Şimdi Ara

Fiat Bravo 1.4 T-Jet yüksek hızlarda motorun gücü düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese, geçen yıl satın aldığım Fiat Bravo 1.4 T-Jet 2009 benzinli aracımda 120-130 km/s hızın üstünde oluşan bir sorun var. Belirttiğim hızın altında ne kadar sürersem süreyim sorun olmuyor, bu hızların üstüne de rahatlıkle çıkabilen bir araç, ancak çıktıktan birkaç dakika sonra motorun gücü belirgin bir miktarda düşüyor, araç 4000 devirin üstüne çıkamıyor. Ustaya götürdüğümde beyinden arıza olabileceğini söyledi, aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor; usta da bu bilgiye dayanarak beyinle ilgilidir dedi. Ancak ben de Turbo'da sorun olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Sizce ustayı dinleyip beyinciye mi götürmeliyim yoksa başka bir motor ustasına mı götürmeliyim?

• Bence başka bir motor ustasına götür. Ecu de bir arıza olsa hız vs farketmez sürekli yavaş gitseniz de sarsıntı arıza lambaları yakma vs olur. Ecu sorunlu olsa çok daha net anlaşılır ama senin sorunu bulması daha zahmetli gözüküyor. Arıza motor normalde sağlıklı çalışıyorken lamba yakmamışken vs oluşunca çözmesi çok zor...

Aracı yeniden çalıştırmak ecu için bilgisayarı yeniden başlatmaya benzer bir şey reset bazen sorunları çözer aküyü çıkarıp kondansatör boşalınca da ecunun kaydettiği veriler dışındakiler silinir. Bunu da deneyebilirsin. Böyle çözülen bir sorun basit anlık bir hatadan ötürü olabilir diye düşünüyorum. Bence tekrar tekrar etmez. Ediyorsa da başka bir şey vardır.

Aklıma LIMP Mode yani motor koruma modu geliyor. Yüksek hızlarda ısınma vs kaynaklı kendini korumaya alabilir. Ama bu durumda da lamba yakması modele göre ekranda LIMP Mode vs yazması bir şeyler göstermesi lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turbo wegate hortumu ve n71 valfini kontrol edin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.