Şimdi Ara

beyler 10 cm kaç cm kare eder ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi dövmeciden fiyat aldımda cmkaresine 3 euro dedi, 4-5 cmlik bişey yaptırıcam , daha doğrusu amacım fiyatı hesaplamak , 5-6 cmlik enine boyuna bi şekil kaç cm kare yapar ,? cmkare başı 3 eurodan fiyat hesaplayacağım ,sağolun şimdiden . . .

• Yapay Zekanın Yanıtı

10 cm Kare Kaç cm² Eder?

10 cm karenin kaç cm² ettiğini bulmak için karenin kenar uzunluğunu kendisiyle çarpmanız gerekir. Bir karenin kenar uzunluğu, karenin dört eşit kenarından herhangi birinin uzunluğudur.

Bu durumda, karenin kenar uzunluğu 10 cm'dir. Bu nedenle, 10 cm karenin alanı şu şekilde hesaplanır:

Alan = Kenar Uzunluğu x Kenar Uzunluğu

Alan = 10 cm x 10 cm

Alan = 100 cm²

Yani 10 cm uzunluğundaki bir karenin alanı 100 cm²'dir.

Diğer ilgili bilgiler:

• 1 cm² = 1 santimetrekaredir ve bir santimetrenin karesi olarak tanımlanır.
    • 20 cm kare dövme boyutu, küçük ila orta boy bir dövmedir.
    • 20 cm kare kaç cm sorusunun cevabı 14,14 cm'dir (yaklaşık olarak).
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5*5 = 25 cm2 :D
    6*6 = 36 cm2
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

bi dövmeciden fiyat aldımda cmkaresine 3 euro dedi, 4-5 cmlik bişey yaptırıcam , daha doğrusu amacım fiyatı hesaplamak , 5-6 cmlik enine boyuna bi şekil kaç cm kare yapar ,? cmkare başı 3 eurodan fiyat hesaplayacağım ,sağolun şimdiden . . .

adama sorsaydin ya!
  • Valla adam alanından bahsetmiş cm2 derken 10cm demişsin ama kenarı köşesi falan olmadan tam fiyat söylemek zor.Mesela uzunluğu 10cm eni 5cm gibi.Alan hesaplamayı biliyosan sıkıntı yok
  • boyuta para almazlar işçiliğe para alırlar..haa senin sorduğun adam ısrarla boyut diyorsa işten anlamıyordur zaten hiç yaptırma..boyut un fiyattaki etkisi çok çok düşük..
  • kareden kareye değişir hacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris68

quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

bi dövmeciden fiyat aldımda cmkaresine 3 euro dedi, 4-5 cmlik bişey yaptırıcam , daha doğrusu amacım fiyatı hesaplamak , 5-6 cmlik enine boyuna bi şekil kaç cm kare yapar ,? cmkare başı 3 eurodan fiyat hesaplayacağım ,sağolun şimdiden . . .

adama sorsaydin ya!

sebepsizce güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstiyorsanGitSev

Valla adam alanından bahsetmiş cm2 derken 10cm demişsin ama kenarı köşesi falan olmadan tam fiyat söylemek zor.Mesela uzunluğu 10cm eni 5cm gibi.Alan hesaplamayı biliyosan sıkıntı yok

zor değil ki.atıyorum 4-6 olarak aldı (x,y)

4.4=16
    6-4=§ kadar 4 eklerse
    24 çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 loo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

quote:

Valla adam alanından bahsetmiş cm2 derken 10cm demişsin ama kenarı köşesi falan olmadan tam fiyat söylemek zor.Mesela uzunluğu 10cm eni 5cm gibi.Alan hesaplamayı biliyosan sıkıntı yok

4.4=16
    6-4=§ kadar 4 eklerse
    24 çıkar.

İyide tek bir kenar uzunlukla alan bulmak sadece eş kenarlı şekillerde geçerli değilmidir ? Sonuçta bir dikdörtgenin sadece uzun kenarı verilmişse alanını nasıl bulabilirsin ki ? (Belkide bulunabilir sadece soruyorum Cevaplarsan sevinirim)

• kızma ama bu yaşa gelmişsin bu kadar basit bi alan hesabını yapamıyo musun?

yaptıracağın dövme 6cm eninde 6 cm boyunda olsun
    6x6=36 cm2 eder cm2 si 3 euro dan yaklaşık 250 lira tutar
    amma velakin senin yaptıracağın dövme girintili çıkıntılı olacağından alanı daha küçük olur 200 lira falan tutar
  • quote:

quote:

4.4=16
    6-4=§ kadar 4 eklerse
    24 çıkar.

direk "6.4=24" bence bu yöntem daha güzel

Dikdörtgenin alanı=uzun kenar x kısa kenar
  • quote:

quote:

quote:

4.4=16
    6-4=§ kadar 4 eklerse
    24 çıkar.

İyide tek bir kenar uzunlukla alan bulmak sadece eş kenarlı şekillerde geçerli değilmidir ? Sonuçta bir dikdörtgenin sadece uzun kenarı verilmişse alanını nasıl bulabilirsin ki ? (Belkide bulunabilir sadece soruyorum Cevaplarsan sevinirim)

bulamazsın ki :) 4-6 derken x,y dedim 4 en 6 boy oluyor yani uzun kenarı 6 kısa kenarı 4 olan dikdörtgen oluyor.

@marcus hastayım aga kafa kalmadı :d

• Dövme yaptırmak dinimizce caiz değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: İgewuchu

Dövme yaptırmak dinimizce caiz değildir

I found the bomber.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.