Şimdi Ara

Fırsatçı Çakal İşletmeler Nasıl Şikayet Edilir? İçeride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorsunuz ki koronavirüs sebebiyle maske, dezenfektan, alkol gibi ürünlerde fahiş fiyatlamalar söz konusu.

Medeniyetin olduğu gelişmiş ülkelerde devletin müdahalesine gerek kalmadan Amazon gibi firmalar kendi platformlarında fahiş fiyat ahlaksızlığına izin vermiyor.
    Ancak bizim gibi ülkelerdeki, milyonlarca lira cirolar yapan Hepsiburada, Trendyol gibi firmalar sadece alacakları payın peşlerinde olduğundan onlar için önemli değil, yoksa isteseler çözülemeyecek bir durum yok. Her malın hangi tarihte kaç para olduğu bariz belli.

Ne yapmalı?

Ticaret Bakanlığı'nın çıkardığı bir uygulama ile kısa süre içinde doğrudan mobil cihazınızdan şikayette bulunabiliyorsunuz.

Apple Store:

Google Play:

Not: Hepsiburada, Trendyol, N11 gibi "pazaryeri" mantığıyla çalışan yani sadece ödeme aracılığı yapan ve asıl satıcının farklı firmalar olduğu durumlarda ürünü size gönderen yani malın asıl satıcısını şikayet etmelisiniz. Ürünü satan firmanın en azından ünvanı ve ilini bu sitelerde bulabilirsiniz.

Daha çok kişiye ulaşması için Öne Çıkar

• Peki akıllı telefon kullanmayanlar nereden şikayet edebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Peki akıllı telefon kullanmayanlar nereden şikayet edebilir?
    Zabıtayı arayarak şikayet edebilirler ancak pek mantıklı bir yöntem değil genelde esnafla tanıdık oluyorlar, başlarında beklemek zorlamak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş iş
    faturasız satıyorlar hadi kanıtla derler
    vs vs uzun iş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

boş iş
    vs vs uzun iş
    Ekran görüntüsü yeterli.

• Ben şikayet ettim...

Otobüs firmaları dün fırsattan istifade resmen üçkağıtçılık yapmışlar... Yurtdışındayım beni doğrudan ilgilendirmiyor ama şikayet ettim, etmeye devam edeceğim.

Siz de karşılaşırsanız mutlaka şikayet ediniz... Her tür firma için çekinmeyin.

Hfa-bildirim uygulama adı. App Store'da ve Play Store'da.

Avrupa'da bu kültür olduğu için kimse kazıklamaya kalkmıyor kolay kolay...

Biz maalesef hakkımızı aramıyoruz.

Forumda kaç kişi bu gece bilet almıştır, sonuçta 7 Milyon Üniversite öğrencisi var.

Bakalım şikayet sonuçları ne olacak...

Bunlar da fiyatları değiştirdiklerine dair kanıtlar.

Bugün Fırsatçı Çakal İşletmeler Nasıl Şikayet Edilir? İçeride

İleri tarih

Neredeyse 2 katı arttırmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Peki akıllı telefon kullanmayanlar nereden şikayet edebilir?
    Şikayet edeceğiniz firmanın bulunduğu il müdürlüğüne Dilekçe ile. E devlet ve bu sistemin yaptığı dilekçe hakkınızı online şekilde kullanmaya izin vermesidir ülkemin en sevdiğim özelliklerinden biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IO -- 13 Mart 2020; 12:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sosyalist politikalar uygulansa da sosyalizm tabanlı bir ekonomik sistem içinde değiliz, serbest piyasaya karışmak nedir ya? İşine gelmiyorsa almayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

boş iş
    vs vs uzun iş
    Boş iş diye bir şey yok kardeşim. Ülkeyi adam etmenin yolu böyle şeylere duyarlı olmaktan geçiyor.
    Hakkını aramazsan senin için kimse aramaz.
    Sen gerekli başvuruyu yap, yetkililer işlem yapmazsa o onların ayıbı.
    Kaybedeceğin max 5 dakika.
    İlla peşine düşmek istersen de zaten başvurun hakkında bilgi edinme kanunu çerçevesinde tekrar bilgi talep edersin. Tatmin olmazsan da hangi kurum ilgileniyorsa oraya görevi kötüye kullanmaktan dava açarsın bak bakalım sonuç çıkıyor mu çıkmıyor mu. Yargı tamamen bitmiş değil kör topal da olsa işliyor

• IO kullanıcısına yanıt
    dediklerini akşam düşüneceğim

• Yıllardır televizyonda balcılar, kremciler, otçular, çöpçüler, pipi kapsülcüleri kendi kanallarını kurup cirit atarak milleti kazıklıyor (oh iyi oluyor biraz da), köşeyi dönüyorlar.

Devlet o durumlara birşey demiyor.

Buna diyecek mi sanıyorsun?

Yol yabdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 13 Mart 2020; 16:11:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Yıllardır televizyonda balcılar, kremciler, otçular, çöpçüler, pipi kapsülcüleri kendi kanallarını kurup cirit atarak milleti kazıklıyor (oh iyi oluyor biraz da), köşeyi dönüyorlar.

Devlet o durumlara birşey demiyor.

Buna diyecek mi sanıyorsun?

Yol yabdılar.
    Eğer şikayetçi olmazsan hiçbir şey yapılmama ihtimali %100.

• Üste çıkaralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

Sosyalist politikalar uygulansa da sosyalizm tabanlı bir ekonomik sistem içinde değiliz, serbest piyasaya karışmak nedir ya? İşine gelmiyorsa almayacaksın.
    Kafan güzelmiş güle güle kullan Peki neden kriz anında oluyor bu durum da normal zamanlarda olmuyor? O zaman serbest piyasa yok mu
  • Hiçbirşey yapmayıp oturdukları yerden birşey çıkmaz diyenlere ayar oluyorum.
    Benim eczacı arkadaşım var. Son günlerde denetim arttı dedi. Siz birşey çıkmazcılara bakmayın. 10 tane şikayet edersin 2 tanesi ceza bile alsa iyi iş yapmışsındır demek...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Kafan güzelmiş güle güle kullan Peki neden kriz anında oluyor bu durum da normal zamanlarda olmuyor? O zaman serbest piyasa yok mu

Alıntıları Göster
    O zaman talep yok, şu an var.
  • Öne çıkaralım

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Hiçbirşey yapmayıp oturdukları yerden birşey çıkmaz diyenlere ayar oluyorum.
    Benim eczacı arkadaşım var. Son günlerde denetim arttı dedi. Siz birşey çıkmazcılara bakmayın. 10 tane şikayet edersin 2 tanesi ceza bile alsa iyi iş yapmışsındır demek...
    Sorma.. Hiçbir şey yapmazsan ne çıkabilir ki? Devlet her esnafı kapı kapı dolaşamaz. Sen vatandaşlık görevini yapma sonra bi şey çıkmaz demesi kolay tabi
  • IO kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.