Şimdi Ara

FAİZ LOBİSİ ne demek? Nasıl bir çözüm olmalı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Castiel

yahu her naneyı masonlara attıkları gıbı bunlarıda faız lobısıde faız lobısı dıye ağlıyorlar,

faız lobısı denılen şey bankalar ise, BDDK denılen bır devlet kurumu var ipi elınde bulundurur vurdmu şamarı bankalara kaçacak yer arar bankalar

Rekabet kurulu bulunca vuruyor şamarı zaten de çok geç vuruyor.Okumanı tavsiye ederim.
    http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2013/06/12/faiz-lobisi-vatandasi-nasil-soyuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dedekorkut121

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

dün evde oturuyorduk hanımla, tel çaldı açtım karşımdaki kişi acayip bir faiz oranı teklif etti, tek şartı dışarı çıkmamızdı, türk bayrakları ile, bizde cazip tekliflerini kabul ettik ve izmir gündoğdu meydanına gittik.

faiz lobisi bu şekilde işliyor yada başbakanın hayali bu şekilde hangisine inanırsanız artık.

http://www.youtube.com/watch?gl=CO&v=EXLTZC0DIoM&hl=es-419

tekrar izlemeni rica ediyorum..Zira bu herkesin bildiği ancak toplu veriler olmadığından ne olduğunu bilmediğimiz bir olay....
    bu olaylarda bilinçli kişiler olmasına rağmen neden inatçı davranıyorlar ve göz göre göre şuna nasıl destek veriyorlar(tüm uluslararası anti-türkiye medya halkı ortadoğuda olduğu gibi destekleyip tahrike sürüklüyor??????????

Ben bunları düşünürken kendimi vatandaş olarak değil maçın hakemini raporlayan gözlemci gibi düşünerek söylüyorum yanlış anlaşılmasın...

Bak dostum bazı bilgileri yorumlamak için videoyu izlemeye gerek yok, şimdi deniyor ki, 1 milyar dolar uçtu gitti, o 1 milyar dolardan sen payına düşeni almışmıydın? ben şahsen almadım , birileri daha doğrusu küresel büyüklüklerde paraları olan birileri o parayı çalıştırmak için getirdi ülkeye ve şimdiki kırılgan yapıda geri çekiyor. O paralar o kadar büyük ki, düşün kırıntılarından bu ülkede zengin olan kişiler mevcut.

Şimdi güçlü ekonomin olması için, güçlü devlet yapısının olmasını inanalardanım, şimdi amerikaya baktığın zaman kim gelirse gelsin devlet yapısının belli bir duruşu vardır. Ülkemize baktığımızda devletin başına solcu gelse bizim devlet yapısı solcu, solcudan sonra faşist gelse bizim devlet yapısı faşist olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: XsI

quote:

yahu her naneyı masonlara attıkları gıbı bunlarıda faız lobısıde faız lobısı dıye ağlıyorlar,

faız lobısı denılen şey bankalar ise, BDDK denılen bır devlet kurumu var ipi elınde bulundurur vurdmu şamarı bankalara kaçacak yer arar bankalar

Rekabet kurulu bulunca vuruyor şamarı zaten de çok geç vuruyor.Okumanı tavsiye ederim.
    http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2013/06/12/faiz-lobisi-vatandasi-nasil-soyuyor

hocam gerek spk, gerek bddk istediği dakka adam eder bankaları, bakın 12 banka aralarında gızlıce anlastıkları ortaya cıkınca yaklasık 1.2 mılyar dolar ceza yedıler, bu spk bddk bunu devam ettırse bankalar kızgın saçın ustundekı filler gibi eğitileceklerdir, fakat faiz lobisinin sıyası uzantısında kımler var kımler kim ak kim kara kımse bılemez

Her maskenin altında karanlık bir yolcu vardır
      Kimisi için Ete Duyulan açlık
      Kimisi için Güce duyulan açlık
      Kimisi içinse Kana duyulan açlıktır karanlık yolcu,
      Bazısı cesurca kabullenir onu dizginler
      Bazısı Görmezden gelir fakat günden güne esiri olur.
      Bazısı ıse artık odur ! onun kendisi olmuştur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonnie

http://sozcu.com.tr/2013/yazarlar/emin-colasan/tarzan-zor-durumda-2.html
    Doğrumudur bilmiyorum sayfadan alıntı;
    ...
    Sevgili okuyucularım, Tayyip sürekli olarak “Faiz lobisinden” söz ediyor, olayları bu lobinin çıkardığını (!) iddia ediyor, “Onların da ümüğünü sıkarım” diyor. Ancak faiz lobisinin ne olduğunu, hangi kişi ve kurumlardan oluştuğunu kendisi dahil bilen yok.
    Faiz lobisi eğer yüksek faiz geliri elde eden kişi ve kurumlardan oluşuyorsa, onlara en yüksek faizi bugüne kadar veren hep Tayyip iktidarı oldu. İstanbul borsasının yüzde 76’sı yabancıların elinde. Bunlar borsaya girdiler, çıktılar, yine girdiler ve Tayyip’in gözlerinin önünde ülkemizi sömürdüler, milyarlarca doları yurtdışına çıkardılar.
    Şimdi, dün bir okuyucumdan, ne olur ne olmaz diye soyadını vermiyorum, “Sade vatandaş Ziya Bey’den aldığım mesajı size aktarıyorum:
    “Faiz lobisi ile ilgili olarak işin çok basit olan aslını sizinle paylaşmak istedim. Başbakan ‘Faiz lobisi’ dedikçe ne demek istedi, kimi kast etti diye hepimiz çok şaşırıyoruz. Çoğu insan herhalde bankacıları veya para piyasalarıyla ilgili bir kesimi kastediyor diye düşünmüş olabilir.
    Başbakanın ‘Faiz lobisi’ dediği şey aslında İngilizce ‘Interest lobby’ yani ‘Çıkar lobisi’ demek.
    ‘Interest’ İngilizcede aynı zamanda ‘Faiz’ demektir.
    Yani her şey Başbakanın bu konuşma metinlerini hazırlayan danışmanlarının ‘Çıkar lobisi’
    sözcüklerini yanlışlıkla ‘Faiz lobisi’ olarak çevirmesinden ibaret!
    Bu durumda akla şu soru geliyor: Başbakanın ne söyleyeceği de ABD’den mi dikte ediliyor?
    Umarım bu konunun netleşmesine yardımım olmuştur.”
    Okuyucuma çok teşekkür ediyorum.
    ...

Konuyu güzel özetlemişsin hocam teşekkürler..Ancak bir noktada ayrılıyoruz seninle.

Bu 'interest rate lobby' osmanlının son zamanlarından başlayan bir dalgalanma esasında.Tbmm arşivlerinde kimlerin neleri aniden hesap vermeden sahiplendiği sır gibi saklı ulaşmak imkansız gibi.Dolayısıyla bu dengeyi bir anda çökertmek yeni bir devlet kurmak gibi olacağından sanırım Tayyip ve ondan öncekiler neden pasif kaldılar bi nebze olsun anlaşılıyor.Türkiye ilk kurulduğunda meydana gelen ekonomik boşluk anında dolduruldu ve bir anda Atatürk ve diğer bakanlar meclis üyeleri dış borç alırken bir taraftan da kapatmaya çalıştı.Üretim olmayan bir dönemde borç ödemesi mümkün olamayacağından mecbur yılana sarıldık sanırım.Bu sebeple interest rate lobby e istemeyerek destek verip kucaklarına oturduk ve herifler(kimse artık?) bir asırdır iyi götürüyor bu işi..

Bu durumda şunu hesap etmek gerekir...Ülkenin tüm ekonomik verileri toplanıp analiz edilmeli ve doldur boşalt yapılarak en azından zor da olsa bir recycling yapılmalı...

Atatürk ve cumhuriyet dönemi ayrı birşey.Osmanlıdan kalan borçlar ödenirken borç zamanı avrupalılar paranın değerini düşürmüşler zarar etmişiz merkez bankasını bu yüzden kurmuşlar o devirde o kadar imkansızlık içinde o fabrikaları yapıp sanayileşmeye girmişler anlamıyorum.Harabe bir ülkede hem imar yap, hem de sanayiyi kur, tarımda çalışmalar yap hem de borç öde müthiş birşey.

O konu apayrı bir konu hocam tartışılmaz ancak olayların iç yüzünü tartışmaktan hep korkar olmuşuz yıllardır..
    Atatürk zamanı her ne kadar görkemli gibi olsa da bizim sırtımıza aldığımız kırbaçlardan kambur olduğumuz başka bir dönem aslında..Bunu bazı tarih özürlü arkadaşlar atatürk e hakaret olarak algılıyor ancak biz kendi tarihimizi İngiliz kraliyet ailesinin kütüphanesinden öğrenecek kadar acizmiyiz?neden kimse yayınlamyor o zman yapılan hataları?
    En azından bize ışık olur kim ne yapmış ve devamında neler oluşmış?Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntıdan 100 yıl olacak hala neden kurtulamıyoruz bilmek için elzem!!

Tabi çok sıkıntılar var o dönemde.Özellikle yeni bir düzen kurarken eski sistemdekileri bayağı mağdur etmişler.Ancak demokratik değil deseler buna karşı çıkarım.Çünkü o zamanlar demokrasi yoktu.Bir de her devir kendi şartlarında değerlendirilir.İlk çağda nasıl elektrikli fırın aramıyorsak demokrasi yokken demokratik değil demek mantıksız olur.Zaten o zamanlar insan hakları bile tam olarak yoktu, kölelik bile kalkmamıştı.
    Tarih konusuna gelince açsınlar arşivleri ama açmıyorlar.
    Yine de yapılan sanayi yatırımları, tarımda modernleşme, ülkemizdeki yabancılara ait demiryollarının millileştirilmesi büyük başarı.
    Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntının temelinde bence kendi petrolümüzü, madenimizi çıkaramamız.Yıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor.Gelişmiş ülkeler kendi topraklarındaki madenleri kendi işliyor.Sanayimizde hala zayıf.Bu ülke ambargo zamanında zayıf sanayisi yüzünden sıkıntı çekti.En temel maddeler bile üretilemedi.Tabi bugün aynı duruma düşmeyiz ama yeterli değil.Biz ucuz, basit ürünler üretip az kar ediyoruz.Onlar teknolojik sayıca az ürünlerle yüksek kar elde ediyor.

• quote:

quote:

yahu bu nasıl bir yazıdır. hiç bir istatistik, veri yok. utanmasa o fakir halkı sömüren vergi sisteminin de sorumlusunu faiz lobisi yapacak. yukarıda 2 tane link verdim lütfen onları okuyun. devlet içi borçlanma senetlerinin %73 ü bankaların ve yabancı yatırımcının, borsanın %70 i yabancıların elinde bu adamlar neden borsanın düşüp, faizlerin yükselmesini istesin? 2012 den önce faiz yükseldiğinde neden ortada yoktu bu faiz lobisi ne oldu da bir anda ortaya çıktılar ve tüm yandaş ekonomistlerin ağzında?

• faiz lobisi tayyibi iktidar yaptı
    neo-kapital bir sistemin kuklasından bunları duymak komedi olsa gerek

Faiz lobisi sayesinde kendisi bu noktalara geldi, AKP kurulduğunda hazineden ne destek aldı ki inanılmaz bir seçim kampanyası yaptı, o kadar parayı nereden buldu.

İki şey öğretmişler, biri faiz lobisi biri marjinal gruplar.

Marjinal grup nedir ya, çık o zaman ismini say. Fakat PKK'lılar gösteri yaparken gıkın çıkmıyordu şimdi o marjinal olmadı da gençler mi oldu?

Orijinalden alıntı: depresif_adam

faiz lobisi tayyibi iktidar yaptı
    neo-kapital bir sistemin kuklasından bunları duymak komedi olsa gerek

“Petrolü kontrol ederseniz ülkeleri, gıdayı kontrol ederseniz insanları yönetirsiniz” ( Gdo lu gıda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zargana*

quote:

quote:

yahu bu nasıl bir yazıdır. hiç bir istatistik, veri yok. utanmasa o fakir halkı sömüren vergi sisteminin de sorumlusunu faiz lobisi yapacak. yukarıda 2 tane link verdim lütfen onları okuyun. devlet içi borçlanma senetlerinin %73 ü bankaların ve yabancı yatırımcının, borsanın %70 i yabancıların elinde bu adamlar neden borsanın düşüp, faizlerin yükselmesini istesin? 2012 den önce faiz yükseldiğinde neden ortada yoktu bu faiz lobisi ne oldu da bir anda ortaya çıktılar ve tüm yandaş ekonomistlerin ağzında?

Tamam mahfi eğilmezin yazısındaki gibi faizlerin düşmesinden kar eden kesim var da asıl lobi bunlar değil.Yüksek faizlerde halkı sömüren bankerler var.Bu tahvil senetleriyle kar edenler faizlerle kar edenlerin yanında hiçbirşeydir.

Borsanın düşmesini istemezler tabi de bu olaylar ile borsadan kaybedecekleri miktar ne olabilir ki?Babacan açıkladı faizlerin düşmesiyle 642 milyar dolar kaybettiler.2002 de devletin vergi gelirlerinin %80 den fazlası faizlere gidiyordu.Hala daha kartelleşerek faizleri yüksek tutmanın çabasındalar.12 tane banka yakalandı linki koymuştum yukarda.İşte asıl lobi bunlar.30 yılda 1.5 trilyon sömüren bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Tayyip Bey hikaye okumasın.

Faiz lobisi sayesinde kendisi bu noktalara geldi, AKP kurulduğunda hazineden ne destek aldı ki inanılmaz bir seçim kampanyası yaptı, o kadar parayı nereden buldu.

İki şey öğretmişler, biri faiz lobisi biri marjinal gruplar.

Marjinal grup nedir ya, çık o zaman ismini say. Fakat PKK'lılar gösteri yaparken gıkın çıkmıyordu şimdi o marjinal olmadı da gençler mi oldu?

Tay-yeap Bey i savunduğumdan değil dee...Tayip faiz lobbisiyle buralara gelseydi bizim şu an ekonomi hala 2004-5 lerde olmalıydı..
    Ayrıca mesele gelen başkanlarda değil hocam..Mevzu derinlerde yatıyor, ülkenin ağababalarının kimler olduğunu zor biiliyoruz ama onlar da birilerinin bir yerlerini() oluşturuyor...Kara altın diye bir film var izleyenler bilir aynı mevzuyu bize de yaptılar yapıyorlar..Gösterip vermiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bonnie

http://sozcu.com.tr/2013/yazarlar/emin-colasan/tarzan-zor-durumda-2.html
    Doğrumudur bilmiyorum sayfadan alıntı;
    ...
    Sevgili okuyucularım, Tayyip sürekli olarak “Faiz lobisinden” söz ediyor, olayları bu lobinin çıkardığını (!) iddia ediyor, “Onların da ümüğünü sıkarım” diyor. Ancak faiz lobisinin ne olduğunu, hangi kişi ve kurumlardan oluştuğunu kendisi dahil bilen yok.
    Faiz lobisi eğer yüksek faiz geliri elde eden kişi ve kurumlardan oluşuyorsa, onlara en yüksek faizi bugüne kadar veren hep Tayyip iktidarı oldu. İstanbul borsasının yüzde 76’sı yabancıların elinde. Bunlar borsaya girdiler, çıktılar, yine girdiler ve Tayyip’in gözlerinin önünde ülkemizi sömürdüler, milyarlarca doları yurtdışına çıkardılar.
    Şimdi, dün bir okuyucumdan, ne olur ne olmaz diye soyadını vermiyorum, “Sade vatandaş Ziya Bey’den aldığım mesajı size aktarıyorum:
    “Faiz lobisi ile ilgili olarak işin çok basit olan aslını sizinle paylaşmak istedim. Başbakan ‘Faiz lobisi’ dedikçe ne demek istedi, kimi kast etti diye hepimiz çok şaşırıyoruz. Çoğu insan herhalde bankacıları veya para piyasalarıyla ilgili bir kesimi kastediyor diye düşünmüş olabilir.
    Başbakanın ‘Faiz lobisi’ dediği şey aslında İngilizce ‘Interest lobby’ yani ‘Çıkar lobisi’ demek.
    ‘Interest’ İngilizcede aynı zamanda ‘Faiz’ demektir.
    Yani her şey Başbakanın bu konuşma metinlerini hazırlayan danışmanlarının ‘Çıkar lobisi’
    sözcüklerini yanlışlıkla ‘Faiz lobisi’ olarak çevirmesinden ibaret!
    Bu durumda akla şu soru geliyor: Başbakanın ne söyleyeceği de ABD’den mi dikte ediliyor?
    Umarım bu konunun netleşmesine yardımım olmuştur.”
    Okuyucuma çok teşekkür ediyorum.
    ...

Valla fena sazan.avi yapmışlar herife

• Give me control of a nations money supply, and I care not who makes it’s laws.

kurallar bellidir herkes ona uyar boşuna burda tartışmayın yok o lobi yok bu lobi diye Financiers, rule the world

Orijinalden alıntı: lexuss

Give me control of a nations money supply, and I care not who makes it’s laws.

kurallar bellidir herkes ona uyar boşuna burda tartışmayın yok o lobi yok bu lobi diye Financiers, rule the world

İngilizce yazınca daha kuul oluyor tabii.

Grooveshark bazı şarkıların telif hakları yüzünden bunları ekleyemiyor. Ayrıca daha önce sorunsuz açılan müzik ansızın sorun çıkartabiliyor. Misal yüklüyor ama ileri sarmadan oynatmıyor, yavaş yüklüyor, takılıyor ya da ortada kesiliyor. Lütfen takılmalar olursa bildirin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKosto

quote:

Ezikliginden kurtulana kadar benim mesajimi alintilama. Cool olmak gibi bir cabam yok adam sozu ingilizce soylemis neden ceviri yapayim? Kaldi ki ben Turkce'den fazla Ingilizce okuyorum. Dogru bilgi Ingilizce kaynaklarda cunku. Burda laf atip aklinca bir sey yaptigini sanmak yerine oturup ogren bir zahmet !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 14 Haziran 2013; 0:13:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ezikliginden kurtulana kadar benim mesajimi alintilama. Cool olmak gibi bir cabam yok adam sozu ingilizce soylemis neden ceviri yapayim? Oturup ogren bir zahmet !

Zoruna mı gitti doğruyu işitmek. Rüzgarını kestim tabii kusura bakma. İngilizcem de yok benim hmm evet. Ok kib bye hm hm hll spr dvm

Artık egon şişmiştir eskisi gibi. Lan diyorsundur ne mal adam bu. Hll knk spr dvm falan yazıyor. Acaba niye bir tek sana yazıyor?

Grooveshark bazı şarkıların telif hakları yüzünden bunları ekleyemiyor. Ayrıca daha önce sorunsuz açılan müzik ansızın sorun çıkartabiliyor. Misal yüklüyor ama ileri sarmadan oynatmıyor, yavaş yüklüyor, takılıyor ya da ortada kesiliyor. Lütfen takılmalar olursa bildirin. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ezikliginden kurtulana kadar benim mesajimi alintilama. Cool olmak gibi bir cabam yok adam sozu ingilizce soylemis neden ceviri yapayim? Oturup ogren bir zahmet !

Zoruna mı gitti doğruyu işitmek. Rüzgarını kestim tabii kusura bakma. İngilizcem de yok benim hmm evet. Ok kib bye hm hm hll spr dvm

Artık egon şişmiştir eskisi gibi. Lan diyorsundur ne mal adam bu. Hll knk spr dvm falan yazıyor. Acaba niye bir tek sana yazıyor?

Aklinca bir seyler soylemeye calisiyorsun ama eziksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  FAİZ LOBİSİ ne demek? Nasıl bir çözüm olmalı?

(bkz: şu an ağlıyorum biliyor musunuz)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.