Şimdi Ara

Ezel (2009-2011) (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13.016
Cevap
25
Favori
456.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş

• Cengiz: Naber lan?
    Kerpeten Ali: Bi s.git!

Tefo: Naber abi?

Ezel: Naber Ali?

Ramiz: Naber kardeş?
    Kerpeten Ali: Bi!!! yaa dayı git işine!

Ali 1 şekilde görmez umuyorum. Görürse zaten film kopar.

inanılmaz şeytan ya şu eyşanın babası. yok böyle karakter.

kamile yazık oldu.

• Kardeş sana bir hikaye borcum var değil mi?
    Gider ayak ödeşelim istersen
    Anlatayayım mı hikayeyi?
    Birgün içerdeyken avluda bir çocuk gördüm
    Çocuk perperişan dünya başına yıkılmış gibi üzgün
    Yanına gittim: “Niye böyle üzgünsün çocuk?” dedim
    Baktı… “Dayı..” dedi “Beni öldürdüler…”
    Teselli edeyim dedim. “Çocuk” dedim “Burda herkes ya ölmüştür ya öldürmüştür zaten”
    Kaldırdı kafasını bana baktı… “Mesele o değil mesele ölmek değil dayı” dedi
    Mesele neymiş biliyor musun?
    Mesele en mutlu olduğun o gün, en güzel hayaller kurduğun o gün ölmekmiş mesele…
    Neymiş mesele?..
    Mesele ölmek değil; mesele dost bildiğin, en güvendiğin adamın eliyle ölmekmiş mesele…

İşte öyle dedi o çocuk bana…
    Şimdi anladın mı kimmiş o avludaki çocuk?… Kardeş…
    Ömeri sormuştun bana şimdi anladın mı Ömer’i…”

Orijinalden alıntı: A.Nadir

Kardeş sana bir hikaye borcum var değil mi?
    Gider ayak ödeşelim istersen
    Anlatayayım mı hikayeyi?
    Birgün içerdeyken avluda bir çocuk gördüm
    Çocuk perperişan dünya başına yıkılmış gibi üzgün
    Yanına gittim: “Niye böyle üzgünsün çocuk?” dedim
    Baktı… “Dayı..” dedi “Beni öldürdüler…”
    Teselli edeyim dedim. “Çocuk” dedim “Burda herkes ya ölmüştür ya öldürmüştür zaten”
    Kaldırdı kafasını bana baktı… “Mesele o değil mesele ölmek değil dayı” dedi
    Mesele neymiş biliyor musun?
    Mesele en mutlu olduğun o gün, en güzel hayaller kurduğun o gün ölmekmiş mesele…
    Neymiş mesele?..
    Mesele ölmek değil; mesele dost bildiğin, en güvendiğin adamın eliyle ölmekmiş mesele…

İşte öyle dedi o çocuk bana…
    Şimdi anladın mı kimmiş o avludaki çocuk?… Kardeş…
    Ömeri sormuştun bana şimdi anladın mı Ömer’i…”

Yürrrüüüü be dayııııııııııııııı heyttttt

• Yakında kurtlar vadisi kitabı gibi dayı kitabı da çıkar.

EZEL

Unutulmaz - Sözler ve Diyaloglar

Orijinalden alıntı: Cane®

Yakında kurtlar vadisi kitabı gibi dayı kitabı da çıkar.

EZEL

EZEL

yakışır

en çok sevdiğim sözü bu

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • Hepsi iyi hosta bu doktora sabaha kadar sure veriyorlar, adam sabah olmus hala evde bekliyor. Bu nasil istir anlamadim, o doktor da hic mi akil yok?

EZEL

Aynen çıkarırlarr dizi tam yerine otursunda
    Psn:Trex_Tr

Galata Saray
  • yalnız salih kalyonun hakkını vermek lazım adam tam rolü için biçilmiş kaftan

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI BÖYLE YARIM KALMAYACAK,O KUPA BİR GÜN ELLERİNİZ DE KALKACAK!
  • Uzun bir süre sonra ilk defa bir diziyi izliyorum daha doğrusu izlemek istiyorum. İlk baktığımda diğer türk dizilerinden farklı olduğunu anladım zaten Kenan imirzalıoğlu bile yetiyor.

Diziyi genel olarak beğeniyorum ama birkaç eleştiri yapmak istiyorum. Bunuda diziyi kötülemek için değil daha iyi olması için yapıyorum.

Bir yemek yaparsınız ve üzerine tat versin diye çeşitli baharatlar, vs.. atarsınız. Hem yemeği güzelleştirir hemde farklı tatlar verir. Ama yemeğin üzerine attığınız tuzu fazla kaçırırsanız ana yemeğin tadını almakta zorlanırsınız.

Ezel dizisi son bölümlerinde aşkı (cinselliği) ön plana çıkarmaya başladı ve ana hikayeden kopmaya başladı gibi izlenim verdi.

Zaten günümüzde her dizide mutlaka öpüşen, sevişenler oluyor, artık millet dizileri anlatırken şu dizide bunlar öpüşüyor bundakinde bunlar diye anlatıyor.

Halbuki ana hikayenin aralarına bu sahneleri serpiştirseler olay çok daha güzel olacak. Ama mezarlıkta bile Bahar ablasını çağırması için Ezele söylüyor Ezel gidip mezarlıkta Eyşana yapışıyor.

Cenaze evine gitmek istiyor (belliki anılarını tazeleyecek) ama Ezel hemen yukarıda ne var diye soruyor. Eve geliş amacını tamamen unutup cinselliğe giriyorlar. Eve anıları tazelemek için gidiyorlar sözde. Sırf yakınlaşmaları için senaryo yazılıyor boşuna.

Gelelim dayıya. Konuşmaları filan çok güzel, etkileyici ama beğenildi diye ısrarla sürdürürlerse çok sıkıcı olur. Normal bir konuşmada bile felsefik konuşması doğallıktan çok uzak. Yine araya serpiştirmeleri olayı daha güzelleştirecek. Yoksa her bölümde vaaz verir gibi konuşması tuttu diye sündürmeye girer.

Dediğim gibi ana hikayeden uzaklaşmamak, tuttu diye bazı şeyleri hikayede ön plana çıkarmak diğer diziler gibi sıradan olmasına yol açar. Bunları hepimiz dile getirirsek ve yapımcılar bunlara dikkat ederse çok güzel bir dizimiz olmuş olur.

Gelelim basit ve amatör bakılan olaya. Doktora sabaha kadar vaktin var deniliyor ama adam gitmiyor. Artık bu kadar saçma senaryo yazmasınlar. Daha aksiyonlu daha akılcı planlar yaparak Aliyle doktoru biraraya getirsinler. Biraz daha akılcı senaryolar üretmek lazım. Çocuk yuvadan gidiyor ne arayan var ne soran var. Yıllardır görüşmeyen kişinin resimlerini niye başucundaki çekmecede saklarsın, kitabı niye oraya koyarsın. Hemde hiç açık vermemen gerektiğini bildiğin halde.

Oyuncu kadrosu gayet güzel, karakterler güzel. Ezel-Ali-Dayı-Salih Kalyon filan iyi oyuncular güzel karakterler. Tek olumsuz ve göze batan yuvadaki çocuk Eren. İnanılmaz itici ve amatör bir oyuncu diziye hiç yakışmıyor.
    Diğer oyunculara bu kadar dikkat edilirken bu kadar amatör oyuncuyu nasıl seçtiler inanamıyorum.

Dizinin farklılığını sürdürmesini çok istyorum, olaya daha profesyonel yaklaşmalarını yineliyorum. Bizlerde bu konuda ısrarlarımızı sürdürürsek bize klasik yaklaşımda bulunup nasıl olsa izliyorlar yapalım gitsin mantığında dizi yapmayı sürdürmezler diye düşnüyorum.

Aksi halde klasik bir türk dizisi yolunda giderse izlemeyi bırakırım, zaten nadiren dizi seyrediyorum.

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Hepsi iyi hosta bu doktora sabaha kadar sure veriyorlar, adam sabah olmus hala evde bekliyor. Bu nasil istir anlamadim, o doktor da hic mi akil yok?

Doktor olayı çok saçmaydı. Orda bekledi falan.
    Ali Ezel'i soruyor doktor "bak abi orda dosyası var" der gibi dosyaya bakıyor.

Geçmişten bugüne dönüş yaptıklarında hep İstanbul 2009 olarak yazdılar demekki daha yılbaşına girmemişler

Nerdeyse Şubat geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Serdala bak yaa hummerın içinde çekirdek çitliyoo.

Selmaymış Dayının manitasının adı. Harbiden neymiş onun adı?

FIRSAT

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

Kimse yazmadı ben yazıcam

Geçmişten bugüne dönüş yaptıklarında hep İstanbul 2009 olarak yazdılar demekki daha yılbaşına girmemişler

Nerdeyse Şubat geldi

Benim de aklımdaydı ama sen deyince hatırladım. Eyşan, Ezel'e mesaj atıyordu galiba telefonda 2010 yazıyordu. İstanbul 2010 niye yazmıyorlar anlamadım. Çekimler o zaman yapılsa neyse.

Orijinalden alıntı: maestro_34

Tefo doktora kaş göz yaptı, doktor muhtemelen ali'ye girişecek, o karambolde de Tefo yok edecek dosyayı

Evet böyle olacak bencede..

Öte yandan bu başlığa ilk mesajım..

Dizinin kurgusu çok iyi yapılmış..Her bölümde diyorum bu sefer klasik Türk dizine dönücekler ama hayır her bölümde süper bir kurgu..Umarım böyle devam eder..
  • diziyi öyle bir zamanda kestiler bölüm sonu yazdılarki.. çınlattım orda herkesi... buda yapılırmı gerçekten.bu arada dikkat ediyormusunuz..ezel başta ilk bölümlerde küfür yoktu.. çok cogaldı habire bib.. diyceksiniz konu hızlandı ama ali her zamanki ali sanki son bölümlerde küfür ögrenmiş cocuklar gibi hep küfür.. bir de cinsellik her gecen bölüm dahada artıyor sezon sonuna dogru kimse kıyafet giymez herhalde yaprakla idare ederler.... öyle olucaga benziyor..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.