Şimdi Ara

Fiesta'nın Durashift ASM'si yokuşta çuvallıyor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiesta'nın Durashift ASM diye geçen manuel de kullanılabilen otomatik vitesli modelinden almayı düşünüyorum. Okuduğum bazı incelemelerde ve hatta Ford'un web sitesinde bu otomatik vites seçeneğinin mevcut olduğu Fiesta'larda yokuş yukarı kalkışlarda aracın geri kaçtığı ve el freni ile kalkılması gerektiği yazıyor.
    Bu konuda deneyimi ve fikri olanların cevaplarını bekliyorum.

http://www.otokoc.com.tr/showroom/binek_araclar/yeni_fiesta/performans.jsp
    linkinde,
    "Yokuşlarda aracı nasıl kaldırmalıyım?
    Aracı yokuşlarda kaldırmak için el freni kullanılmalıdır."
    yazıyor...

• 2005 easytronic opel corsada bu şekilde frenden ayağınızı çektiğinizde geri kaçıyor. Bir kaç yere sorduğumda bunun normal olduğu belirtildi. Sebep olarak aracın yakıt tüketiminin azaltılması gösterildi. Bana mantıklı geldi. Zaten düz vites kullanmaya alışıksanız hiç bir problem yok, ama otomatik araç kullanıyorsanız gayri ihtiyari frenden ayağınız çektiğinizde ileri ivmelenme beklerken aracın geri kaçması kısa süreli şaşkınlık yaratabilir ama 2. gün bi problem kalmaz.

Saygılarımla.
  • sen herşeyden önce 2005 aralık ayı ile 2006 mayıs aylarındaki dergileri araştir. fabrika geri çağırdı ve üretim yapmıyordu.
  • hocam fiestanın asm şanzumanı tartışmasız sınıfının en kötüsü. geri kaçması önemli değil az çok tüm otomatikleştirilmiş manuel şanzumanlar geri kaçar, önemli olan fiestadaki asm şanzuman yokuş yukarı dur kalklarda ısınıyor ve seni yol ortasında bırakıyor. aman uzak dur
  • arkadaşlar hepinizin yorumunu okudum doğru şeyler yazmışınız ancak ben hem 2006 yeni kasa ford fiesta tdci 1.4 asm kullanıcısıyım hemde 2007 ford focus 1.6 tdci CVT kullanıcısıyım bakın ben bu araçları gerçekten seviyorum görüntüsü olsun gidişi olsun iyi ancak iki arabınında şanzumanında problem var kimse yok diyemez ben otokoçda çalıştım bu araçların örneyin ASM şanzuman olan araçlarda bildiğiniz manual şanzumandır ancak şanzumanın üstünde bir beyin deviri gelince otm. vites attırır aslında sizin o trafikte veya yokuş yukarı yaşadığınızda şanzuman hatası sarı ışık yanar hata verir kontapı kapatıp 10 dk bekledikten sonra düzelir. boşuna servisi aramayın onlarda bunun bilincinde sizi oyalarlar işte yoldayız geliyoruz gibi biliyolar 10 dk snra düzeliceğini . bunun sebebi şanzuman beyninin ısınmasıdır koskoca forda şanzuman yapan adam buna bir soğutma sistemi kurmamış her neyse 2. olarak CVT şanzumanlardada bir problem var tiptroniktir CVT sistem ve aynı ASM gbi beyinle atar vitesi bu CVT sistem sonsuz vitestir yni istenelirse beyin ayarları değişerek 10 ileri bile ypılablir focusların CVT sitemi 7 ileridir ancak bu sistem değiştirilebilir bu araçların sorunu daha ağırdır direk şanzuman bozulur yni yolda kldım 10 dk bekliyim çlıştırım gidiyim yok size şanzuman bozuldu uyarısı verir ve araç biter hee dersinizki benm aracın grantisi var ben kendimden bliyorum öle bi durum yok benim araç bozuldu götürdüm grantiye fordun bu CVT ve ASM şanzumanla anlaşmaları bitmiş CVT şanzumanın fabrikası kapanmış bu durumdan dolayı sizin şanzumanınız tamir olmuyor ancak aracınıza düz 1.6 tdci şanzumanı takılıyor ve aracınızı düz kullnıyorsunuz dersenizki ben paramla alıcam neyse parası verip (7 bin ytl) alacağım 0 CVT şanzuman oda yok çnkü fabrika kapatıldı şanzuman yok inanılmaz ama gerçek size bi tavsiye aracınızı fazla zorlamayın vitesi fazla kurcalamayın normal gidin öle hız ypıyım fln riske gerek yok siz iyi şöför olablirsiniz ancak vites izin vermez yada satın .
    okuduğunuz için çook teşekküredrim
    saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mer_mi

İki arabınında şanzumanında problem var kimse yok diyemez ben otokoçda çalıştım bu araçların örneyin ASM şanzuman olan araçlarda bildiğiniz manual şanzumandır ancak şanzumanın üstünde bir beyin deviri gelince otm. vites attırır aslında sizin o trafikte veya yokuş yukarı yaşadığınızda şanzuman hatası sarı ışık yanar hata verir kontapı kapatıp 10 dk bekledikten sonra düzelir. boşuna servisi aramayın onlarda bunun bilincinde sizi oyalarlar işte yoldayız geliyoruz gibi biliyolar 10 dk snra düzeliceğini . bunun sebebi şanzuman beyninin ısınmasıdır koskoca forda şanzuman yapan adam buna bir soğutma sistemi kurmamış

Biraz konu hortlatmak olacak ama Asm şanzuman fazla zorlanmadığı zamanlarda da sorunlumudur? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Tam otomatik vites Fiesta almayı kafaya koymuş, fiyat vs araştırıyordum.
    Bu yazılanları okuduktan sonra o paraya gider başka marka düz vites alırım.
    Ford kullanıcısı olamadık yine.
    Yorumları ile bize bilgi aktarmış olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Emeğinize sağlık.
  • 2007 1.6i Ford Fiesta benzinli 4 ileri otomatik şanzımanlı arabamdan gayet memnundum. Geçenlerde şanzıman yağının azaldığını ve değişme zamanının geldiğini anlayınca (60.000km), şanzıman yağı için muştaki ford bayiine sordum yeni açıldıkları için anlamadıklarını söyleyince, tatvan doğucan ford yetkili servise gittim, arabayı palete alıp yukarı kaldırıp şanzıman yağını karteri sökmeden boşalttılar ve göz göre göre tüm ısrarlarıma rağmen aracıma 75w90 castrol manuel şanzıman yağı koydular, yanlış yağ koyuyorsunuz ısrarıma rağmen 10 yıllık tecrubeleriin olduğunu, bilgisayara şase numarasını girince bu yağı verdiğini be sebeple bu yağı koyduklarını alaylı bir şekilde ifade ettiler, o kadar emindiler ki bende bi bildikleri var deyip durumu kabullendim. aracım bazı tuhaflıklar olmaya başladı, vites geçişleri oldukça sertleştii durumu ford merkezi arayınca gece 20:00 da gezici yardım ekibi geldi ve beni burdaki servise yönlendirdiler. muş serviste araca bakıp bi sorun olmadığını yağın normal katıldığını iafade ettiler. servisten çıkıp kendimden ve aracımdan şüphelenmeye başlamıştım ki bir telefon geldi ve acilen servise dönmemi istediler. sonuç ise; malesef yağ yanlış katılmış, meğer bilgisayarda kullanılan yağ olarak 75w90 yazıyomuş ama en altta ise not düşerek otomatik şanzımanlar için bu yağ kullanılmamalıdır diyormuş:(( içler acısı dimi, ve ben yağı katmadan önce birkaç ile kullanılacak yağı sorduğumda hiç biri ford genel merkezi dahil bana dexron III-IV, YADA Mercon V, MOBİL320 VS. Yağ kullanılacak diye cevap veremediler, kimse bilmiyo du malesef. üstelik yağı huni ile değil bir gazete kağıdını huni yapıp öyle koydular. Aracıma 1 haftadır binemiyorum, Yeni yağ siparişi verdiler, ben filtre değiştirin hatta şanzımanı temizleyin dediğimde ise hala abi bi sorun olmaz diyorlar. Bakalım bayramdan sonra ne olacak, Arkadaşlar siz siz olun aracınızı yetkili serviste olsa usta bir olmadığı sürece kimeye teslim etmeyin . Bu arada 3 lt. 75w90 castrol yağ değişimi için 170 tl aldılar. Kimse de ilgilenmedi. 10 yıllık baş teknisyen bunu yetkili serviste yapasa gerisini siz düşünün,
    Not: Aracım asm ve cvt şanzıman değil, son derece memnunum, vites geçişleri son derece hızlı, sarsıntısız ve sorunsuz, Aracıma gelince süspansiyou biraz sert onun dışında kesinlikle masrafsız ve zevkli bi araç, şehir içi için küçük araç arayanlara tavsiye ederim herkese. Servislerden uzak durduğunuz sürece tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan571

2007 1.6i Ford Fiesta benzinli 4 ileri otomatik şanzımanlı arabamdan gayet memnundum. Geçenlerde şanzıman yağının azaldığını ve değişme zamanının geldiğini anlayınca (60.000km), şanzıman yağı için muştaki ford bayiine sordum yeni açıldıkları için anlamadıklarını söyleyince, tatvan doğucan ford yetkili servise gittim, arabayı palete alıp yukarı kaldırıp şanzıman yağını karteri sökmeden boşalttılar ve göz göre göre tüm ısrarlarıma rağmen aracıma 75w90 castrol manuel şanzıman yağı koydular, yanlış yağ koyuyorsunuz ısrarıma rağmen 10 yıllık tecrubeleriin olduğunu, bilgisayara şase numarasını girince bu yağı verdiğini be sebeple bu yağı koyduklarını alaylı bir şekilde ifade ettiler, o kadar emindiler ki bende bi bildikleri var deyip durumu kabullendim. aracım bazı tuhaflıklar olmaya başladı, vites geçişleri oldukça sertleştii durumu ford merkezi arayınca gece 20:00 da gezici yardım ekibi geldi ve beni burdaki servise yönlendirdiler. muş serviste araca bakıp bi sorun olmadığını yağın normal katıldığını iafade ettiler. servisten çıkıp kendimden ve aracımdan şüphelenmeye başlamıştım ki bir telefon geldi ve acilen servise dönmemi istediler. sonuç ise; malesef yağ yanlış katılmış, meğer bilgisayarda kullanılan yağ olarak 75w90 yazıyomuş ama en altta ise not düşerek otomatik şanzımanlar için bu yağ kullanılmamalıdır diyormuş:(( içler acısı dimi, ve ben yağı katmadan önce birkaç ile kullanılacak yağı sorduğumda hiç biri ford genel merkezi dahil bana dexron III-IV, YADA Mercon V, MOBİL320 VS. Yağ kullanılacak diye cevap veremediler, kimse bilmiyo du malesef. üstelik yağı huni ile değil bir gazete kağıdını huni yapıp öyle koydular. Aracıma 1 haftadır binemiyorum, Yeni yağ siparişi verdiler, ben filtre değiştirin hatta şanzımanı temizleyin dediğimde ise hala abi bi sorun olmaz diyorlar. Bakalım bayramdan sonra ne olacak, Arkadaşlar siz siz olun aracınızı yetkili serviste olsa usta bir olmadığı sürece kimeye teslim etmeyin . Bu arada 3 lt. 75w90 castrol yağ değişimi için 170 tl aldılar. Kimse de ilgilenmedi. 10 yıllık baş teknisyen bunu yetkili serviste yapasa gerisini siz düşünün,
    Not: Aracım asm ve cvt şanzıman değil, son derece memnunum, vites geçişleri son derece hızlı, sarsıntısız ve sorunsuz, Aracıma gelince süspansiyou biraz sert onun dışında kesinlikle masrafsız ve zevkli bi araç, şehir içi için küçük araç arayanlara tavsiye ederim herkese. Servislerden uzak durduğunuz sürece tabi...

bir markanın yetkili servisi ve genel merkezi bu şekilde yapabiliyorsa o zaman o markayı oturup tekrar düşünmek lazım derim.
    Nede olsa bir ürünü satın almakla iş bitmiyor, satış sonrası bu şekilde işliyorsa o markada sorun var demektir diye düşünüyorum. Amacım ürünü kötülemek değil. Umarım yanlış anlaşılmam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.