Şimdi Ara

Corsa'larda easytronic ile otomatik vites arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bildiklerim şunlar acaba doğru mu?

Easytronic ler klasik düz vitesin otomatiklemiş hali gibi ama diğer ise tam otomatik tork konventörlü. Easytronicler yokuşta kalkarken geriye kayabiliyor fakat yakıt tüketiminde daha ekonomik diğerine göre. Peki vites geçişleri daha mı sert?

• Easytronic vites bildiğin düz vitesin otomatikleştirilmiş hali. Yani baskı balatası var belli bi ömrü var o balatanın da.
    Klasik otomatik tork konventörlü bildiğin eski tip otomatik ve yanlış hatırlamıyorsam 4 ileri idi.

Easytronic viteste artık hill holder yani yokuşta kalkış desteği standart oldu. Geri kayma derdi bitti artık.

Yakıt tüketimi düz vitesle neredeyse aynı. Hatta az yaktığını söyleyenler var ve bir üst modele ortalama verisinde daha az yaktığını gören var - ki bu ben oluyorum.

Tork konventörlü araçta ise şöyle bişey var. Fabrika verisi şehir içi düz viteste mesela 6 litre ise klasik otomatikte 0.5 1 litre daha fazlası diye biliyorum ki teknikte de şöyledir.

1.2 easytronic Corsa şehir dışı 4.6 LT der. Ama tam otomatik 1.4 ise 5.4 der
    şehir içi 1.2 7.6 LT der. Tam otomatik 8.6 der
    Ortalama 1.2 5.7 LT der. Tam otomatik. 6.6 der.

Bunlar fabrika verisi. Sen bunların üstüne yaklaşık 1 litre daha koy tam veriler o şekilde olacaktır çünkü.

Tam otomatik belki performansını etkileyebilir ama easytronicte bildiğin düz vites olduğu için sıkıntı olmaz.

GAzın dibini görürsen yani gazı döşemeye yapıştırırsan vites geçişleri felaket derecede sarsar. Ama sakin şekilde kullanırsan geçişler fazla sarsmaz. Easytronic kullanan Astra'cı arkadaşlarla da şöyle bir yöntem bulduk. Aracı kullanmaya alıştıktan sonra vitesin hangi devirde geçeceğini biliyoruz. O devire geldiğimizde ayağı gazdan çekip geri basıyoruz. O sürede vites yükseltmiş ouyor araç. Sarsıntıyı minimze etmiş oluyoruz. Aynısını Corsa'da da yapabilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Ünal Korkmaz
    Easytronic vites corsada hill holderın opsiyon seçeneğinde olması lazım. Easytronic vites astralarda ise hill holder standart olarak var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 16 Mayıs 2009; 1:25:05 >
  • EasyTronic için, klasik otomatik şanzımanlar kadar kendini ispatlayamamış bir teknoloji denilebilir..

Easytronic, Asm, i-shift v.s gibi semitronic(Yarı Otomatik) şanzımanların Üretici için en büyük avantajı klasik otomatik yahut Cvt şanzımanlara göre üretim maliyetlerinin bir hayli düşük olması. Bunun yanında tüketici açısından en önemli avantaj ise yakıt tüketim değerlerinde manuel şanzımanla eşdeğer rakamlar yakalayabilmesi...

Bunun dışında ağır (yokuş vs.) ve yoğun (aşırı dur kalk vs.), sürüş şartlarında problem çıkarma riskinin yüksek olması, genelde vites geçişlerinin konforsuz ve hantal olması (gerçi DSG deki çift kavrama benzeri teknolojilerle bu ciddi oranda halledilmiş gibi) gibi dezavantajları dolayısıyla bilinçli kullanıcıların halen tereddütle yaklaştıkları bir teknolojidir. Şahsen semitronic bir araç alınması planlanıyorsa DSG ve i-Shift gibi güven vermeyi başarmış teknolojilerin haricindekileri iki kez düşünmekte yarar var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 16 Mayıs 2009; 1:40:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

Ünal Korkmaz
    Easytronic vites corsada hill holderın opsiyon seçeneğinde olması lazım. Easytronic vites astralarda ise hill holder standart olarak var .

2006'dan sonra standart oldu hepsinde diye biliyorum. Çünkü artık o zamandan sonra tüm markaların otomatikleri freni bıraktığında zamklanmış gibi dururken bu vites kaçıyordu. O yüzden sabit diye biliyorum.
  • Sakin sakin araba kullanmayı seviyorsan,bu şanzuman işini çok rahat görür.
  • Cevaplar için teşekkür ederim herkese, yeterli oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 1 otomatik sorun var
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.