Şimdi Ara

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU] (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.469
Cevap
5
Favori
244.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ysselim

Oyunu 3 boyuta çevirmek için çok zaman harcamadılar ki... Oblivion'un hazır (Gamebry mıydı neydi) motorunu kullandılar. Hemen göze çarpıyor zaten. Onun üstüne texture kasmışlar.

İyi de, insan biraz da script kasar... FO2 2D idi, grafik yoktu birşey yoktu. O kadar meşhur oldu. Tekrar tekrar oynandı. 10 yıl geçti insanlar unutmadı. FO3 bir süre sonra oynanmaz hale gelir. Unutulur gider. Ruhu yok çünkü.

FO2'yi 1-3 INT'le oynadığınız zaman oyun tamamen değişir. Daha Arroyo'dan başlar geyikler. Elder gelir, dalgasını geçer. Detaylı ve tekrarlı anlatıma geçer. Aptal muamelesi çeker. Köy halkı bile "Vah vah, Chosen One olmak senin gibi bir aptala mı kaldı, Manitu yardımcımız olsun" der. Heryerde geyik muhabbetlerle karşışaşırsınız. Oyun tamamen farklı bir oyuna dönüşür.

Burada bazı konuşmalarda [Intelligence] seçeneği çıkması dışında bir fark yok.
    1 INT bile olsanız, sanki normal insan gibi oynuyorsunuz. Ne anladım bu işten?

Oyunda pek çok yerde yaptıklarınızın karşılığını çevreden göremiyorsunuz.
    Misal, ben mi kaçırdım bilemiyorum ama, Rivet City'de Androidleri koruyan bir grubun hatun üyesi var hani. Pinkerton'a git diyor size.
    Gidiyorsunuz. Konuşup bilgileri alıyorsunuz. Bilgisayardan delilleri alıp geri geliyorsunuz. Hatun hala "aman beraber gözükmeyelim, sen git Pinkerton'ı gör" diyor... İnsan 2 satır script yazar oraya "Pinkerton met YES Say: Oh, so you met with Pinkerton..." tarzı. Çok zor birşey değil ki... Veya Bannon vs. konsey üyelerine "Hadi len ordan, asıl konseyi Pinkerton kurmuş, aha bak ispatı da var" diyecem. Seçeneği yok bile. O zaman neden bilgisayardan delil indirmeye kasıyonuz? Neden o muhabbetler dönüyor?

Pek çok ucu açık bırakılmış script var. Megaton'da bile, ne yaparsanız yapın, en baştaki konuşma seçenekleri Moira'nın chain questleri falan hariç neredeyse hiç değişmiyor... Bombayı disarm edince Children of Atom üyelerine laf sokmak istedim misal. Yok öyle birşey. 2 satır kod koymamışlar... Maggie, Billy vs. en başta ne diyorlarsa, o şekilde duruyor. E o zaman neden Billy'nin evinde çocuk istismarcısı olduğuna dair işaretler bulduk ki??

Atmosferine, grafiklerine itirazım yok. Ama oyunun tamamını ele alsanız, bir New Reno etmez... Etmez. Açık ve net.

Fallout 2'yi o kadar tutulan oyun haline getiren noktayı tamamen es geçmiş adamlar.
    Ya da vakitleri olmamış, kasamamışlar...

Tek bir beklentim var artık. Texturelar da hazır olduğuna göre, seneye falan Expansion çıkarırlar da, içini tamamen bu tarz şeylerle dolduracak vakitleri olur...

Hala farklı oyunlar oynadığımızdan şüpheleniyorum. Diyaloglarda yeterince çeşitlilik var, kaç kez şahit oldum, ama sizin söylemek istediğiniz bir cümle yok diye tümden diyaloglar sıfır, script yok diye yaklaşmak yanlış. Öncelikle (tabi bilmiyorum oyunda ne kadar ilerleyebildiniz) karşılaştığım diyaloglarda yeri geliyor muhabbeti fazla uzatmıyor ama genelde cümle seçenekleri klasik FO'larda olduğu gibi hayli fazla. Hatta quest dışı yaklaşımlar bile mevcut, örneğin dün akşam bir kule yerleşimine geldiğimde ghoul'ları içeri almıyorlardı, içerideki eleman ghoul liderini öldürmemi istedi, ghoul ise içeri girip kendilerini dışlayan bu elemanları tümden katletmeleri için kapıyı açmamı istiyordu. Hangisini yapayım diye düşünürken kule sakinleriyle görüşmelerimde bazılarının ghoul'lardan o kadar da çekinmediğini farkettim. Kendi kendime acaba ghoul'ların burada yaşamalarını kabul ettirip olayı kansız bir şekilde çözebilir miyim diye düşünüp kulede bulduğum herkesle bu konuda konuşmaya başladım. Olayı kesinlikle kabul etmeyeceğini söyleyen birkaç kişiyi konuşarak bu işin zaten bittiğini ve yakında ghoulların taşınacaklarını söyleyerek mekanı terk etmelerini sağladım, son direnç noktası olan güvenlik görevlisi şefini ise öldürmek zorunda kaldım. Sonuçta ghoullar kuleye taşındılar ve insanlarla birlikte barış içinde yaşamaya başladılar. Anlattığım olaydan da anlaşılacağı üzerine script ötesi bir durum vardı diyaloglarda. Son derece iyi gizlenmiş ve sadece kullanıcı o yönde konuyu didiklerse ortaya çıkmaya başlayan diyalog seçeneklerinden bahsediyorum.

Oyunun atmoseferini falan zaten tartışmaya bile gerek yok. FO3 oynarken FO oynuyorum dedirtiyor mu, evet. gezdiğini dünyaya bakıp da burası FO'taki Wasteland diyebiliyor musunuz, o da evet. Teknik olarak FO serilerinde olup da FO3'te olmayan bir şey var mı (araba, vb birkaç detay hariç), bence yok. Evet bazı eksik ve olumsuz yönleri var ama bu haliyle FO geleneğini devam ettirmesini becermiş. Nasıl FO yıllarca tekrar tekrar oynandı bu oyunda kült serinin bir klasiği olarak yıllarca oynanacaktır. Unutulacağını hiç sanmıyorum.

• oyun da vsnc açıkne bile sanki kırılmalar, frame atlamaları oluyo gibi kamerayı çevirdikçe biraz titreme yapıyor takılma değil oyun 75 fps ile çalışırken oluyo bunlar..

nedeni ne acaba bunun bir çözümü varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysselim
    Oyunu 3 boyuta çevirmek için çok zaman harcamadılar ki... Oblivion'un hazır (Gamebry mıydı neydi) motorunu kullandılar. Hemen göze çarpıyor zaten. Onun üstüne texture kasmışlar.

Gerçekten emin misin? Hazır motoru kullanmak o kadar kolaysa adı lazım değil Ankara'lı bir firma 4-5 yıldır rpg yapmaya çalışıyorlar da neden hala yapamıyor, hemde 150-200K $ civarı bir paraya Gamebryo lisansını almış olmalarına rağmen... Hem üstüne texture kasmak denen şey de nedir? biraz açıklamaya ne dersiniz?

Israrla bazı arkadaşlar F1-F2 vs F3 hırsına bürünmüş, şahsen bu başlık altında sadece F3 hakkında konuşalım derim, hint'leri, tip'leri konuşalım, bug'ları kouşalım derim. F3'den neler beklediğinizi "Fallout3 nasıl olmalıydı?" ya da "Fallout 3 hiç olmamış" gibi bir başlık altında toplayabilirsiniz ve emin olun o başlığa sizin gibi oyunu beğenmeyen kullanıcılar gireceğinden oyunu oynamak yerine arkasından rahat rahat konuşabilirsiniz. dimi? Ya da Buraya gidip tartışabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Her gün girdiğimde aynı(değişmeyen-sabit) düşünceleri görmekten (bir kullanıcı olarak)sıkıldım. Bu tartışmaların uzamasının da kimseye bir faydasının olmayacağını da hepimiz biliyoruz, oynayan oynadı bitirdi hatta 2. 3. defa oynamaya başlandı, e sevgili Bethesda amca sizleri duyup da oyunun yenisini 2d/izo yapmayacağına göre, Pardon da neyin kavgasını veriyor ve neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ey sevgili arkadaşlar?? Benim beğenip beğenmemem kimsenin umrunda değil, tıpkı beğenmeyenlerin benim umrumda olmadığı gibi, başlığı kirletmeyin yeter.

Rica ediyorum, oyunu yani varolanı konuşalım. Kime ne benim F1-F2'den aldığım hazdan, keyiften, coşkudan

• Bende Vsync açık değil, orta-yüksek ayarlar karışık oynuyorum hemen hemen hiç olmuyor bende kırılmalar.
  • Father Torque'un anlattığı gibi bir quest'e dün gece rastladım bende. Shoot 'em in the head gibi birşeydi adı.
    **(YAZININ DEVAMI SPOILER. BİLMEK İSTEMEYENLER OKUMASIN)**

Bir ghoul 4 kişi öldürmemiz için kelle başı 100 kapak önerdi. Delil olarakta bir eşya istedi. Gidip direkt öldürüp delilleri versem görev hemen bitecekti. Ama underworld'de birkaç kişiye o elemanı sorunca, başka bir olay olduğunu öğrendim. Meğerse ölüp ölmemeleri önemli değilmiş. Sadece delil olarak istediği kartlar önemliymiş. Gidip kartları topladım. Öldürmemi istediği 4. kişi olan allistar elemanına olayı söylediğimde, eğer görevi vereni öldürürsem 2 katını ödeyeceğini söyledi. Gidip kartları verdim, cap'ları aldım, elemandan kartları çaldım. Allistar'a öldürdüm deyü yalan söyleyip ondanda kapakları aldım Sonra o kartlarla fort'a girip t51b armor ve bir bobblehead buldum.

** SPOILER SONU **

Kısaca; adamlar daha nasıl çeşitlilik koysun ki. Tamam ufak tefek eksikleri yok değil ama, oblivion with guns değil kesinlikle. Ya selim arkadaş oyunu harala gürele oynayıp bitirdi ve böyle detayları kaçırdı, yada biz çok farklı oyunları oynuyoruz

Mesela dunwich binasına girin bir görün. Oyun nasıl bir anda post-nukleer atmosferden çıkıp, korku oyunu moduna giriyor bir görün. Binaya girer girmez ses kayıtları bulmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş. Onlarıda dinleyin. Hem birkaç cola quantum var hemde binadan çıkmadan hemen önce yerde bobblehead var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 6 Kasım 2008; 15:01:32 >

• Konuyu uzatmanın alemi yok. Ben derdimi anlattım sayıyorum.

Oyun çok güzel olabilecek bir oyun. Atmosferi ve Grafikleri güzel. Motoru güzel. Bazı gıcık detaylar var, ama patchle düzeltilebilir. Bunları da yazdım. Ama oyun Fallout 2'nin successor'u olmamış işte. Yarıda kalmış... Sanki erken shipment için, bitmeden vermişler gibi.

Itemların description'u olmaması da bunun işareti.

Durum böyle olunca, pek çok yerde script eksikliği de var. Pek çok quest olması gereken yerde monoton adam öldürme ve lootlama var, Dolayısıyla yavanlık var.

FO2 oynadığım 1000 küsür oyun içinde 1 numaraydı. 7 defa CDsini aldım. Defalarca oynadım.
    Sonrasında da buradaki hiç bir kullanıcının beklemediği kadar bekledim FO3'ü.
    Daha FO3 hiç gündemde yokken, petitionların peşine imza topladım.
    Van Buren projesi esnasında Interplay'e mailler yazdım.
    Aman ilk ruhu bozmayın. Grafik şu bu önemli değil.
    FO2'yi bu kadar büyük yapan şey özgürlük ve kara mizahtır . Buna özen gösterin yeter vs.

Bethsoft satın aldığında forumlara notlar yazdım.
    Buraya yazdıklarımla benzer şeylerdi. Misal:
    http://www.gamebanshee.com/forums/fallout-3-76/fo3-will-hit-the-market-on-fall-2008-a-88793.html

Bu kadar tepki göstermem de bu beklentim yüzünden.
    Bu kadar vakit harcayıp not yazmam da oyuna verdiğim değer yüzünden.

Yazdıklarım gıcıklık yapayım diye, kötüleyeyim diye yazdığım şeyler değil.

Neyse. Derdimi anlayan anladı. Daha fazla uzatmanın alemi yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: evohan

oyun da vsnc açıkne bile sanki kırılmalar, frame atlamaları oluyo gibi kamerayı çevirdikçe biraz titreme yapıyor takılma değil oyun 75 fps ile çalışırken oluyo bunlar..

nedeni ne acaba bunun bir çözümü varmı

kırılma değilde frame atlaması-titreme tarzındaki olayı ne demek istediğini çok iyi anladım, birçok kişi bunu farketmeyebiliyor, oyunda gözle görülür bir freezing-stutter olmadıkça kasma yok(ki bu kasma kelimeside çok basit kalan bir söz) diyebiliyorlar.

konunun dışına çıkmış olacağım ama test drive unlimited oyununda 100fpsden 60a ani düşüşlerin (yada bu gibi büyük düşüşlerin) sık sık olduğu sorunlu bir port oyundur ki resmi atari forumlarında bile kabul edilmiştir,buna rağmen forumumuzda birçok arkadaş bende yok böyle bişey kasma vs gibi konuşmuşlardır.

konuya dönersek bunun patchle giderileceğini düşünüyorum.özellikle titretmeye benzeyen olayın, sabit fpsde bile olabiliyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 6 Kasım 2008; 16:02:02 >

• The Elder Scrolls 5 : Fallout olmuş bu :D
  • Ghoulların lideri Roy Philips ben kulenın oraya geldiğimde allın beni içeri içeri diye bagırıyordu comlink'e.Adam alınmayınca ben olaydan daha bir haberken.Baktım adamda güzel silah var.Bir tuzak düzenledim headshot ve ghoul u indirdim direk.Sonradan öğrendim ki evil questlerden biri de o adamı öldürmekmiş zaten:)

Sevdim.bi de en çok ticaret yapan kervancılara saldırmayı seviyorum.Yollarına mayın döşeyip arabaların arkasına saklanıp ordan missile launcher:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pascuu

Ghoulların lideri Roy Philips ben kulenın oraya geldiğimde allın beni içeri içeri diye bagırıyordu comlink'e.Adam alınmayınca ben olaydan daha bir haberken.Baktım adamda güzel silah var.Bir tuzak düzenledim headshot ve ghoul u indirdim direk.Sonradan öğrendim ki evil questlerden biri de o adamı öldürmekmiş zaten:)

Sevdim.bi de en çok ticaret yapan kervancılara saldırmayı seviyorum.Yollarına mayın döşeyip arabaların arkasına saklanıp ordan missile launcher:)

bense good karakterle o karavan ekiplerine, ürünlerini arttırsınlar diye para verip yatırım yapıyorum,çok kötüsün

• yaw ben oyundan bişe anlamadım :D xD

bebek oluyoruz büyüyoruz doğum günü partileri felan tamam güzel hoş bir iki atış yapıyoruz felan sonra birşeyler oluyor etrafı böcekler basıyor felan..
    sonrası bana polisler saldırıyor.. napıcam ben peki ozaman :D polislere teslim mi olim dövsünlermi beni yoksa kafalarına verimi odunu..

ve nette dolanırken 4.7 milyon kopya satmış oyun 300mliyon dolar hasılat yapmış sanırım öle bişe okudum bi yabancı tanıtım sitesinde..
  • Ana görev bitince oyun devam ediyormu oblivion gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mithrandil245

Ana görev bitince oyun devam ediyormu oblivion gibi

Ana görev bitince oyun da biter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: profiteer

yaw ben oyundan bişe anlamadım :D xD

bebek oluyoruz büyüyoruz doğum günü partileri felan tamam güzel hoş bir iki atış yapıyoruz felan sonra birşeyler oluyor etrafı böcekler basıyor felan..
    sonrası bana polisler saldırıyor.. napıcam ben peki ozaman :D polislere teslim mi olim dövsünlermi beni yoksa kafalarına verimi odunu..

ve nette dolanırken 4.7 milyon kopya satmış oyun 300mliyon dolar hasılat yapmış sanırım öle bişe okudum bi yabancı tanıtım sitesinde..

Polislere dalacaksın. Oradan kaçman gerekiyo. Amata isimli hatunun babasınıda öldür. Oyun sen oradan kaçtıktan sonra başlıyor. Silah konusunda tuhaflık var. Menzil silahlarının etkisini göremedim. tabancayla 20 kere ateş ettikden sonra ölen yaratık beyzbol sopası ile tek vuruşda ölüyor. hayret bişey

• beyler lütfen cevaplayın benim yardım isteğimi :(
    daha öncede söledim konsol açılmıyorrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: glazer

beyler lütfen cevaplayın benim yardım isteğimi :(
    daha öncede söledim konsol açılmıyorrrr

Normalde konsol açılıyor ancak ekranda gözükmüyor. " tuşuna bastıktan sonra bir sürü yazı yaz,sonra entera bas ondan sonra göreceksin konsolun açık olduğunu.Sanırsam o konsolda bir bug var çünkü yazdığın harfler ekranın sağ tarafında oluyor ancak bizim gördüğümüz hizanın dışında duruyor.
  • arkadaşlar oyunu kurdum çalıştı oynuyorum fakat...
    sürekli ATIYOR. 3-5 dk oynuyorum pat masaüstüne dönüyorum. ne bi uyarı ne bi hata msgsi. bi türlü tadına vara var aoynayamadım. 2 daımda bir save yapıyorum ama gir atıl, gir atıl vaulttan zor çıktım. bunun sebebini, çözümünü bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GEr0nim0

arkadaşlar oyunu kurdum çalıştı oynuyorum fakat...
    sürekli ATIYOR. 3-5 dk oynuyorum pat masaüstüne dönüyorum. ne bi uyarı ne bi hata msgsi. bi türlü tadına vara var aoynayamadım. 2 daımda bir save yapıyorum ama gir atıl, gir atıl vaulttan zor çıktım. bunun sebebini, çözümünü bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Ayni sorun bende de var arkadaslar. Oyunda lvl8 oldum. Eskiden 15-20dk bir atardi simdi surekli atiyor. Oyunu birakmak zorunda kaldim. Cozumu bilen arkadaslar var mi acaba?
  • arkadaşlar dün akşam oynarken bişeyler yaptım kolundaki pipboy yeşil ışık yayıyordu sürekli aynı fener gibi oyunda karanlık yerlerde süper oluyordu ama nasıl açtım onu bir türlü bulamadım.Bilen bir arkadaş var mı yada bununla karşılaşan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kreasom

arkadaşlar dün akşam oynarken bişeyler yaptım kolundaki pipboy yeşil ışık yayıyordu sürekli aynı fener gibi oyunda karanlık yerlerde süper oluyordu ama nasıl açtım onu bir türlü bulamadım.Bilen bir arkadaş var mı yada bununla karşılaşan?

Tab tuşuna basılı tut.
    Ama pipboy ışığıyla sneak yapma ihtimalin azalıyor, ışık yüzünden daha görünür oluyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.