Şimdi Ara

**FAKİR MEGAMİX BLENDER İNCELEMESİ**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimizdeki el blenderının silikon kısmı atınca sıkılıp attık. Ve sürahi tipi blender aramaya başladım burdanda başlık açıp sordum ancak kimsenin bilgisi yoktu.Yurtdısı kaynaklardan araştırdım onlarda 40-50 dolara güzel aletler var ancak bizde cok kötü markaların cihazları.Yurtdısından almayı düşündüm ancak garantisiz gelecek ürüne aynı parayı vericem 15 20lira ucuz olcak diye en azından 2 sene garantili alayım diyerek Fakir megamix aldım.

Buna rakip olarak Braun bir modeli vardı o biraz pahalı geldi electrolüx de bir model vardı oda fiyat olarak 100lira civari fazlaydı bu iş görür diyerek satın aldım.

Cihazla Smoothie , Frozen , Ayran,Milkshake yaptım cok başarılı gercekten ayran bile bunla yapıyorum artık .Gürültüsü az zaten cok kısa süre calıstıgı için sıkıntı olmadı hiç. Hız ayarı dışında 3 farklı modu var Buz-Smothie-Pulse olarak.

Sürahisi cam malzeme kalitesi cok sağlam hissi veriyor.

Burda icetea buz olarak dondurup frozen tarzi denedim gayet hoş bir tadı oldu hiçbir ekstra malzeme olmadan. Şeftali için biraz limon sıkabilirsiniz.Resimde sıvı gibi gozukmuş üste ama degil dışarda içtiginiz frozen nasılsa aynı.

• ürünü biz de almayı düşünüyoruz ama bununla profilo psd1400b arasında kaldım, siz hala memnun musunuz, bıçakları takıp çıkarması,temizliği kolay mı, motoru sağlam ve dayanıklı mıdır (sanırım bu tiplerin çoğunda motor yanma sorunu var, o yüzden philipsden uzak durdum ama philips in hr 2800 modelini de düşünmüyor değilim),yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemanklmr -- 11 Eylül 2016; 19:46:51 >
  • lemanklmr L kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar sıkıntısız kullandım birde ben ayranı bile bunla yapmaya başladım iki günde bir mutlaka çalısıyor sıkıntısı yok.
    Bıçakları cıkartmıyorum takılıyken siliyorum motor dayanklımı vs hiçbirinde bilemeyizde sonucta fakir ve garantili 2 sene bişe olursa yollarsın değiştirirler düşünmene gerek yok cok fazla.
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Merhaba,
    makine nasıl? bir sıkıntısı var mı?
    bir de baçıkların fotoğrafını gönderebilir misin?
  • tracy kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sıkıntısı yok sürekli kullanıyorum.
    [simage]

http://2.bp.blogspot.com/-JcudhCb5Zgk/UF1by1XTonI/AAAAAAAAGvk/WGlHALvO1rs/s1600/blendforceglass_1.png[/simage]
  • merhaba,
    üründen memnunmusunuz bende smoothie blender arıyorum.
    kaç paraya aldınız
    dediğiniz gibi yabancılarda güzel ürünler var ama bizde
    o mallar yok ve pahalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    200lu bi fiyata almıştım tam hatırlamıyorum . Cok memnunuz hicbir sorunu olmadı hersey icin kullanilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

200lu bi fiyata almıştım tam hatırlamıyorum . Cok memnunuz hicbir sorunu olmadı hersey icin kullanilabilir.

merhaba,

Cam haznenin dibin de bıçakların olduğu kısım da yiyecekle temas eden plastik parça var mı ?
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Yok , ancak bugun altında dönmesini saglayan dışardaki plastik ufak parca zarar gördü sanırım cıkarmadan makinada yıkandıgı için. onu degiştirmem gerekiyor.
  • quote:

Yok , ancak bugun altında dönmesini saglayan dışardaki plastik ufak parca zarar gördü sanırım cıkarmadan makinada yıkandıgı için. onu degiştirmem gerekiyor.

Cevap için teşekkür,
    Bunu öğrendiğim iyi oldu.

bahsettiğiniz zarar en ucuzun dan en pahalısına hemen hemen bütün blender ların mekanizma sorunu.

Parça bu , dönmektenmi olmuş makinada cıkartmadan yıkadıgımız için mi emin değilim. Servis ile görüşücem yarın ücretsiz temin ederler umarım yoksa 6ayda bir bunumu alıcaz :) bu arada makina cok memnunuz nazar değdi heralde hergün kullanılıyor ayrandan krepe herşey için.
  • quote:

Parça bu , dönmektenmi olmuş makinada cıkartmadan yıkadıgımız için mi emin değilim. Servis ile görüşücem yarın ücretsiz temin ederler umarım yoksa 6ayda bir bunumu alıcaz :) bu arada makina cok memnunuz nazar değdi heralde hergün kullanılıyor ayrandan krepe herşey için.

Genellikle bu parçaların çalışma ve aşınma ömürleri var.
    Buna ek olarak,
    Bulaşık makinesinin sıcaklığı plastik parçanın yapısını zayıflatmış olabilir.
    Bence tedbir olarak, bulaşık makinesin de o parçayı yıkamayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Ocak 2017; 10:43:24 >

• quote:

Merhaba,
    bozulan parçayı sorunsuz temin edebildiniz mi ?
    Servis ilgili mi ?

evet 2haftada geldi parça ama altındaki haznedeki somun yamulmuş parça içine gececek olan. onu siparişi verdiler 0 gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 8 Şubat 2017; 22:35:19 >
  • fakirin elektrikli süpürgesinden hiç memnun kalmadık. boşu boşuna 80-100 tl gitti. sizi bilmemde ben bir daha fakir almam. zaten aldığımız şeyi 1 defa alabiliyoruz, oda elde kalınca iş bitiyor =)

sağlam olmasına sağlam fakat kullanımı çok kötü. gereksiz yere halıya yapışma yapıyor, gitmiyor.
  • amdzendiyebirseyyok1 kullanıcısına yanıt
    Valla süpürge hakkında bilgim yok ama blenderdırdan biz bozulana kadar cok memnunduk gün içerisinde elimiz ayağımız olmuştu kac haftadır yok baya sıkıntı yarattı bize.
  • quote:

evet 2haftada geldi parça ama altındaki haznedeki somun yamulmuş parça içine gececek olan. onu siparişi verdiler 0 gelecek.

Cevap için teşekkür,

Bu ürünü şu anda satış sitelerin de, 239 TL ile 290 TL arasında ki fiyat yelpazesin de satıyorlar.
    Bugün itibariyle 239 TL ye gittigidiyor' dan ben de sipariş verdim.

Ürünü sipariş vermemin en önemli sebepleri;
    ** cam haznenin dibin de bıçakların bağlı olduğu, yiyeceklerle temas eden kısmının plastik olmayışı.
    (Daha önce size sormuştum, sizin sözünüze güvenerek aldım)
    Plastiğin sağlığa zararları malum, hele hele blender' a çorba gibi sıcak bir yiyecek koyarsanız plastiğin zararları daha da artıyor.
    Geçen yaz 170 TL ye aldığım "Homend 4901 s3 blender" ürününü, cam haznenin dibinde yiyecekle temas eden plastik parça var diye iade etmiştim. Aslında ucuz, iyi, sağlam, kaliteli bir üründü, ama yiyecekle temas eden plastik parçası olduğu için içime sinmedi.

** 900 watt gibi güçlü bir motora sahip olması, 6 bıçaklı olması ve 1,5 lt geniş haznesi olması.

** Normal blender özelliklerinin yanın da, Buz kırıcı özelliği de olması.
    Esasın da buz kırmayı pek fazla yapmasam da, asıl kaya tuzu öğütme için kullanacağım. (Cihazın 900 watt olması burda önem kazanıyor)
    Daha önce buz kırıcı özelliği olan bir blender da tuz öğütmüştüm, sonuç başarılı.

Neden kaya tuzu diye sorabilirsiniz, söyleyim;
    Doktorların çoğu, özellikle kanser uzmanı doktorlar sağlığımız için kaya tuzu kullanmamızı istiyor. Çünkü vücudumuzun ihtiyaç duyduğu doğada ki bütün mineraller kaya tuzu ve deniz tuzun da var. Klasik satılan billur tuz gibi tuzlar da, iyot ve sodyum-klorur den başka hiç bir şey yokmuş. Düşünün, doğa da keçiler ve bir çok hayvan niye kayalar dan tuz yalıyor.

Ben her bir tanesi yaklaşık leblebi büyüklüğünde olan 500 gr kaya tuzunu alıp, blender'a atıp parçalayıp akıcı kıvama getirip kullanıyorum (blender'ı 2 dakika dan fazla çalıştırmama kuralıyla).
    Senin anlayacağın, son 2 senedir bizim evde, piyasada satılan klasik billur tuz ve benzeri tuzları değil, kaya tuzunu kullanıyoruz. Piyasa da billur tuz akıcılığın da kaya tuzu satılsa da, ben onların gerçek kaya tuzu olup olmadığın dan emin olamadığım için, sahtekarlık olabilir diye, iri taneli kaya tuzunu alıp öğütüyorum. Bazı satıcılar kaya tuzunu salamura tuzu adıyla da satıyor.

--------------------------

Diğer yandan, alternatif olarak, bilinen bir markayı araştırdım;
    Şu anda pahalı ve kaliteli ürün olarak 315 - 350 TL bandın da satılan "Braun JB 3060 800 Watt Buz Kırıcı Blender" ın memnuniyet oranını yurt dışı Amazon satış sitesin den araştırdım. Yorum yapanları okuduğum da, memnun olan da var, olmayan da. Memnun olmayanlar özellikle hareketli mekanizma parçalarının çabuk bozulmasın dan şikayet ediyorlardı. Ve bu şikayet edenler tek tük değil bayağı vardı. Türkiye de çok fazla bir yorum bulamadım.

Özet olarak,
    madem ki, en ucuzun dan en pahalısına bütün blender larda hareketli mekanizma parçaları bozuluyor, o zaman Braun' a 315 TL niye vereyim diye düşündüm, 239 TL ye Fakir Megamix Blender siparişi verdim. Üstelik bildiğim kadarıyla Fakir alman patentli ortanın biraz üstü kaliteye sahip bir ürün.

Neyse,
    gelsin kullanalım göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 9 Şubat 2017; 14:19:17 >

Anladım hocam biraz fazla detaycısınız sanırım okadar plastik değmesi pek sorun olacagını sanmam o mantık doğru ancak öyle düşününce hemen hemen hiçbir ürünü yiyemez hale geliyoruz :(

Ama bunda en altta plastik yok camın bitiminde bıçagın girdigi metal var sadece.Bende 220 civarına almıştım altındaki mekanizma plastik illaki aşınıyor demekki ama saçma ozaman yanında 6-7 tane yedek vermeleri lazım garanti bitince sürekli onumu alıcaz?

Valla biz çorbadan ayrana herşeyi bunda yapıyoruz :)
  • quote:

Anladım hocam biraz fazla detaycısınız sanırım okadar plastik değmesi pek sorun olacagını sanmam o mantık doğru ancak öyle düşününce hemen hemen hiçbir ürünü yiyemez hale geliyoruz :(

Ama bunda en altta plastik yok camın bitiminde bıçagın girdigi metal var sadece.Bende 220 civarına almıştım altındaki mekanizma plastik illaki aşınıyor demekki ama saçma ozaman yanında 6-7 tane yedek vermeleri lazım garanti bitince sürekli onumu alıcaz?

Valla biz çorbadan ayrana herşeyi bunda yapıyoruz :)

merhaba,

"Polikarbonattan mamül plastik şişe ve ambalajlardan tüketilen su ve gıda maddeleriyle birlikte vücudumuza giren BPA maddesi prostat, beyin gelişimi, kalp hastalıkları, karaciğerde enzim bozuklukları ve diyabet hastalıklarına sebep oluyor.
    "

Bu yazı, internet de ki bir makaleden alıntıdır. Yazının tamamını okumak istiyorsan, aşağıda ki linke tıklayabilirsin.
    www.mutlumikrop.com
    Bisfenol A (BPA)’nın Sağlığa Zararları Nedir? Hangi Ürünlerde Bulunur? - MUTLUMİKROP
    http://www.mutlumikrop.com/TR/Content-Details/Bisfenol-A-BPA%E2%80%99nin-Sagliga-Zararlari-Nedir-Hangi-Urunlerde-Bulunur/79142649384530004986

Hocam, plastikte ki BPA maddesinin zararları konusunda ki bu yazıyı okuduktan sonra gel de detaycı olma.
    Ayrıca Kanada, ABD, Danimarka gibi ülkeler de plastikte ki BPA maddesi yasaklandı. Konu o kadar ciddi yani.
    Ama Türkiye dahil bir çok ülkenin bu konuya aldırdığı yok.

Gelelim blender deki mekanizma bozulmasına,
    Haklısın, senede 1-2 defa durmadan mekanizma mı değiştireceğiz.
    Fakat, ilginçtir dikkat ettim, bütün blenderlar da bu mekanizma plastik. Acaba metal yapamadıkları için mi, yoksa bilerek mi plastik yapıyorlar ?
    Benim fikrime göre, günümüzde ki gelişmiş üretim tekniklerine göre isteseler metal yaparlar, mekanizmayı plastik yapmalarının sebebi; işlenmesi kolay ve ucuz olduğu için zannedersem. Ayrıca yedek parça dan para kazanıyorlar. ne kadar sık bozulursa o kadar fazla yedek parça dan para kazanırlar.
    O mekanizmayı metal yapsalar kesinlikle kolay kolay bozulmaz.

Günümüzde ki cihazlar bunlar, yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 10 Şubat 2017; 10:38:4 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.