Şimdi Ara

Fiat lineada yaşadığım km düşürme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 5.5 yıldır kullandığım 2015 model 1.3 multijet Linea lounge bir aracım var. Araç şu anda 112.000 km'de. Bu aracı 2020'de 64.000 kmde iken ilk sahibinden aldık. Son bir haftadır enjektörlerde yaşadığım şakırdama sorunu nedeniyle 3-4 yerden fikir alarak en son kayınpederin tanıdığı bir motorcuya arabayı götürüp enjektörleri değiştirttik. Bu motorcu kaputu kaldırır kaldırmaz, üflemesinden belli bu araba en az 200.000 km'de dedi. Neyse tamiratı bitirdi, aracı almaya gittiğimizide ben kendi özel bilgisayarımdan baktım km 208.000 bunu çok profesyonel bir yerde düşürmüşler ekspertiz bile anlamaz dedi. Fotoğraf falan çekmemiş, tekrar bakalım dediğimizde de bakmadı.

Ben de aracın geçmiş km sorgulamalarını yaptım, Tüvtürk'te görünen üç yıl sonra 2018'deki ilk bakımda 34.000 km, ben almadan yapılan 2020 yılındaki bakımda ise araç 63.000 kmde. Fiat sistemindeki resmi servis kayıtlarında da yıllık 10.000 km aldığı görülüyor. Yani birer yıl arayla 10 bin 20 bin ve 30 bin bakımları yapılmış. 2018'de ayrıca 32.000'de bir teyp işlemi var bu km de iki ay sonraki muayenede tespit edilen 34.000 km ile örtüşüyor.

Şimdi merak ettiğim bu km ile oynayanlar hem servisi hem de tüvtürkü bir şekilde işletmiş olabilir mi? Ya da en son kayıt olan 2018'den 2020'ye kadar araçla ek 130.000 km mi yapıldı? Veya her 10 binde aslında aracı 30 bin kullanıp sürekli km mi düşürttüler ? Yetkili servis de bu durumu tespit etmeden 10 bin 20 bin bakımlarını mı yaptı? Şu anda aracı tekrar ekspertize sokmayı düşünüyorum ama ustamızın dediğine göre onlar tespit edemezmiş. Bu konuda önerileriniz nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocara -- 22 Ocak 2026; 23:49:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çok okumadım ama araç muayene 2 yılda bir muayene 1 ay kala 2 yılda 80 bin yapmış aracı 70 bin km düşürürsun

Hatta bazı hastalar bunu yılda 5-10 bin km yaptırıyor

Linea da var mı bilmem bazı arabalarda km kontrolü ABS beyninden tut 4-5 yerden yapılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim anlamadığım yetkili servis de bu durumu fark etmiyor mu? Yani adam sürekli km sıfırlayıp sıfır aldığı araçta 10.000 bakımını 30.000 kmde, 20.000 bakımını 60.000 kmde yaptı diyelim, oradaki ustalar v.s hiç mi durumu fark etmiyor.

Ustanın yalan söylemediği nereden bellil

Valla enjektör konusunda iyiler sadece tanıdıktan dolayı gitmedim yorumlar da iyi. Fakat km konusunda baktığı halde bir fotoğraf bile çekmemesi soru işareti. Evin yakınında bir ekspertiz var, arayıp sordum yardımcı olacaklarını söylediler. Ustanın dediğine göre hiçbir eksper cihazı tespit edemiyormuş bu oynamayı. Eksper biz her türlü buluruz diyor. Bakalım ne olacak

• Usta sallamis olamaz mi peki.daha kaputu açar açmaz nokta atışı km tahmin etmek,kendi özel bsayarimdan baktım demesi,bunu yanininzda tekrar yapmamasi,bsayara bağlıyken km görüntü ya da videosu almaması...bence usta art niyetli,aracınızda boşa sorun aramayın.exper bile anlayamaz diyor km düşürmeyi,kendi ÖZEL??? b.sayardindan bakıp kimselerin tespit edemediğini tespit ediyor.bak sen ustayaaaaaa 🤬🤬

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o usta niye ispata yönelik bilgi vermedi anlamadım. başım ağrımasın mı istedi acaba. siz bu km düşürme olayının sonucunda aracı aldığınız kişileri arayıp durumu söyleyecek misiniz? sürecin devamında nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?.

Git bir Fiat ustasına sor bunları baksın programla. Ben yetkili serviste bile bu programla baktıklarını gördüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2012 model Line vardı. Aracı 55 bin'de almıştım. Meğerse araç 155.000 KM olup geri çekmişler. Tabi bu durumu 1 yıl sonra netleştirdik. Ustalar biz durumu fark etmiştik dedi vs. O zaman neden ilk getirdiğimde söylemediniz ki adamı mahkemeye vereyim. Eksper bile söylemiyor. Aslında motoru açınca her şey belli gerçekten. O değil binen kişi bile hisseder.

Aracı yetkili servise götürdüğümüzde KM ile oynandığını netleştirdik. Sonra orijinal KM ne ise ona çektirip zararına sattım.

Geçmiş olsun.

Hocam öncelikle bu durumu teyit etmem gerekiyor. Sonrasına bakacağım. Dediğim gibi aracı ilk sahibinden aldım, al-sat arabası değil. Elimde kitapçığı, faturası, elemanın adresi her şeyi mevcut. Ben de 60.000 km'ye yakın yol yaptım şu anki enjektör problemine kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Aracı aldığınız kişiye sordunuz mu hocam bunu?

İşte hocam sorun şu ki araca bugüne kadar birçok usta baktı. Hep aynı şehirde değildim, o kadar bakım falan yapıldı. Biri de kalkıp bu arabanın kmsi düşük demedi. Hatta ustadayken al-satçılar temiz diyerek arabayı almaya çalışıyordu. İlk kez bu adam böyle bir teori ortaya attı

• Ben bu kayıtlara göre düşürüldüğünü sanmıyorum. Bu kayıtlara göre her servis zamanı her tüv de kmyi ileri geri oyması lazım. Bunun içinde adamın elinin altında multiecuscan olacak. Şöylede bir yorum yapılabilir... Km düşüren adam neden teyp için bile servise gitsin ki?

Size bunu söyleyen ustaya "arabayı ölü fiyatına satacağım" tarzında birşey söyleyin, muhtemelen hemen ben alayım diyecektir.

Yazılım işiyle uğraşan bir firmayal iletişime geçin genelde orjinal cihazlar kullanıyorlar. Benim Punto'nun her detayını görmüştük.

Hangi şehirdesiniz? Manisa veya civarıysa yardımcı olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 23 Ocak 2026; 11:31:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Hocam araba 2015 Mayıs'ta sıfır alınmış. Adam zaten garantisi devam ettiği için yetkili servise gitmiş, bu tamirat ücretsiz yapılıyor. Dediğiniz gibi 4 yetkili servis +2 tüvtürk var yani bu aracın 6 kere kmsinin düşürülmüş olması lazım. Sıfır ve garantisi devam eden araca km düşürme işlemi yaptırmak ne kadar mantıklı onu çözemedim. Ya da 2018'den 2020'ye kadar iki yıl içinde 130.000 km yapıp son anda 100.000 km aşağı çekmiş olmaları lazım. İstanbul'dayım, öncelikle bir yakınımdaki ekspertize sokacağım onlar da baya iddialı konuştu bakalım ne diyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocara -- 23 Ocak 2026; 12:0:16 >
  • nocara N kullanıcısına yanıt
    Usta kendi cihazı ile bakıyor ama başkası tespit edemiyor.
    Bildiğin bir yerinden sallamış…

• Arkadaşlar aracı Topkapı Tarcanlar Ekspertize götürdüm, bağladıkları cihazda çıkmadı eski cihaz gerekiyormuş. Yakınımdaki ekspere götürdüm, onlar da bir yerden bulamadı diğer yerden baktıklarında ise KM'nin 70.000'de takılı kaldığını söylediler. Arkadaşın söylediğine göre bu durum linealarda yaşanabiliyormuş, aracı 64'te aldığım için durmanın bende yaşandığını, adamların düşürmesi ihtimalinde bu sayının 64 binden daha düşük olması gerektiğini söyledi, bu ekspere göre km düşürme olmamış.

Müsaitlikte 1-2 yere daha soracağım. 100 bin düşük diyen ustayı tekrar aradım, benim sözüm senettir tekrar bakmaya gerek yok bana güvenmiyor musun ayağı yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocara -- 24 Ocak 2026; 13:1:58 >
  • nocara N kullanıcısına yanıt

@nocara adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Benim anlamadığım yetkili servis de bu durumu fark etmiyor mu? Yani adam sürekli km sıfırlayıp sıfır aldığı araçta 10.000 bakımını 30.000 kmde, 20.000 bakımını 60.000 kmde yaptı diyelim, oradaki ustalar v.s hiç mi durumu fark etmiyor

Fark edecek ustayı bırak bir yeri tamir edip bir yeri bozmayan usta bulunmuyor ki ülkede

Dediğim gibi muayeneden sonra 50 bin kullanır 2 yıl sonra muayene girerken 30-40 bin düşürür kim anlayacak?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.