Şimdi Ara

Fiat Punto Evo'ya alternatif...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maksimum 35 bine kadar sıfır araç alacağım. ilk gözüme çarpan punto evo oldu. 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP olan modeline esp paketi ve assist kit ekleterek 33bin civarı bir tutara geliyor. buna alternatif başka hangi araçları önerirsiniz?

• Bu durumda alacağım araç büyük ihtimalle Astra Classic III 1.6 115 hp Essentia + Konfor Paket --> 34.900
  • astra aslında daha mantıklı ama esp yok düz vitesli modelinde. esp için easytronic şanzıman olması gerekiyormuş.
  • ESP önemli bir kriter ise Cruze düşünebilirsiniz.

Hem C segmenti hem de tasarımı hoş bir araç.
  • Ben dizel evo aldım. Benzini göze aldıysanız Cruze hatchback çok güzel. benim içim gitti. hem de daha yeni çıkmış bir araç.
  • Fiyat/donanım/tüketim/yeni kasa olması + ikinci el değerini koruması bakımından o aracın şu an alternatifi yok. C sınıfı düşünülürse arkadaşların da belirttiği gibi tüketimi fazla olan Cruze düşünülebilinir. Kolay gelsin.
  • 3-5 daha denklestirip 39.500'e VW Polo Bluemotion alirdim. ESP + Hill Holder, aliminyum jant, sis fari, hiz sabitleyici vs vs. Ustune ustluk 4.1 litre sehirici 3.0 litre sehirdisi olmak uzere 3.4 litre / 100 km gibi bugunun kosullariyla imkansiza yakin bir yakit tuketimi. Bu ne demek? Istanbul'dan Ankara'ya 45-50 liraya gitmek demek; 45 litrelik ufak bir depoyla karisik kullanimda 1,200-1,300 km yol gitmek demek. Aradaki ilk fiyat farki normal kullanimda en fazla 2-3 yilda cikar; satarken de elbette ikinci eli cok cok iyi olacaktir. Donanim olarak da gayet zengin bir arac.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar 70 hp falan bana biraz az geliyor günümüz standartlarına göre , punto ları nasıl kaldırıyor 1.3 multijet motor o beygir gücüyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

arkadaşlar 70 hp falan bana biraz az geliyor günümüz standartlarına göre , punto ları nasıl kaldırıyor 1.3 multijet motor o beygir gücüyle?

evet banada az geliyor en azından 110 hp olması gerek.
  • arkadaşlar bu arada eklemeyi unuttum, aracı daha çok şehiriçi kullanacağım. yıllık yapacağım km 10.000 anca olur. o nedenle benzinli modellere baktım. ayrıca aracı uzun süre kullanacağım. satma amaçlı almıyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Fiyat/donanım/tüketim/yeni kasa olması + ikinci el değerini koruması bakımından o aracın şu an alternatifi yok. C sınıfı düşünülürse arkadaşların da belirttiği gibi tüketimi fazla olan Cruze düşünülebilinir. Kolay gelsin.

+1 Fiat araçları hem dolu hemde fiyatları diğer markalara oranla nispeten daha uygun. Hemde üst sınıftaki çoğu araçta bile olmayan standart özelliklerin çoğuna sahip olacaksınız.
  • Dizel corsa düşünülebilir bence de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

Dizel corsa düşünülebilir bence de...

punto evo'dan pek farkı yok gibi. motorları aynı. donanım olarak da punto evo daha iyi aynı fiyata. sanırım punto evo'ya alternatif yok benim durumumda olanlar için.
  • evo iyidir ancak 1.4 77 hp olacağına dizeli olsun daha iyi olur. pişman olursunuz dizel almadığınıza. yada daha iyi bir c sınıfı araç alabilirsiniz. Cruze gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: APC

arkadaşlar bu arada eklemeyi unuttum, aracı daha çok şehiriçi kullanacağım. yıllık yapacağım km 10.000 anca olur. o nedenle benzinli modellere baktım. ayrıca aracı uzun süre kullanacağım. satma amaçlı almıyorum yani.

Punto Evo fabrika verisi sehirici tuketim = 7.5 litre/100km
    Yillik tuketiminiz = 10,000 km = 750 litre X 4.17 TL = 3.100 TL

Polo Bluemotion fabrika verisi sehirici tuketim = 4.1 litre/100 km
    Yillik tuketiminiz = 10,000 km = 410 litre X 3.55 TL = 1.450 TL

Yillik kazanciniz 1500-1600 TL. Iki arac arasindaki fiyat farki 4 yilda cikiyor. 4 yildan itibaren her yil 1.500 TL kardasiniz. Hem 4 yil sonra da satsaniz, 10 yil sonra da satsaniz, Polo BMT Punto Evo'dan cok daha fazla edecektir. O bakimdan da ayrica kardasiniz. Bu kullanim degerleriyle Evo alip orta-uzun vadede karli cikmaniz matematiksel olarak imkansiz. Hesap ortada.

Polo BMT donanim olarak Punto Evo Dynamic'ten asagi kalmaz. Malzeme kalitesi ve iscilik de haliyle daha ustundur. Ikisi de 75 HP civarinda ama Polo BMT 180 tork; Punto ise 115 tork. Polo BMT maksimum hiz daha yuksek. Yani Polo BMT daha performansli. Orta ve uzun vadede cok daha hesapli. Punto'dan da daha prestijli. Ayrica kisisel gorusum, Punto'dan cok daha tok bir arac.

Bilmiyorum daha tartismaya gerek var midir...

• quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

quote:

arkadaşlar bu arada eklemeyi unuttum, aracı daha çok şehiriçi kullanacağım. yıllık yapacağım km 10.000 anca olur. o nedenle benzinli modellere baktım. ayrıca aracı uzun süre kullanacağım. satma amaçlı almıyorum yani.

Punto Evo fabrika verisi sehirici tuketim = 7.5 litre/100km
    Yillik tuketiminiz = 10,000 km = 750 litre X 4.17 TL = 3.100 TL

Polo Bluemotion fabrika verisi sehirici tuketim = 4.1 litre/100 km
    Yillik tuketiminiz = 10,000 km = 410 litre X 3.55 TL = 1.450 TL

Yillik kazanciniz 1500-1600 TL. Iki arac arasindaki fiyat farki 4 yilda cikiyor. 4 yildan itibaren her yil 1.500 TL kardasiniz. Hem 4 yil sonra da satsaniz, 10 yil sonra da satsaniz, Polo BMT Punto Evo'dan cok daha fazla edecektir. O bakimdan da ayrica kardasiniz. Bu kullanim degerleriyle Evo alip orta-uzun vadede karli cikmaniz matematiksel olarak imkansiz. Hesap ortada.

Polo BMT donanim olarak Punto Evo Dynamic'ten asagi kalmaz. Malzeme kalitesi ve iscilik de haliyle daha ustundur. Ikisi de 75 HP civarinda ama Polo BMT 180 tork; Punto ise 115 tork. Polo BMT maksimum hiz daha yuksek. Yani Polo BMT daha performansli. Orta ve uzun vadede cok daha hesapli. Punto'dan da daha prestijli. Ayrica kisisel gorusum, Punto'dan cok daha tok bir arac.

Bilmiyorum daha tartismaya gerek var midir...

Sanki fabrika verileri kesinmiş gibi konuşmayın bence...

• fabrika verileri dogru degilse 2 araç içinde dogru degil, bluemotion 1 litre çok yakıcaksa evo benzinli oldugu için 1 hatta 1.5 litre daha çok yakıcaktır aynı koşullarda.

teknik verilere göre bakiyorsak,

opel corsa 1.3 dte 95 hp start stop şehir içi 4.3 şehir dışı 3.2 yakıyor, hemde 95 beygir 0.2 litreye 20 beygir fazla bluemotiondan
  • peki polo ile punto evonun iç hacimleri arasında bir fark var mı? polo gözüme daha ufak geldi nedense. bagaj hacmi de aynı şekilde.

bir de polo bluemotionda malzeme kalitesi normal poloya göre daha düşük kalitedeymiş galiba. punto evo nerede olur bu konuda?
  • quote:

peki polo ile punto evonun iç hacimleri arasında bir fark var mı? polo gözüme daha ufak geldi nedense. bagaj hacmi de aynı şekilde.

bir de polo bluemotionda malzeme kalitesi normal poloya göre daha düşük kalitedeymiş galiba. punto evo nerede olur bu konuda?

Bence Polo BMT ustun ama kimi seyler kisisel tercih meselesi. Ic hacim olarak Polo muadillerinden kucuk degildir. Ferah bir aractir. Bagaj hacmi 280 litre. Punto'nun bagaji 275 litre. Ayni diyelim. Ben gidip sahsen gormekte, kagit uzerinde degil ilk elden karsilastirmakta fayda olacagini dusunuyorum. Ne zarari olabilir ki?

Burada bence asil mesele su: Punto benim de begendigim bir arac ama 33.000 verip vasat bir markanin 77 beygir duz vites benzinli B sinifi aracini almanin alternatifi cok. Bakiniz, 37.600'e Skoda Fabia Ambiante 1.2 TSI DSG var. Tas gibi araba. Punto'dan az yakar, roket gibi kacar, hem de otomatik, hem de bir alt vergi diliminde. Gene 35-40 araliginda dizel, kimisi otomatik bir dolu B sinifi arac var. Corsa zaten soylenmis; guzel araba olduguna katilirim. Farkli donanim, motor-sanziman versiyonlarinda Clio var, Fiesta var, Ibiza var, i20 var. Bunlarin kimisini begenirim, kimisini begenmem, ama hicbiri icin "Punto Evo'dan cok kotudur" diyemem.

Ben yalnizca Punto Evo'nun alternatifi olmadigi dusuncenize katilmadigimi gostermek icin Polo BMT orneginin uzerinde durdum (bence B sinifindaki en alinasi arac olmanin yaninda). Punto Evo hic ama hic ucuz degil.

Son oneri: Bence arastirmanizi fiilen (gidip gorerek) genisletmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue rondo -- 6 Temmuz 2011; 22:11:54 >

• dizel alıcak olduktan sorna puntodada 1250 cc 75 hp dizel motor var, bm kadar az yakmaz belki ama bluemotion motorun nekadar rahatsiz calıştıgından bahsedildi kaç kere 3 silindir olması nedeniyle gürültü ve titreşimler çok rahatsız ediyormuş. link veriyorum 40a yakın araçın test edilip paylaşıldıgı bir konu, bm kısmı sayfanın ortalarında;

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_11/key_/tm.htm

yorumun bir kısmı,

''
    1. Aracın 3 silindirli motoru gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor.

2. 1.4 motorun şanzumanı ve vites oranları ne kadar bağışlayıcı ise 1.2 motorunkiler de o kadar kullanışsız.

Vites değiştirmenizi ister gibi çalışan motoru vitesi değiştirince de memnun edemiyorsunuz.

Motor performanstan çok düşük tüketime ayarlanmış. Performansını beğenmedim. "Tamam zaten bu araç performans için değil" diye düşündüm ama yine de motorda birşeyler düzgün değil gibi.

Ben yanına bile yaklaşmazdım. Test sürüşü bitsin diye dua ettim ilk kez. Hatta aracı çalıştırır çalıştırmaz kararsız kaldım ama bir şans vereyim dedim işte.

Ne hız sabitleme, ne stop start, ne de başka birşeyi denemek geldi içimden. ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 6 Temmuz 2011; 22:24:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.