Şimdi Ara

***Spot mal nedir ne değildir alınırmı ?..***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
89.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu spot mal nedir spot piyasa nedir bende ilk çağrıştırdığı defolu yada tamir görmüş yada eskimiş model tutmamış seri sonu gibi seyler çağrıştırıyor Ama galiba tam olarak öyle değilmiş söyle bir şey duydum şimdi bu bayiler arçelik beko bosh siemens vestel...vs gibi bilinen iyi kaliteli markaların bayilerıne bu bahsi gecen fabrikalr aylık belli bir mal satma kotaları veriyorlarmış mal alabilmeleri için aylık örneğin 50 dolap satacaksınki bayim ol yada öyle kal şimdi bayi bunları satamayınca yeni mal da alması lazım fabrika aylık malını yollıcak dolayısıyla gelişine belki bazen fiyatından daha düşüğe bu spot piyasaya aynı tertemiz kutulu garantili bir gun once rafındaki malı buraya veriyormuş yanı mallar bırınci sınıf mal mış

    Bu ne kadar doğrudur ılk dedıgım gıbı defolu yada belli ayıpları olan mal mı yoksa bayının ısı dondurebılmesı ıcın toptan peşin verdiği birinci sınıf malmı yarın beyaz esya alıcam bu ısı gercekten ıyı bılen belkı spot ısı yapan yada yapanı tanıyan yada asıl marka bayısı olan lar varsa beni bu konuda aydınlatırsa cok iyi olur

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxı -- 3 Ekim 2009; 1:21:42 >







  • Bilen yokmu hiç
  • üstadım bende merak ediyorum bilgisi olan varsa bilglendirirse bizi sevinirim
  • Bende SJ-PT69R Paslanmaz Çelik Premium modeli 1500TL ve iyi bir ödeme planıyla Ocak 2009 spottan aldım.

    Şöyle bir söz konusu: bu adamlar fiyatları makulken ya da bayiler kapanırken felan bu ürünleri depoluyorlar. Bildiğiniz TeknoSa güvencesindeki ürünler bile böyle ellerine geçiyor...

    Benim denk geldiğim dönemde kriz olduğu için Spot sahibinin depodan mal eritmesi gerekiyormuş. Ben kendisiyle önceden başka ürünler için konuşurken, Buzdolaplarının deposunun kirasını ödeyemediğini birilerine anlatırken duymuştum. Sonrasında da depo kirasından kurtulmak için bu ürünü bu fiyattan bana verdi. Ben epey uğraştırdım fiyat 1500e kadar indirmek için o da satış konusunda eş dost reklam yapmamı istedi. Fakat Antalya da kimseyi tanımadığımda kaldı reklam işi :D

    Ayrıca Spot kültürü/şekli her il de gelişmiş değil. Fakat Antalya bu konuda gerçekten çok çeşitlilik sunuyor. Dükkanları küçük olsada depoları çok büyük yerler var.

    Burda bu buzdolabını 2999TL den etiketlendiren yerler bile var hala aynı fiyatta duruyor düşünün...

    Ben bu Spottan önceden banyo için Demirdöküm Kombide edinmiştim. Hepsi kurulumdan başlayan garantili açılmamış kutulu, ve iyi fiyatta...


    Sharp Klima istiyorum kışın onuda bulabilirsem yine gezip görüp "güvenebileceğim" bir spottan edineceğim.




  • @ baxi,
    duyduğunuza benzer bir sistemle çalışıyor spotçular. spotçu genelde mağazasına koymuş olduğu ürünlerin satıcısına para ödemez. üreticiyle yaptığı anlaşmayla, malı dükkanına, deposuna koyar. bu sayede spotçu, malı sattığında kar payını çıkarıp ana meblağı üretici markaya öder. üretici firma ise hem bir nevi spotçunun bulunduğu bölgede depoya sahip olur, hem ürününü buralarda teşhir imkanı bulur, hem de yoğun satış trafiği gerçekleşen spotçular yardımıyla her daim sıcak para akışına sahip olmuş olur. bu doğrultuda spotçu elindeki malı peşin satar, taksitli satışlarda ise ciddi vade farkı uygular.

    üretici-spotçu ilişkisi doğrudan kurulduğundan hatalı üretilen ya da nakliye sırasında vs bir şekilde hasar gören mallarını da spotçular aracılığıyla satışa sunar. bu şekilde hem mağazalarında defolu ürün bulundurmayıp prestijini korur, hem de küçük kusurları olan bu ürünleri elden çıkarmış olur. bu durumdan ötürü tükeiticinin aklında spotçu=defolu mal düşüncesi vardır. doğrudur, bazı spotçularda defolu mallar da bulunur, fakat bunları defolu mal kategorisnde teşhir eder zaten..

    @ einstein,
    sizin söyledikleriniz spotçudan ziyade stokçulardır




  • bır nevi outlet mantıgı yanı satabıldıgını sezonunda sat satamadıgında yenı mal ıcın yer lazım hemde sezona uyup prestıjıde korumak lazım uc sezon oncenın malı olursa kım gırer o magazaya spotcuda sırf depoya sahıp dıye malı alıyor ama bunun ıcın para vermıyor olması cok kafama yatmadı bence maliyetıne verılme pesın fıyattan soz konusu ama yok manivela arkadasın dedıgı gıbı ıse eger satarsa kardan pay satamazsa bı zararı yok ıyımıs ya spot ısıne mı gırsek en fzla kaybettıgımız deponun kıra parası olur işininde patronu olursun neye nıyet neye kısmet yenı bır ıse mı gırıoz ne işin sakası bır yana manivela ve Einstein cok teşekkürler bilgileriniz için
  • Spot mal aldığınızda sizi bekleyen süpriz.
    Malda herhangi bir hata ya da arıza olursa iade etmek için bulunduğunuz bölgedeki tüketici heyetine başvurursanız sizden istenecek ilk şey faturadır.
    Daha sonra fabrikanın faturaya itiraz hakkı vardır. Fabrika yetkili satıcı faturası olmadığını ileri sürer ve zor durumda kalabilirsiniz.
    Bence en sağlamı bayiden almaktır.

    Bayilerde zaman zaman çok uygun kampanyalar düzenlemekteler. Örnek sıcak fırsatlar bölümünde de veröiştim gerçi.
    Kombi almak isteyen arkadaşlar aşağıdaki siteyi ziyaret etsinler.



    uygun kombi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heykali -- 10 Ekim 2009; 23:46:59 >
  • Spotta satilan mallarla bayidekinin farkli oldugunu dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heykali

    Spot mal aldığınızda sizi bekleyen süpriz.
    Malda herhangi bir hata ya da arıza olursa iade etmek için bulunduğunuz bölgedeki tüketici heyetine başvurursanız sizden istenecek ilk şey faturadır.
    Daha sonra fabrikanın faturaya itiraz hakkı vardır. Fabrika yetkili satıcı faturası olmadığını ileri sürer ve zor durumda kalabilirsiniz.
    Bence en sağlamı bayiden almaktır.

    Bayilerde zaman zaman çok uygun kampanyalar düzenlemekteler. Örnek sıcak fırsatlar bölümünde de veröiştim gerçi.
    Kombi almak isteyen arkadaşlar aşağıdaki siteyi ziyaret etsinler.



    uygun kombi


    bu kısım benım aklıma yattı gıbı evet marka heykali nınde dediği gibi sorum cıkarabılır her ne kadar garantılı densede bılmıyorum ısı bı sekılde kılıfına uydurup servıs vermeyebılırler




  • 2 yıl önce spottan Vestel klima aldım servis gelip kuruyor. Bayi fiyatından yaklaşık yüzde 30 daha ucuz aldım, denk gelirse almaktan çekinmem.
  • arkadaşım spot vestel tv aldı 1600 tlye tv 5dakika bile çalışmadan bozulmuş garanti belgesi olduğu halde yaklaşık 2 ay servisi bekledi en sonunda tüketici haklarına başvurucam lafı üzerine tv yenisiyle değiştirildi hiçbirzaman spot mal almadım almaya da niyetim yok
  • Süpermiş
  • spot dükkanlar içerisinde güvenili olanıda var olmayanı da vardır.Ürün alırken dikkat ediniz. ben spot eşya dükkanından geçen gün buzdolabı aldım hiçte sorun yaşamadım gelip kendileri kurdular parayı ödedim gittiler.
  • hiç bir markalı mağaza elindeki hatasız ürünleri sırf depo maksadıyla spotcuya vermez..ama genelde uygulanan defolu ürünleri onlara verirler onlarda allar pullar bizede sıfır diye satanler bile vardır...bir nevi üçkağıtçılardır aslında...
  • Hacizli mallar gibi ne cikacagi belli olmaz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılında evimin tüm beyaz eşyasını bursa da bir spotçudan aldım. denildiği gibi peşin alındığında %40 a yakın fiyat avantajı elde edebilirsiniz.
    peki neden spotçudan aldım? çok yakın bir arkadaşım arçelik bayiinde çalışıyordu tabi onun yanında uğramadan önce bilinen pek çok markanın bayisine giderek kafamda tasarladığım ürünler için fiyat araştırması yapmıştım. bunların büyük çoğu yani bayii anlaşmasına göre fiyatlar ve ödeme seçenekleri aynı idi. mesela bosch un x model bir çamaşır makinesi tüm yetkili bayilerde aynı fiyat ve aynı ödeme seçenekleri sunar bazı bayiler eğer sıkı pazarlık yapabilirseniz kendi kar payından bir miktar ikramda bulunur yoksa oda yok. en son arçelikte çalışan arkadaşın yanında gittim bana sunduğu fiyatlara diğer bayilerden farklı değildi cüz-i bir dost ikramından öte değildi. ve o zamana kadar doğru dürüst adını duymadığım ve içerisine girmediğim spotu önerdi ve bir spotçu arkadaşını hatta yanımda arayıp fiyat istedi. evet oraya gittiğimde aynı marka aynı model ürünler gerçekten çok daha uygun fiyatta bulunuyordu.
    tek korkum ürünlerin defolu yada ikinci el olma ihtimali idi. spotçu arkadaş açık açık defolu olanları, teşhir ürünleri olanları gösterdi hiç açılmamış sıfır kutusunda olan ürünleri de evet onlardan da dükkanda var ama hepsininde fiyatı farklıydı.
    sonuç olarak piyasadan çok uygun bir fiyata tüm eşyamı aldım hatta spotçu arkadaş düğün hediyesi olarak bir tost makinesi bile hediye etti tüm eşyaları servis geldi kurdu garanti belgelerini onayladı.
    aradan geçen 10 yıl içinde hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
    benimle aynı markanın ürünlerini bayiden alıp sıkıntı üstüne sıkıntı yaşayan hatta bayiden alıp daha 4. senesinde şirket ve servisle boğaz boğaza gelerek buzdolabını hurdaya vermek zorunda kalan arkadaşım da oldu.
    çevremde bir çok tanıdığa spotu önerdim hatta bazıları ön yargılarla burun kıvırdı ama sözümü dinleyip alan ve memnun kalanda çok tanıdığım var.
    tüm elektronik eşyalarda hatta araba bile yetkili bayiden alıp ne kadar sorun yaşıyorsa spottan alıpta o kadar yaşayan vardır.
    haaa her spotçu spotçumudur orasını araştırmak lazım tabi çünkü burada sadece iş ahlakı gibi kriter denetimi dışında bir denetim yok. bayi anlaşması olmadığı için tüm prensipler denetimler sadece dükkan sahibinin imtiyazında içinden üçkağıtçıda çıkar en kral bayiden daha ahlaklısı da.
    bence karar vermeden önce bir bakın aklınıza yatmazsa yine karar sizin yeterki ön yargılı olmayın




  • Yorumların hepsini okudum, aralarında katıldığımda var katılmadığımda var. Öncelikle şöyle söyleyeyim, spot eşya; aslında mağazadan sıfır alınmış ve kutusu açılmadan el değiştirmiş sıfır eşya veya markasız sıfır eşyalara denilir. Fakat spotçu piyasasında bulunan ürünlerin çoğu mağazadan alınmış kutu açılımı olmadan el değiştirmiş eşya, kısmi defolu eşya veya az kullanılmış temiz ikinci el eşya olarak belirlenmiştir.

    Spotçulara çoğu insanın bakış açısı iyimser değildir ama işini oldukça iyi yapan esnaflar var. Şahsen de tanıdığım esnaf arkadaşlarım var. Garantili ve temiz ikinci el veya spot işi yapan bir çok spotçu tanıyorum. Eğer istanbul anadolu yakasında oturuyorsanız ve maltepe de bulunan çifçioğlu spot ve spothane ye göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Sadece almak için de değil satmak içinde kendilerine ulaşabilirsiniz. Google 'a sıfır eşya alan yerler yazarsanız direk ilk sayfada var zaten bilgileri.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.