Selamlar,
Ekran kartım 3060 Ti.
Sistemde ekran kartı KOD 43 ile durduruldu diyor ve NVIDIA sürücü yazılımı çalışmıyor (GeForce exp. Yazılımı ise kartı görmediği için aktif olmuyordu).
Ne zaman sürücüyü kurmaya çalışsam kurulum aşamasında siyah ekranda kalıyor, sonrasında da yeniden başlatsam da açılmıyor. Birkaç deneme sonrasında güvenli modda açılıyor akabinde normal açılınca yine KOD 43. kartı görmüyor,
DDU ile sürücüleri kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı. Eski sürücüleri denedim olmadı. BIOS'u güncelledim olmadı. Kasayı komple söküp taktım olmadı. DSP PORT, HDMI, DVI denedim olmadı, farklı monitör denedim olmadı.
Farklı bir ekran kartıyla deneyemedim, kartı başka PC'de deneyemedim yarın bir bilgisayarcıya götüreceğim orada denesinler.
Acaba çözümü bilen yapan var mı nedir bunun derdi?
(Not: Forumlarda araştırırken çoklu ekran hatası algılandığını okumuştum, gerçekten de iki monitör takınca önce bir açıldı, kartı da tanıdı kod 43 yok. Ama ekranlardan birini sökün e ikisi de gitti. Yine Windows'un standart yazılımı ile tanıyor, NVIDIA sitesinden sürücü yüklemeye çalışınca yine siyah ekrana iki monitör de düştü. Şimdi hiç açılmıyor ama ek bilgi vereyim dedim)
MAVİ EKRAN "VİDEO SCHEDULER INTERNAL ERROR" HATASI
bilgisayarımda sıkça bu hatayı almaya başladım. neredeyse hiçbir oyuna giremiyorum. bilgisayar ya hata verip masaüstüne dönüyor, ya kitleniyor ya da Mavi Ekran hatası veriyor.
sadece oyunlarda değil, internette bile dolaşmak mümkün olmuyor. nadiren de olsa bazen normal çalışıp sorun yaşanmıyor. ama bu aralar iyice kafayı yedi diyebilirim.
sistemim;
ryzen 7 3700X - 32GB RAM T-Force - MSI B550I GAMING EDGE Wi-Fi - Evga 980ti
ürünlerden ekran kartı hariç diğerlerini birkaç ay önce aldım. ekran kartını da yaklaşık 5 yıldır felan kullanıyorum. hiç sorun çıkarmamıştı. diğer ürünlerinde çıkarmaması lazım ama anlamadım gitti.
mavi ekran görüntülerini ekliyorum.
Minidump dosyalarını da Google Drive'a attım, herkese açık linkini ekliyorum (fotoların altına attı linki)
yardımcı olursanız çok sevinirim
Minidump dosyalarını açmayı bilmiyorum, açsam da anlamam gerçi
fx 8320 5.0 GHz (22 derece) bir sorun mu var? -amatör OC-
|
Oyun Oynarken Ekran Kapanıyor PC Çalışıyor
|
Sistem Yavaşlığı? Nedenler, Çözümler?
|
Bu PC NASILDIR?
|
|
|
CPU Kontrolü? (En uygun Apk?)
|
Meslek: Avukat
Her imza mı kural dışı olur arkadaş? nasıl bir forumdur burası her şey politik her şey yasak, biraz özgürlük biraz ferahlık... battlenet ID: Ger0nim0#2326 - Steam&Origin: Ger0nim0_86 - in DH since 2006
|
"(hadis) DOSDOĞRU OL"... başka söze hacet yok... |
hilye-i şerif
Diablo 3 Battetag Ger0nim0#2326.............League of Legends name Ger0nim0 |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.828
İkinci El Bölümü Mesajları: 481
Konularının görüntülenme sayısı: 25.642 (Bu ay: 297)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 91 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El