Şimdi Ara

Final Dershanesi nasıl? (Mezun) - İSTANBUL ESENLER/BAĞCILAR CİVARI DERSHANE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
17.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl feme gittim ve tekrar feme gitmeyi düşünmüyorum.Bugün istanbul/bağcılar final dershanesi ile görüştüm mezunlar için kayıt alıyorlarmış.Giden bilen var mı nasıldır
    Edit: Arkadaşlar esenler ve bağcılar civarlarında kayıt alan bildiğiniz dershane var mı mezun için? Dershaneye gideceğim fem olmayacak ama hangisi olacağı konusunda kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hi Im Dexter -- 15 Ağustos 2015; 18:46:16 >

• Berbat otesi sakin gitme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir -Alsancak şubesi on numaraydı . Sürüyle derece çıkardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kegend

İzmir -Alsancak şubesi on numaraydı . Sürüyle derece çıkardı
    Yok mu oraya gitmiş olan veya bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hi Im Dexter

Yok mu oraya gitmiş olan veya bilen?

Alıntıları Göster
    Açık konuşacağım;

Abim de ben de Final'in İstanbul, Maltepe şubesine gittik. Abimin zamanında çok memnunduk. İki sen boyunca her şey çok iyiydi. Mesela Birebir ders 40 dakikaydı, hocalar çok ilgiliydi, rehberlik servisi cidden yardımcı oluyordu. Abimden sonra, ben de 11'de Final'e başladım. 11.sınıfta da çok iyiydi. 11 olmamıza rağmen çok ilgileniliyordu, sınavlar ve dersler muntazam işleniyordu. Hatta biz 11'deyken YGS İstanbul birincisi, Türkiye ikincisi F.Sertaç Yapar, bizim dershaneden çıkmıştı. Bir sürü derece adam çıkartmıştı dershane o sene. Fakat ne olduysa bu sene oldu. Bu sene YGS'de maksimum 1800. çıkarabildi dershane. Düşün yani 1'den 1800'e. Ki 1800. olan kızda da ilk 100 kabiliyeti vardı. Kız sınavdan sonra bunalıma girdi, niye buraya geldim diye. Ona benzer olarak bu FEM olayları yüzünden FDD'ye gelen arkadaşlar da ilk birkaç haftadan sonra direk Kadıköy Final'e gittiler. Sonuç olarak benim tahminim, büyük ihtimalle dershaneler kapanacak durumunun rehavetiyle oldu bunlar. Bu senenin başında Konu Anlatımlı kitap bile vermediler, dergiler var diye. Birebir dersler bu en önemli senemizde 40 dakikadan 20 dakikaya indirildi. Hocalar dersleri sallamamaya başladı. Millet dersi kaynatıyor, hocalar da buna izin veriyordu. Birkaç hoca hariç doğru düzgün ders anlatan hoca yoktu. Hele bir Edebiyat hocası vardı, adam Türkçe konuşmaktan acizdi. Yasak olduğu halde derslere kitapla giriyordu. En basit şeyi bile, yanında kitap olmasına rağmen, bilmiyordu. Adamı rehberlikçiye şikayet ettik. Fakat o zamana kadar kaybettiğimiz zamanı asla telafi edemediler. Ona ek olarak, matematik soru çözümleri aşırı dolu oluyordu, adını yazan en az bir buçuk, iki saat bekliyorduk. O süre içerisinde de zaman bitiyordu zaten. Ek olarak, Birebir almak da oldukça zordu. Hep en kötü hocalar kalıyordu birebir alabilmek için. Bu arada, ilk bir süre TM'nin en iyi sınıfındaydım, sonra bir alt sınıfa indim ki bu da ikinci sınıf yani, kötü bir seviye değil. Buna rağmen bunlar oldu.

Yeri gelmişken, rehberlik servisine değinelim. Rehberlikçimiz berbattı. 11.sınıfta rehberlik çok ilgiliydi. Sürekli çağırıyordu. Mesela ben zorla program aldığımı bilirim. Her hafta çağırıp ödevler kontrol ediliyordu, her şey çok sıkı takip ediliyordu ve yararlıydı. Fakat bu sene rehberlik neredeyse kimseyi çağırmadı. İlgilenmiyorlardı resmen. Ödevler veriliyordu, hocanın çağırdığı falan yok, biz zorla gidip gösteriyorduk. Adam bize yardımcı olmak yerine ancak kendi öğretmen arkadaşlarının özel ders için reklamlarını yapıyorlardı. Hele bizim dershanenin kuruluşundan bu yana - sanırım 90'larda kurulmuş - orada görev yapan müdür, dershaneler kapanıyor diye kendi özel okulunu açıp gidince, olaylar daha da kötü hale geldi. Ki bu durum LYS'lere yakın bir tarihte oldu. Yani belki de en kritik olan o vakitlerde. Resmen kurulu düzen bozuldu. YGS'den sonra TM - MF altı, yedi sınıf barajı geçemediği için kapatıldı ki, inanamazsınız bu Maltepe Final tarihinde en dip noktaydı. Final sınıfındaki arkadaşlarım da sana bunlara benzer söyleyeceklerdir. Bu gibi şeyler iyi sınıflarda bile olmuşken, alt sınıflara düşersen kim bilir neler olmuştur, bilemiyorum. Şu an aklıma daha bunlar gibi yüzlerce şey geliyor, istenirse yazabilirim.

(NOT: Bu olanlar şu Maltepe Final'de olanlar tabii, diğer şubeleri bilemem.)

Teşekkürler.

• egelox kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettikleriniz genel olarak dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yani kapanacak diye bu yıl salmışlar kendilerini anladığım kadarıyla fakat artık dershane olacağı belli dediğiniz kadar vasat bir yer olmaz inşallah
  • Hi Im Dexter H kullanıcısına yanıt
    Hocam bilemiyorum ama bu konuları mutlaka öğrenin, sonra karar verin. Gerçekten sonradan pişman olmak istemiyorsanız bunları dershaneyle açık açık konuşun en başından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Dershane Önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bagcilar final kayit aldigini bilmiyordum. Ben de mezunum. Sinav dershanesine gidiyordum bagcilarda. Ben gitsem feme giderim. Sen neden finali seciyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: xTrNikola

Bagcilar final kayit aldigini bilmiyordum. Ben de mezunum. Sinav dershanesine gidiyordum bagcilarda. Ben gitsem feme giderim. Sen neden finali seciyorsun
    12. sınıf olarak gittim. kara tahta kullandıkları ve defter tutturdukları için derste çok vakit kaybı oluyor körfez'de akıllı defter var fem'de de vardır heralde oradan baya hızlı gidiyorlarmış yani ders sayısı fazla diye gideceksen bunu da düşün.

dershane çok kalabalık. etütlere (soru çözümü de diyorlar) girebilirsen kendini şanslı say. bir sınıfa hocaları topluyorlar. sınıfın önündeki listeye adını yazıyorsun herkesin 20 dk. çözüyorlar sorularını. özellikle matematikte çok fazla sıra oluyordu.

birebirleri zaten unut ya hocalarla samimi olup boş vakitlerinde ayarlayacaksın ya da sistemden birebir alıp stajyerden dinleyeceksin dersi.

hocaların kalitesi benim gittiğim şube için (izmir alsancak) her yerdeki gibiydi yani iyisi de var kötüsü de hepsi çok iyi değildi.

• xTrNikola X kullanıcısına yanıt
    İlla final olacak diye birşey yok sadece orayla görüştüm femden sonra aklıma orası geldi sınav nasıldır peki? Geçen yıl feme gittim ama pek benlik değildi son sınıftaydım birde pek takan olmuyordu ne biliyim belkide ben takmıyodum hiç ondan da beğenmemiş olabilirim :D
  • Hocam ben bağcılar finale gitmiştim 8.sınıfta 5 yıl olmuş nerdeyse bana sorarsanız ben beğenmedim rehberlik felan çöp gitmeyin derim bence
    11. Sınıfta da bakırköy finale gittim birkaç öğretmen haricinde çöp bi dersane ali zengin var efsane pırtlarıyla meşhur (yanlış anlaşılmasın notlarına pırt diyor :)) o hocanın dersine gir mutlaka :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi Im Dexter

İlla final olacak diye birşey yok sadece orayla görüştüm femden sonra aklıma orası geldi sınav nasıldır peki? Geçen yıl feme gittim ama pek benlik değildi son sınıftaydım birde pek takan olmuyordu ne biliyim belkide ben takmıyodum hiç ondan da beğenmemiş olabilirim :D

Feme sordunmu bagcilar fem. Ben yazilirsam oraya yazilirim.

• plutarkhos_ kullanıcısına yanıt
    Bende İzmir/çankaya şubesindendim aynı anlatıklarınız gibi efsane hocalarıda var çok kötü hocalarda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 287 time

Bende İzmir/çankaya şubesindendim aynı anlatıklarınız gibi efsane hocalarıda var çok kötü hocalarda..
    Alsancak final çok iyidir çok gaza getirirdi beni mezun tm sınıfından 3 tane boun iibf çıktı.12 sınıflarda tr 6.sı vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kegend

İzmir -Alsancak şubesi on numaraydı . Sürüyle derece çıkardı

İzmirdeki fen liselilerin oraya gitmesinden dolayı

• Mr.Mathers kullanıcısına yanıt
    aynen öyle mf'de 17 sınıf falan vardı, ilk 5 sınıf komple fen liselilerdi neredeyse
  • Mr.Mathers kullanıcısına yanıt
    Kaliteli diye gidiyorlar . Deltaya gidecek halleri yok ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kegend -- 13 Ağustos 2015; 10:34:05 >
  • Senin parasinin odeyip aldigin dergilerin denemelerini vermeyip sana yeni deneme diye yedirirler hiv bir kalitede yoktur denemelerinde . Dergiler ve verdikleri calisma kitaplari cenaze zaten.sadece adi var.bidew bizim dersanewden tr 1.sini butun puan turlerinde cikinca anadolu lisesine ilgi sifirlandi.

• Denemeleri kolay sınavda düşük yapmıştım

• Aga TM 1 lerde eda solenci vardı napti o

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.