Şimdi Ara

Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Insignia ile 24 saat etkinliğini duymuşsunuzdur. Ben de bugün bu test kapsamında 1.6 CDTI Opel Insignia Cosmo + birsürü paket olan bir araç test ettim. Benim farkım ise kullandığım araçtan kaynaklanıyor. Oldukça geniş Grand Picasso sahibi olarak MPV sahibi birinin gözünden D sınıfı sedan Insignia testi okuyacaksınız. Baştan uyarayım, farklı tercihleri olan birisi olduğum için bu sınıf araçlar benim için bir ilkti o nedenle okuyanların bu gözle okumasını isterim.

Öncelikle araç dışarıdan ve içeriden gerçekten göze hitap eden. Sürücüsünü şımartacak kadar kaliteli bir araç. Aracı zeytinburnundan teslim alır almaz arkadaşımla Çorlu'ya gittik. Beni ilk üzen araçta navigasyon olmaması idi. Telefondan HERE programı ile yola koyulduk.

Picasso sonrası aracın direksiyonu bana gokart aracı gibi küçük ve hafif geldi. Manevra kabiliyeti gerçekten güzel ve kolaydı. Motor sesi 1.6 HDI motora göre çok sessiz. Aracın göstergelerine ve kontrol tuşlarına alışmam biraz zor oldu. Ancak neyin nerde olduğunu öğrenince keyifle yol almaya başladım.

120km hıza sabitlediğimde sadece rüzgar sesi ve biraz yol sesi duyuyordum. Ancak Tour modunda bile süspansiyon picassoya göre sarsıntılı geçti. Sport modunda ise yoldaki pütürtüler çok daha belirgin ve keyifsiz bir yolculuk olduğunu farkettim. O nednele genelde Tour seçili kullandım.

Şehir içi yoldaki kasis ve çukurları harika tolere eden sistem düz kaymak yolda sarıntı yapması bana ilginç geldi. 19 inç jantlardan olabilir.

Aracın ses sistemi beklentimi vermedi. Bagajdaki subwoofer sesi toklaştırsa da telefondan denediğimiz hiçbir müzikte veya radyoda berrak bir ses alamadım. Bosse ses sistemi benim adıma tatminden uzaktı. Çeşitli modlar denedim ama başarılı bulmadım.

Aracın ikinci memnun olmadığım konusu ise deri döşeme koltukları oldu. Aslında benim için herşeyin sonunu bu getirti diyebilirim. Resmen taş gibi bu koltuklar yüzüden ben ve arkadaşım yolculuk sırasında omuz ve bel ağrısı yaşadık. 110km lik yol sonunda bel ve omuzumda ağrılar hissettim. Bel desteği falan bunu gideremedi. Koltukların yanal destekleri ve bacak destekleri de picasso sonrası yetersiz geldi.

En sevdiğim yönleri ise adaptif hız sabitleyici ve motorun verdiği tepkiler oldu. Motor 1600kg lık 1.6 HDI 110bg araç sonrası beni tatmin etti. Vites geçişleri güzel ama otomatik olmasına rağmen kararsızlıklar çok yaşadı. 120km hızda 1900dd civarı devir vardı ve bu çok iyi. Araçla 200km hıza çıktım ve gerçekten nefessiz bu hıza çıkabiliyor. Frenlemeleri de güzeldi.

Araçtaki kolçak ne yazık ki yetersiz geldi. Sağ kolum genelde rahat olmayan kaykılarak oturma gerektiren bir şekilde sürmeme sebep oldu.

Diğer bir garipsediğim şey yan aynaların ufaklığı oldu. Yan aynalar kendi aracımda oldukça büyük. Picasso sonrası insignianın aynaları oyuncak gibi.. Aynalardaki kör nokta uyarı lambaları ise resmen imdada yetişti. Araçta 360 derece sensörleri mevcut. Görüş açıları oldukça kısıtlı olan bu araçta ne yazık ki sizi bazen bu sensörlere bağımlı hale getiriyor..

Aracın eşya koyma gösleri benim için oldukça yetersizdi.. Herşeyi bardak koyma gözüne sıkıştırmak zorunda kaldım.

Çocuk koltuğunda oğlum çok sıkıldı. Cam tavan olmaması ve arka camların küçüklüğü nedeni ile yolda annesini illa yanına istedi ve koltukta oturmak istemedi.

Araçtan inerken sürücü koltuğu otomatik olarak geriye gidiyor bu sebeple eşim ve oğlum arkadan inerken ve binerken sıkıntı yaşadı.

Aracın elektrik destekli ve hafızalı sürücü koltuğu hiç düzgün çalışmadı. 4-5 kez indim ve hiçbirinde aynı pozisyonu ayarlayamadım. Özellikle ileri geri hareketlerinde kesinlikle sorun vardı.

Aracın havalandırma sistemi verimli çalıştı. Özellikle açılır sunroof çok hoşumuza gitti.. Sahildeki 2 saat turda çok doğal bir hava sirkülasyonu sağlıyor.

Aracın AFL far sistemi gece bir harika çalışıyor ancak gündüz tünellerde devreye hep geç girdi. Far kolları yumuşak hareket ediyor ve kalite hissi veriyor ancak sellektör yapmak çok zevksiz.. Hem geç tepki veriyor hem de yavaş.. Üst üste 2-3 sellektör yapmama gereken durumda çat çat çat şeklinde uyarmak istedim ama genelde çat ..... çat ... çat şeklinde komik bir görüntü oluştu. Bunu sol şeridi boşaltmak için değil şehir içi yola girecek arabaları uyarmak için kullanmak istedim bunu belirteyim.

Araç dur kalk trafikte MCP şanzımana göre fersah fersah konforlu. Yığılma yok. Ayak frenden çekince zaten kendisi hareket ediyor.. 0-80 hızlanmada lambalarda hiç yığılma olmadı.. dikey bir hızlanma eğrisi var bu harika..

Aracın yol tutuşu sport modda çok güzel. Ancak tour modunda virajlara hızlı girereken dikkatli olmak gerek. Arkadan kopup gidecek gibi oluyor. Bu nedenle keşke sport ve tour özelliği direksiyondan kontrol eidlebilse diye düşündüm. Zaten tuşa dokunduğunuz anda değişim anlık gerçekleşiyor.

Aracın klima göstergeleri araçtaki en ucuz duran parçalar.. Casio saatteki gibi bir dijital ekran var ve tuş hassasiyeti kötü. Gözünüzü yoldan ayırmadan yapmak çok güz. Çünkü hissiz bir tuş.

Bagaj picassodan küçük ama şekli şemali hoşuma gitti. Yeni mondeonunki hiç hoşuma gitmemişti.

Aracın ön ve arka kullanım alanı sedan araçlara göre gayet yeterli ancak arkada baş mesafesinde 1.85 arkadaşım çok darlandı mesela.. Ama asıl mesele mesafe değil.. Koltukların resmen TAŞ gibi olması.. Daha İstanbuldan çıkarken kaba etimiz ağrıdı. Ben ve arkadaşım böyle düşndük dedim ama akşam 2 saat sahilde eşim ve oğlumla gezdim. Eşim bi önde gitti bir arkada denedi yok olmadı. Eve geldiğimizde sırt ağrısı, yorgunluk ve kaba etlerimizde ağrı hissettik. Çorlu git-gel 200km ben bu araba ile hayatta 400-500 km yapamam. Helak oluruz bu koltuklarla..

Tüketime gelince aldığım araç 1000 küsur km de idi.. Ben 250-300 km kullandım sanırım ortalam 6.9'a geriledi. Bunun içinde 120-150 sabit sürüş.. Ara ara 190-200 km hızlar ve kuruçeşmede sahilde 1 saat takılı kaldığımız trafik dahil..

Sonuç: Araç D sedan seven isteyenler için bence harika bir seçenek.. Kendim de bu sınıfa özenti halindeyim ve Yeni picasso mu yoksa sımsıkı bir D sınıfı sedan mı diye düşünürken.. Bu düşünceyi Insignia için kafamdan silmiş bulunuyorum.. Çoğu özellik işime yaramıyor.. Ses sistemi pratikte kullanması bana zor geldi.. Daha ilkel çzümler bana daha hızlı ve kolay geliyor sanırım. Aracın iç ve dış görüntüsü, donanımı hala büyük beğenimi toplasa da.. MPV sınıfının getirdiği 3 yıllık alışkanlıklar oldukça kalıcı hale gelmiş bizi için.

Okuduğunuz için teşekkürler.

• Bu mesaja da fotoları eklerim artık. Bir de birkaç arkadaşa haber verelim bakalım onlar ne diyecek.

Konu hakkında haber veren otomobilci_x arkadaşıma da teşekkürü borç bilirim.
     Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana!

INSIGNIA vs PICASSO görüş açısı (Kamera GoPro)

Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana! Farklı bir INSIGNIA test hikayesi.. MPV'den D Sedana!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 31 Ekim 2015; 14:08:38 >

• yorumlar genelde iyi ben iyi takas fiyati alirsam geri vermem arabayi😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize saglik hocam. 1.4 fabrika cikisi lpglilere bakiyordum bu ara edition elegance donanim. Bu kadar dolusu boyleyse o nasildir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

yorumlar genelde iyi ben iyi takas fiyati alirsam geri vermem arabayi😀

Ben eşime satın aldım dedim. O da bana sormadan nasıl yaparsın diyor. Dedim 1 gün deneme süresi beğenmezsek geri verebiliyoruz. Akşam yatarken yarın o arabayı götür ve pofidik koltuklu modeli varsa onu al diyor. Yani MPV değil de halihazırda sedan isteyenleri kesinlikle hem tüketim hem de konfor olarak memnun edecek bir araç olmuş bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

Elinize saglik hocam. 1.4 fabrika cikisi lpglilere bakiyordum bu ara edition elegance donanim. Bu kadar dolusu boyleyse o nasildir acaba

Bence hala bakılabilir. Adaptif hız sabitleyici, elektrik destekli koltuk ve şerit takip sistemi gibi sistemler ihiyaçtan ziyade oynaması zevkli birer oyuncak gibi.. Ancak kör nokta uyarı sistemi bence bu aracın olmazsa olmazı.. Trafikte düşündüğümden fazla işe yarıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Bu mesaja da fotoları eklerim artık. Bir de birkaç arkadaşa haber verelim bakalım onlar ne diyecek.

Hocam paylaşım için teşekkürler. Beni biliyorsundur ben bir insignia severim. O yüzden görüş yazan arkadaşların görüşleri hakkında hiç bir yorum yapmadan okumayı tercih ediyorum. Senin yorumların hakkında da yorum yapmasam daha iyi olur. Kendim test ettiğimde artık detaylı bir konu açacağım. Bir kaç nokta var aslında katılmadığım ama yazdığın cogu şeyde benim de begenmedigim noktalar. Bu arada MPV tarzı ile opel araç tarzı (sert araclardir) tam zıt. Bende mesela kendimi çok zorlandım mpv almak için fransız MPV lerinin hiçbiri bana uygun sürüş pozisyonunu vermiyorlar yumuşak süspansiyon lari, araçların her an yatacakmıs gibi bir hisse kapılmama neden oluyor bu yüzden aslında fiyat performans oranı ve kullanım rahatlığı sunmalarina rağmen bir Fransız MPV si tercih etmeyeceğimi hepsini test ederek kendimce kararlaştırdım. Demek istediğim insignia bmw 3 serisi mondeo tarzı araçların kullanim tarzını benimseyen birisi kolay kolay MPV leri, MPV leri beğenen biriside kolay kolay bu araçları beğenmiyor. Bilmem katılırmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Ekim 2015; 2:02:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Bu mesaja da fotoları eklerim artık. Bir de birkaç arkadaşa haber verelim bakalım onlar ne diyecek.

Hocam paylaşım için teşekkürler. Beni biliyorsundur ben bir insignia severim. O yüzden görüş yazan arkadaşların görüşleri hakkında hiç bir yorum yapmadan okumayı tercih ediyorum. Senin yorumların hakkında da yorum yapmasam daha iyi olur. Kendim test ettiğimde artık detaylı bir konu açacağım. Bir kaç nokta var aslında katılmadığım ama yazdığın cogu şeyde benim de begenmedigim noktalar. Bu arada MPV tarzı ile opel araç tarzı (sert araclardir) tam zıt. Bende mesela kendimi çok zorlandım mpv almak için fransız MPV lerinin hiçbiri bana uygun sürüş pozisyonunu vermiyorlar yumuşak süspansiyon lari, araçların her an yatacakmıs gibi bir hisse kapılmama neden oluyor bu yüzden aslında fiyat performans oranı ve kullanım rahatlığı sunmalarina rağmen bir Fransız MPV si tercih etmeyeceğimi hepsini test ederek kendimce kararlaştırdım. Demek istediğim insignia bmw 3 serisi mondeo tarzı araçların kullanim tarzını benimseyen birisi kolay kolay MPV leri, MPV leri beğenen biriside kolay kolay bu araçları beğenmiyor. Bilmem katılırmisin?

Katılıyorum. Ancak Insignia flexiride ile aslında sert ve orta sertliği birlikte sunduğu için rakiplerine göre bir adım önde bence. Yazımda bunu özellikle belirttim MPV'ye alışan biri için bazı noktalar uyuşmuyor. Bu nedenle yazımı okuyan arkadaşlar halihazırda yumuşak bir araç kullanmıyorsa bence kendileri mutlaka test etmeliler. Ben beğeneceklerini umuyorum.

Eğer koltuklar konusunda hayal kırıklığı olmasa idi cidi düşünürdüm çünkü diğer detaylar kanıksanabilecek şeyler. Aracı ben çok beğendim. Bu saat oldu ikide bir balkona çıkıp araca bakıyorum ve içimden inip biraz daha sürmek geliyor ama sonra koltuklar aklıma geliyor ve hevesim kırılıyor..

Bu tamamen göreceli ve alışkanlıklardan gelen birşey.. Sizin bu aracı çok beğeneceğinize eminim. Mesela pek çok kişi performans için eh işte diyor ama picassonun 110bg motorundan sonra bana harşka geldi. Keşke bu motor bizim araçta olsaydı diyorum şuan :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Katılıyorum. Ancak Insignia flexiride ile aslında sert ve orta sertliği birlikte sunduğu için rakiplerine göre bir adım önde bence. Yazımda bunu özellikle belirttim MPV'ye alışan biri için bazı noktalar uyuşmuyor. Bu nedenle yazımı okuyan arkadaşlar halihazırda yumuşak bir araç kullanmıyorsa bence kendileri mutlaka test etmeliler. Ben beğeneceklerini umuyorum.

Eğer koltuklar konusunda hayal kırıklığı olmasa idi cidi düşünürdüm çünkü diğer detaylar kanıksanabilecek şeyler. Aracı ben çok beğendim. Bu saat oldu ikide bir balkona çıkıp araca bakıyorum ve içimden inip biraz daha sürmek geliyor ama sonra koltuklar aklıma geliyor ve hevesim kırılıyor..

Bu tamamen göreceli ve alışkanlıklardan gelen birşey.. Sizin bu aracı çok beğeneceğinize eminim. Mesela pek çok kişi performans için eh işte diyor ama picassonun 110bg motorundan sonra bana harşka geldi. Keşke bu motor bizim araçta olsaydı diyorum şuan :)

Flexirideli insignia hiç kullanma şansım olmadı. Koltuklara ise özellikle dikkat edeceğim ama daha önce kullandığım insignia larda beni hiç rahatsız etmediler. Bizim araçların koltuklarınin hepsi sert ti belkide ondan.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Halihazirda polo gti kullanan biri olarak , 180 derece donus olur benim icim lpgli insignia. Surekli bakiyorum ilanlara, hayirlisi artik. Tekrar elinize saglik.

• İnceleme için teşekkürler. Anlamadığım nokta aracın süspansiyon sertliği tuşla ayarlanabiliyor mu. Yoksa ben mi yanlış anladım. Eğer öyleyse güzel bir özellik

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulvi-

quote:

quote:

Ben eşime satın aldım dedim. O da bana sormadan nasıl yaparsın diyor. Dedim 1 gün deneme süresi beğenmezsek geri verebiliyoruz. Akşam yatarken yarın o arabayı götür ve pofidik koltuklu modeli varsa onu al diyor. Yani MPV değil de halihazırda sedan isteyenleri kesinlikle hem tüketim hem de konfor olarak memnun edecek bir araç olmuş bence..

kanki kılıbıksın galiba biraz

Aranızda samimiyet var mı bilmiyorum ama laflarınıza dikkat edin.

• Bu arada test için teşekkür ederim.
    Herkesin kendince yorumlaması vardır, aracı cazip kılanda farklı bakış açısı ve görüşlerdir. Teknik olarak bir noktaya değineceğim. Eğer flexride şasiyi normal modda kullanırsanız araç yol durumuna göre tour ya da sport moduna otomatik geçer. Yani devirli kullanıyorsunuz, viraja giriyorsunuz sport olur ama butonda ışık yanmaz ya da bozuk bir zeminden geçiyorsunuz süspansiyonu yumuşatır gibi.
    Siz bir moda onu bağlı tutarsanız yani tour modunda viraja sert girerseniz kayması normal. Herhalde yumuşak halinin stabilitesine bakıyor diye müdehalede bulunmaz.
    Kazasız belasız keyifli sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: Ulvi-

quote:

quote:

kanki kılıbıksın galiba biraz

Aranızda samimiyet var mı bilmiyorum ama laflarınıza dikkat edin.

Forumdaşız samimiyet burdan. Ayrıca sana ne oluyo o arkadaş rahatsız olursa editlerim mesajı.

• Bir çok kişi aracın ergonomisi ve yakıt tüketiminden şikayetçiydi sizde aynı konulara değinmişsiniz zaten. Safkan bir Alman olmamasının verdiği ergonomik rahatsızlıklar mevcut.. Yakıt tüketimi konusunda ise böyle bir yolculuk için yok yakmış. Klasik opel.. Şanzıman ve aracın ağırlığı tüketim ve performansı öldürüyor.
  • Aynalar sadece bana yetersiz gelmemiş demek ki.çok keskin bir açıyka küçülüyor aynalar acaba aerodinamik kaygılarla mı böyle yaptılar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Bir çok kişi aracın ergonomisi ve yakıt tüketiminden şikayetçiydi sizde aynı konulara değinmişsiniz zaten. Safkan bir Alman olmamasının verdiği ergonomik rahatsızlıklar mevcut.. Yakıt tüketimi konusunda ise böyle bir yolculuk için yok yakmış. Klasik opel.. Şanzıman ve aracın ağırlığı tüketim ve performansı öldürüyor.

Keyfimi yerine getirdin eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Bir çok kişi aracın ergonomisi ve yakıt tüketiminden şikayetçiydi sizde aynı konulara değinmişsiniz zaten. Safkan bir Alman olmamasının verdiği ergonomik rahatsızlıklar mevcut.. Yakıt tüketimi konusunda ise böyle bir yolculuk için yok yakmış. Klasik opel.. Şanzıman ve aracın ağırlığı tüketim ve performansı öldürüyor.

vwden daha iyidir

• Güzel olmuş

• Yolda giderken şanzıman patlar mı endişesi olmaz en azından stil paketle gelen deri koltuklar gerçekten sert, ama bose müzik sistemi radyo ile gayet başarılıydı. Dsg gibi aracı sürekli düşük devir bandında tutmaya çalışıyor, canlı ve sessiz bir motoru var, bence fiyat ve kalitesi ile şu anki en iyi seçenek

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.