Şimdi Ara

powertec tıraş makineleri/detaylı liste

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
8
Favori
17.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz hafta tıraş makinemin ömrünü tamamladığını görünce yeni bir makine almaya karar verdim.

    Ama bu kez fazla para vermek istemediğim için yıllar evvel kullanıp memnun kaldığım Powertec markasına yöneldim.

    Gerçi o da pandemi döneminde fiyatı artanlardan olmuş ama yine de hala uygun göründü gözüme.


    Ancak bir baktım Powertec model sayısı konusunda uçmuş.

    Üstelik çoğu da birbirinin ya aynısı ya da çok benzeri modeller.

    Bir ikisi hariç ürün gamını aynı malzemelerin yerini değiştirerek oluşturmuş zaten.


    Araştırırken kafam allak bullak olunca hem karar vermemi kolaylaştırsın hem de burada paylaşıp aynı durumu yaşayanlara faydası olsun diye tüm powertec tıraş makinelerini özelliklerine göre listeledim.


    -

    powertec tıraş makineleri/detaylı liste


    Kendimce önemli gördüğüm özellikleri yeşil renkle işaretledim:

    - Her ne kadar neredeyse tamamen sakal için kullanacak olsam da lazım olursa diye sadece sakal yerine saç/sakal modelleri işaretledim.

    - Çıkarılabilir batarya olması ve bu bataryanın 18650 tip pil olmasını önemli gördüğüm için işaretledim.

    - Markanın 18650 pilleri 2000 mah olduğu için pil kapasitesi en az 2000 mah olanları işaretledim.

    - Çalışma süresi için 3 saati, şarj süresi için de yine max 3 saati işaretledim. Ancak bu değerleri her ne kadar markanın web sitesinden alsam da tahmini değerler olduğunu ve büyük ihtimalle hiç bir üründe tam olarak tutmayacağını düşünüyorum.

    - Powertec markası makinelerinin güç değerlerini sitesine yazmamış ve izlediğim inceleme videolarından anladığım kadarıyla kutuların üzerine de yazmamış. Kademe sayısı fazla olanlar genellikle güçlü cihazlardır diye düşünerek 1'den fazla kademeli modelleri işaretledim.

    - Saça veya sakala şekil vermede veya çizgileri yok etmede işe yarar bir özellik olduğunu düşündüğüm için diş ayarı olan modelleri işaretledim.

    - Saç traşına uygun ölçüde tarağı olan modelleri işaretledim.

    - Benim için çok önemli olmasa da, şarj standı olan modelleri işaretledim.

    - Kalan batarya oranını gösteren modelleri işaretledim.


    Birkaç şeyi eklemem gerek:

    - Saç ya da saç/sakal ayrımını sadece 3-6-9-12 mm tarakları olup olmamasına göre yaptım. Diğer makinelerle de saçınızı kesebilirsiniz belki ama 3 mm tarak 1 numara demektir, yani çok kısa.

    - Powertec markasının hiç bir modelinde 12 mm'den (4 numaradan) büyük tarak yok.

    - Eğer istisna yoksa tüm modeller kablolu ve kablosuz kullanıma uygun.

    - Kimilerinde 0,1 mm yazsa da tüm modellerin sıfırının 0,8 mm olduğunu düşünüyorum. Ancak sanırım 0,1 mm yazan makinelerde diş ayarı yaparak bu rakama ulaşmak mümkün olduğu için öyle yazmışlar.

    - Kimi makineler özellik olarak birbirinin aynısı (örneğin 3200 ile 3700) ya da çok benzer.

    - TR658 ile TR758 modelleri adaptöre ek olarak micro-usb ile de şarj edilebiliyor.

    - Listeyi oluştururken hem markanın sitesinden hem de inceleme videolarından yararlandım.

    - Kimi modeller gerçekten çok şık, almadan önce mutlaka inceleme videolarına göz atılmalı.


    Bu markanın ürünlerini kullananlar yorum yazarsa hem benim için hem de başkaları için yararlı olur.

    Ayrıca aşağıda yazdığım özelliklere sahip, maksimum 200 TL civarı fiyata bulabileceğim başka makine öneriniz olursa da yazın lütfen.

    • Çıkarılabilir bataryalı (mümkünse 18650 pilli)
    • Şarj seviye göstergeli (ister birkaç led lambayla ister dijital ekranla)
    • Saç tıraşına uygun
    • Kablolu/kablosuz kullanıma uygun
    • Mümkünse type-c veya microUSB şarjlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HurDaLLiCa -- 5 Şubat 2021; 17:24:8 >







  • Emeğinize sağlık
  • Güzel bir çalışma olmuş rehber niteliğinde.

    Ben 858 modelini kullanıyorum. Tutuş hissi ve ergonomi çok iyi. 3 led göstergesi var. Type-c ile şarj oluyor bu güzel bir özellik. Aynı cep telefonu şarjı gibi. T başlık deniliyor modele. Haftada bir traş oluyorum bununla. 15-20 günlük sert sakalı keserken bile hiç zorlanmıyor. 1 günlük sakal boyutuna indiriyor. Faulleri güzel hizalıyor, hiç yolma çekme yapmıyor. Şarjı epey uzun gidiyor. Kutu içerisinden yanlış hatırlamıyorsam 3 başlık çıkmıştı 3-6-9 mm şeklinde. Ben 2 ay önce 90-TL ye aldım, parasının hakkını fazlasıyla veriyor. Gayet de sessiz makine, hiç de ısınmıyor.


    3200 modelini de babama ve abime aldım, onlar da çok çok memnun. Ben saç traşını kendim olmadığım için o modeli almadım.

  • Powertec markasını bu kadar araştırdıktan sonra "hem saç hem sakal" makinesi takıntım ve powertec makinelerinin en uzun saç tarağının 12 mm olması sebebiyle başka markalara yöneldim.

    Ve karşıma Wahl 09888-1316 tıraş makinesi çıktı.

    İlk hafta 5 numarayla (16 mm) tıraş oldum. Ancak saçımın hala uzun olduğunu fark ettim. ikinci hafta 4 numarayla (13 mm) tıraş olduğumda aslında powertec makinelerinin 12 mm'lik taraklarının yeterli olduğunu anlamış oldum. Üstelik kimi modellerde diş ayarıyla 2 mm çekilen bıçaklar sayesinde 14 mm tıraş olma imkanı da sunuyor.

    Cihazı amazondan 335 liraya aldım şimdi 451 lira olmuş.

    Ama powertec alacak olsam TR1700 modelini tercih edebilirmişim.


    Hazır konu açılmışken Wahl 09888-1316 hakkındaki incelememi de aşağıya bırakayım.


    Kesme başlığı 30mm genişlikte. Yani aslında saç için tasarlanmamış. Ancak ben gelir gelmez hem sakal hem de saç tıraşı oldum. Sesi biraz yüksek ama daha önce Wahl Groomsman kullanmıştım. O cihaza göre baya düşük sesi. Groomsman bu cihazın daha güçsüz ve pilli olan modeli diyebiliriz. Bağlantı kısmı aynı olduğu için Groomsman’in diğer başlıklarını bu cihazla kullanılabiliyor.

    Sakal performansı 9/10 diyebilirim. Cihaz güçlü olduğu için aynı yerden defalarca geçmenize gerek kalmıyor. Ama kirli sakal olarak 0,7mm yerine 0,5mm kesebilseydi daha iyi olurdu, 1 puanı buradan kırdım.

    Saç performansı ise 7/10 denilebilir. Aslında böyle küçük başlığı olan sakal makinesi için 7 puan çok iyi. Çünkü saçı keserken çekme, yolma yapmadı. Kesme becerisi çok iyi. Ama başlığı dar olduğu için saç tıraşı biraz uzun sürüyor. Gerçi cihaz saç tıraşı konusunda iddiasını karşılıyor. Kısa saç (maksimum 3-4 numara) veya sıfır saç tıraşı olanlar çok daha memnun olacaklardır.

    Batarya kullanım süresine puanım 10/10. Çünkü gelir gelmez 1 saat kadar şarjda bıraktım ve sonrasında hem saç hem de sakal tıraşı oldum. Eşim de ensemi düzeltti. Yavaş tıraş olan birisi olduğum için toplam 2 saat çalıştı makine. Ama işim bittiğinde hala ilk andaki kadar güçlü kesim yapıyordu ve sanırım 3 saatlik kullanım iddiasını yerine getirecek gibiydi.

    Tasarım puanım 8/10. Küçük, ergonomik, kararında ağırlığa sahip bir cihaz. Tasarımı kesinlikle harika. Ama şarj azaldığını veya şarjın dolduğunu gösteren bir lamba bile konulmamış, bu önemli bir eksik olduğu için 2 puan kırdım. Ama dikalarca kesintisiz çalıştığında bile başlığı neredeyse hiç ısınmıyor.

    Özetle: Daha önceki Groomsman modelini beğenmemiş olmamdan ötürü alırken tereddüt ettiğim Wahl 09888-1316 tıraş makinesinden son derece memnun kaldım. Kirli sakal, göğüs kılları, kısa saç ve sıfır saç için alacaklar için toplam puanım 9/10. Ama düzenli olarak evde modelli saç, ensesi ayrı kesim saç ve uzun saç (4 numara üzeri) saç tıraşı olacaklar için toplam puanım 7/10.





  • Yıllardır kullandığım Philips marka makinenin pili zayıfladı biraz önce değiştirdim ancak her ihtimale karşı diye piyasaya bakarken powertec modelleri baya kafamı karıştırmış idi. Harika bir emek vermişsiniz. Kendi adıma teşekkür ederim.
  • Sadece sakal için kullanacaklara geniş bıçaklı bir makinedense dar ağızlı T bıçaklı makineleri öneririm. Powertec’in çoğu ürünü saç/ense tıraşı için olduğundan geniş ağızlı oluyor. Dar ağızlı T bıçak modelleri TR-758, TR-858, TR-1717, TR-1818, TR-1058, TR-1158 olması lazım. Ayrıca TR-2020 diye yeni bir model çıkarmışlar, bilgilerde 0,1 mm kesim yazıyor, doğruysa harika bir rakam. Sakal için küçük makine kullanmak lazım, büyük gövdeli ve büyük bıçaklı makineyle sakal tıraşı zahmeteli olur.
  • HurDaLLiCa H kullanıcısına yanıt
    Saç için Wahl home pro aldım. İş görüyor ama çok memnun olduğumu söyleyemem. Parasını defalarca çıkarttı gerçi. Pandemide berbere gitmekten kurtardı bizi. Sakal ve ense için bakıyorum hocam.
    Dingling 609 mu öyle bir cihaz varmış. Hem sakal hem saç harika imiş. Pandemi öncesinde 50 TL iken şimdi 200 TL lere satılıyor. 60 70 TL ye bir harfi silinmiş taklitleri var. Ondan almaktansa powertec alayım dedim. Yerli üretim mi bilmiyorum ama yerli firma kazansın.
  • 1717 olan modeli aldım. Malzeme kalitesi güzel. Kesimi güzel. Genel olarak memnun kaldım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: agritux

    1717 olan modeli aldım. Malzeme kalitesi güzel. Kesimi güzel. Genel olarak memnun kaldım.

    Hayırlı olsun. Uzun vadeli değerlendirmenizi buraya yazarsanız başkaları da yararlanır.

  • Traş makinesi öneri kısmı bulamadım ondan buraya yazdım kusura bakmayın. Braun mgk3220 ile philips mg3720 arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz lütfen
  • Emeğine sağlık hocam. Kademe ne anlama geliyor? Örneğin 3 kademeli, diş ayarı 0,8-3,2mm olan ve 3-6-9-12 mm tarağı olan TR4200 modeli en fazla 12mm uzunlukta mı kesiyor?

    Bende bıçak genişliği 3.5cm ve 2 taraklı, 5 kademeli, toplamda 30mm'e kadar kesebildiğim bir saç sakal makinesi var ama artık yenilemem lazım. 35mm olsa onu bile kullanmaya çalışırım olduğu kadar.

    Herhangi bir marka/model önerin olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 9 Kasım 2021; 23:53:51 >
  • lvarlik L kullanıcısına yanıt
    Kimi cihazlarda sadece aç/kapa tuşu varken, kimi cihazlarda bu tuşla güç ayarı yapabiliyorsunuz. Yani 2 kademelide yavaş/hızlı şeklinde, 3 kademelide yavaş/orta/hızlı şeklinde çalışıyor.
    Diş ayarı ile tarak ölçüsü birbirinden bağımsız. Diş ayarı 0,8 mm iken 12 mm’lik tarak taktığınızda yaklaşık 12,8 mm’lik kesim yapar. Ama diş ayarını 3,8 mm’ye getirirseniz toplam 15,8 mm kesim yapar. Ki bence modelli saç kesimi yapmayanlar, kısa saç isteyenler için bu uzunluk fazlasıyla yeterli. Ben 12 mm’lik tarağı kullanıyorum. Bu tabii kişisel bir durum, ihtiyacınıza göre hareket etmeniz lazım.
  • Tam bir yıldır 858 modelini kullanıyorum sakal kesmek için. 8-10-15 günlük sakalımı 1 günlük hafif kirli sakal kısalığına çok kolay bir şekilde getiriyor. Şarjı gayet iyi, type-c ile şarj olması büyük avantaj, telefon şarj kablosuyla bile şarj edebilirsiniz. 1 yıldır birkaç kez sakalımı yoldu o da benim acelemden kaynaklandı. 3200 modeli babamda ve abimde var, o modelde saç kesme özelliği var. Sakal ve diğer kıllar için aldım çok memnunum geri bildirim olarak yazayım dedim.

  • Saçlarımı çok kısa kesiyorum sizce hangi modeli almam uygun olur.


    Aklımda olan modeller TR1818 ve TR 1158

  • Bende hangi powertec modelini alsam diye araştırıyordum bu konuya denk geldim gerçekten güzel ve faydalı bir çalışa olmuş ben de aslında sakal için daha çok kullanacağım ama almışken hem sa. hem sakal makinesi olsun belki saçta keseriz ilerde diye düşünüyorum.

    Powertec saç / sakal makinelerinde hangisi sizce en mantıklısı ?

  • fyilmaz kullanıcısına yanıt

    merhaba. saçınızı ve sakalınızı nasıl kestiğinizi bilmiyorum, çok kişisel bir tercih bu. Ama ben bugün alsam sanırım TR-958 modelini alırdım. İncelemenizi öneririm. Ancak aynı modelin farklı bir versiyonu da var sanırım.

    Linki aşağıda, inceleme videolarına da bakıp öyle karar vermeniz lazım.

    www.powertectr.com
    TR-958 TIRAŞ MAKİNESİ
    https://www.powertectr.com/1034/tr-958-tiras-makinesi
  • HurDaLLiCa H kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler bende araştırmalar sonucu aynı modeli buldum. Normalde sakal makinesi ama ilave taraklarda koymuşlar dolayısıyla kısa saçlar içinde kullanılabilir sanırım. powertec in 1058 modeli var youtube da videoları var sıfırı çok iyi alıyor hatta test etmişler bir çok modele göre 1058 in sıfırı açık ra önde bende acaba 958 i alsam sıfırı 1058 kadar iyi olur mu diye düşünüyorum. Aklımda 958 var ama 1058 de beni tereddüde düşürüyor.

  • Sonucu yazıyorum ;


    Saç için Powertec 3200 sakal için 1058 almaya karar verdim. Tavsiye ederim. Bence ev için en mantıklı seçenekler. 1058 inde sıfırı çok iyi gördüğüm kadarıyla.

  • Trendyol kuzey pazarlamadan powertec 3200 aldım ama kutunun dışında ambalaj yada emniyet bandı yoktu. Normal mi bu şekilde olması? Başkasının kullanıp iade ettiği ürün olabilir mi?
  • çok güzel bir paylaşım ve bilgilendirme olmuş. herkesin eline emeğine sağlık

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.