Şimdi Ara

fiber internet ve ping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba şu anda turkcell superbox kullanıyorum ve sık sık cs go oynuyorum pingim 120 nin altına inmiyor ve sürekli drop giriyor müstakil sitede oturuyorum altyapı var ama kablolar eve kadar sinyal getiremiyor bunun için site yönetimiylre bir karar alındı türk telekom a başvurup fiber talebinde bulunacağız eğer eve kadar fiber yani ftth sistemi gelir ise pingim vdsle göre düzelirmi yada drop sıkıntısı yaşarmıyım

• Superbox VDSL değil. Düzgün bir VDSL bağlantısında fiberden 2-3 ms daha fazla ping elde etmek mümkün.
    Fiberde ping sıçrama ihtimali daha düşüktür tabi.
  • Sorunun bölgede bulunan Turkcell baz istasyonu ile alakalı.
    Sana şöyle örnek vereyim. LOL oyunu EU west sunucusunda Turkcell Superonline Fiber(sahte fiber, adsl yada vdsl değil) ile 60ms ping sürem oluyordu.
    Turkcell hatlı cep telefonumun üzerinden bağlantı paylaşımı yaparak aynı EU west sunucusunda 56ms ping alıyordum. GSM üzerinden sağladığım bağlantıda da hiç ping fırlaması olmuyordu.
    Superbox tamamen şans işi. İlk olarak cep telefonuna gelen sinyal - 70dB seviyesinde olacak minimum. Baz istasyonu yoğunluğu fazla olmayacak. Route ayarları, çıkış ip si düzgün olacak.
    Bölgeden bölgeye hizmet kalitesi değişiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GibirNet oyun ve site Ping haritası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• jademugla kullanıcısına yanıt
    Superboxın VDSL olmadığını biliyorum vdsli şunun için söylemiştim fiber haritasına baktığımda oturduğum yeri hipernet yani VDSL olarak gösteriyor biz altyapıyı ftth yaptırmak istiyoruz çünkü bakır kablolar oksitlenmiş sinyal gelmiyor ama komşunun evine geliyor onların pingi 75 80 civarı luxembourg sunucularında benim merak ettiğim şey fiber çektirmeye gerek varmı yada direk Cat 6 kabloyla yeni altyapı çekmekmi aklıma bu takıldı bi fark olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammedali Başer M kullanıcısına yanıt
    Tabiki en sağlıklı olanı mülkiyete kadar Fiber optik kablo gelmesi.
    Fakat saha dolabındaki VDSL port kartına bağlı, nispeten sağlıklı bir kablolaması olan, 0-100 metre arasındaki sorunsuz bağlantı Fibere göre en fazla 3-4ms fark ediyor. Bunun nedeni DSL dediğimiz analog sinyalin modem denilen cihazda sayısal verilere dönüşmesindeki zaman kaybı. İnan kardeşim dikkate alınacak bir ping süresi değil.
    Senin kablolama kaynaklı oksit sorunun bina içinde ise bu senin sorumluluğunda. Bu sorunun halledilebilir ve kolay kısmı.
    Ha saha dolabından, Telekom mülkiyetindeki sana ulaşan sokak kablolarında sorun varsa stres başlıyor.
    Birkaç video fotoğraf atabilirsen duruma dair yardımcı oluruz sana

Çok teşekkür ederim site olduğu için bağımsız müstakil evler var içinde adamların işine gelmediği için siteyi apartman gibi görüyorlar 36 tane ev var ve benim evim kutuya en uzak ev kutuya kadar yaklaşık 160 metre var o yüzden fiber kablo kaçınılmaz bi sorumda şu onlar eve kadar olan tesisata karışmıyorlar kendimiz döşememiz gerekiyor hangi fiber optik kabloyu almam lazım kaç core ve döşedikten sonra bunun sonlandırma işlemini Türk Telekom yapsrmı sorun evde değil kutu ve ev arasındaki kabloda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Burada saha dolabı tip7 türevi ise fiber optik kablo gibi bir alt yapı işlemi mümkün değil. Telekom sizin binbir uğraş ile çektiğiniz fiber kökünü dolaba bağlayabileceği bir uygulaması yok.
    Eğer 'biz site içerisine karışmayız' politikası güdüyor iseler cimer ve iç işleri.bak.açık kapı üzerinden bunun yasal iletişim hakkın olduğunu bildirmelisin.
    Ben bunlarla vakit kaybetmeyim biran önce sorunumu çözeyim diyorsan ankastre kutusu veyahut reglet den görsel paylaş çözümü birlikte bulalım

Kusura bakmayın geciktim yolda yürürken şans eseri Türk Telekom ekibi kutuyu açmış fotoğrafı yükledim içinde regletler var siz daha iyi bilirsiniz
    İçinde fiber yok ama Türk Telekom müdürlüğündeki babamın tanıdığı altyapı bölğmünde birisi dilekçe verin çekeriz siteye kadar dedi bizde 2 gün önce dilekçe verdik şimdi bu fiber mümkğnmü fiber internet ve ping

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammedali Başer

Kusura bakmayın geciktim yolda yürürken şans eseri Türk Telekom ekibi kutuyu açmış fotoğrafı yükledim içinde regletler var siz daha iyi bilirsiniz
    İçinde fiber yok ama Türk Telekom müdürlüğündeki babamın tanıdığı altyapı bölğmünde birisi dilekçe verin çekeriz siteye kadar dedi bizde 2 gün önce dilekçe verdik şimdi bu fiber mümkğnmü fiber internet ve ping

kutu tip 23. Bu kutudam evinize kadar fiber çekemezler. Size abonelik bu kutudan verilecekse iyi çekilmiş bir cat 6 ile 100 Mbps alırsınız. (En kötü 85-90). VDSL olarak kullanacaksınız.

• rmzn96 R kullanıcısına yanıt

fiber internet ve ping 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bizim sitede ayrı bi kutu var buraya bağlı değil o zaman 40 mt karşımda fiber olan bina var

• Bizim sitenşn kutusunun nereye bağlandığını nasıl anlarım

• Yarın fotoda atabilirim

Attığınız resimde t23’ten önce 677 yazıyor bu saha kodu. Sizin eve gelen telefon kablosu varsa bunun bağlı olduğu kutuda (677den hizmet aldığını varsayarsak) 677 E3, 677 A4 gibi şeyler yazıyor olması lazım. E ve Adan bağımsız 677 burada sizin saha dolabınızı söylüyor

• Yarın fotosunu çekip atsam yardımcı olurmusunuz

• fiber internet ve ping

Sitenin ana kutusu hocam

Hocam o T23 ile kod eşleşiyor ondan hizmet almanız gerek. Bi müdürlükle görüşün isterseniz

Şu anda Polonya sunucularında 95 MS alıyorum
    Size db değerleimi atsam modem arayüzünden ayar yapabilir miyiz pingi azaltabilirmiyiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.