Şimdi Ara

Toros araç ilk çalıştırmada stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayı gün içinde aktif kullandıktan sonra getirip Park ettim. Sabah çalıştırdım çalıştı tek marşta az ilerledim yokuş yukarı bir yerde stop etti vurdurmayi denedim marşla.calismayinca olmadı. Kaputum açtığımda su kalmamıştı yedek su deposunda radyatör içinde ise azalma vardı ama bitmemişti suyunu tamamladm antifirizle beraber havasını felan aldım çalıştırdım yine marş bastı çalıştı 5 sn sonra stop etti. Neyse birgün yattı sabah geldim yine çalıştırdım yine calisti bu defa biraz ısınsın diye beklerken stop etti .Bende araştırdım bobini değiştim distribütör kapağı çatlakti onu değiştim tevzi makarasinı değiştim biraz yağında eksilme vardı onu da ekledim yağ kapağında hafif tahin renginde oluşum vardı sildim. Tekrar denedim yine aynı şekilde çalıştı ama 5 sn sonra stop etti. Şimdi bekliyorum mesela yarım saat sonra marş bassam alıyor çalışıyor anında tekrar stop ediyor. Bir kaç saat bekleyip bassam yine çalışıyor bu defa bi kaç saniye uzun çalışıp stop ediyor. Araç LPGde birde şunu farkettim bu marşlardan kısa çalışmalardan sonra yedek su deposunun kapağını açınca hafif bir basınçli hava geliyor. Yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada araç 93 model dün hava soğuktu ilk stop.etme.olayinda bugün ise hava karlı bi farkı olur mu bilemiyorum ve o ilk marşı vurup çalıştıktan ve stop ettikten sonraki marşta ikinci defa marş bassamda çalışmıyor motor yağ ekleme kapağını açtım şimdi bu kaç deneme daha yapıp buhar geliyordu böyle ama çok çok az dikkatli bakınca farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My MEKANİK -- 17 Ocak 2026; 15:1:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.