Şimdi Ara

Farklı yerlerden benzin almak sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben genellikle kampanyaları takip ettiğim için

bazen Petrol ofisi, bazen Opet, bazen shell

yani 1 depoda 3-4 markanın benzini karışık oluyor.

Bu durum herhangi bir zarara yol açar mı?

teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Farklı Yerlerden Benzin Almak: Sorun Oluşturur mu?

Arabanıza yakıt alırken, farklı benzin istasyonlarından veya petrol şirketlerinden benzin almanın arabanıza zarar verip vermeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu yaygın bir endişe olsa da, genel olarak farklı yerlerden benzin almak sorun teşkil etmez.

Modern araçlar, çoğu benzin markasının ve türünün gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Farklı benzin markaları arasında ufak farklılıklar olsa da, bunlar genellikle aracın performansını veya güvenilirliğini önemli ölçüde etkilemez.

Bununla birlikte, aşağıdaki durumlarda farklı yerlerden benzin alırken dikkatli olmanız önemlidir:

• Eski veya klasik araçlar: Bu araçlar, belirli benzin türlerine bağımlı olabilir ve farklı benzinler kullanmak sorunlara yol açabilir.
    • Performans araçları: Bazı performans araçları, daha yüksek oktanlı benzin türleri gerektirir. Farklı benzinler kullanmak, performansı düşürebilir veya hasara neden olabilir.
    • Dizel araçlar: Dizel araçlar, benzinli araçlardan farklı yakıt türleri kullanır. Dizel yakıtını benzinle karıştırmak ciddi sorunlara yol açabilir.

Genel olarak, farklı yerlerden benzin almak sorun oluşturmaz. Ancak, eski araçlar, performans araçları ve dizel araçlar için farklı benzin türlerinin gerekliliklerini kontrol etmek önemlidir. Emin değilseniz, aracınızın üretici el kitabına başvurun veya bir tamirciye danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz de ailecek senelerdir araç-yakıt türü fark etmeksizin kampanya kovalarız. Hepimiz deposu karışık kuruyemiş gibi ama hiçbir sorun yaşamadık.

• Bilindik markalardan karışık alırım şuana kadar problem yaşamadım. Opet, Shell, BP, Aytemiz, Total, Petrol Ofisi. yakıt aldıklarım bunlar. mimlendiğini bildiğim istasyon harici alırım.

• Bir şey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı olacak bir durum yok. Bilindik markaların, güvendiğiniz istasyonlarından alırsanız hiç bir problem olmaz. Yıllardır kullandığım araçlara hep Shell den Mazot, LPG, Benzin alırım, ama Shell bulamadığım zamanlarda, özellikle şehirler arası yollarda şehir merkezlerinden yakıt alırım, Shell yoksa BP, yoksa Petrol ofisi, Total, OPET hangisi denk gelirse alırım bu firmalar dışındakilere güvenemiyorum.

• Bişey olmaz ama 1 seneden fazladır aynı yerden yakıt aldıysanız bir sonraki farklı yerden aldığınız yakıttaki farkı anlarsınız.

Ben tam 11 ay boyunca shell kullandım 12. Ay bi bp deneyim dedim 1 ay boyunca 3 kere bp den yakıt aldım direk fark ettim. Araba daha uysallaştı, enjektörler sürdüğüm devirde daha fazla ses çıkarmaya başladı ve 3 kere rejenerasyon yapmaya başladı. Bp yi bitirip shelle döndüm tekrar eskisi gibi düzeldi herşey ivmeyi hissettim. Bende "çalışıyorsa kurcalama" mantığıyla hep shell devam ettik shellden devam dedim. Başka yerden yakıt alamayacağım anlamına gelmesin shell bulamazsam tabi önceliğim petrol ofisi olur mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Aralık 2021; 14:22:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı çıkarmaz ancak özellikle dizel motorlarda kullanılan mazot farkı var. Örneğin Mercedes aracıma kadoil'den mazot aldım, araç dizel sesini daha gürültülü şekilde vermeye başladı. Titreşimlerde öyle.

İstasyon değiştiriyorsanız, aracınızın titremesine, sesine, yaktığı yakıta dikkat edin. Kimisi 30-40km daha fazla götürebilir full depoda. Araçta evcil hayvan gibi. Sesini, gidişini, ne yaktığını bilin yani :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz şekilde bilindik markalardan alıyorsanız sorun olmaz.

• bilindik markalardan alırsan bişey olmaz. Adı sanı belli olmayan ucuza sattığını iddia eden yerlerden uzak durun.

• Her markanın rengi farklı oluşundan ötürü bunu düşündüm. Bazısı yeşil, bazısı kırmızı; kimisi sarı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.