Şimdi Ara

Farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve 3 aydir hayat zehir gibi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
6
Favori
9.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Orijinalden alıntı: Munky Online

Okumadim hepsini ama eleman ya sakaryada yada edirnede okuyor.

Sakarya be hocam.Ulan bu kadar milletin kötü olduğunu bildiği şehri ben nasıl tercih ettim ya.

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri.

Alıntıları Göster
    Dostum sana yemin ediyorum mahallemden kaç yıllık bi arkadaşım bu sene Sakarya Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği'ni kazandı fakat hiç gitmek istemiyodu. Sonra ailesiyle falan görüşmeler sonucu bi şekilde gitmeye karar verdi. Sakarya'da 1.5 ay falan kaldı. Fakat Kasım'ın 1. veya 2. haftası bi baktık eve gelmiş. Dedim: "Noldu la hayırdır?" Daha önceden ailemle bu denli yalnız kalmadığım için orda çok sıkıldım falan dedi, bi cemaat evinde kalıyodu evdekiler harbi çok uyuzdu, bi de maddiyat eklenince dayanamadım dedi. Kalktım geldim dedi. Dedim iyi yapmışsın anasını satıyım. Hemen dersaneye yazıldı İstanbul PDR yazmayı düşünüyo, yazsa hukuk da yazar altyapısı maşallah harika, fakat ilerde daha rahat etmek istiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tipik 1 Doksanbesli -- 23 Aralık 2013; 12:38:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mert-hc

ben de gazi inşaattayım ailemin yanında, en sevdiğim şehirde, en iyi arkadaşlarımın yanındayım ama gene mutsuzum çünkü okula alışamadım kafamın uyduğu bir arkadaş bulamadım ve nerdeyse kampüsü olmayan bir okuldayım ama hayat böyle yapacak birşey yok bazen istemediğin şeyler yapmak zorunda kalıyorsun

Hocam ailenin yanındasın ya şehri sevmesen bile sonuçta akşam evine geliyorsun.Ama burası benim için o kadar sıkıcı ki anlatamam ya gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TMoE

Aslında kişilik meselesi. Ailenden ayrılmak istemiyorduysan gerekirse 1 sene daha çalışacaktın. Dünyanın en iyi şehrine de gitsen mutsuz olabilirdin, bunun şehirle çok da alakalı olduğunu sanmıyorum. Misal ben kendimi biliyordum, şehir dışını hiç düşünmedim bile.
    Şimdi yapman gerekeni de biz veya ailen söylemesin artık, sen kendin artılarıyla eksileriyle ne yapıp yapamayacağına karar ver. İlla fikrimi sorarsan, zaten 3 ay geçmiş; bu seneyi bitir en azından. Ben aile yanındayım ama hayatın zorluklarını deneyimleyemedim mesela, senin böyle bir şansın var.
    İnşaat Müh de de iş bulursun bakma millete. Nasip olacak.

Teşekkürler hocam yazdıklarınız için.Siz ne okuyorsunuz acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mert-hc

ben de gazi inşaattayım ailemin yanında, en sevdiğim şehirde, en iyi arkadaşlarımın yanındayım ama gene mutsuzum çünkü okula alışamadım kafamın uyduğu bir arkadaş bulamadım ve nerdeyse kampüsü olmayan bir okuldayım ama hayat böyle yapacak birşey yok bazen istemediğin şeyler yapmak zorunda kalıyorsun

Hocam ailenin yanındasın ya şehri sevmesen bile sonuçta akşam evine geliyorsun.Ama burası benim için o kadar sıkıcı ki anlatamam ya gerçekten.

Alıntıları Göster
    Ben de adanada ailemin yanında okuyorum inşaat mühendisliği.
    Bende arkadaş bulmuş değilim kocaman kampüs ama... herkes farklı bir şeyden muzdarip anlayacağın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

Dostum sana yemin ediyorum mahallemden kaç yıllık bi arkadaşım bu sene Sakarya Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği'ni kazandı fakat hiç gitmek istemiyodu. Sonra ailesiyle falan görüşmeler sonucu bi şekilde gitmeye karar verdi. Sakarya'da 1.5 ay falan kaldı. Fakat Kasım'ın 1. veya 2. haftası bi baktık eve gelmiş. Dedim: "Noldu la hayırdır?" Daha önceden ailemle bu denli yalnız kalmadığım için orda çok sıkıldım falan dedi, bi cemaat evinde kalıyodu evdekiler harbi çok uyuzdu, bi de maddiyat eklenince dayanamadım dedi. Kalktım geldim dedi. Dedim iyi yapmışsın anasını satıyım. Hemen dersaneye yazıldı İstanbul PDR yazmayı düşünüyo, yazsa hukuk da yazar altyapısı maşallah harika, fakat ilerde daha rahat etmek istiyo.

İşte gerçekten öyle insanlara helal olsun hocam en iyisini yapmış.Arkadaş işte ben onu yapamıyorum.Ailemin bana nasıl bir tavir alacağını etraftan nasıl gözükeceğimi az çok kestirebiliyorum gerçekten.Arkadaşınızın adı neydı hocam bu arada tam olarak ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

İşte gerçekten öyle insanlara helal olsun hocam en iyisini yapmış.Arkadaş işte ben onu yapamıyorum.Ailemin bana nasıl bir tavir alacağını etraftan nasıl gözükeceğimi az çok kestirebiliyorum gerçekten.Arkadaşınızın adı neydı hocam bu arada tam olarak ?

Alıntıları Göster
    doğrudan hangi şehirde olduğunu yazsana bizim bulmamızı mı bekliyorsun ?

• Kardeşimi ifşa etmek gibi olmasın da "Yasin".
  • Evet işte benim demek istediğim bu kendi kendime ben bu şehirde neden durayım hocam gerçekten çok saçma geliyor.Ama düşünüyorum yapacak bişi de yok gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TMoE

Aslında kişilik meselesi. Ailenden ayrılmak istemiyorduysan gerekirse 1 sene daha çalışacaktın. Dünyanın en iyi şehrine de gitsen mutsuz olabilirdin, bunun şehirle çok da alakalı olduğunu sanmıyorum. Misal ben kendimi biliyordum, şehir dışını hiç düşünmedim bile.
    Şimdi yapman gerekeni de biz veya ailen söylemesin artık, sen kendin artılarıyla eksileriyle ne yapıp yapamayacağına karar ver. İlla fikrimi sorarsan, zaten 3 ay geçmiş; bu seneyi bitir en azından. Ben aile yanındayım ama hayatın zorluklarını deneyimleyemedim mesela, senin böyle bir şansın var.
    İnşaat Müh de de iş bulursun bakma millete. Nasip olacak.

Teşekkürler hocam yazdıklarınız için.Siz ne okuyorsunuz acaba?

Yıldız'da elektrik müh. okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Her şeye alıştığın gibi buna da alışacaksın. Ama alıştığında arkana dönüp baktığında ulan keşke şurda bir dakika bile durmasaymışım dersen o zaman hayat sana zehir olur kendine saygını kaybedersin.

Evet işte benim demek istediğim bu kendi kendime ben bu şehirde neden duruyorum?Ne yapıyorum diyeceğim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sakarya be hocam.Ulan bu kadar milletin kötü olduğunu bildiği şehri ben nasıl tercih ettim ya.

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri. Bebe seni.

Bebe derken?Ulan gelip burada içimi dökünce bebe mi olmuş oluyorum?İstanbulda aradıklarımı mı buluyorum?Buranın köyden farkı yok ki neyi bulacağım?Bomboş bir şehir.Evet haklı olduğun birşey var tercih yaparken düşünmeliydim ben aptallığımı orada yaptım.

Burda aramayip istanbulda buldugun sey nedir. Gece hayati mi?

Takmissiniz bi istanbula utanmasaniz baskent yapacaksiniz. Istanbulda her turlu pislik var hele bayansan aksam 10 dan sonra tek başına cikamassin.

10dan sonra dısarı mı çıkamıyorsun :D ? Ne alakası var hocam gayet de güzel bir şekilde çıkarsın.Kuytu yerlerde pis yerlerde oturmadığın sürece hiçbir sorunu yok.Sanki bu Sakarya nin insanın da kurttan pek bir farkı yok zaten.Ulan şehrin geçim kaynağı öğrenci ama hala öğrenciyi düdüklemeye calısıyorlar.Böyle pis bir şehir be Sakarya.

Bende ogrenciyim. Dogma buyume sakaryaliyim ve sakarya universitesinde okuyorum. Kurt yobaz bi insan degilim gayet kulturlu insanlariz arkadaslarim da oyle. Ortam isi biraz da. Apaci dolu yer de var, gayet nezih insanlarin olduğu ortamlar da. Kendi sehrim diye soylemiyorum gercekten ortalama ustu bi sehir diger sehirlere nazaran. Evet istanbulla kiyaslanamaz ama diger sehirlere gore bi tik daha ust bi sehir ama sen istanbuldan geldigin icin ankaraya da gitsen bunalirsin. Senin bi ust kademen new york artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bustoll -- 23 Aralık 2013; 12:50:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Sakarya?
  • Size gore istanbuldan baska sehre universite yapilmasin vanlisi da bursalisi da istanbulda okusun. Cok kaptirmissin kendini istanbula. Orda yasayip orda öl o zaman ne diyeyim

• Merak etme asosyal falan olmazsin, durumun farkinda olaman bile guzel bir sey bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman tercih yaparken dusunecektin bunu. Evet Adapazari bi istanbul ankara yada izmir degil ama zonguldak Tekirdağ izmitte degil. Istanbul izmir ve ankara disinda diger tum sehirler koy gibi adapazari yine iyi bence sen eglenmeyi bilmiyosun. İstanbulda aradigin herseyi bulabilirsin adapazarinda. Serdivan tarafinda oturuyosan tamamdir zaten. Arkadaş ortamin yok senim bence. Alismissiniz istanbulun trafigine simdi burasi bos geliyor sizr dogal olarak. Ama istanbul da bi miami degil yani abartiyorsunuz. Bu kadar aglayacaksan terket sehri. Bebe seni.

Bebe derken?Ulan gelip burada içimi dökünce bebe mi olmuş oluyorum?İstanbulda aradıklarımı mı buluyorum?Buranın köyden farkı yok ki neyi bulacağım?Bomboş bir şehir.Evet haklı olduğun birşey var tercih yaparken düşünmeliydim ben aptallığımı orada yaptım.

Burda aramayip istanbulda buldugun sey nedir. Gece hayati mi?

Takmissiniz bi istanbula utanmasaniz baskent yapacaksiniz. Istanbulda her turlu pislik var hele bayansan aksam 10 dan sonra tek başına cikamassin.

10dan sonra dısarı mı çıkamıyorsun :D ? Ne alakası var hocam gayet de güzel bir şekilde çıkarsın.Kuytu yerlerde pis yerlerde oturmadığın sürece hiçbir sorunu yok.Sanki bu Sakarya nin insanın da kurttan pek bir farkı yok zaten.Ulan şehrin geçim kaynağı öğrenci ama hala öğrenciyi düdüklemeye calısıyorlar.Böyle pis bir şehir be Sakarya.

Bende ogrenciyim. Dogma buyume sakaryaliyim ve sakarya universitesinde okuyorum. Kurt yobaz bi insan degilim gayet kulturlu insanlariz arkadaslarim da oyle. Ortam isi biraz da. Apaci dolu yer de var, gayet nezih insanlarin olduğu ortamlar da. Kendi sehrim diye soylemiyorum gercekten ortalama ustu bi sehir diger sehirlere nazaran. Evet istanbulla kiyaslanamaz ama diger sehirlere gore bi tik daha ust bi sehir ama sen istanbuldan geldigin icin ankaraya da gitsen bunalirsin. Senin bi ust kademen new york artik.

Buraya 40 dakka uzaklıkta Kocaeli var.Ama buradan kat kat güzel birşehir bence.İstanbul un yanıbaşında olan şehir nasıl hiç nasıplenmez ya.

• haritadan sildigim sehir :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Merak etme asosyal falan olmazsin, durumun farkinda olaman bile guzel bir sey bence

Hocam olmazsın ne şu anda asosyalın dibiyim.Sadece bilgisayar başındayım ya.Siz ne yapıyorsunuz okuyor musunuz?Böyle bir durum mu yaşadınız yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Merak etme asosyal falan olmazsin, durumun farkinda olaman bile guzel bir sey bence
    Bu kadar istanbul aşığı veya aileye bağımlı olma. Yarın bigün çalıştığın yer seni atıyorum maraşa hes projesine gönderdiği zaman, orada şehre 40 dk mesafede dağın başında işçilerle şantiyede kaldığın zamanlar ne yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

Bu kadar istanbul aşığı veya aileye bağımlı olma. Yarın bigün çalıştığın yer seni atıyorum maraşa hes projesine gönderdiği zaman, orada şehre 40 dk mesafede dağın başında işçilerle şantiyede kaldığın zamanlar ne yapacaksın?

Anneeaağ diye aglayacak

• Arkadas baya zorlaniyor anladigim kadariyla.Sana bir soru sorucam bolumunden memnun musun yoksa baska bir bolum mu isterdin?Bolumum den memnunum diyorsan artik bu tur sorunlari dusunmeyi birakip kendini derslerine vermelisin.Yoksa senin icin iyi olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.