Şimdi Ara

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU] (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.469
Cevap
5
Favori
244.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya beyler benim oyun iyice saçmaladı.2-3 saatte bir pc kilitlenirken şimdi 5 dk'da bir kilitlenmeye başladı...

Bugün patch gelecek diyorlardı ama hala ses seda yok,Bethesha'ya burdan kocaman bir

------------------------
    Bunların yanı sıra şu link'e bir göz atmanızı tavsiye ederim;

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_bugs

Oyundaki bugları açıklayan çok güzel bir makale yazmışlar.En kısa zamanda Bethesha,Beta Tester'larının işlerine son vermeli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 5 Kasım 2008; 22:49:40 >

• ben keske bulasmasaydım rpg oyununa
  • quote:

Orjinalden alıntı: meydey45

ben keske bulasmasaydım rpg oyununa

meydey, attığın ss den oyunu high texture da oynadığın görülüyor, ekran kartın neydi acaba?
  • 4850 ekran kartım high 20 fps alıyordum medium getirdim 50-60 arası alıyom
    6-7 kişi saldırdıgında acayip fps düşüyor yama lazım
  • Nası ses seda yok

http://news.softpedia.com/news/Fallout-3-Patch-Coming-97223.shtml

Yapılan açıklamaya göre bugün çıkması lazım yamanın.1-2 güne hazır olur en geç.

Oyunu 2-3 gündür oynuyorum,sadece bir kez çöktü,hiçbir bug a rastlamadım,sıkışma falan.Ani fps düşüşü değilde,güneşli havada yansımalardan fps düşüyor biraz.sistem e4600@3.0,hd2600pro-oc,2gb ram.1024-768,aa-af kapalı,hdr açık,high detaylarda min 37 gördüm.memnunum bu ayarlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobar -- 5 Kasım 2008; 22:57:25 >
  • oyun tutmadı galibasayfalar tıkandı kaldı
  • Haftasonu gelsede bitirsem artık ... Hafta içi okul vs. odaklanamıyorum. İçim kararıyor oyun oynarken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

oyun tutmadı galibasayfalar tıkandı kaldı

Yazacak çok şey var da fırsat bulamadım daha. Bayağı eğlendim son bikaç saatte oyunda. Kendini eski amerikan başkanlarından zanneden bir robotla karşılaştım. Boyna "kırmızı urbalılar (ingilizler)den bahsedip duruyordu. Üstüne bir de ghoul aldım yanıma underworldden. Almadıysanız bir underworlde uğrayın. Tam katıldıktan sonrası süper. Bir de şu mysterious stranger perki de eğlendiriyor bol bol. Silahı 6bin vuruyormuş elemanın. Lanet olsun bütün atışlarımı kaçırdım herif de saklandı diye düşünürken tam arkasında belirip düşmanın tek mermiyle işini bitiriyor. Daha çok eğlence çıkar bu oyundan. Üstüne bir de modlar da düşmeye başladı... Örnek aşağıda

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 5 Kasım 2008; 23:39:41 >

• ben lvl4 te yım su an megatondakı bombayı patlatsammı patlatmasammı dıe dusunuyorum tam orda save aldım bombayı patlatıp tower gıttıgımde bana suıt verdıler sonra o takım elbıselı adamla kırmızı kıyafetlı patronu oldurdum karma kazandım ama very evıl gorunuyorum acaba cok sey kaybeedermıyım megatonu patlatıp oyuna devam etsem cok hosuma gıttı
  • Bu binaya kesin uğrayın.

Edit: Yao Guai Tunnel'ini bulan biri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 6 Kasım 2008; 5:19:54 >
  • oyun çok kısa sürdü yav 25 saatlik oynama suresiyle bitti arkadaşlar duyrulur, bu arada bitirdiğimde lvl 15 e gelmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperorkhan -- 6 Kasım 2008; 5:30:01 >
  • Oyundaki en güçlü tüfeği buldum herhalde
    .44 kalibrelik antika bişey. History museum'da underworld'e girmeden soldaki çift kapıdan girin. üst katlarda.

• quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

Oyundaki en güçlü tüfeği buldum herhalde
    .44 kalibrelik antika bişey. History museum'da underworld'e girmeden soldaki çift kapıdan girin. üst katlarda.

Rifle'lar beni kesmiyor artık hep FaT Man'e yol alıyorum.Önüme bir Behemont gelirse iki tane Fat Man mermisiyle işini bitiriyorum

Nükleer savaş başlığının olması biraz kötü çünkü attığım bölgede bir süre radrasyon oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 6 Kasım 2008; 7:58:54 >

• Dvd okuma sorununu çözdüm. Oyunu kuruyorum ama rusca bu. Hiç bişey anlamıyorum. Bunu nasıl ingilizce yapıcaz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

Oyundaki en güçlü tüfeği buldum herhalde

"Small arms" sınıfında en güçlüsü terrible shotgun denen bir silah. Ama senin silahın da verdiği hasar hiç fena değil.
  • Hergün oyunu eleştiriyorsunuz, yok FO2 şöyleydi bu niye böyle değil. Oyun 3 boyutlu oldu artık bu da demek ki sizin beklediğiniz FO2'yi yaratmak oyunun yapılma süresini 2 hatta belkide 3'e katlardı. Herkes oyunun kötü yanlarından bahsediyor ama kimse wolrdbuild'e dikkat etmemiş anlaşılan. Dolaştığımız alanlar, girdiğimiz binalar ki neredeyse bir alanda 2-3 tane girilebilecek bina, metro yada benzeri mekan bulunuyor. Bunların içlerinin dizaynları, lootları tamamen farklı ve daha açmadığım alanın büyüklüğünü gördüğümde inanın biraz heyecanlandım. FO2 grafik olarak 2D idi, bu da demek oluyor ki scriptlere ağırlık verilebilirdi. 3D'de ise scriptler dışında kat kat mekan dizaynı yapıp, lootları yerleştirmek gibi zahmetler bulunuyor. Açıkçası bu firmanın yapabileceği en iyi oyunu yaptığını düşünüyorum. Söz verildiği gibi eski FO'a sağdık kalabilmişler. Hatta en eskisine. Ben Fallout Tactics'te ki itemlerin ve armorların da olmasını isterdim açıkçası. Pulse Rifle, Gauss Rifle, Gauss Minigun, Advanced Power Armor sanırım bu oyunda bulunmuyor. Atmosfere gelince, mekanlar sessiz, ıssız ve ürkütücü olmuş. Heryerin harabe olması ise ayrı bir tat katıyor oyuna. Özellikle texturelar atmosfere çok uygun seçilmiş. Ama eksileride yok değil, STALKER'daki atmosfer değişimleri ne yazık ki bu oyunda yok. Gök gürültüleri, kum fırtınaları falan bekliyor insan ama ne yazık ki düşünülmemiş. LVL 20 olayını da buradan öğrendim ve açıkçası üzüldüm. Çünkü lvl 17 karakterim var ve daha gidilecek yüzlerce yer var. Şahsen oyunu beyendim ve yapılırkende asla eski FO'u beklemiyordum. Bence Bethesda iyi iş çıkarmış.

• oyun kesinlikle süper tasarlanmış.
    isim cinsiyet seçimi sınavlardan sonra skill dağılımı çok ustaca ayarlanmış.
    şu an için oyun 1 numara benim için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elharess

Hergün oyunu eleştiriyorsunuz, yok FO2 şöyleydi bu niye böyle değil. Oyun 3 boyutlu oldu artık bu da demek ki sizin beklediğiniz FO2'yi yaratmak oyunun yapılma süresini 2 hatta belkide 3'e katlardı. Herkes oyunun kötü yanlarından bahsediyor ama kimse wolrdbuild'e dikkat etmemiş anlaşılan. Dolaştığımız alanlar, girdiğimiz binalar ki neredeyse bir alanda 2-3 tane girilebilecek bina, metro yada benzeri mekan bulunuyor. Bunların içlerinin dizaynları, lootları tamamen farklı ve daha açmadığım alanın büyüklüğünü gördüğümde inanın biraz heyecanlandım. FO2 grafik olarak 2D idi, bu da demek oluyor ki scriptlere ağırlık verilebilirdi. 3D'de ise scriptler dışında kat kat mekan dizaynı yapıp, lootları yerleştirmek gibi zahmetler bulunuyor. Açıkçası bu firmanın yapabileceği en iyi oyunu yaptığını düşünüyorum. Söz verildiği gibi eski FO'a sağdık kalabilmişler. Hatta en eskisine. Ben Fallout Tactics'te ki itemlerin ve armorların da olmasını isterdim açıkçası. Pulse Rifle, Gauss Rifle, Gauss Minigun, Advanced Power Armor sanırım bu oyunda bulunmuyor. Atmosfere gelince, mekanlar sessiz, ıssız ve ürkütücü olmuş. Heryerin harabe olması ise ayrı bir tat katıyor oyuna. Özellikle texturelar atmosfere çok uygun seçilmiş. Ama eksileride yok değil, STALKER'daki atmosfer değişimleri ne yazık ki bu oyunda yok. Gök gürültüleri, kum fırtınaları falan bekliyor insan ama ne yazık ki düşünülmemiş. LVL 20 olayını da buradan öğrendim ve açıkçası üzüldüm. Çünkü lvl 17 karakterim var ve daha gidilecek yüzlerce yer var. Şahsen oyunu beyendim ve yapılırkende asla eski FO'u beklemiyordum. Bence Bethesda iyi iş çıkarmış.

Oyunu 3 boyuta çevirmek için çok zaman harcamadılar ki... Oblivion'un hazır (Gamebry mıydı neydi) motorunu kullandılar. Hemen göze çarpıyor zaten. Onun üstüne texture kasmışlar.

İyi de, insan biraz da script kasar... FO2 2D idi, grafik yoktu birşey yoktu. O kadar meşhur oldu. Tekrar tekrar oynandı. 10 yıl geçti insanlar unutmadı. FO3 bir süre sonra oynanmaz hale gelir. Unutulur gider. Ruhu yok çünkü.

FO2'yi 1-3 INT'le oynadığınız zaman oyun tamamen değişir. Daha Arroyo'dan başlar geyikler. Elder gelir, dalgasını geçer. Detaylı ve tekrarlı anlatıma geçer. Aptal muamelesi çeker. Köy halkı bile "Vah vah, Chosen One olmak senin gibi bir aptala mı kaldı, Manitu yardımcımız olsun" der. Heryerde geyik muhabbetlerle karşışaşırsınız. Oyun tamamen farklı bir oyuna dönüşür.

Burada bazı konuşmalarda [Intelligence] seçeneği çıkması dışında bir fark yok.
    1 INT bile olsanız, sanki normal insan gibi oynuyorsunuz. Ne anladım bu işten?

Oyunda pek çok yerde yaptıklarınızın karşılığını çevreden göremiyorsunuz.
    Misal, ben mi kaçırdım bilemiyorum ama, Rivet City'de Androidleri koruyan bir grubun hatun üyesi var hani. Pinkerton'a git diyor size.
    Gidiyorsunuz. Konuşup bilgileri alıyorsunuz. Bilgisayardan delilleri alıp geri geliyorsunuz. Hatun hala "aman beraber gözükmeyelim, sen git Pinkerton'ı gör" diyor... İnsan 2 satır script yazar oraya "Pinkerton met YES Say: Oh, so you met with Pinkerton..." tarzı. Çok zor birşey değil ki... Veya Bannon vs. konsey üyelerine "Hadi len ordan, asıl konseyi Pinkerton kurmuş, aha bak ispatı da var" diyecem. Seçeneği yok bile. O zaman neden bilgisayardan delil indirmeye kasıyonuz? Neden o muhabbetler dönüyor?

Pek çok ucu açık bırakılmış script var. Megaton'da bile, ne yaparsanız yapın, en baştaki konuşma seçenekleri Moira'nın chain questleri falan hariç neredeyse hiç değişmiyor... Bombayı disarm edince Children of Atom üyelerine laf sokmak istedim misal. Yok öyle birşey. 2 satır kod koymamışlar... Maggie, Billy vs. en başta ne diyorlarsa, o şekilde duruyor. E o zaman neden Billy'nin evinde çocuk istismarcısı olduğuna dair işaretler bulduk ki??

Atmosferine, grafiklerine itirazım yok. Ama oyunun tamamını ele alsanız, bir New Reno etmez... Etmez. Açık ve net.

Fallout 2'yi o kadar tutulan oyun haline getiren noktayı tamamen es geçmiş adamlar.
    Ya da vakitleri olmamış, kasamamışlar...

Tek bir beklentim var artık. Texturelar da hazır olduğuna göre, seneye falan Expansion çıkarırlar da, içini tamamen bu tarz şeylerle dolduracak vakitleri olur...

• Bnm yardima ihtiyacim var,konsolu acamiorum her ne kdr denesemde,yabanci forumlara baktgmda obliviondada oluormus sebebi postlardan yazdigina gore notebooklardan ve vistadan kaynaklaniormus denetim masasndan bunun cozumu varmss...siz biliormsnzz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: glazer

Bnm yardima ihtiyacim var,konsolu acamiorum her ne kdr denesemde,yabanci forumlara baktgmda obliviondada oluormus sebebi postlardan yazdigina gore notebooklardan ve vistadan kaynaklaniormus denetim masasndan bunun cozumu varmss...siz biliormsnzz???

Vista kullanmamak bir çözüm olabilir. Bende de açılmıyormuş gibi gözüküyor, sadece imleç gözüküyor ekranda. Ama kodları yazıp enter'a basınca kabul ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.