Şimdi Ara

FAİZ LOBİSİ ne demek? Nasıl bir çözüm olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ,Benim çoktandır merak ettiğim bu faiz lobisini sonunda gündeme getirdiler..Özellikle Yiğit Bulut çok yazıyordu bu konuda...

Herkesin bu konudan haberdar olup daha iyi bilmesini istiyorum...

• Bende ne olduğunu bilmiyorum. Bilen biri açıklasa iyi olur
  • 1.5 trilyonluk kaybımız var diyorlar..Nasıl???Biz nasıl ödedik bu kadar??
  • Faiz lobisini baştan kim doldurdu Türkiyeye kim doldurdu borsaya?
  • Hükümetin değişen politikalarına bankaların ve parayı elinde tutan ağababalarının ayak uydurma süreci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sight

Faiz lobisini baştan kim doldurdu Türkiyeye kim doldurdu borsaya?

tamam artık kim doldurdudan ziyade kim doldu onu tahmin edelim derim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne Olacak Bu Ülkenin Hali
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hazine faiz giderleri merkezi bütçeden karşılanır. Yani senin benim verdiğimiz ÖTV,KDV,MTV, ... vb. Bu parazitler yani bazı büyük holdingler borsa da spekülatif hareketler yaparak faizler ile oynayıp ceplerini doldururlar.

Eylem başladığı andan itibaren borsa ve faizde ki dalgalanmalara bakınca zaten durum ortaya çıkıyor. Artık yersen diyeceğim de yiyen çok oldu afiyet olsun.
  • ..................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 11 Haziran 2013; 19:20:23 >
  • arkadaşlar faiz lobisi atatürk den beri sürekli atağa kalkıp dokunulamaz hale geldi bunu bliyoruz.Örnek: Ermeniler ve rumlar ülke dışına itilirken mallarını hep paşalar aldı zırvaları vardır YALAN!!! Şu an aynı şey yapılıyor sanırım..Elden ele hoop..
  • Son dönemlerdeki ardı ardına gelen faiz indirimlerinden hoşlanmayan lobidir kendileri.

Bu lobinin üylerinin tüm geliri faiz üzerinden olduğu için toplumun hoşlanmadığı şeylerden kendilerinin hoşlanmaları gayet doğaldır.

Bu lobiyi avrupa kontrol edebiliyor ama bizim gibi az gelişmiş ülkelerde bu lobinin etkisi sıcak para hareketininde etkisiyle fazla oluyor.

Yüksek faizin en fazla fayda sağlayacağı kurumlara bakmak yeterli durumu anlamak için.

Kimler bu işten karlı? Kimler zararlı?

Bu soruların cevabı bizi kaynağa götürecektir.
  • http://sozcu.com.tr/2013/yazarlar/emin-colasan/tarzan-zor-durumda-2.html
    Doğrumudur bilmiyorum sayfadan alıntı;
    ...
    Sevgili okuyucularım, Tayyip sürekli olarak “Faiz lobisinden” söz ediyor, olayları bu lobinin çıkardığını (!) iddia ediyor, “Onların da ümüğünü sıkarım” diyor. Ancak faiz lobisinin ne olduğunu, hangi kişi ve kurumlardan oluştuğunu kendisi dahil bilen yok.
    Faiz lobisi eğer yüksek faiz geliri elde eden kişi ve kurumlardan oluşuyorsa, onlara en yüksek faizi bugüne kadar veren hep Tayyip iktidarı oldu. İstanbul borsasının yüzde 76’sı yabancıların elinde. Bunlar borsaya girdiler, çıktılar, yine girdiler ve Tayyip’in gözlerinin önünde ülkemizi sömürdüler, milyarlarca doları yurtdışına çıkardılar.
    Şimdi, dün bir okuyucumdan, ne olur ne olmaz diye soyadını vermiyorum, “Sade vatandaş Ziya Bey’den aldığım mesajı size aktarıyorum:
    “Faiz lobisi ile ilgili olarak işin çok basit olan aslını sizinle paylaşmak istedim. Başbakan ‘Faiz lobisi’ dedikçe ne demek istedi, kimi kast etti diye hepimiz çok şaşırıyoruz. Çoğu insan herhalde bankacıları veya para piyasalarıyla ilgili bir kesimi kastediyor diye düşünmüş olabilir.
    Başbakanın ‘Faiz lobisi’ dediği şey aslında İngilizce ‘Interest lobby’ yani ‘Çıkar lobisi’ demek.
    ‘Interest’ İngilizcede aynı zamanda ‘Faiz’ demektir.
    Yani her şey Başbakanın bu konuşma metinlerini hazırlayan danışmanlarının ‘Çıkar lobisi’
    sözcüklerini yanlışlıkla ‘Faiz lobisi’ olarak çevirmesinden ibaret!
    Bu durumda akla şu soru geliyor: Başbakanın ne söyleyeceği de ABD’den mi dikte ediliyor?
    Umarım bu konunun netleşmesine yardımım olmuştur.”
    Okuyucuma çok teşekkür ediyorum.
    ...

• quote:

Orijinalden alıntı: bonnie

http://sozcu.com.tr/2013/yazarlar/emin-colasan/tarzan-zor-durumda-2.html
    ...
    Sevgili okuyucularım, Tayyip sürekli olarak “Faiz lobisinden” söz ediyor, olayları bu lobinin çıkardığını (!) iddia ediyor, “Onların da ümüğünü sıkarım” diyor. Ancak faiz lobisinin ne olduğunu, hangi kişi ve kurumlardan oluştuğunu kendisi dahil bilen yok.
    Faiz lobisi eğer yüksek faiz geliri elde eden kişi ve kurumlardan oluşuyorsa, onlara en yüksek faizi bugüne kadar veren hep Tayyip iktidarı oldu. İstanbul borsasının yüzde 76’sı yabancıların elinde. Bunlar borsaya girdiler, çıktılar, yine girdiler ve Tayyip’in gözlerinin önünde ülkemizi sömürdüler, milyarlarca doları yurtdışına çıkardılar.
    Şimdi, dün bir okuyucumdan, ne olur ne olmaz diye soyadını vermiyorum, “Sade vatandaş Ziya Bey’den aldığım mesajı size aktarıyorum:
    “Faiz lobisi ile ilgili olarak işin çok basit olan aslını sizinle paylaşmak istedim. Başbakan ‘Faiz lobisi’ dedikçe ne demek istedi, kimi kast etti diye hepimiz çok şaşırıyoruz. Çoğu insan herhalde bankacıları veya para piyasalarıyla ilgili bir kesimi kastediyor diye düşünmüş olabilir.
    Başbakanın ‘Faiz lobisi’ dediği şey aslında İngilizce ‘Interest lobby’ yani ‘Çıkar lobisi’ demek.
    Yani her şey Başbakanın bu konuşma metinlerini hazırlayan danışmanlarının ‘Çıkar lobisi’
    Bu durumda akla şu soru geliyor: Başbakanın ne söyleyeceği de ABD’den mi dikte ediliyor?
    ...

Konuyu güzel özetlemişsin hocam teşekkürler..Ancak bir noktada ayrılıyoruz seninle.

Bu 'interest rate lobby' osmanlının son zamanlarından başlayan bir dalgalanma esasında.Tbmm arşivlerinde kimlerin neleri aniden hesap vermeden sahiplendiği sır gibi saklı ulaşmak imkansız gibi.Dolayısıyla bu dengeyi bir anda çökertmek yeni bir devlet kurmak gibi olacağından sanırım Tayyip ve ondan öncekiler neden pasif kaldılar bi nebze olsun anlaşılıyor.Türkiye ilk kurulduğunda meydana gelen ekonomik boşluk anında dolduruldu ve bir anda Atatürk ve diğer bakanlar meclis üyeleri dış borç alırken bir taraftan da kapatmaya çalıştı.Üretim olmayan bir dönemde borç ödemesi mümkün olamayacağından mecbur yılana sarıldık sanırım.Bu sebeple interest rate lobby e istemeyerek destek verip kucaklarına oturduk ve herifler(kimse artık?) bir asırdır iyi götürüyor bu işi..

Bu durumda şunu hesap etmek gerekir...Ülkenin tüm ekonomik verileri toplanıp analiz edilmeli ve doldur boşalt yapılarak en azından zor da olsa bir recycling yapılmalı...

• yahu her naneyı masonlara attıkları gıbı bunlarıda faız lobısıde faız lobısı dıye ağlıyorlar,

faız lobısı denılen şey bankalar ise, BDDK denılen bır devlet kurumu var ipi elınde bulundurur vurdmu şamarı bankalara kaçacak yer arar bankalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedekorkut121

quote:

...
    ...

Konuyu güzel özetlemişsin hocam teşekkürler..Ancak bir noktada ayrılıyoruz seninle.

Bu 'interest rate lobby' osmanlının son zamanlarından başlayan bir dalgalanma esasında.Tbmm arşivlerinde kimlerin neleri aniden hesap vermeden sahiplendiği sır gibi saklı ulaşmak imkansız gibi.Dolayısıyla bu dengeyi bir anda çökertmek yeni bir devlet kurmak gibi olacağından sanırım Tayyip ve ondan öncekiler neden pasif kaldılar bi nebze olsun anlaşılıyor.Türkiye ilk kurulduğunda meydana gelen ekonomik boşluk anında dolduruldu ve bir anda Atatürk ve diğer bakanlar meclis üyeleri dış borç alırken bir taraftan da kapatmaya çalıştı.Üretim olmayan bir dönemde borç ödemesi mümkün olamayacağından mecbur yılana sarıldık sanırım.Bu sebeple interest rate lobby e istemeyerek destek verip kucaklarına oturduk ve herifler(kimse artık?) bir asırdır iyi götürüyor bu işi..

Bu durumda şunu hesap etmek gerekir...Ülkenin tüm ekonomik verileri toplanıp analiz edilmeli ve doldur boşalt yapılarak en azından zor da olsa bir recycling yapılmalı...

Atatürk ve cumhuriyet dönemi ayrı birşey.Osmanlıdan kalan borçlar ödenirken borç zamanı avrupalılar paranın değerini düşürmüşler zarar etmişiz merkez bankasını bu yüzden kurmuşlar o devirde o kadar imkansızlık içinde o fabrikaları yapıp sanayileşmeye girmişler anlamıyorum.Harabe bir ülkede hem imar yap, hem de sanayiyi kur, tarımda çalışmalar yap hem de borç öde müthiş birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: dedekorkut121

quote:

...
    ...

Atatürk ve cumhuriyet dönemi ayrı birşey.Osmanlıdan kalan borçlar ödenirken borç zamanı avrupalılar paranın değerini düşürmüşler zarar etmişiz merkez bankasını bu yüzden kurmuşlar o devirde o kadar imkansızlık içinde o fabrikaları yapıp sanayileşmeye girmişler anlamıyorum.Harabe bir ülkede hem imar yap, hem de sanayiyi kur, tarımda çalışmalar yap hem de borç öde müthiş birşey.

O konu apayrı bir konu hocam tartışılmaz ancak olayların iç yüzünü tartışmaktan hep korkar olmuşuz yıllardır..
    Atatürk zamanı her ne kadar görkemli gibi olsa da bizim sırtımıza aldığımız kırbaçlardan kambur olduğumuz başka bir dönem aslında..Bunu bazı tarih özürlü arkadaşlar atatürk e hakaret olarak algılıyor ancak biz kendi tarihimizi İngiliz kraliyet ailesinin kütüphanesinden öğrenecek kadar acizmiyiz?neden kimse yayınlamyor o zman yapılan hataları?
    En azından bize ışık olur kim ne yapmış ve devamında neler oluşmış?Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntıdan 100 yıl olacak hala neden kurtulamıyoruz bilmek için elzem!!

• http://www.youtube.com/watch?gl=CO&v=EXLTZC0DIoM&hl=es-419

şu video dan ne çıkarırsanız kardır!!!
  • dün evde oturuyorduk hanımla, tel çaldı açtım karşımdaki kişi acayip bir faiz oranı teklif etti, tek şartı dışarı çıkmamızdı, türk bayrakları ile, bizde cazip tekliflerini kabul ettik ve izmir gündoğdu meydanına gittik.

faiz lobisi bu şekilde işliyor yada başbakanın hayali bu şekilde hangisine inanırsanız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

dün evde oturuyorduk hanımla, tel çaldı açtım karşımdaki kişi acayip bir faiz oranı teklif etti, tek şartı dışarı çıkmamızdı, türk bayrakları ile, bizde cazip tekliflerini kabul ettik ve izmir gündoğdu meydanına gittik.

faiz lobisi bu şekilde işliyor yada başbakanın hayali bu şekilde hangisine inanırsanız artık.

http://www.youtube.com/watch?gl=CO&v=EXLTZC0DIoM&hl=es-419

tekrar izlemeni rica ediyorum..Zira bu herkesin bildiği ancak toplu veriler olmadığından ne olduğunu bilmediğimiz bir olay....
    bu olaylarda bilinçli kişiler olmasına rağmen neden inatçı davranıyorlar ve göz göre göre şuna nasıl destek veriyorlar(tüm uluslararası anti-türkiye medya halkı ortadoğuda olduğu gibi destekleyip tahrike sürüklüyor??????????

Ben bunları düşünürken kendimi vatandaş olarak değil maçın hakemini raporlayan gözlemci gibi düşünerek söylüyorum yanlış anlaşılmasın...

• Genel olarak arkadaşlar çok güzel anlatmışlar ama Türkiye'deki faiz lobisinin kim olduğu açık.Faiz lobisi insanlara kredi karşılığında en yüksek faizi vererek haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar.Türkiye'deki bankaların vereceği max faiz merkez bankasının belirlediği rakamdır.zamanında %120 lerde iken yani hatırlarsınız 90 ların sonlarına doğru 1 verene 5 veriyorum diyen bankalar varken bugün %6 tavan faiz vardır.Faizlerde herşeyini örnek gösterdiğimiz amerika yıllardır %2 faiz veriyor.Bizde biraz da bu lobinin siyaseti kontrol etmesiyle bu rakamlara çıkılmış.

Şu linke göz atarsanız daha iyi anlarsınız halkın nasıl soyulup soğana çevirliğini.
    01.01.1996 1 yıla kadar %140(erbakan başlangıcı)
    02.06.1997 1 yıla kadar %120 (erbakan dönem sonu)
    06.04.2001 1 yıla kadar %200
    20.05.2013 1 yıla kadar %18

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/bgm/yfa/TRLtum.html

Bir de bunun yanında kartelleşme vardır.Yani bizim gibi serbest pazar ekonomilerinde fiyatlar gibi faizleri de rekabet belirler.Yani aşağı çeker.Fakat bazı bankalar birleşir ortak faiz belirler.Yani anlaşırlar.Buna rekabet kurulu müdahale edebilir.Türkiye de yakın zamanda 12 tane banka yakalanmıştı.Bu da faiz lobisinin ne kadar belirgin olduğunu ortaya koyuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.