Şimdi Ara

Farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve 3 aydir hayat zehir gibi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
6
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben İstanbulda yaşıyordum.Neyse sınava hazırlandım istanbula yakın illerden birini istiyordum ve İstanbul da olmak istiyordum.Neyse bunla beraber çok da kasmadım zaten ve İstanbul´un çevre illerinden istediğim geldi.Ama 3 aydir oradayım yol 2 saat olmasına rağmen İstanbula sıkıntıdan öleceğim bu şehirde.Ya içimden hiçbirşey ama hiçbirşey gelmiyor ya.Ben ne yapıyorum diyorum kendi kendime saçma saçma bunalımdayım ya 12 13 saat bilgisayar başında oturmaya bile başladım bu hafta itibariyle.Bu derece asosyal biri değiim.Ama içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.Bomboş saçma sapan bir şehir.Ailemin yanında İstanbulda okumak istiyorum.İnşaat mühendisliği okuyorum.Kırık puanla istanbulda inşaat mühendisliği kazanmam bayağı zor benim için.Düşündüm hemşirelik kazansam hem iş garantim var hem ailemin yanında okuyacağım.Ama bunu eve nasıl anlatacağım ki hemde istanbul da hemşirelik tutarken ben dışarda inşaat mühendisliği yazdım.
    Ama ben iş hayatından önceki son evre olan üniversite hayatının böyle geçmesini istemiyorum.Nefret ediyorum bu şehirden ergen ergen triplerine bile girmeye başladım ki asla böyle biri değilim ve yaşım 20.Artik ergensem bile ki sanmıyorum son evrelerınde falan olmam lazım.Ama durumum çok kötü bana bir çıkar yolu gösterin beyler.İstanbul da okumam lazım, ailemi ikna etmem lazım, garanti bir bölüm(iş getirisi olan) gitmem lazım.Bu şehir beni boğuyor.

Not:Yazım biraz uzun oldu.Sadece ciddi bir şekilde cevaplamanızı bekliyorum arkadaşlar.Konu dışına açmamın sebebi de eminim bu durumu yaşayan kişiler vardir.Biraz olsun yardımcı olun.Nasıl bir yol izlemeliyim?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• 20 yaşında kazık kadar adamın dertlerine bak arkadaş.. ben senin yaşındayken 3. apartmanımı dikmiştim adam hala onumu okusam bunumu okusam diye ağlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeForStyle

20 yaşında kazık kadar adamın dertlerine bak arkadaş.. ben senin yaşındayken 3. apartmanımı dikmiştim adam hala onumu okusam bunumu okusam diye ağlıyor

Ne gibi ne yapmam lazım şu anda?20 yaşında olunca kesin bir kararım mı olması lazım yani bu mu ?
  • Kardeş genç delikanlı adamsın, bi kere bu kararsız tavrını yok et.. Bir karar ver ve arkasında dur. Başkalarının senin hakkında ne düşündüklerini kafana takma.. Bu senin hayatın, bi kere geliyoruz şu hayata öte tarafa gidipti gelen yok bak.. Hayatını boşa harcama kendine güven.. Eğer okulundan şehrinden memnun değilsen hemen şu an vazgeç + okuduğun bölüm cacık inşaat mühendisi diplomalı amele asgari ücretle sahada koşturuyo çocuklar.. Neyse dediğim gibi hayatın hakkında en doğru olanı sen biliceksin...
  • öyle uzunki şuan hangi şehirde oldugunu çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeForStyle

Kardeş genç delikanlı adamsın, bi kere bu kararsız tavrını yok et.. Bir karar ver ve arkasında dur. Başkalarının senin hakkında ne düşündüklerini kafana takma.. Bu senin hayatın, bi kere geliyoruz şu hayata öte tarafa gidipti gelen yok bak.. Hayatını boşa harcama kendine güven.. Eğer okulundan şehrinden memnun değilsen hemen şu an vazgeç + okuduğun bölüm cacık inşaat mühendisi diplomalı amele asgari ücretle sahada koşturuyo çocuklar.. Neyse dediğim gibi hayatın hakkında en doğru olanı sen biliceksin...

Nasil yani hocam boşuna mı okuyorum sizce?Siz ne öneriyorsunuz peki ne yapmaliyim ya da ne okumalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msapover

öyle uzunki şuan hangi şehirde oldugunu çözemedim

Aslında o kadar uzun değil de gece gece çekilmez pek hocam.Sabah tekrar bakarsın istersen.İstanbula 2 saatlik bir mesafedeyim ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birader kaç yaşındasın yav benden 1 yaş büyüksün bende ailemden ayrıldım bu sene. Yeni yeni fark ediyorum ki; Eğer ailemin yanına dönerem bu hayat basitleşir.Basit bir hayat YOK.Ayaklarının üzerinde durmayı öğren.Gündüzleri vakit geçirecek şeyler bul enstrüman çal,işe gir çalış.(benim ailem izin vermedi iş bile bulmuştum ben vizelerin yaklaşıyor çalış dedi vizelerde istediğimi alamadım bu arada).Çocuk gibi yaşamak herkese kolay gelir cesaretin yok mu ? bu kadar mı cesaretsizsin ??
  • Çevreye alışıp değişik etkinlikler yap millet kazanmak için can atiyor onları düşün bence okulunu bırakma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum neden böylesin , sanırım Kocaelinde okuyorsun anladığım kadarıyla. Ne güzel yerdesin evine 2 saat uzaklıktasın. Hafta içleri Kocaelinde ol hafta sonları ailenin yanında ol bu kadar basit. Aş artık bunları kaç yaşındasın , ailenden kop. Onlar her zaman senin yanında olmayacak , kendi ayaklarının üzerinde olmalısın. Bende ailemden uzaktayım hemde 2 saatlik yol değil 13 saatlik yol
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Birader kaç yaşındasın yav benden 1 yaş büyüksün bende ailemden ayrıldım bu sene. Yeni yeni fark ediyorum ki; Eğer ailemin yanına dönerem bu hayat basitleşir.Basit bir hayat YOK.Ayaklarının üzerinde durmayı öğren.Gündüzleri vakit geçirecek şeyler bul enstrüman çal,işe gir çalış.(benim ailem izin vermedi iş bile bulmuştum ben vizelerin yaklaşıyor çalış dedi vizelerde istediğimi alamadım bu arada).Çocuk gibi yaşamak herkese kolay gelir cesaretin yok mu ? bu kadar mı cesaretsizsin ??

Hocam bilmiyorum saçmalık gib geliyor bana aile dışında okumak hele bu kadar boş bir şehirde.Ne bilim normal insanın kendi evinin yerini hiçbiryer tutmuyor bea.
  • quote:

Birader kaç yaşındasın yav benden 1 yaş büyüksün bende ailemden ayrıldım bu sene. Yeni yeni fark ediyorum ki; Eğer ailemin yanına dönerem bu hayat basitleşir.Basit bir hayat YOK.Ayaklarının üzerinde durmayı öğren.Gündüzleri vakit geçirecek şeyler bul enstrüman çal,işe gir çalış.(benim ailem izin vermedi iş bile bulmuştum ben vizelerin yaklaşıyor çalış dedi vizelerde istediğimi alamadım bu arada).Çocuk gibi yaşamak herkese kolay gelir cesaretin yok mu ? bu kadar mı cesaretsizsin ??

Şehri sevmemiş olabilir.Bunun çocuklukla alakası yok.Herkes bir doğu ilinden çıkıp istanbula gitmiyor.Bazen tam tersi de olabiliyor.Büyük şehirden küçük taşra şehirlerine gidenler genelde sıkılır zaten.Beklenti meselesi.Adam alışmış büyük şehre ve imkanlarına.Bunun aileyle yaşamakla alakası yok bence.Kimse alınmasın ama durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 23 Aralık 2013; 3:02:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S.McManaman

Dostum neden böylesin , sanırım Kocaelinde okuyorsun anladığım kadarıyla. Ne güzel yerdesin evine 2 saat uzaklıktasın. Hafta içleri Kocaelinde ol hafta sonları ailenin yanında ol bu kadar basit. Aş artık bunları kaç yaşındasın , ailenden kop. Onlar her zaman senin yanında olmayacak , kendi ayaklarının üzerinde olmalısın. Bende ailemden uzaktayım hemde 2 saatlik yol değil 13 saatlik yol

Yok hocam sakarya.Ama ne bilim hayallerimle örtüşmüyor.Sözde dans, enstrüman,bodybuildinge falan başlayacaktım ama öyle bir şehirdeyim ki bunlardan en azından bb yi denedim olmuyor uzak kacıyor her yer vesait.E evinde değilsin beslenmeni falan da sağlayamıyorsun istediğin gibi ne bilim sefil hayatı yaşıyorum bea sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akagami.

quote:

Şehri sevmemiş olabilir.Bunun çocuklukla alakası yok.Herkes bir doğu ilinden çıkıp istanbula gitmiyor.Bazen tam tersi de olabiliyor.Büyük şehirden küçük taşra şehirlerine gidenler genelde sıkılır zaten.Beklenti meselesi.Adam alışmış büyük şehre ve imkanlarına.Bunun aileyle yaşamakla alakası yok bence.Kimse alınmasın ama durum böyle.

Gerçekten öyle evet sorun tam olarak bu.Şimdi biri çıkıp diyecek ki.Ya ne olacak sanki İstanbul da hergün bir gece kulubunde miydin?Çok mu aktiftin?Hayir beyler olayın onla alakası yok.Ama herşey elinin altında ya burası köy gibi sanki ölü şehir ya.Gerçekten çok zor geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Orijinalden alıntı: S.McManaman

Dostum neden böylesin , sanırım Kocaelinde okuyorsun anladığım kadarıyla. Ne güzel yerdesin evine 2 saat uzaklıktasın. Hafta içleri Kocaelinde ol hafta sonları ailenin yanında ol bu kadar basit. Aş artık bunları kaç yaşındasın , ailenden kop. Onlar her zaman senin yanında olmayacak , kendi ayaklarının üzerinde olmalısın. Bende ailemden uzaktayım hemde 2 saatlik yol değil 13 saatlik yol

Yok hocam sakarya.Ama ne bilim hayallerimle örtüşmüyor.Sözde dans, enstrüman,bodybuildinge falan başlayacaktım ama öyle bir şehirdeyim ki bunlardan en azından bb yi denedim olmuyor uzak kacıyor her yer vesait.E evinde değilsin beslenmeni falan da sağlayamıyorsun istediğin gibi ne bilim sefil hayatı yaşıyorum bea sanki.

Çark caddeniz var işte Merkez de değil misin ? bizde öğrenciyiz , evimizde 1 aydır yemek yapmıyoruz , beslenmeni mi sorun ediyorsun boşversene. Şurda en geç 25 gün sonra tatildesin zaten. Kafana gereksiz şeyleri takma , yaşamana bak. Sen şuanda benim bulunduğum yeri görsem konuyu kapatıp gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.McManaman -- 23 Aralık 2013; 3:07:29 >

• Hocam işte sorun bu benim beklediğim hayat bu değildi.Ben üniversite hayatını böyle beklemiyordum.Ya üniversitede insan rahat olur dimi?Benim içim daralıyor sıkıntıdan patlıyorum.Her ders bana zindan gibi geliyor.
  • Bölümün iyi bence çok abartıyorsun.
  • Jaycees kullanıcısına yanıt
    En son yazdıgım cümleye bak Kısaca koşturucaksın kardeş kovalıycaksın ayık olacaksın başarılı olacaksın.. Ne yaptıgın ne ettiğin ne okuduğun önemli değil en iyisi ol, göze çarp kendini farkettir.. Dğer insanlardan farklı olduğunu kanıtla bu halk arasında yalamalık derler ama bu duruma uygun bi söz var çok sevdiğim benim hayat mottom

"laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine" yani diyor ki yalan yanlış doğru yok herşey mübah. Hasan Sabbah'ın sözü bu. Bak bu gece yatmadan gözleri tavana dik düşün ne yapmak istediğine karar ver kaybetmekten korkma hata yapmaktan korkma.. Canın ne istiyorsa onu yap.. Hadi okul bitti diyelim 2.000 - 2.500 TL maaş alıyosun nolacak mutlu olmadıktan sonra nabayım o parayı.. Sevdiğin mutlu oldugun kendini huzurlu hissettiğin işi yap bi hayalin olsun onun peşinden koş... Ön lisans - lisans - yüksek lisans - açık kaçık lisans boş bunlar.. Fazla takılma onlara boşver...

• Jaycees kullanıcısına yanıt
    şehrin adı Yalova mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteye yeni başlamanın verdiği bir huzursuzluk olabilir. Ama bu demek olmuyor ki her zaman böyle olacak. Her şey zamanla düzelecektir ve içinde bulunduğun duruma adapte olacaksın. Ayrıca üstte arkadaşın biri yazmış 2 saatlik bir yol diyorsun. Yol bile sayılmaz bu yani canın sıkıldı mı atla otobüse git ailenin yanına. Yani ailenden kimse niye geldin diye olumsuz bir gözle bakmayacak. Ben de üniversiteye yeni başlayanlardanım yaşım da senden küçük ama tavsiyelerim böyle. Ayrıca benimki öyle ha diyince gidilecek bir yol da değil 9-10 saat yol nereden baksan. Ama alıştım sayılır içinde bulunduğum duruma. Neyse ben de gece gece biraz fazla yardırdım sadece duygularımız benzer gibiydi o yüzden hoşuma gitti konu, umarım işin içinden en mantıklı bir şekilde çıkabilirsin. İyi geceler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.