Şimdi Ara

FAKİRLERE ÖZEL : 1,5 TL ile Kışın Dışarda Üşümemenin Bug'ı v1.2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , bildiğimiz üzere yer yer şehirlerimizde dondurucu soğuklar hakim.Kimimiz dışarda işi oluyor , kimimiz evde durmak istemiyor kendini sosyal ortam içerisinde görmek istiyor...Geçtiğimiz günlerde kendi yöntemlerimle bulduğum kışın kolayca ısınmanın yollarını anlatacağım size.Üstelik çokta masraflı da değil , biz fakirler için adeta günü kurtaracak büyük bir formül bu.Geçenlerde kız arkadaşımı otobüse bindirip , eve dönmeye para harcayacak paramın da kalmamasıyla mecburen şehirde turlayacaktım , üstelik 2,5 saat sonra dersim başlıyordu.Biraz etrafta aylak aylak dolaştıktan sonra civar mahallelerde , ara sokaklarda gezinmeye başladım ve merkezi yer çarşının ara sokaklarında çok güzel çay ocakları gözüme kestirdim eh tabi ki penceresinde "ÇAY 50 KURUŞ" yazısını görünce , aklımda şimşekler çaktı.Biraz daha keşif yapma uğruna dolandım ve cebimi kontrol edip kalan son 2 lira ile zamanımı geçirmenin ve hatta üşümemenin formülü kolayca şekillenmişti.

Yazının buradan sonrası biz fakirlere özel ve çok göze batmamanın taktiklerini içerecek ;
    Girdim çay ocağına yaklaşık 3-4 metre kare yere konulmuş 3 tane masa ve sandalyesi mevcut , hemen çayımı alıp geçtim masaya etrafı süzerken gözüme karşı duvardaki 17 inçlik lcd tv takıldı , sonra enseme gelen ısının da ufo olduğunu anladım.Dedim iyi yere gelmişim.Neyse çıkardım çalışma kağıtlarını ders çalışıyor ayağına yatmaya başladım , bu sırada kaynar çayımdan her 6,5 dakikada bir üfürük çekmeyi de ihmal etmedim.Ben orada ısnırken dışarıdan geçen üşümüş topluluğa güzel bir bakış attım :) Velhasıl 45 dakikamı orada geçirdim , en son artık adam kıllanmasın diye ve "çayın yanında tost ister misin" , "çayı tazeleyim soğumuştur" gibi baskıcı soruların altından bir şekilde kurtulmak amacıyla ve fakirliğimiz gün yüzüne de çıkmasın diye , ocak başındaki abimize "hayırlı işler" deyip çıktım...Baktım daha 1,5 saat var , oradan uzaklaşıp 40-50 metre ilerideki başka bir çay ocağına girdim.2 genç başka masada oturmuş , dedim benim gibi düşünen tek ben değilmişim...Biraz hayıflansam da benim işim günü kurtarmaktı ve soğuk havada hırlısı var hırsızı var , hasta olup yataklara düşmesi de vardı...Ben çayımı aldım geçtim bi köşeye yine , artık yandaki iki şekerlere tenezzül etmiyordum.Acele etmemek namına ve biraz da eğlence olsun diye gittim "abi çay açık olmuş biraz daha dem koyar mısın" diye rica ettim , sağolsun yenileyi verdi çayımı...Aynı yöntemle bir başka çay ocağında daha konakladıktan sonra vakit gelmişti , düştüm yollara...

Cepte kalan 2 lira ile ne sokaklarda donma tehlikesi atlattım ne de onca saat yürüyüp yorgun argın derse girip uyumayı göze aldım , mis gibi taze çay kokulu ocaklarda , şehir gürültüsünden uzak ekmeğinin peşinde sıcacık insanlara ufak da olsa katkım oldu , şimdi bi alışveriş merkezine girseniz banklara oturup 20 dakika geçsin akbaba bakışlarına maruz kalırdınız , çay ocakları bir başkadır.Bunu fakir edebiyatı yapayım diye de yazmadım , ciddi ciddi günümü geçirdim ve 2 lira ile bi kafeye girmeye cesaretiniz olmazken sokak aralarında kalmış çay ocaklarında en kralına bile masa sandalye vardır...

Okuduğunuz için teşekkürler , sizlerde bu tarz kışın dışarıda soğuktan korunmanın veya üşümeye karşın aldığınız önlem ve deneyimleri yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arm the Homeless -- 2 Şubat 2014; 17:03:08 >

Ashes2Gnashers

• Ok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yorum : Cümleler birbirinden bağımsız şekilde devam ediyor.

Örnek : eve dönmeye para harcayacak paramın da kalmamasıyla ve 2,5 saat sonra da dersim başlıyordu.

İçeriğin tamamı bu tip hatalı cümlelerle dolu.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Ben okudum beğendim okuyun okutun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex3m -- 2 Şubat 2014; 16:49:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat eksikliğimi gün yüzüne çıkarttığın için teşekkürler , üzerinde çalışıyorum

Edit : Biraz olsun düzelttim tekrar bak hacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arm the Homeless -- 2 Şubat 2014; 17:03:59 >

Ashes2Gnashers
  • 2 liran varken 2 çay içtin ve 1.5 liran mı kaldı

Orijinalden alıntı: _bluescream_

2 liran varken 2 çay içtin ve 1.5 liran mı kaldı

Yok , masraf 1,5...

Ashes2Gnashers
  • Okuyayım mı beyler değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fusion. -- 2 Şubat 2014; 17:02:29 >

Orijinalden alıntı: Fusion.

bunu cafelerde denemeyin çalışmıyor 2 çaya 4 lira verip çıktım

Cafelerde çay zaten 1 lira , büyük bardakta verdikleri için.Genelde çay ocaklarında esnafa dağıtılan çaylar 50 kuruş olur çünkü plastik kap ve ufak çay bardağındadır

Ashes2Gnashers
  • Ya istanbulda oturanlar ne yapsin kardeşim? Çay 2.5 mübarek bizim burada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• Amma ballandırmışın be yok sıcacık insanlarla vakit geçirdim yok taze çay kokusu yok ufakta olsa katkıda buludum

Orijinalden alıntı: Joseph55

Amma ballandırmışın be yok sıcacık insanlarla vakit geçirdim yok taze çay kokusu yok ufakta olsa katkıda buludum

+1
    doğru tespit

Orijinalden alıntı: the1604

Kardeş kütüphaneye gitseydin ya , hem 2 lira da cebinde kalırdı

hs

Orijinalden alıntı: the1604

Kardeş kütüphaneye gitseydin ya , hem 2 lira da cebinde kalırdı

Valla tek bildiğim kütüphane çarşı merkeze uzak bi yerde , onun dışında civarlarda nerede var bilmiyorum.Çanakkale'deyken gidiyorduk satranç oynuyorduk , bilen bilir halk kütüphanesini orası bayağı güzeldi

Ashes2Gnashers
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.