Şimdi Ara

EYT İptal Edilecek.. Kampanya Hazırlıkları ve Söylentiler Var! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
5.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zamanında verilen aptalca sözün günümüzdeki uygulanma şekli. Bunca krizin içinde değil kendi bacağına sıkmak direkt kafaya sıkmaktı.

• Ülke tarihinin en büyük hatası, oy uğruna devletin bütçesine kol kadar harcama soktular yazık bu ülkeye, bu ülkede doğmak büyük şanssızlık gerçi Afrika'da da doğabilirdik ayrı mevzu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taze arkadaşlar hadi çalışmaya burdan yazı yazma ile prim ödenmiyor çalışın haydi hale boş boş yazdıklarımı okuyorlar ya :)

• Novagate N kullanıcısına yanıt

bu adamlar bütün iktidarlar için oy deposu şimdi. o kol gibi harcama katlanarak devam edecek . seçilmek isteyen diyecek ki ben maaşı 20 yapacağım,diğeri 25 yapacağım ... böyle böyle gidecek.

• Sanki İsviçreyiz, ülkede para bolluğu var gibi insanları 40 yaşında çalışmadan yaşamaya özendirdik. Bunun sonucunda asıl ihtiyacı olan yaşlı emekliler

hakettiği emekli maaşlarını daha düşük almak zorunda kalıyor. Bence 65 veya 70 yaş üstü en yüksekten almalı, 40 yaşlarda emekli olanların maaşlardan kısılmalı

hepsi çalışıyordur zaten ilaveten o parayla geçinilmez. Çalışamayacak olana daha çok lazım.

İsviçrede bile yanlış hatırlamıyorsam çalışmayanlara da belirli bir maaş verilsin mi diye sorulmuştu, çoğunluk hayır dedi çalışmamayı özendirir dedi.

Ha ülkede tek sorun bu değil tabi ki, yönetim bozuk olunca haftada 6 gün 10 saat de çalışsan ülke ilerlemiyor. Avrupalılar haftada 4 gün çalışarak refah içinde.

Yani ülke insanının verdiği onca emek ve çalışma doğru yönetilemediği için zenginliğe ve refaha dönüşemiyor.

• Adamlar hak edip prim gün sayısını doldurmuş iptal edilemez

• bir sonraki seçimde kademeli emeklilik gelecek

• Yahu verilen hak geri alınır mı? Çocuk oyuncağı mi bu emeklilikten bahsediyoruz. İnsanlar eyt li oldu diye işten atıldı köyüne gitti yerine yeni insanlar ise girdi bazıları yurt dışına gitti düzenini kurdu her nekadar az para aliyosalar da bu insanlar emekli artık.

Ben işin mantık kisminda değilim 50 yaşından önce bu ülkede insan emekli etmenin cevabi benim aklımda kalsın buraya yazmiyim basım belaya girer.
    Bana göre 60 yaş da çok fazla ülke sartlari berbat 50 yaşından sonra bir insanın kas gucunu kullanamiyorsun.
    Herkez okumuş insan da değil.

Esnafı, zengin adamı vergi nedir bilmezken 25..30 sene çatır çatır vergi odemis bordrolu adama 50 yaşından sonra amel defteri kapanmis bir şekilde sen 60 yasindan sonra emekli olucaksin demekte olmaz.
    Bana gore herkez 53..54 yaşında emekli olmalıydı.
    Maaşı da yatırılan prim miktarına göre yatmaliydi.

• Hastalık, deprem, sel vb felaketlerle birlikte ekonominin küresel bozukluğuna paralel olarak, ülkemizin durumu umrunda olmayan sinsi muhalefetin siyasi sıkıştırması, ve iktidarın seçim endişesi ile uygulamak zorunda kaldığı, emekli olan kişilere bireysel faydadan daha fazla, ülkeye ve eyt lilerin kendilerine de kat kat zararı olan uygulama artık geri alınamaz. Görülmemiş şey.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 40 Yaşında emekliliğe karşı çıkan X kuşağı 42 yaşında emekli oldu. Hakkımı helal etmiyorum benim emeklilik yaşımı 55 den 63 - 65 lere çıkaranlardan ahirette hesabımı soracağım inşAllah. Millet hem emekli oldu, hemde tazminat aldı. Madem milyonlarca insana bu hak tanındı, bizim gibi haftada 55 saat çalışan insanlarada bu hakkı versinler. Adalet ve eşitlik varsa bizde 42 - 45 yaşında emekli olalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 12 Mayıs 2024; 1:54:57 >
  • karşı çıkaçağına bana neden vermediler hani bana hani bana diye söyleniyorsun tam made in turkey kafası.

nasılsak öyleyiz şu an tencere kapak.

1990 lardaki allahın saçmalığı birşeydi şimdikide oyle hiç bir fark yok ülke battı balık yan gidecek zaten bekleyin mesih chp sizi kurtarıcak az kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Mayıs 2024; 2:47:46 >
  • Bizi yönetenler lüks içinde yaşarken ülke ekonomisini etkilemiyor, en ufak bir seyahati bakanlar ayrı ayrı özel jetlerle giderken etkilemiyor, mültecilere 40 milyar dolar harcadık gerekirse 40 milyar daha harcarız derken etkilemiyor, abuk subuk insanların altına lüks makam araçları verilirken, yaktığı yakıtın hesabı sorulmazken etkilemiyor, ama eytliler etkiliyor öyle mi? Başka kapıya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ayrıca bir yanlışınız ab de her 50+ yaşa masa başı yatış işler klimalı pöfür pöfür ortamlarmı bulunuyor sanıyorsunuz la hiç gülceğim yoktu  en son gittiğimde yaşlı taksici ve yaşlı market elamanı görmekten başım döndü berlinde hele taksicilerin çoğu yaşlı çoğu emekliliğini bekleyen 50+ yaş üstü tipler,isterse babanızın partisini başa geçirin devlet paraziti, ultra tembel, arapların ruh ikizi olmuş devlet semirci türklerin önümüzdeki 100 yılda zengin ve refah bir ülke olmasının mümkünatı dahi yok ,en azından devlet açlıktan ölmüycek biçimde yaşatıyor sizleri ona dua edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Mayıs 2024; 12:32:34 >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    benzer nesilde-yaştaki tecrübeli elemanlarını kaybetti

Bir hiçde tecrübeli kesim değil ne tecrübesi bugün hepsi ölse türkiyede hiçbir şey değişmez

Diğer bunlar işi bırakmadı keşke bıraksa gençlere işi bilenlere yol açarlar

Okuma yazma biliyor diye müdür yapmışlar zamanında ama kapasite yok bilgi yok orayı işgal ediyor bahsettiğiniz nesil başka bir şey değil

• şu konuda anlaşalım.

yaş 60-65 emeklilik siyonist dayatması bizi bağlamaz ve insani değildir.

emeklilik yaşı 50 olmalıdır.

ama 40 yaşında eyt den emekli olup 2. iş yapanın maaşı kesilmeli bana kalsa hapse atılmalıdır.

yaşım 54 asıl eytli benim geçen yıl emekli oldum. 40 yaşında emekli olanlar fırsatçıdır. bunlara derhal önlem alınmalı.

• Hala iptal olsun diyen süper zekalar, o iş bitti... Bundan sonrasına bakın, emekli olduğunuzda alacağınız maaş kuş kadar olacak. Sosyal güvenlik sistemi daha etkin yönetilmeli, gerek herkese bedava hizmet sunmamalı, özellikle mülteci, suri vs... Ayrıca özel hastaneler vss.. sgk yı resmen soyuyor.. Bunların önüne geçilmeli. Yani yapacak bir çok şey varken, bunların hiçbirine ses çıkarmamakta ilginç.. Neyse canınız bilir, 60 yaşında emekli olunca bağlanan maaşa oturup ağlayınca, bilmem kaç sene önce benim yazdıklarım aklınıza gelir umarım.

• Cem kullanıcısına yanıt

mületcilerin 5 kuruş sgk ya yükü yok hepsinin paraları avrupadan fonlanıyor,onu bırak bizimkiler kalemleri abartarak mültecilerden daha bile kar ediyordur  o sektör o yüzden gitmelerini istemiyor. 

zaten git bir suriyeliyle tartış benim paramı ab gönderiyor sana ne oluyor diye dikleniyorlar birde üstüne birebir yaşadım sgk sultançiftliği hastanesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Mayıs 2024; 14:46:19 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Salla dur ne la oynak? kirayıda devlet veriyor merak etme belli bir sınıra kadar.

tüm ailem orada. annem kardeşlerim. vatandaşlık olduktan sonra sen öyle san , paşalar gibi bakıyor devlet. onun gösterdiği yerde yaşıcan. villa aramıcan kendine. biliyormuş gibi birde sallıyor. kardeşlerim orada doğdu vatandaşlıkları var.. eğitimleri var. devlet iş gösteriyor para kazanmak istiyorsan çalış. ama yok ben hayatta kalim dersen çalışmasanda bakıyor devlet. durumları o kadar kötü ki Türkiye ye gelmek istemiyorlar :))))) tamam ama sen haklısın EYT olmasaydı acayip zengindi devlet.. hele hele sen köşeyi falan dönmüş olurdun. yazık işte bu emekliler yedi senin hakkını. herşey 4x4 lük emekliler ölse rahatlarsınız.

• Sarsuk kullanıcısına yanıt

sen niye burdasın cennette gitsene cehennem severmisiniz nesiniz anlamıyorum,almanya,inigiltre okadar zengin devlet 40 yaşında insanları emekli yapmıyor geri zekalılar mı ne acaba? sizden akıl alsınlar,sizin gibi türkleri geçirseler başa orda 1 senede bize dönerler benzerler zaten 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Mayıs 2024; 17:36:46 >
  • Hükümet çatır çatır mültecilere vatandaşlık veriyor bunlar yarın oy kullanacak hatta EYT'li olacak. Keşke karşımıza mertçe cephede savaşan düşman gelseydi. Bu arap hayranı islamcılar ülkemizi hainlere teslim etti.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.