Şimdi Ara

Fizik Allah'ın Varlığını Gösteriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.080
Cevap
9
Favori
33.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: paardon

Kesin olarak Tanrı yoktur demek de bağnazlıktır. Ancak bildiğimiz dinlerin Tanrılarının yalan olduğu çok açık.
    Her ihtimali göz önünde bulundurarak, okudum, araştırdım, sordum, cevapladım ve hayatımın son anına dek merak etmeye devam edeceğimin farkına vardım.
    Fizik Allah'ın varlığını gösteriyor demek kelime oyunudur bu arada. Fizik bir Tanrının varlığını gösteriyor olsaydı başlık ciddiye alır, izlerdim.

Hocam bir önceki yazdığım mesajı olursanız sevinirim demin arkadaşa yazdım :)

Haklısınız biraz kelime oyunu oldu ister Allah şeyin ister tanrı şeyin ister yehova deyin ister ilah deyin farketmez. Ama bir yaratıcının olduğu ve tüm bu düzeni bir tasarlayan birinin olduğu apaçık görülüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz hard kullanıcısına yanıt
    Felsefe forumunda Kuranın delilerini tartışmam genelde. En azından bu kadar genel kapsamda. İnanmak istemeyen bir insanı zorla inandırmak gibi bir niyetim yok. Ben Kuranın doğru olduğuna iman edilmesi için samimi olunması gerektiğini düşünüyorum.
    Yanlış anlama hakaret etmek gibi bir amacım yoktu. Sadece üslubundan, forumda gördüğüm bir kaç yorumundan Kurana ve İslama karşı yeterince samimi ve açık olmadığın sonucunu çıkardım.
    '' Hemde ortada o kadar akla, mantığa, bilime ve vicdana aykırı ifadeler bulunurken. Birbiriyle çelişen ifadeler bulunurken. Ortaya koyduğu hayat tarzının kendi coğrafyasının kültüründen ibaret olduğu ortadayken.''

Ortada akla, mantığa, bilime ve vicdana aykırı ifadeler bulunduğunu düşünmüyorum. Birbiriyle çelişen ifadeler bulunduğunu düşünmüyorum. Ortaya konan hayat tarzının kendi coğrafyasından ve kültüründen ibaret olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz hard

Bunların hiçbiri, cariyeliği ve onlarla cinsel iilişkiye girmeyi, köleliği, kadının şahitlikte yarım erkek değerinde sayılmasını, birbiriyle çelişen ifadelerde bulunan, çokevliliği, dinden çıkanların öldürülmesini, din bütünüyle onun oluncaya kadar kafirlerle savaşılması gerektiğini ve bunun gibi nice akıl, vicdan ve mantık dışı ifadelerde bulunan ve bunlara izim veren bir tanrıyı, daha doğrusu tanrı modelini doğru çıkarmaz.

Bakın hocam bir fikre bu denli saldırmak fikri direk suçlamak ve iftira atmak olur. Çünkü bu bahsettiklerinizin hiçbiri Kuran da yazmaz. Ayet çarpıtarak bu yorumu yapıyorsunuz. En ufak bir fikriniz bile yok tek derdiniz suçlamak. Bu dünyada yapılan haksızlıkların da herkesin yanına kalmasını hakediyorsunuz siz. Çünkü bir fikre saldırmadan önce düzgün bir şekilde objektif olarak araştırma yapmak gereklidir. Daha doğrusu hatta bir fikre saldırılmaz, yanlış olduğu savunulur. İslam'ın altın çağında ne kadar çok bilim insanının bilime ne kadar çok katkıda bulunduğunu biliyor musunuz? Mezheplere ayrılmadan önce birçok Müslüman bilim insanı kendinden sonraki gelen bilimcilere birçok yararlı bilgi geriye bırakmıştır. Eski bilim insanlarını araştırın Arapça-farsça kitap eserleri bulunan birçok bilim insanından etkilendiklerini söylerler.

Evrimi ortaya atan ilk bilim insanları müslümandı mesela, Darwin onlardan da etkilenmiştir gidin araştırın. Muaviye Ali kavgasından sonra İslam mezheplere, ırk, milliyet kavgasına bürünmüştür. Gerçek İslam yalanlar arasında kaybolup gitti. Buyrun araştırın gelin

''yine de onun tanrıdan gönderildiğini ıspat eden hiçbir delil göremiyorum ben.''
    Ben görüyorum.

''akıl ve felsefe ile tanrıya ulaşmaya çalışan insanlarda veyahut bu tip düşüncelerle kendi inandıkları ilahı ıspat etmeye çalışanlar yanılıyor.''

Burada yapılan şey din felsefesidir. Din felsefesinin, belli bir dini kanıtlamak gibi bir amacı yoktur. Belli bir dini kanıtlamaya çalışmak teolojinin işidir.
    Wikiden alıyorum: ''Teolojinin en önemli amacı belirli bir dini temellendirmek, açıklamak ve o dinin inananlarının inançlarını güçlendirmeye çalışmaktır. Bundan dolayı her dinin teolojisi olabilir. Yahudi teolojisi, Hıristiyan teolojisi, İslam Teolojisi vb.''
    Yani din felsefesi yapanların sırf kendi ilahlarını kanıtlamak gibi bir amaçları yok. Sen biraz yanlış anlamış olabilirsin bence. Mesela bir hristiyan, tanrının var olduğu konusunda bana göre haklıdır. Bu bizim ortak noktamızdır. Bu yüzden benim tanrı kanıtımdan o fikir alabilir, onun tanrı kanıtından da ben fikir alabilirim. Burada bir sıkıntı yok. Ama o Tanrının vahyinin İncil olduğunu düşünür, bense Kuran olduğunu düşünürüm. Bu ise ayrıldığımız nokta.
    Din felsefecileri -genelde- işin Kuran, İncil kısmına girmediklerinden; bütün teistler için kanıtlar ortaya koyabilirler, hatta deistler için de. Mesela bu video da öyle.

''Bende soruyorum ki o tanrı neden senin inandığın tanrı olsun? Onu ıspat eden şey ne?''

Ben de diyorum ki, Kuran. Kurandaki neyi Tanrının ispatı olarak gördüğümü sordun, ben de ''Felsefe forumunda Kuranın delilerini tartışmam genelde. En azından bu kadar genel kapsamda. İnanmak istemeyen bir insanı zorla inandırmak gibi bir niyetim yok. Ben Kuranın doğru olduğuna iman edilmesi için samimi olunması gerektiğini düşünüyorum.'' dedim.

Son olarak ta, mesela bahsettiğin kelamcılar sadece din felsefesiyle uğraşmazlar. Aynı zamanda islam felsefesi/teolojisi ile de uğraşırlar. Yani bir ilahın varlığını kanıtladıkları gibi, islamın neden doğru olduğu sorusuyla da yerine göre uğraşmışlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Nasıl ateist olduğumu anlatmayacağım uzun hikaye. Basit olarak bilimin bize söyledikleri ve dindeki abartısız binlerce çelişki ateist olmama yardımcı oldu.

Şunu aklınızın bir köşenize sokun ki.Bu tür videolar safsatadır.Bugün ki bilim "Allah'ın varlığı kanıtlandı" gibi bir şey söylemedi söylememiştir de. Zaten emin olun kanıtlansaydı bu kitlesel çapta duyulurdu.

D&R'da gördüğünüz "Bilim Allah'ın varlığını gösteriyor" yazan kitapları atın arka köşelere çünkü emin olun ki o dindar ve milletin sorgulamasını istemeyen ve kendi fikrini empoze etmek isteyen dar kafalı bir yobaz tarafından yazılmıştır.

Televizyonda veya internette güya profesör bile olsa Allah vardır gibi iddialarda bulunup bir de kanıt(!) göstermeye çalışanlara sizden ricam itibar etmeyiniz.

Bilim hiçbir şeyi henüz kanıtlamadı ve aksine bilim şu anda dinlerin aleyhine ilerliyor.

Allah'ı bilim ile ispatlayamazsınız zaten. Her şeyden önce bilimden yola çıkılarak tüm bu şeylerin asla tesadüf olamayacağı gibi bunun başka tek açıklamasının bir yaratıcının olduğunu kabullenmektir.

Bu tür videolar safsatadır diyerek gayet güzel kaçıyorsunuz hocam. Kaçmayın varsa bir önerimiz bir fikriniz buyrun getirin dinleyelim. Dediğim gibi Allah'ın varlığını bilim ile ispatlayamazsınız bunun için inanç gereklidir.

Şu an burada yobazlık yapan birisi varsa o da videoları da kitapları da bir kenara atıp tanrı yok diyen ateist kişiliktir.

Bilim şu anda dinlerin aleyhine ilerliyor olabilir ama her iddiaya varım İslam'ın leyhine ilerliyor. İlim öğrenmenin, araştırmanın farz olduğu bir sistemde bilim fayda sağlamaktan öteye bir şey yapmaz

Selametle.
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Kuranın insan ürünü olduğuna hiç bir şüphem yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman din bilimle asla çelişmiyor diye nidalarda bulunmayacaksınız. + Biz sorgulamadan düşünmeden çelişkilerin dolu olduğu bir şeyi "kabullenmeyiz" Varsa üzerine bilimsel bir çalışma hay hay!

Ben salak mıyım tanrının var olduğunu bildiğim halde yok sayayım.Aptal mıyım ben cennet gitmek gibi fırsat varken tepeyim? Keşke olsa! Evimden çıkmam günah işlememek için.Salak gibi mühendislik okuyacağıma gider dinayette iş bulurum kendime bütün dünyaya islamı yaymaya çalışırım tıpkı 1400 yıl önce kılıçlarla savaşarak yapıldığı gibi.

Allah'ın varlığını veya dinlerin doğruluğunu bilim ile kanıtlayamam ama yanlışlığını bilim ile kanıtlayabilirim. Adem'den itibaren gelen tüm peygamberlerin soyağaçları biliniyor yaşları topladığında 7000 yıla denk geliyor buna göre insanlık tarihi 7000 yıllık.Kaldı ki daha geçtiğimiz yıllarda kazılarda Göbeklitepe'de 10 bin yıl öncesinde yapılmış yerleşim yerleri bulundu.Bak yerleşim yeri diyorum farkındaysan gelişmiş uygarlık ilkel insanlar bile değil.Bitti işte bak normal koşullar altında şu an din falan kalmaması lazım, çürüdü. Ama inatla ısrar ediyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

Bunların hiçbiri, cariyeliği ve onlarla cinsel iilişkiye girmeyi, köleliği, kadının şahitlikte yarım erkek değerinde sayılmasını, birbiriyle çelişen ifadelerde bulunan, çokevliliği, dinden çıkanların öldürülmesini, din bütünüyle onun oluncaya kadar kafirlerle savaşılması gerektiğini ve bunun gibi nice akıl, vicdan ve mantık dışı ifadelerde bulunan ve bunlara izim veren bir tanrıyı, daha doğrusu tanrı modelini doğru çıkarmaz.

Bakın hocam bir fikre bu denli saldırmak fikri direk suçlamak ve iftira atmak olur. Çünkü bu bahsettiklerinizin hiçbiri Kuran da yazmaz. Ayet çarpıtarak bu yorumu yapıyorsunuz. En ufak bir fikriniz bile yok tek derdiniz suçlamak. Bu dünyada yapılan haksızlıkların da herkesin yanına kalmasını hakediyorsunuz siz. Çünkü bir fikre saldırmadan önce düzgün bir şekilde objektif olarak araştırma yapmak gereklidir. Daha doğrusu hatta bir fikre saldırılmaz, yanlış olduğu savunulur. İslam'ın altın çağında ne kadar çok bilim insanının bilime ne kadar çok katkıda bulunduğunu biliyor musunuz? Mezheplere ayrılmadan önce birçok Müslüman bilim insanı kendinden sonraki gelen bilimcilere birçok yararlı bilgi geriye bırakmıştır. Eski bilim insanlarını araştırın Arapça-farsça kitap eserleri bulunan birçok bilim insanından etkilendiklerini söylerler.

Evrimi ortaya atan ilk bilim insanları müslümandı mesela, Darwin onlardan da etkilenmiştir gidin araştırın. Muaviye Ali kavgasından sonra İslam mezheplere, ırk, milliyet kavgasına bürünmüştür. Gerçek İslam yalanlar arasında kaybolup gitti. Buyrun araştırın gelin

Bilime aykırı derken, günümüz biliminin ulaştığı sonuçlarla çelişen doğa ve evren tasvirleri var, ben bunu kastediyorum.

İslam devletinin vakti zamanında bilimde çok ileride olduğu doğrudur. Fakat benim bahsettiğim şey bu değil. Sadece bilimde değil birçok noktada daha ileriydi. Bilimde ilerlemesi islamla alakalı değildir, en azından direkt olarak. İdeolojik olarak yayılan ve sürekli genişleyen bu devlet, rakiplerine diz çöktürdü. İşte o bilim irfan, gelişmişlik, bütün bu büyümenin sonunda gerçekleşti. Sen şimdi burada bu devletin bilimde ileride olduğu şeyleri alıyorsun bana anlatıyorsun, iyi güzel. Ama bu devletin genişlerken mesela esir asker ve kadınlara uyguladığı kölelik ve cariyeliği kabul etmiyorsun. Neden? Ki ''bilime aykırı ifadeler'' den kastettiğim şey bu değildi zaten güzel kardeşim

Yanlış. Hangi İslam devleti köleleri cariyeleri esir alıp zina izni vermiş ? Osmanlı mı? Hangi devlet bu devlet anlatır mısınız ? İslam da böyle bir görüş var mı sence. İslam köleliği direk kaldıran kesin hüküm bildirmemiştir. Zaten bu şekilde yapsa da bu son derece insani bir karar olurdu. O dönemlerde kölelik ticaretin ana kaynağıydı, böyle bir dönemde bunu direk kaldırmaya çalışarak çocukça bir karar vermiş olursun. Ama yer yer sürekli köleliğin yanlış olduğunu ve kölelikten kurtulmak gerektiğini sıkça öğütlemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Kuranın insan ürünü olduğuna hiç bir şüphem yok.

Evet yeniden delilsiz olarak yaftalamalar. Lütfen bilginiz varsa tartışmaya girin

• Evrenin kaos icinde olmasi bile hassas denge dusuncesinin cokmesi icin yeterli iken nasil boyle kendinizi kandiriyorsunuz?

Ayrica video sahibinin rumuzu da cok ilginc.

0hakikat0= sifir hakikat sifir.

Hadi bunu da aciklayin. Tesaduf olabilir mi?

• Allah var zaten hocam. Dinler insan uydurması ancak her şeyin yaratıcısı olan bir varlık kesinlikle var.

• quote:

O zaman din bilimle asla çelişmiyor diye nidalarda bulunmayacaksınız. + Biz sorgulamadan düşünmeden çelişkilerin dolu olduğu bir şeyi "kabullenmeyiz" Varsa üzerine bilimsel bir çalışma hay hay!

Ben salak mıyım tanrının var olduğunu bildiğim halde yok sayayım.Aptal mıyım ben cennet gitmek gibi fırsat varken tepeyim? Keşke olsa! Evimden çıkmam günah işlememek için.Salak gibi mühendislik okuyacağıma gider dinayette iş bulurum kendime bütün dünyaya islamı yaymaya çalışırım tıpkı 1400 yıl önce kılıçlarla savaşarak yapıldığı gibi.

Allah'ın varlığını veya dinlerin doğruluğunu bilim ile kanıtlayamam ama yanlışlığını bilim ile kanıtlayabilirim. Adem'den itibaren gelen tüm peygamberlerin soyağaçları biliniyor yaşları topladığında 7000 yıla denk geliyor buna göre insanlık tarihi 7000 yıllık.Kaldı ki daha geçtiğimiz yıllarda kazılarda Göbeklitepe'de 10 bin yıl öncesinde yapılmış yerleşim yerleri bulundu.Bak yerleşim yeri diyorum farkındaysan gelişmiş uygarlık ilkel insanlar bile değil.Bitti işte bak normal koşullar altında şu an din falan kalmaması lazım, çürüdü. Ama inatla ısrar ediyorsunuz.

Çelişmiyor kardeşim nerede çelişiyor gösterir misin? Saçma sapan hadislerle gelmeyin bana ama. 140-150 kusur ayette düşün diyor Allah.

Yeryüzünün nasıl yayıldığına bakmazlar mı? (Gaşiye/20)

Göklerde ne var, yerde ne varsa tümünü, O'ndan bir lütuf olarak size boyun eğdirmiştir. Bunda, derin derin düşünen bir topluluk için elbette ibretler vardır. (Casiye/13)

Her türlü ırkçı ve asimilasyon faaliyetlere karşı durmak (Hucurat/13)

Torpil geçmemek, işi hak etmeyene vermemek (Nisa/58)

Sözlü saldırılara kulak aşmamak, ağız dalaşı yapmamak (Hicr-94/97) (Furkan/63)

Eleştiriyi zulme çevirmemek ve düşmanların hukukunu korumak. (Maide/8)

Kişisel suçları ve gizli halleri araştırmamak, insanların onurlarını kırmamak (Hucurat/12)

Din tüccarlarını deşifre edip kınamak (Tevbe/30-34)

Zalimleri ve zulme aralıksız eleştirmek. "Bizden" olanı kayırmamak (Nisa/135)

Siz Kuran da gördüğünüz 3-5 ayeti cımbızlama alıp ayetleri çarpıtma işini çok güzel yapıyorsunuz. Ayetlerce süren bir sure var anlatılmak istenen bir mesaj var siz ona aldırmıyorsunuz aradan kötü yafta yapılacak bir ayeti alıp suçlama yapıyorsunuz halbuki önceki veya sonraki ayetlerde neyin ne olduğu anlaşılacak okunsa. Ya da anlam çarpıtma işini yapıyorsunuz hayır burda böyle diyor ısrarla kötü yontmak için çaba gösteriyorsunuz resmen.

İslam da zaten sorgulayıp düşünmeni istiyor sen neye nasıl karşı çıkıyorsun? Kabullenme zaten ama o sistemde bir çelişki yoksa sen kendi aklından çelişki uyduruyor san yapacak bir şey yok bu senin acizliğin olur.

Şu yaptığıb cahil yoruma bak. Ne demek evden çıkmam resmen yobazlık bu. Git insanlığın faydasına dokunacak bir şey yap, bilimle uğraş, sanatla uğraş, boş beleş insan olmak Allah'ın istemediği bir şey. İslam bilime düşünmeye daima teşvik eder sizin sorununuz önyargı işte.

Ne kadar kolay izah ettin yahu :D Bunca müslüman profesör yanılıyor haklısın. Şu yaptığın savunmayı daha önce hiçbir yerde ne okudum ne de gördüm. Bu savunmayı muhtemelen Dawkins John Lennox'a yapsaydı belki de susmak zorunda kalmayacaktı. Ademden önce ve ademden sonra kimlerin kaç yıl yaşadığını nasıl hesapladın. Nuh peygamber 950 yaşında vefat etmiştir Kuran a göre. Ve gelen her insan peygamber olmam zorunda mı? Bu kadar saçma bir savunma olabilir mi? Üniversite öğrencisine yakışmayacak bir düşünce

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 19 Ocak 2017; 21:9:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Evrenin kaos icinde olmasi bile hassas denge dusuncesinin cokmesi icin yeterli iken nasil boyle kendinizi kandiriyorsunuz?

Ayrica video sahibinin rumuzu da cok ilginc.

0hakikat0= sifir hakikat sifir.

Hadi bunu da aciklayin. Tesaduf olabilir mi?

Hassas ayar argümanını anlamadıysanız ve bu yorumu yapıyorsanız komik, eğer anladıysanız ve bu yorumu yapıyorsanız daha komik

Evrende hassaslik filan yok. Sizler bunu anlamiyorsunuz veya anlamak isinize gelmiyor

• Dostum sana bir çarpım tablosu verilse 9x6 = 11 yazsa içinde bir yerde ama kalan hepsi doğru olsa. Sen bu çarpım tablosunun çoğu doğru nasıl olsa bunu okutun okullarda mı dersin yoksa bu çarpım tablosunu kim yaptıysa yanlış yapmıştır bu doğru değildir mi dersin?

Ne demek istiyorum? O kitabın içinde illa ki iyilik kavramı işlenecek yani bana bir şeyi savunurken mantık çerçevesinde sun.Orada yalan söylememek, iyilik yapmak geçiyor diye bu bir ilahi kanıt mıdır? Ben de yazarım bir kitap derim ki Zübüdük tanrısı iyilik teması sunuyor.

Bir de şunu idrak edin.Müslümanları görüyoruz ne harfi harfine uyuyorlar ne bir 5 vakit namaz var ne bilmem ne ülke güya müslüman ama suç oranı almış başını gidiyor rüşvet, yalan dolan herkesin ağzına dolanmış. Ama siz öyle bir kapanmışsınız ki içinize sanıyorsunuz ki iyilik, erdem ahlak bir tek sizde var bir tek islamda var.

Ben de iyi insanım belki senden bile iyi bir insanım.Sen zannediyorsan ki ateist olunca her şey mübah.Hah boşuna bekleme sen zaten cehennemliksin.İnsan özünde neyse odur.Özünde kötü bir insansan ne din tutabilir ne de başka bir şey. Olayda bu değil midir zaten?İnsan dine neden ihtiyaç duyar bana onu söyle. Ben iyi bir insan olduktan sonra erdemli olduktan sonra ahlaklı olduktan sonra kimsenin hakkını yemeyip mesleğimde başarılı olup sevdiklerimle huzurlu bir hayat sürdükten sonra geriye ne kalıyor. Buna rağmen beni cehenneme gönderecek bir tanrı varsa da afedersin ben ona tanrı falan demem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Evrende hassaslik filan yok. Sizler bunu anlamiyorsunuz veya anlamak isinize gelmiyor

Evet bütün profesörler yanılıyor haklısın. Bunca sabit değerlerin hepsi ayarlanmış gibi ve eğer en ufak basamaktan tek bir rakam değişse bu evren ve bu hayat var olmazdı deniliyor bu adamlar bilimsel delillerle bu sonuca varıyor boş kelimeler ile değil :)

• quote:

Dostum sana bir çarpım tablosu verilse 9x6 = 11 yazsa içinde bir yerde ama kalan hepsi doğru olsa. Sen bu çarpım tablosunun çoğu doğru nasıl olsa bunu okutun okullarda mı dersin yoksa bu çarpım tablosunu kim yaptıysa yanlış yapmıştır bu doğru değildir mi dersin?

Ne demek istiyorum? O kitabın içinde illa ki iyilik kavramı işlenecek yani bana bir şeyi savunurken mantık çerçevesinde sun.Orada yalan söylememek, iyilik yapmak geçiyor diye bu bir ilahi kanıt mıdır? Ben de yazarım bir kitap derim ki Zübüdük tanrısı iyilik teması sunuyor.

Bir de şunu idrak edin.Müslümanları görüyoruz ne harfi harfine uyuyorlar ne bir 5 vakit namaz var ne bilmem ne ülke güya müslüman ama suç oranı almış başını gidiyor rüşvet, yalan dolan herkesin ağzına dolanmış. Ama siz öyle bir kapanmışsınız ki içinize sanıyorsunuz ki iyilik, erdem ahlak bir tek sizde var bir tek islamda var.

Ben de iyi insanım belki senden bile iyi bir insanım.Sen zannediyorsan ki ateist olunca her şey mübah.Hah boşuna bekleme sen zaten cehennemliksin.İnsan özünde neyse odur.Özünde kötü bir insansan ne din tutabilir ne de başka bir şey. Olayda bu değil midir zaten?İnsan dine neden ihtiyaç duyar bana onu söyle. Ben iyi bir insan olduktan sonra erdemli olduktan sonra ahlaklı olduktan sonra kimsenin hakkını yemeyip mesleğimde başarılı olup sevdiklerimle huzurlu bir hayat sürdükten sonra geriye ne kalıyor. Buna rağmen beni cehenneme gönderecek bir tanrı varsa da afedersin ben ona tanrı falan demem.

Kardeşim bende sana diyorum ki bu kitapta bu ve bunun gibi güzel öğütler yer alıyor. Yani çarptırarak, anlam çıkarımını yanlış yaparak ayetleri saptırıyorsunuz bundan bahsediyorum.

Uymuyorlar kardeşim ne yapalım uymuyorlar hoşgörü gösterin diyor Allah. Uyan uyar uymayan uymaz hiçbir şey diyemezsin Allah bile kulunu serbest bırakmış sen kimseye müslüman isen yapman gerekir diyemezsin. Sadece uyarırsın uyardıktan sonra yapıp yapmamak ona kalmış. Alakası yok Tesla'nın muhteşem bir lafı var "O kadar cahilsiniz ki, dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız kalmadığını zannediyorsunuz." tam bu anlattığımız insanları baz alıyor işte. Ahlaki erdem vs. gibi şeylerin hepsini bilmeli insan, bilgilenmeli ve bilgiler doğrultusunda kararını vermeli.

Kardeşim yanlış düşünüyorsun bilemem belki de benden çok daha iyi bir insansın veya benden çok daha fazla faydan oluyor insanlara tabiki de bu güzel bir şey kötü değil bunun böyle olması gerekir. Senin bahsettiğin insanlar yobaz ve kendini müslüman zanneden insanlar. Onlara göre her şeyin doğrusunu anneleri babaları bilir, araştırmazlar. Bak ben son derece yobaz büyüdüm cahildim saçma salak fikirlerin peşinden gidiyordum. Sonradan açıldı gözlerim sorgulamaya başladım yeri geldi ateist olmaya çalıştım ama tüm bu deliller bana bir yaratıcının olduğunu gösterdi. Önceki mesajlarımda yazdım okursanız sevinirim hocam bir tanıdığım vardı beni çok etkilemiştir İslam konusunda. Ateist biriydi çok bilgili biriydi Arapça ve Arapça gramer bilgisi vardı. Onun Müslüman olma hikayesi beni çok etkiledi şu an da görüşüyoruz aktif olarak hala takıldığım konularda kendisine danışırım. Neyse sorunun cevabını vereyim

İnsan neden dine ihtiyaç duyar? Bilimsel verilerle elde edilen verilere göre bence bir yaratıcı var tüm bu düzeni kuran ve eğer bir yaratıcı varsa bu herşeyden önemlidir en büyük önceliğimdir benim. Çünkü bu sorunun devamında yaratıcı bizi neden yarattı sorusu gelir neden bu dünyaya gönderildim ardından bu amacı gerçekleştirmek için ne yapmam gerekir soruları dini getirir. Ben bu yaratıcının Allah olduğu kanaatindeyim. Buna da Kuran'ı okuyarak karar verdim. Hepinize de tavsiye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 23 Ocak 2017; 5:34:31 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.