Şimdi Ara

Farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve 3 aydir hayat zehir gibi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
6
Favori
9.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bölümün iyi bence çok abartıyorsun.

Alıntıları Göster
    bölümün güzel ama sehir iyi degil. Bende SAÜ mezunuyum ve 4 senemi orda gecirdim. Ne hissettigini cok cok iyi anliyorum. Bircok istanbuldan gelen arkadasim vardi ve cogusu haftanin 3 günü Sakarya`da durur, kalan 4 gününü istanbulda gecirirlerdi. Büyük sehirden geldikleri icin alisamazlardi. Hatta Anadolu yakasinda oturan arkadaslar hergün git-gel yaparlardi. Otobandan bastimmi 45dk. da derse gelenleri biliyorum.

Neyse dostum, cok kafana takma derim. Kendine denk arkadaslar edin ve onlarla vakit gecir. Maalesef sakarya sehrinin imkanlari cok kisitli. Allah sabir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 23 Aralık 2013; 3:21:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S.McManaman

quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Orijinalden alıntı: S.McManaman

Dostum neden böylesin , sanırım Kocaelinde okuyorsun anladığım kadarıyla. Ne güzel yerdesin evine 2 saat uzaklıktasın. Hafta içleri Kocaelinde ol hafta sonları ailenin yanında ol bu kadar basit. Aş artık bunları kaç yaşındasın , ailenden kop. Onlar her zaman senin yanında olmayacak , kendi ayaklarının üzerinde olmalısın. Bende ailemden uzaktayım hemde 2 saatlik yol değil 13 saatlik yol

Yok hocam sakarya.Ama ne bilim hayallerimle örtüşmüyor.Sözde dans, enstrüman,bodybuildinge falan başlayacaktım ama öyle bir şehirdeyim ki bunlardan en azından bb yi denedim olmuyor uzak kacıyor her yer vesait.E evinde değilsin beslenmeni falan da sağlayamıyorsun istediğin gibi ne bilim sefil hayatı yaşıyorum bea sanki.

Çark caddeniz var işte Merkez de değil misin ? bizde öğrenciyiz , evimizde 1 aydır yemek yapmıyoruz , beslenmeni mi sorun ediyorsun boşversene. Şurda en geç 25 gün sonra tatildesin zaten. Kafana gereksiz şeyleri takma , yaşamana bak. Sen şuanda benim bulunduğum yeri görsem konuyu kapatıp gidersin

Alıntıları Göster
    @Jaycees Dostum bak bende dahil burdaki çoğu kişi evinden uzak buna alışacaz. Okul bittiğinde iş hayatın ailenin yanında olmayabilir ne yapacaksın bu durum da ? Aileni yanına taşımak ya da ailenin yanında işe girmeyi mi deneyeceksin ? Aşman gerek bunları, ben buraya geldiğimde 5 gün ailemi aramadım onlarda beni üstelik 1,5 ayda 7 kilo verdim .İşlerin bir yerden başlaması gerek değil mi ? Tünelin başındasın, sonundaki ışık görünmek üzere geriye 3,5 yıl kaldı hatta 25 gün sonra evdesin.Boşver hayat bunları kafaya takacak kadar uzun değil. Hayatının son öğrencilik dönemini geçiriyosun dersine keyfine bak..

@Akagami. Kardeşim şehiri sevmediyse okulu bıraksıp evine mi gitsin ?Ben Konyaya geldim hayatımda bu kadar garip,enteresan,ilginç insanı buraya nasıl toplandığını 3 aydır çözemedim. Keşke başka yerde okusaydım ama şuan yapacak bişeyim var mı ? En basitinden 2 yıl kaybın olacak. İstediğin bölüm gelmişse puanında buraya yettiyse paşa paşa okuyacaksın.Okul bittiğinde illa alıştığım şehirde yaşayacam çalışacam diye birşey var mı nerde gördün sen bizde oraya gidek. Bana göre kim ne derse desin doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir.Amacını nerde gerçekleştirebiliyorsan orda bulunmaya mecbursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: LifeForStyle

En son yazdıgım cümleye bak Kısaca koşturucaksın kardeş kovalıycaksın ayık olacaksın başarılı olacaksın.. Ne yaptıgın ne ettiğin ne okuduğun önemli değil en iyisi ol, göze çarp kendini farkettir.. Dğer insanlardan farklı olduğunu kanıtla bu halk arasında yalamalık derler ama bu duruma uygun bi söz var çok sevdiğim benim hayat mottom

"laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun moumkine" yani diyor ki yalan yanlış doğru yok herşey mübah. Hasan Sabbah'ın sözü bu. Bak bu gece yatmadan gözleri tavana dik düşün ne yapmak istediğine karar ver kaybetmekten korkma hata yapmaktan korkma.. Canın ne istiyorsa onu yap.. Hadi okul bitti diyelim 2.000 - 2.500 TL maaş alıyosun nolacak mutlu olmadıktan sonra nabayım o parayı.. Sevdiğin mutlu oldugun kendini huzurlu hissettiğin işi yap bi hayalin olsun onun peşinden koş... Ön lisans - lisans - yüksek lisans - açık kaçık lisans boş bunlar.. Fazla takılma onlara boşver...

Hocam yazdıklarınız için teşekkürler.Fakat ben şuna takıldım inşaat mühendsleride aç diplomalı amele falan dedinz ne gibi yani onu anlamadım?Bu arada siz ne iş yapıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Therocqula

Üniversiteye yeni başlamanın verdiği bir huzursuzluk olabilir. Ama bu demek olmuyor ki her zaman böyle olacak. Her şey zamanla düzelecektir ve içinde bulunduğun duruma adapte olacaksın. Ayrıca üstte arkadaşın biri yazmış 2 saatlik bir yol diyorsun. Yol bile sayılmaz bu yani canın sıkıldı mı atla otobüse git ailenin yanına. Yani ailenden kimse niye geldin diye olumsuz bir gözle bakmayacak. Ben de üniversiteye yeni başlayanlardanım yaşım da senden küçük ama tavsiyelerim böyle. Ayrıca benimki öyle ha diyince gidilecek bir yol da değil 9-10 saat yol nereden baksan. Ama alıştım sayılır içinde bulunduğum duruma. Neyse ben de gece gece biraz fazla yardırdım sadece duygularımız benzer gibiydi o yüzden hoşuma gitti konu, umarım işin içinden en mantıklı bir şekilde çıkabilirsin. İyi geceler.

Teşekkür ederim hocam yazdıkların için.Bilmiyorum gerçekten sıkıntıdan öleceğim ya öyle böyle değil o kadar sıkıcı geliyor ki anlatamam gerçekten.Hiç alışacak gibi de durmuyorum asosyal biri oldum gittim ya.

• Başta bende öyleydim istanbulda okuyorum sonra çevre arkadaş derken memlekete gitmek istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

bölümün güzel ama sehir iyi degil. Bende SAÜ mezunuyum ve 4 senemi orda gecirdim. Ne hissettigini cok cok iyi anliyorum. Bircok istanbuldan gelen arkadasim vardi ve cogusu haftanin 3 günü Sakarya`da durur, kalan 4 gününü istanbulda gecirirlerdi. Büyük sehirden geldikleri icin alisamazlardi. Hatta Anadolu yakasinda oturan arkadaslar hergün git-gel yaparlardi. Otobandan bastimmi 45dk. da derse gelenleri biliyorum.

Neyse dostum, cok kafana takma derim. Kendine denk arkadaslar edin ve onlarla vakit gecir. Maalesef sakarya sehrinin imkanlari cok kisitli. Allah sabir versin.

Hocam siz ne okudunuz acaba?Evet gerçekten berbat bir şehir sıkıcılıktan öleceğim.O kadar kısıtlı ki burada herşey.İstanbulun yanıbasındasın hiç mi gelişmez ya bir şehir.

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

@Jaycees Dostum bak bende dahil burdaki çoğu kişi evinden uzak buna alışacaz. Okul bittiğinde iş hayatın ailenin yanında olmayabilir ne yapacaksın bu durum da ? Aileni yanına taşımak ya da ailenin yanında işe girmeyi mi deneyeceksin ? Aşman gerek bunları, ben buraya geldiğimde 5 gün ailemi aramadım onlarda beni üstelik 1,5 ayda 7 kilo verdim .İşlerin bir yerden başlaması gerek değil mi ? Tünelin başındasın, sonundaki ışık görünmek üzere geriye 3,5 yıl kaldı hatta 25 gün sonra evdesin.Boşver hayat bunları kafaya takacak kadar uzun değil. Hayatının son öğrencilik dönemini geçiriyosun dersine keyfine bak..

@Akagami. Kardeşim şehiri sevmediyse okulu bıraksıp evine mi gitsin ?Ben Konyaya geldim hayatımda bu kadar garip,enteresan,ilginç insanı buraya nasıl toplandığını 3 aydır çözemedim. Keşke başka yerde okusaydım ama şuan yapacak bişeyim var mı ? En basitinden 2 yıl kaybın olacak. İstediğin bölüm gelmişse puanında buraya yettiyse paşa paşa okuyacaksın.Okul bittiğinde illa alıştığım şehirde yaşayacam çalışacam diye birşey var mı nerde gördün sen bizde oraya gidek. Bana göre kim ne derse desin doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir.Amacını nerde gerçekleştirebiliyorsan orda bulunmaya mecbursun.

Evet dediklerinize hak veriyorum ama işte sorun şu ki gerçekten dayanılacak şehir değil gibi.Ya ben olanı kabullenmek istemiyorum.Senin de dediğin gibi son öğrencilik yıllarımız.Böyle mutsuz bir anı olarak mi geçecek benim için yanı bu mudur hayat ?

• Okumadim hepsini ama eleman ya sakaryada yada edirnede okuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

Başta bende öyleydim istanbulda okuyorum sonra çevre arkadaş derken memlekete gitmek istemiyorum

Hocam hangi şehirden geliyorsunuz ve istanbulda hangi bölümü okuyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Munky Online

Okumadim hepsini ama eleman ya sakaryada yada edirnede okuyor.

Sakarya be hocam.Ulan bu kadar milletin kötü olduğunu bildiği şehri ben nasıl tercih ettim ya.
  • ben de gazi inşaattayım ailemin yanında, en sevdiğim şehirde, en iyi arkadaşlarımın yanındayım ama gene mutsuzum çünkü okula alışamadım kafamın uyduğu bir arkadaş bulamadım ve nerdeyse kampüsü olmayan bir okuldayım ama hayat böyle yapacak birşey yok bazen istemediğin şeyler yapmak zorunda kalıyorsun

• quote:

quote:

Sakarya be hocam.Ulan bu kadar milletin kötü olduğunu bildiği şehri ben nasıl tercih ettim ya.

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bustoll -- 23 Aralık 2013; 12:28:26 >

• Bana sunu de. Ya sakaryada su yok de. Diyemessin cunku gercekten istanbulda hangi magazayi ararsan burada var. Gece hayati pek yok gece 1 gibi bitiyor sehir ama yazin sabaha kadar kafeler sokaginda okey attigimizi bilirim gayet de eglenceli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

quote:

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri. Bebe seni.

Bebe derken?Ulan gelip burada içimi dökünce bebe mi olmuş oluyorum?İstanbulda aradıklarımı mı buluyorum?Buranın köyden farkı yok ki neyi bulacağım?Bomboş bir şehir.Evet haklı olduğun birşey var tercih yaparken düşünmeliydim ben aptallığımı orada yaptım.

• Zaman her şeyin ilacıdır. alışırsın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri. Bebe seni.

Bebe derken?Ulan gelip burada içimi dökünce bebe mi olmuş oluyorum?İstanbulda aradıklarımı mı buluyorum?Buranın köyden farkı yok ki neyi bulacağım?Bomboş bir şehir.Evet haklı olduğun birşey var tercih yaparken düşünmeliydim ben aptallığımı orada yaptım.

Burda aramayip istanbulda buldugun sey nedir. Gece hayati mi?

Takmissiniz bi istanbula utanmasaniz baskent yapacaksiniz. Istanbulda her turlu pislik var hele bayansan aksam 10 dan sonra tek başına cikamassin.

• Aslında kişilik meselesi. Ailenden ayrılmak istemiyorduysan gerekirse 1 sene daha çalışacaktın. Dünyanın en iyi şehrine de gitsen mutsuz olabilirdin, bunun şehirle çok da alakalı olduğunu sanmıyorum. Misal ben kendimi biliyordum, şehir dışını hiç düşünmedim bile.
    Şimdi yapman gerekeni de biz veya ailen söylemesin artık, sen kendin artılarıyla eksileriyle ne yapıp yapamayacağına karar ver. İlla fikrimi sorarsan, zaten 3 ay geçmiş; bu seneyi bitir en azından. Ben aile yanındayım ama hayatın zorluklarını deneyimleyemedim mesela, senin böyle bir şansın var.
    İnşaat Müh de de iş bulursun bakma millete. Nasip olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Takmissiniz bi istanbula utanmasaniz baskent yapacaksiniz. Istanbulda her turlu pislik var hele bayansan aksam 10 dan sonra tek başına cikamassin.

10dan sonra dısarı mı çıkamıyorsun :D ? Ne alakası var hocam gayet de güzel bir şekilde çıkarsın.Kuytu yerlerde pis yerlerde oturmadığın sürece hiçbir sorunu yok.Sanki bu Sakarya nin insanın da kurttan pek bir farkı yok zaten.Ulan şehrin geçim kaynağı öğrenci ama hala öğrenciyi düdüklemeye calısıyorlar.Böyle pis bir şehir be Sakarya.

• quote:

Bana sunu de. Ya sakaryada su yok de. Diyemessin cunku gercekten istanbulda hangi magazayi ararsan burada var. Gece hayati pek yok gece 1 gibi bitiyor sehir ama yazin sabaha kadar kafeler sokaginda okey attigimizi bilirim gayet de eglenceli.

Lutfen burada gelip sakaryayi meth etmeyin. 3-5 kafe bir caddede toplanmis. Eee baska? Cark cad. desen 15dk. da bitiyor. İstanbula kiyasla alternatifi cok az olan bir sehir.

@Jaycees: makina müh. okudum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Her şeye alıştığın gibi buna da alışacaksın. Ama alıştığında arkana dönüp baktığında ulan keşke şurda bir dakika bile durmasaymışım dersen o zaman hayat sana zehir olur kendine saygını kaybedersin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.