Şimdi Ara

Ahtapot yiyen var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ara buna merak saldım. Bir arkadaşım yemiş ben de merak ettim biraz.
    Yiyen var mı, ağızda ne tarz bir tat oluşuyor ?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Ahtapot Yiyen Var Mı?

    Ahtapotlar, dünyanın dört bir yanında tüketilen deniz ürünleridir. Özellikle Akdeniz, Asya ve Güney Amerika mutfaklarında popülerlerdir.

    Ahtapot Tadı

    • Ahtapotun tadı, pişirme yöntemine göre değişebilir.
    • Genellikle deniz mahsullerine özgü, hafif tuzlu ve yumuşak bir tada sahiptir.
    • Pişirildiğinde, ahtapotun dokusu çiğnenir hale gelir ve hafif bir deniz kabuğu aroması alır.

    Ahtapotun Tadı Nasıl?

    • Bazıları ahtapotun tadının yengeç veya karidese benzediğini söylerken, diğerleri onu daha çok balık veya kalamar tadına benzetir.
    • Ahtapotun tadı, yakalandığı bölgeye ve beslenme düzenine göre de değişebilir.

    Ahtapot Lezzetli Mi?

    • Ahtapot, birçok insan tarafından lezzetli bir yemek olarak kabul edilir.
    • Zengin tadı ve çiğnenebilir dokusu, onu popüler bir meze veya ana yemek seçeneği haline getirmiştir.

    Ahtapot Yenir Mi?

    • Evet, ahtapot yenebilir.
    • Çiğ, haşlanmış, kızarmış, ızgara veya fırınlanmış olarak çeşitli şekillerde pişirilebilir.
    • Ahtapot, salatalar, makarnalar, pilavlar ve diğer yemeklere de eklenebilir.

    Ahtapot tüketiminin, özellikle hamile kadınlar ve alerjik kişiler için bazı riskleri olduğunu unutmayın. Ahtapot yemeyi düşünüyorsanız, doktorunuza veya bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet yedim. Tadı güzel gayet.
  • babamın anlattığına göre öldürmesi inanılmaz zormuş, ve eti lastik gibiymiş. çiğnenmesi yutulması çok zormuş.
  • Bacaklarındaki vakum benzeri şey dile veya damağa yapışıyor mu ?
  • Kalamar yemişliğim var pek çok kez. Kalamarda bildiğin mürekkep balığı işte. Halka halka güzel pişmiş çıtır soslu. Tadı mükemmel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverQuasar

    Kalamar yemişliğim var pek çok kez. Kalamarda bildiğin mürekkep balığı işte. Halka halka güzel pişmiş çıtır soslu. Tadı mükemmel.


    O herhalde bacakları kızartılarak yapılıyor. Ahtapot daha çok canlı yeniyor.
    Youtube'da da birçok videosu var. Çubuğa sarıyorlar hepten ağızlarına atıyorlar.
  • Ayvalıkta güveç ahtapot ve ahtapot salatası yemiştim. İkiside çok güzel deniz bonfilesi diyorlar zaten ahtapota
  • Hayatımda yediğim en lezzetli et diyebilirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-140


    quote:

    Orijinalden alıntı: SilverQuasar

    Kalamar yemişliğim var pek çok kez. Kalamarda bildiğin mürekkep balığı işte. Halka halka güzel pişmiş çıtır soslu. Tadı mükemmel.


    O herhalde bacakları kızartılarak yapılıyor. Ahtapot daha çok canlı yeniyor.
    Youtube'da da birçok videosu var. Çubuğa sarıyorlar hepten ağızlarına atıyorlar.


    Onlar Japon ya da Çinlilerdir kesin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duygusuz İfade


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-140


    quote:

    Orijinalden alıntı: SilverQuasar

    Kalamar yemişliğim var pek çok kez. Kalamarda bildiğin mürekkep balığı işte. Halka halka güzel pişmiş çıtır soslu. Tadı mükemmel.


    O herhalde bacakları kızartılarak yapılıyor. Ahtapot daha çok canlı yeniyor.
    Youtube'da da birçok videosu var. Çubuğa sarıyorlar hepten ağızlarına atıyorlar.


    Onlar Japon ya da Çinlilerdir kesin


    Evet. Ama buraya yazıyorum, bir defaya mahsus ahtapot yicem.




  • Çok lezzetli farklı bir tadı var fakat pişmemiş kırmızı bir et gibi çiğnemesi çok zor.
    Birkez bede meraktan yedim.Hala nasıl yediğimin farkında değilim.
    Normal balıklara devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: löpçük

    babamın anlattığına göre öldürmesi inanılmaz zormuş, ve eti lastik gibiymiş. çiğnenmesi yutulması çok zormuş.

    Tadı çok güzeldir,meze niyetine iyi gider.Öldürmesi tekniği bildikten sonra iki dk,eti güzel;yapmasını bilene tabi.Baban yanlış yerde yemiş.
  • ahtapot ve kalamar pişirilmeden önce kas yapılarından dolayı bir dizi işleme tabidir,aksi durumda yenildiğinde hoşa gitmeyebilir.
  • Meze tarzında görünüşü sushi ye benzeyen şekilde bir yapılışı var inanılmaz güzel. Tavsiye ederim. Lastik gibi olanları genelde ithal oluyor. Yerli bulabilirseniz tazesi lokum gibidir.
  • Ne tarz yerlerde bulabilirim peki ? Bir de fiyatı ne civarda ?
  • Ahtapot heryerde olmaz,olsa da genelde beklemiş olur.En iyisi deniz kenarı biryerdeysen kendin avla.Avı kolaydır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Ahtapot heryerde olmaz,olsa da genelde beklemiş olur.En iyisi deniz kenarı biryerdeysen kendin avla.Avı kolaydır.


    Hiç haşır neşir değilimdir deniz ürünleriyle.
    Neyse... Bi' ara yolum Kuzey Kore'ye düşerse yerim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-140


    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Ahtapot heryerde olmaz,olsa da genelde beklemiş olur.En iyisi deniz kenarı biryerdeysen kendin avla.Avı kolaydır.


    Hiç haşır neşir değilimdir deniz ürünleriyle.
    Neyse... Bi' ara yolum Kuzey Kore'ye düşerse yerim artık.



    kumkapıdaki balık hali yanıda balık restaurantlarları var, bu işin profları burada, hafta sonları gidersen bazı dizi oyuncularını ve ünlüleride görebilirsin.
  • video varssa bi link alabilirmiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Intoxicated

    video varssa bi link alabilirmiyim


    Bu videoda mesela sanırım bacaklardan oluşan bir salata var.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.