yaratıcı tarafından gerçekleştirildi. ( OL DEDİ VE OLDU. ) Bilimsel deney ve mühendislik bilimleri de , çeşitli deney ve yaklaşımlar ile bu olayı irdelemiş ve enerji kanunlarına üstte de yazdığım '' Hiç bir enerji yoktan var edilemez , var olan hiç bir enerji yok edilemez. '' kanununu eklemiş ve bunu da evrenselleştirmişlerdir. Onlar da kısaca '' İLK ENERJİYİ '' arayıp sonucunda da bir yaratıcının farkına vardılar. Umarım yazdıklarımın hepsini okumuşsundur ve sana faydalı olur. Sormak istediğin bişey varsa cevaplamaya çalışırım . İyi forumlar.

• dindardım sure okumadan yatağıma bile girmezdim

kuranı okudum ateist oldum

lafı hiç uzatmaya gerek yok

peygambere hanım helal kılmakla gayri müslümlerin katliyle meşgul bir allaha inanmam mümkün değil.

nitekim insan eliyle çıktığı ortada yaratıcıya bildiğin kompleksli kıskanç şiddet yanlısı korkutucu her şey benim yakarım keserim asarım gibi insanı özellikler yüklemişler

ilkokul çocuğu bile sorar ozaman ilk enerjiyi allah yarattı allahı kim yarattı ?

hiçbir şey yoktan var olmaz diyorsun

allah yoktan var olur diyorsun bu nasıl tezatlık kendi aklınızla ters düştüğünüzün farkında değil misiniz ?

buda yılların komedisi o yaratılmamıştır

bunu bide bilimle bağdaştırıyorsunuz ya cidden ibretlik

bu bir cevap bile değil

boşuna uğraşıyorsunuz yani

bir süre sonra bilim tüm semavi dinleri yok edicek zaten hiçbir ideoloji sonsuza kadar var olmaz hele bu derece bilime düşmanken

ama cehaletle beslenen ortadoğu için bu süreç çok uzun ve sıkıntılı sürecek belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelgünler -- 21 Ocak 2017; 10:19:28 >
  • İnsan kendisini yada dünyayı salt bilimle matematikle açıklayacağını sanıyor, halbuki evrende, insanda hem duygusal hem akılcı bir varlıktır. kuantumda bunu açıklar zaten. Herşey ikisinin dengesidir.
    Her olayı bilim ile açıklayamazsın felsefe bundan dolayı daha önemlidir.

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

O zaman din bilimle asla çelişmiyor diye nidalarda bulunmayacaksınız. + Biz sorgulamadan düşünmeden çelişkilerin dolu olduğu bir şeyi "kabullenmeyiz" Varsa üzerine bilimsel bir çalışma hay hay!

Ben salak mıyım tanrının var olduğunu bildiğim halde yok sayayım.Aptal mıyım ben cennet gitmek gibi fırsat varken tepeyim? Keşke olsa! Evimden çıkmam günah işlememek için.Salak gibi mühendislik okuyacağıma gider dinayette iş bulurum kendime bütün dünyaya islamı yaymaya çalışırım tıpkı 1400 yıl önce kılıçlarla savaşarak yapıldığı gibi.

Allah'ın varlığını veya dinlerin doğruluğunu bilim ile kanıtlayamam ama yanlışlığını bilim ile kanıtlayabilirim. Adem'den itibaren gelen tüm peygamberlerin soyağaçları biliniyor yaşları topladığında 7000 yıla denk geliyor buna göre insanlık tarihi 7000 yıllık.Kaldı ki daha geçtiğimiz yıllarda kazılarda Göbeklitepe'de 10 bin yıl öncesinde yapılmış yerleşim yerleri bulundu.Bak yerleşim yeri diyorum farkındaysan gelişmiş uygarlık ilkel insanlar bile değil.Bitti işte bak normal koşullar altında şu an din falan kalmaması lazım, çürüdü. Ama inatla ısrar ediyorsunuz.

Çelişmiyor kardeşim nerede çelişiyor gösterir misin? Saçma sapan hadislerle gelmeyin bana ama. 140-150 kusur ayette düşün diyor Allah.

Yeryüzünün nasıl yayıldığına bakmazlar mı? (Gaşiye/20)

Göklerde ne var, yerde ne varsa tümünü, O'ndan bir lütuf olarak size boyun eğdirmiştir. Bunda, derin derin düşünen bir topluluk için elbette ibretler vardır. (Casiye/13)

Her türlü ırkçı ve asimilasyon faaliyetlere karşı durmak (Hucurat/13)

Torpil geçmemek, işi hak etmeyene vermemek (Nisa/58)

Sözlü saldırılara kulak aşmamak, ağız dalaşı yapmamak (Hicr-94/97) (Furkan/63)

Eleştiriyi zulme çevirmemek ve düşmanların hukukunu korumak. (Maide/8)

Kişisel suçları ve gizli halleri araştırmamak, insanların onurlarını kırmamak (Hucurat/12)

Din tüccarlarını deşifre edip kınamak (Tevbe/30-34)

Zalimleri ve zulme aralıksız eleştirmek. "Bizden" olanı kayırmamak (Nisa/135)

Siz Kuran da gördüğünüz 3-5 ayeti cımbızlama alıp ayetleri çarpıtma işini çok güzel yapıyorsunuz. Ayetlerce süren bir sure var anlatılmak istenen bir mesaj var siz ona aldırmıyorsunuz aradan kötü yafta yapılacak bir ayeti alıp suçlama yapıyorsunuz halbuki önceki veya sonraki ayetlerde neyin ne olduğu anlaşılacak okunsa. Ya da anlam çarpıtma işini yapıyorsunuz hayır burda böyle diyor ısrarla kötü yontmak için çaba gösteriyorsunuz resmen.

İslam da zaten sorgulayıp düşünmeni istiyor sen neye nasıl karşı çıkıyorsun? Kabullenme zaten ama o sistemde bir çelişki yoksa sen kendi aklından çelişki uyduruyor san yapacak bir şey yok bu senin acizliğin olur.

Şu yaptığıb cahil yoruma bak. Ne demek evden çıkmam resmen yobazlık bu. Git insanlığın faydasına dokunacak bir şey yap, bilimle uğraş, sanatla uğraş, boş beleş insan olmak Allah'ın istemediği bir şey. İslam bilime düşünmeye daima teşvik eder sizin sorununuz önyargı işte.

Ne kadar kolay izah ettin yahu :D Bunca müslüman profesör yanılıyor haklısın. Şu yaptığın savunmayı daha önce hiçbir yerde ne okudum ne de gördüm. Bu savunmayı muhtemelen Dawkins John Lennox'a yapsaydı belki de susmak zorunda kalmayacaktı. Ademden önce ve ademden sonra kimlerin kaç yıl yaşadığını nasıl hesapladın. Nuh peygamber 950 yaşında vefat etmiştir Kuran a göre. Ve gelen her insan peygamber olmam zorunda mı? Bu kadar saçma bir savunma olabilir mi? Üniversite öğrencisine yakışmayacak bir düşünce

Edit:İmla

videodaki adam istanbul üniverstesi ilahiyat profesörü.
    müslüman profösor demişsin ya izle bakalım bi müslüman profosör nasıl oluyor gör.

• quote:

quote:

365 ve 354 çelişkisi yorum size kalmış Hicri takvimlerde de, miladi takvimlerde olduğu gibi artık yıllar mevcuttur. 30 yılda yaklaşık 11 günlük bir gerileme yapmaktadırlar. Bu gerilemeyi düzeltmek için 30 yıllık dönemlerin 2, 5, 7, 10, 13, 15, 18, 21, 24, 26 ve 29 yılları 355 gün, diğer yıllar ise 354 gündür.

Ay, dünya etrafında 12 defa döndüğü zaman bir kameri sene olur ve 354.367 gündür (354 gün 8 saat 48 dakika 34.68 saniyedir). Dünya, güneş etrafında 1 defa döndüğü zaman da bir miladi sene olur ve 365.2422 gündür.

Hicri yıl miladi yıldan ( 365.2422 - 354.367 =) 10.8752 gün daha kısa olduğundan aylar bazen 29. bazen de 30 gün çekmektedir.

365 tekil 30 çoğul gün kelimesi geçtiği söylenir ve bunun üzerine yeniden sayınca 475 gün kelimesi geçtiği söylenir. Hiç ek almayan tekil gün kelimesi yine 365 tir kalan diğerleri ikişer veya üçer olarak geçen çoğul gün kelimeleridir

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

quote:

O zaman din bilimle asla çelişmiyor diye nidalarda bulunmayacaksınız. + Biz sorgulamadan düşünmeden çelişkilerin dolu olduğu bir şeyi "kabullenmeyiz" Varsa üzerine bilimsel bir çalışma hay hay!

Ben salak mıyım tanrının var olduğunu bildiğim halde yok sayayım.Aptal mıyım ben cennet gitmek gibi fırsat varken tepeyim? Keşke olsa! Evimden çıkmam günah işlememek için.Salak gibi mühendislik okuyacağıma gider dinayette iş bulurum kendime bütün dünyaya islamı yaymaya çalışırım tıpkı 1400 yıl önce kılıçlarla savaşarak yapıldığı gibi.

Allah'ın varlığını veya dinlerin doğruluğunu bilim ile kanıtlayamam ama yanlışlığını bilim ile kanıtlayabilirim. Adem'den itibaren gelen tüm peygamberlerin soyağaçları biliniyor yaşları topladığında 7000 yıla denk geliyor buna göre insanlık tarihi 7000 yıllık.Kaldı ki daha geçtiğimiz yıllarda kazılarda Göbeklitepe'de 10 bin yıl öncesinde yapılmış yerleşim yerleri bulundu.Bak yerleşim yeri diyorum farkındaysan gelişmiş uygarlık ilkel insanlar bile değil.Bitti işte bak normal koşullar altında şu an din falan kalmaması lazım, çürüdü. Ama inatla ısrar ediyorsunuz.

Çelişmiyor kardeşim nerede çelişiyor gösterir misin? Saçma sapan hadislerle gelmeyin bana ama. 140-150 kusur ayette düşün diyor Allah.

Göklerde ne var, yerde ne varsa tümünü, O'ndan bir lütuf olarak size boyun eğdirmiştir. Bunda, derin derin düşünen bir topluluk için elbette ibretler vardır. (Casiye/13)

Kişisel suçları ve gizli halleri araştırmamak, insanların onurlarını kırmamak (Hucurat/12)

Siz Kuran da gördüğünüz 3-5 ayeti cımbızlama alıp ayetleri çarpıtma işini çok güzel yapıyorsunuz. Ayetlerce süren bir sure var anlatılmak istenen bir mesaj var siz ona aldırmıyorsunuz aradan kötü yafta yapılacak bir ayeti alıp suçlama yapıyorsunuz halbuki önceki veya sonraki ayetlerde neyin ne olduğu anlaşılacak okunsa. Ya da anlam çarpıtma işini yapıyorsunuz hayır burda böyle diyor ısrarla kötü yontmak için çaba gösteriyorsunuz resmen.

İslam da zaten sorgulayıp düşünmeni istiyor sen neye nasıl karşı çıkıyorsun? Kabullenme zaten ama o sistemde bir çelişki yoksa sen kendi aklından çelişki uyduruyor san yapacak bir şey yok bu senin acizliğin olur.

Şu yaptığıb cahil yoruma bak. Ne demek evden çıkmam resmen yobazlık bu. Git insanlığın faydasına dokunacak bir şey yap, bilimle uğraş, sanatla uğraş, boş beleş insan olmak Allah'ın istemediği bir şey. İslam bilime düşünmeye daima teşvik eder sizin sorununuz önyargı işte.

Ne kadar kolay izah ettin yahu :D Bunca müslüman profesör yanılıyor haklısın. Şu yaptığın savunmayı daha önce hiçbir yerde ne okudum ne de gördüm. Bu savunmayı muhtemelen Dawkins John Lennox'a yapsaydı belki de susmak zorunda kalmayacaktı. Ademden önce ve ademden sonra kimlerin kaç yıl yaşadığını nasıl hesapladın. Nuh peygamber 950 yaşında vefat etmiştir Kuran a göre. Ve gelen her insan peygamber olmam zorunda mı? Bu kadar saçma bir savunma olabilir mi? Üniversite öğrencisine yakışmayacak bir düşünce

müslüman profösor demişsin ya izle bakalım bi müslüman profosör nasıl oluyor gör.

Yani?

Şüphesiz o (Kur'an) sen ve kavmin için bir şereftir (veya öğüttür). Ondan sorumlu tutulacaksınız. (43/Zuhruf: 44)

İstikbal göklerdedir...

• quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

quote:

quote:

Fikri olmayan insanlar genelde ya küfür ederler ya da alay ederler sorun yok.

Cahillerle tartışma (Furkan/63)

İstikbal göklerdedir...

• güzelgünler G kullanıcısına yanıt
    İşkembeden sallamıyorum. Makine mühendisiyim ve enerjiyle alakalı çok ders ( termodinamik vb. ) gördüm. Bu derslerde de bilimin üstte de yazdığım '' Hiç bir enerji yoktan var edilemez , var olan hiç bir enerji yok edilemez. '' yasasını gördüm. İlk enerjiyi Allah yarattı , aksini iddaa ediyorsan bunu kanıtlaman gerek. Öyle işkembeden sallıyorsun lafını dersen seni ciddiye bile almam. Ben kanıtımı yazdım ve Allahın varlığını ispat ettim. Hadi bana kanıtını yaz ve yokluğunu ispat et.

Orijinalden alıntı: Glamor

Takip ettiğim kadarıyla yaratıcı ve dine inanmıyor , evrimin bir gerçeklik olduğunu savunuyorsun. Yaratıcının kanıtını soruyor dinleri de saçma buluyorsun. Yaratıcının kaynağından başlayıp sana kendi fikirlerimi yazmak istedim. Doğru olduğuna inandığım birşeyi paylaşarak farklı insanların da doğruyu bulmaları hoşuma gider. Bana göre yaratıcının kaynağı çok açık. Bilim ve mühendislik araştırmaları diyor ki '' Hiç bir enerji yoktan var edilemez , var olan hiç bir enerji yok edilemez. '' Yani bir enerjinin oluşumu için farklı bir '' İLK ENERJİ '' gerekir. Mesela buhar enerjisi için suyun ısıtılması , rüzgar enerjisi için çarkların dönmesi , güneş enerjisi için ise güneşten gelen ısı ve ışık enerjisinin depolanması. Şimdi gelelim asıl soruya. Bu koskaca evrenin oluşumu nasıl oldu? Madem hiç bir enerji yoktan var olamıyor , o halde '' İLK ENERJİ '' nasıl var oldu? Tabi ki bu koca evrenin oluşumu için gereken '' İLK ENERJİ '' bir yaratıcı tarafından gerçekleştirildi. ( OL DEDİ VE OLDU. ) Bilimsel deney ve mühendislik bilimleri de , çeşitli deney ve yaklaşımlar ile bu olayı irdelemiş ve enerji kanunlarına üstte de yazdığım '' Hiç bir enerji yoktan var edilemez , var olan hiç bir enerji yok edilemez. '' kanununu eklemiş ve bunu da evrenselleştirmişlerdir. Onlar da kısaca '' İLK ENERJİYİ '' arayıp sonucunda da bir yaratıcının farkına vardılar. Umarım yazdıklarımın hepsini okumuşsundur ve sana faydalı olur. Sormak istediğin bişey varsa cevaplamaya çalışırım . İyi forumlar.

Kendince paradoks oluşturmuşsun.Artık bizlerin birşey demesine gerek yok.Sizler daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• Soruma cevap alamadım. Ben gayet mantıklı ve akla yatan bir şekilde yaratıcıyı ispat ediyorum ancak sen sadece paradoks lafıyla geçiştiriyorsun. Bana lütfen yaratıcının yokluğunu ispat eder misin.

O zamanlarda da bilgi iletiliyor.

Yunanlı bilimadamlarının metinlerine de Arap dünyası zaten büyük saygı ve ilgi gösteriyordu. Relativite örneğin ilk hinduizmle bağdaştırılır- bu inancın islamla ne alakası var. Bunlar rekativiteye atıfta bulundu diye hinduist mi olmalıyız

Şimdi zaten gökten su yağdırdık kısmını herhalde mucize olarak değerlendirecek bir durum yok ya da rüzgarın bitkileri aşılaması zaten biliniyor.

Yav 10 bin yıl önce neolitik devrim başlamış - tarım ğrünlerini üretmeye kafa yorup duruyor insanlar 10 bin yıl

Ama örneğin çift cinsiyetli bitkilere dair bilgi yok

Bilginin yayılımı konusında Tamam internet yok da sonuçta ilim için seyahat edenler var, bilginin sonraki nesillere transferi var. Var oğlu var. Gelişim zaten böyle bir şey.

Gökyüzünün haritasını çıkaran adam, bitkilerin nasıl ürediğini keşfeden adam binlerce sayfa yazı yazmış da tanrının bir tane olduğunu yazmaktan mı korkmuş?

Eski peygamberlere ait metin neden yok bunca metin varken? Yani benzer mesajlar taşıyan demek istiyorum

Sokrates baldıran zehrini tavizsiz içmiş neyden korkacaktı - çok tanrılı bir dönem var ve bu dönemde de asla bilemezlerdi bu bilimsel gerçeği diyebileceğimiz, yav mucize diyebileceğimiz bir yığın bilimsel gelişme var.

Gözlem var, ortak miras var. Bu kişilerin günümüzdeki dinlere benzeyen metinleri yok ama. Yaratıcı anlayışları farklı işte.

Yazı ilk olarak bilindiği üzere arkeolojik kazılarda m.ö 3200 yıllarına sümerlere dayanıyor.Sümerlerin yazıtlarında çok tanrılı inanç vardı,ve herşeyin bir tanrısı olduğuna inanılıyordu.Bunlardan bazıları Anu,Enlil,Enki,Nimmah diye devam eder.Ve sümer kavmine gönderilen peygamber Hz.Nuh olarak tahmin edilmektedir.Bu da sümer yazıtlarında Ziusudra olarak geçmektedir.Yani tufandan kurtulan kişi olarak tanımlanır.Hz.Nuh zaten Kuran'ı Kerim de geçiyor.Ve zaten sümerler tufan ile ilgili şeyler yazmışlardır.Belge istersen eğer neden Hz.Nuh tarafından yazılan bir kitap tarafımıza kadar ulaşmadı.Belki vardır,belki keşfedilmeyi bekleniyor,Nuh'un gemisinin olduğu yer tespit edilirse ve ortaya çıkarılabilirse belki birşeyler bulunabilir.

Bilgi yayılımı ile ilgili bence sizin dediğiniz kadar kolay değil,eğer kolay olsaydı mısır tanrısı firavun zamanında keşfedilen elektrik aradan yüzlerce yıl geçtikten sonra 1900 lü yıllarda tesla nasıl buldu?Madem bilgi akışı dediğin gibi var ise mısır medeniyetinin kullanmış olduğu elektrik durumunu o kadar yüzyıl diğer toplumlar neden bekledi?

Yada yunan mitolojisinde geçen tanrılar,bilgiler neden arap yarımadasında yaygınlaşmadı?vs vs diye uzayıp gider.

• Beyler kafanızın içindeki gri madddeyle kadınları zor anlıyoruz, ama gel gör 'tanrı'yı anlamadığınız ve kendi biliminize(termodinamik yasalarından yola çıkarak tanrının olamayacağını düşünen arkadaş) ters düşünce böyle bir ilahi varlığın olamayacağını düşünüyorsunuz.

Sonsuz sayıları düşünün 1 den sonsuza kadar saysak bi sona ulaşamıyoruz, beynimiz o sayıyı algılayacak kadar güçlü değil. Ama yinede sonsuzla ilgili bazı limit problemleri bir sonuca ulaşabiliyor. Bunu o sayıyı bularak değil, bazı varsayımlar yaparak sonuca ulaşıyoruz. Bence bir dine inanmakta buna benziyor. Sonsuza kadar saymıyoruz, onu hesaplama ihtiyacı duymuyoruz, problemlerimizi varsayarak sonuca ulaştırıyoruz. Ve bu problemler sadece sonsuza yakınsadığında bize doğru cevapları veriyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

quote:

Yani?

yanisi şu
    islam bir bilim olmadığı için profösorü de kafasında beyin yerine saman olan , uzun süre ne kadar iyi bir mürit olduğu üzerine değer ve kabul gören bir insan olmuş oluyor.
    gece gündüz , ışık renk konularını bile bilmeye bir profösörden bahsediyoruz. ilkokul seviyesi eğitim bunlar.

sonuç olarak bunu sana yazmak da saçma aslında , zaten açık olarak yazmışım oraya ama düşünmek yerine inanmayı seçtiğin için algıların kapalı şu anda.

başkası görür diye yazıyorum senin için değil.

• quote:

Soruma cevap alamadım. Ben gayet mantıklı ve akla yatan bir şekilde yaratıcıyı ispat ediyorum ancak sen sadece paradoks lafıyla geçiştiriyorsun. Bana lütfen yaratıcının yokluğunu ispat eder misin.

Yokluk ispat edilmez önce bunu öğren bu bir.İkincisi Hani savunduğun ilk enerji diyorsun yaa peki o ilk enerjiyi kim oluşturdu? O enerjiye Allah dediğin üzere sanırım.Peki o zaman bende sana diyorumki o ilk enerjiyi çok gelişmiş 4.cü boyuttan (zamanı katarsak 5.ci boyut) bir uygarlık yaptı.Sende bana bunun olmadığını ispatla.Hani sana göre yokluk ispatlanıyor yaa ondan dedim.

• quote:

Soruma cevap alamadım. Ben gayet mantıklı ve akla yatan bir şekilde yaratıcıyı ispat ediyorum ancak sen sadece paradoks lafıyla geçiştiriyorsun. Bana lütfen yaratıcının yokluğunu ispat eder misin.

sen mi makina mühendisisin? gerçekten ülkenin hali içler acısı. makina mühendisi analitik düşünceden nasıl yoksun olabilir acaba ne iş yapıyorsun imzacı diye mi tuttular seni?

neyse hastalıklı düşüncene bir cevap vereceğim sadece.

şu an bilgisayarının önünde bir tenis topu var.
    o topa dokunamıyorsun.
    onu göremiyorsun
    elinle tutamıyorsun
    birşeyle tutamıyorsın içinden geçiyor.madde free yani.
    duyamıyorsun
    hissedemiyorsun.

şimdi sen bana o topun olmadığını kanıtla.
    çünkü bir sır vereyim (top falan yok)

sen kanıtlayınca ben de kanıtlayacağım.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.