Şimdi Ara

FD6'yı nasıl bilirsiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
33.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fd6 yeni aracım.giulietta’dan sonra 2010 model bi civic aldım elegance paket.

İstanbul şişli’de yaşıyorum sanırım trafiği en yoğun olduğu bölgelerin başında geliyor.brc simit lpg var araçta, 8.5-10 l arası değişiyor tüketim

Aracın içi gayet geniş ve ferah keza bagajda öyle

Motor ve otomatik vites gayet uyumlu kimisi hantal olduğunu söyler fakat benı memnun etti gayet

Kaporta boyasının ince olduğu doğrudur, dikkatli kullanmak gerek

Bakımlarını zamanında yaptırıp titiz kullanıldığında sanayi yüzü göstermez

Ufak tefek dokunuşlar yaptığınızda araç gerçekten çok ilgi çekiyor, yolda giderken falan gözlerin size çevrildiğini hissediyorsunuz bu gerçekten güzel olabiliyor:)

Size nacizane tavsiyem bi 5-6 bin daha ekleyerek makyajlı beyaz renk ve otomatik fd6 almanız.

Herhangi bir sorunuz sıkıntınız olursa çekinmeden yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Buna ne dersiniz??

8 yaşında 153 binde.

72.500

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-huzurla-bin-konforu-yasa-otomatik-elegance-honda-full-plusfull-548634890/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Forumda FD6'yı bilen başka birileri yok mu yahu
    Amcam memlekete gittiginde kullanirim aracini.

2011 modeldi sanirim onun araci elegance paket.

Sehir icinde oldukca sessiz, fakat 120 uzerinde yol sesi cok aliyor. Ben kullanirken kışlıklar takiliydi uzerinde.

Onun haricinde gaza basmaya(keyifli kullanım) korktuğum bir araç, çünkü çok yakiyor. Arabaya ilk bindiğimde sehir ici ortalamasi 13.2 idi, 200km boyunca hayatimin en sakin surusunu yaparak 11lere kadar dusurebildim. Lpg takilmamisti.

Otomatik şanzumanı hiç sorun cikartmamis 132 bin kmdir. Bende keyifle kullandim sehir icinde. Kararsiz bir sanziman değil. Zaman zaman benzinin 5.8tl olduğu gelince aklıma, attım s'e bastım gaza(korkanın çocuğu olmaz), +,- tepkimeleride iyi.

Bence alınır. Lpg taktirmak koşulu ile tabi :) butce uygunsa elegance paketini oneririm tabi ki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @nk061 sübap ayarı 30.000km civarı yapılıyor bu motorlarda sübap ayarları bozuluyor maliyet olarak 2 ay önce sanayide 150tl gibi bir ücret ödedim.

forumda sübap ayarı

videosu
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Gaz pedalının orada sensörü mü rölesi mi ne varmış o sorun çıkartıyormuş genelde birde fren balatalarında sıkıntı bir de abs sensöründe sıkıntı olduğunda (kirli vs.) devreye girmiyormuş.
  • Beni en çok yoran kısmı yalıtımı(yumuşak hamurlu lastikle çok iyileşme oluyor) ve süspansiyonu idi. Arkaya 2 kişi falan oturunca yoldaki hafif dalgalanma bile "küüüüüt" diye içeri vuruyor.

Direksiyon kutusu yaptırdım,sadece revizyonu 250 tl. Sökmek için alt travers komple iniyor aşağı. işçilik ustaya kalmış.

Motor kulağı : orijinali 600 tl. Yan sanayisi 150 tl ( kore malı)

İnce boya ve sac : otoparkta birisi kapıyı açsa ve dokundursa gamze oluşuyor.

bu yazdıklarım haricinde kronik sorunu olmayan, tasarım olarak çok beğenilen güzel bir araç.

- satmamış olsaydım :

yalıtım : 600-800 tl.
    double ekran : 1200 tl
    arka süspansiyon : 300 tl civarı

masraf yapacaktım ve uzun süre satmayacaktım.
  • Kisa ve net berbat bi araba gurultuden sagindan solundan ses eksik olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Lınc

Kisa ve net berbat bi araba gurultuden sagindan solundan ses eksik olmuyor
    Kaç kere kullandınız da bol keseden sallıyorsunuz ? Başka yerde atıp tut ama konu sahibi aracı almaya niyetliyken yanlış yönlendirecek hareketler içinde bulunmayın.

10 yıldır fd6 sahibiyiz hala daha elimizde satmayı da henüz düşünmüyoruz. Birkaç önemli noktaları özetliyim

Eksiler :

Direksiyon kutusu tıkırtısı kronik sorunudur garantisi devam ediyorsa ücretsiz değiştirilir.
    Motor takozları yine direksiyon kutusu gibi kroniktir belli bir yıl sonra değiştirilmesi önerilir
    Yalıtımdan kaynaklanan bir yol ve lastik sesi alma durumu mevcut ( sizin için sorun değilmiş)
    Frenler normalde olması gerekenden zayıf ani ve sert frenlerde abs devreye erken girdiğinden durmuyor. Eğer güzel lastik seçimi yapılırsa frenlere ciddi etkisi oluyor.
    Atmosferik motor olmasından dolayı tork düşük uzun yolda yüklüyken yokuşlarda sizi yorabilir.

Artılar :

Motor-şanzıman ve diğer mekanikler oldukça sağlam ve yağ su bakım harici masraf çıkartmıyor.
    Düzgün kullanılmışına denk gelirseniz içerisinde trim sesi yok denecek kadar az
    Malzeme kalitesini oldukça beğeniyorum ( yumuşak plastik takıntım yok )
    Koltukları yumuşak ve uzun yolu rahat sayılabilecek kadar güzel ( her yıl Antalya- Artvin yapıyoruz 1700 km gidiş )
    Piyasası canlı yedek parçası rahat bulunur düzeyde ve çok uçuk rakamlar istenmiyor.
    Lpg ye tam uyumlu hiçbir sorun yaşanmıyor.

Not 1 : Uzun yol 6.1 / şehir içi 8-9 litre yakıyor çok mudur az mıdır kendinize göre değerlendirirsiniz.
    Not 2 : Amortisörler ile ilgi birkaç yorum yapılmış. Yumuşak olan amortisörlerden dolayı arka kısım yüke bindiğinde takoza vurma sesi gelir ( tak-tuk diye ) önemsenecek bir şey değildir. İçiniz rahat olsun kafanızı karıştırmasın.

• HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Fiyatin karsiligi bi araba degil tipini begeniyorsan alip gececen bildigin legen plastigi araba

• Yıllardır hayalini kurduğum araçtır, Geçen kış almak için bütçeyi denkleştirdim, bir tanesine ciddi alıcı oldum (2011 Elegance CVT). Ancak bagaj ve iç mekan kısmının aşırı dar olduğunu görünce benim için bitti ve almaktan vazgeçtim. Aile için alınmayacaksa kusur bulamadığım, bulmak istemediğim araçtır
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Fiyatin karsiligi bi araba degil tipini begeniyorsan alip gececen bildigin legen plastigi araba
    Kullanmadan hiçbir bilginiz olmadan salladığınız o kadar belli ki. Tartışıp zaman öldüremem
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Direksiyon kutusunda sorun oldugunu nasil anlariz ne oluyor ariza olunca ? Subap ayarini ecu otomatik yapmiyor mu ? hidrolik iticili sistem subaplarda ayar gerekmiyor bizim reno sumbol 1.2 euro5 motorda bile subaplar isininca ses mes kesiyor calismasi kedi gibi oluyor

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Direksiyon kutusundaki ses tümsekten yavaş geçerken, çukurlara girince kendini belli ediyor az ama tok bir ses geliyor.
    subap ayarı otomatik olmuyor forumdaki konuyu inceleyip, videoyu izlerseniz anlayabilirsiniz. zaten sübap ayarı otomatik olsa bu kadar konu olmaz boşa para verilmez.
    Nedir bu fanatiklik en berbat araba hondada fiyatinin karsiliginin %50 si bile yok arabada hele fd6 denilen kasa m.ö arabasi

Sizin gibi fanatikler yeni kasadaki dizel motoru sanki muthis birseyde ilk kez cikarmis gibi daha iyisi yokmus gibi konusuyorlarya gul gul oluyorum.

Zamaninda hb kasada kullanilip yuzune bile bakilmayan motor sedana gelince nasil gozbebegi oluyormus ......

Ülke neden gelişmiyor örneksiniz.....

• quote:

Nedir bu fanatiklik en berbat araba hondada fiyatinin karsiliginin %50 si bile yok arabada hele fd6 denilen kasa m.ö arabasi

Sizin gibi fanatikler yeni kasadaki dizel motoru sanki muthis birseyde ilk kez cikarmis gibi daha iyisi yokmus gibi konusuyorlarya gul gul oluyorum.

Zamaninda hb kasada kullanilip yuzune bile bakilmayan motor sedana gelince nasil gozbebegi oluyormus ......

Kim nerde fanatik ? Araç hakkında bilgin olmadan sallayınca kral, doğruları söyleyince fanatik olunuyorsa fanatiğim kardeşim zoruna mı gidiyor ?? Ben dahil herkes aracın yukarda eksisi artısını yazmış hiçbir araç mükemmel değil kim neyi seviyorsa onu alır kimsenin muhasebeciliğini yapmıyorsunuz ben 50 bine tempra alırım sen opel al kime ne ?? Parasının hakkı yada hakkı olmadığını sen belirlemediğin gibi aracın piyasası da belli. Demek ki alınıyor satılıyor. Birkaç yorumcu yüzünden sizin gibi fanatikler diyerek genelleme yapman da mümkün değil kaç kişiye denk geldin dizel motor süper bir şeymiş diyen ? Benden duydun mu? Duymadın bana niye anlatıyorsun ? kaldı ki fd6 dan konuyu dizel motora neden çekiyorsun ? konu sahibine yararlı olabilecek yorumun yok bol keseden atıp tutuyorsun kimse sana yazma zorunluluğu da vermedi oku çık bu kadar basit.

• quote:

bu konuda nasıl bir fanatiklik gördünüz anlamış değiliz. mesajları okursanız aracın + ve - yönlerini kendine göre yazmış birçok kişi var genel olarakda aynı şeyler yazılmış fanatik olsak gaza basınca uçuyor yakıtı kokluyor gibi yazılar görürdünüz fakat durum bu şekilde değil hem iyi yönlerini hem kötü yönlerini açıkça yazılmış olup sadece olumlu yönlerini okumuş olabilirsiniz .
    size tavsiyem bir doktora görünmeniz :)

Piyasasi belli herkez aliyor satiyor tutuluyor ki kaliteli bi araba dercesine yazdiginiz surece fanatik hondacisiniz kabul edin

• Bazı apaçilerin eline düşmekle birlikte, tam aile arabasıdır.

Otomatik şanzımanı sorunsuzdur.

Fevkalade yol sesi alır.

Direksiyon kutusu tamiri pahalıdır ve kroniktir motor kulağıda öyle.

Özellikle arka koltuklar çok konforlu.

Yağ konusunda kimisi 10w40 tavsiye eder kimisi 5w30...

Kaporta olarak dayanıklılık açısından çok zayıf, tabiri caizze kağıt gibi...

Ankara içi ortalama yakıt tüketimi 8-13 litre arasıdır.60-70 km ile biraz daha düşer ama genel olarak yakıtı üzer.

Performans olarak seviyorum sonuçta racing araç kullanmıyoruz.

Genel donanımı elektrik üzerine bir araç.

frenler serttir, iyi durduğunu söyleyemem.Kesinlikle kaliteli ön arka fren balataları ve iyi bir lastik kullanılması uygundur.

Perti bile rahat satılan bir araç. :)

Gel gelelim

BAKIMINI DÜZGÜN YAPTIKÇA SANAYİ YÜZÜ GÖRMESSİN DİYENLERE.YAV ARKADAŞ HER ARAÇ İÇİN GEÇERLİDİR BU.EVVELİYATINDA DÜZGÜN,DEVİRLİSÜRÜLDÜ İSE BAKIMLARI EKSİKSİZ YAPILDIYSA ZATEN HİÇ BİR ARABA (KOLAY KOLAY) SANAYİ YÜZÜ GÖSTERMEZ...

Şu anki piyasa fiyatı sadece honda için söylemiyorum hiç bir araç için uygun değil.Sırf ötv-mtv yüksek diye 2.el fiyatları arttı kaliteden değil.2015 YILINDA 2007 MODEL ELEGANCE MANUEL SİYAH 142.000 KM'DE DEĞİŞEN YOK BOYA YOK 1.000 TL HASAR KAYITLI ARACI 38.750 TL'YE ALMIŞTIM ANKARA'DA.ŞU AN AYNI ARAÇ 55 BİN TL SİZ DÜŞÜNÜN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 26 Nisan 2018; 13:29:14 >

• Fd6 apaçi arabasıdır istanbul da.

• quote:

Piyasasi belli herkez aliyor satiyor tutuluyor ki kaliteli bi araba dercesine yazdiginiz surece fanatik hondacisiniz kabul edin
    Bu benim fanatik olduğumu değil benim yazdıklarımı anlamadığınızı gösterir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.