Seçim öncesi siyasi partilerin EYT’yi çıkarırsam ben çıkarırım yarışı vardı. Etrafımda EYT ile emekli olanların bir çoğu mevcut işlerine de devam ettikleri için çok çok memnunlar. İnanılmaz rahatlık kazandırıyor insana o sağlam güvence:) Hepsinin gelirleri yükseldi:) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EYT İptal Edilecek.. Kampanya Hazırlıkları ve Söylentiler Var! (4. sayfa)

-
-
Bugünkü ekonomik duruma yol açan sebebin EYT'liler olduğu sanan çok sayıda insan var. Bunun doğru olmadığına dair net bir kanıt göstereyim. SGK'nın bütçeye olan yükü son 20 yılın en düşük seviyesinde. Enerjinizi doğru yerlere harcayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
devlet bütçeyi arttırmış o lafla belrilenen rakam o tabloda yoksa maliyet kat kat daha artmış geçmişe göre hemide felaket boyutta, hükümetin ali cengiz oyununu sizin gibi çok akıllı zeki muhaliflerin yemesi ilginç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2024; 20:26:16 > -
Kerimcem ilkokul terk matematiğin ile yorum yapma, rica ederim.
-
he canım aynen.
bütçe rakamına bülent ersoy makyajı çekersen düşer tabi gerçeği kat kat artmış yıllarca.
-
Bu tablodan bahsediyordum ben de. Beni doğrulamış oldun. Oran-orantı nedir onu öğren ilk önce.
-
Avrupa'da emekli olmayan biri bile devlet tarafından bizim emeklilerden daha iyi bakılıyor... Ülkeyi emekliler batırmış gündemi yapmaya çalışmayın boşuna. Ülkeyi emekliler batırıyor demek komedidir.
eyt iptal olursa malum parti ilk seçimde barajı bile geçemez.
-
EYT leri iotal edip emekli maaslarinimi yukseltecekler?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
muhalefetı ıktıdarı bu belayı başımıza sardı
olan asıl emeklıye oldu bize oldu
dunyanın hiçbir yerınde boyle bir emeklılık sıstemı yokken direttiler başımıza geçirdiler bu ucube şeyi
geri alınmaz o ayrı konuda
-
hepsinin payı var sadece birinin değil
sgk kuruldugunda yaş 60 idi herkes oy derdıne düşe üşe 36 yaşında bile emeklı olan var ulkede ornek 2 amcam ve dayım 38 yaşında emeklı oldular
kaç senedır emeklı maaşı alıyorlar hiçbirinin hakkı değil
ekonomıyı sadece bunlarada bağlayamazsın ama bunlarda oncu etkenlerden
-
alınır da ... ama işte o zaman anadolu irfanını yaşar o parti :)
-
Kalkması imkansiz onu geçin. Siz dua edin diger secime dogru kademeli gelmesin. X de her gün protesto var 2000 ve 2001 girisi olanlar da bekliyor. Yakında 1e1 oran olur bu gidisle sonu gelmez bu işin
Genel olarak 1 kere yaptılar artık, daha geri alamazlar diyorsunuz da, bu balık hafızalı millet bunu unutur, 1-2 sene sonra bir zam patlatırlar hazır rezervlerimizde artıyor millet koşa koşa oy verir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hehe salla dur git bakalım 1000 euro kira ver 300-400 lük euroluk yardımla yaşa, ayrıca almanyada emekli maaşları düşük halkı şikayetçi bir sürü eylemler oluyor ordada geçinemiyoruz diye sizin distopya dünyalarınız gibi değil dünya.
çalışmayana yada gençliğinde mal mülk yapmayana hiç biryerde öyle iyi şartlarda bir hayat yok oyle bir ülke icad olmadı,arapların ruh ikizleri,abd ab de milyonlarca kişi homeless.
sizileri oyle uçakla tepeden bıraksak ab nin göbeğine çoğunuzun olucağı şeyde o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Mayıs 2024; 12:18:3 > -
- Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz..
- Benim Memurum işini bilir..
Bu sözler söylendiği zaman yılışık yılışık tebessüm edilmeyip buna karşı çıkılsaydı bu günleri yaşamazdık.
Zurnanın zırt deliğinden başlarsak.
Deprem bahanesi ile Delinin biri ( Yaşar Okuyan ) Kuyuya bir taş atarak bir gecede facia bir yasa çıkardı , Yaş şartı getirdi , Bu yasa ile misal Benim emeklilik sürem 15 sene ileriye atıldı. hiç kimse sorgulamadı itiraz etmedi.
Ben 15 senemi feda ettim.
Vatan için Millet için Eyvallah dedik 15 sene daha çalıştım. Bana göre zor ama bir açıdan doğru bir karar idi 40-45 yaş emeklilik ciddi bir yanlış idi. Bu eksik çıkan yasa bile korunabilseydi şu an EYT garabetini yaşamıyor olacak idik.
Gömleğin ilk düğmesi yanlış yerden iliklendi.
Sonra '' Mağdurum Ben '' Türküsü söylenmeye başlandı.
Yahu Ben 15 senemi verdim gıkım çıkmadı.
Meğerse Beleşten genç yaşta emekli olmak isteyenler benden daha çok mağdurmuş.EYT gazı ile seçmen kasma derdinde olan bütün partiler bunu rant olarak kullandı.
Ve oy uğruna hilkat gaibesi gibi bir EYT yasası çıkararak tüy diktiler.
Milyonlarca İnsan genç yaşta emekli oldu.. 5 bin pirimi olan Emekli. !!
Eee ne oldu ? Devlet dedi 'ki .. tamam kardeşim emeklisin al sana 10 bin maaş.. Pirime göre maaş , ne kadar ekmek o kadar köfte !
Şimdi diyorlar'ki bu yetmez 20 olsun oda yetmez 30 olsun..
Aslında çözüm çok basit. Ne kadar pirim ödedin onun karşılığı bir maaş olsun herkese eşit adil olsun.
atıyorum 7500 gün için asgari ücret miktarı maaş misal. ( pirimi asgari ücretten ödenmiş olarak kabul edelim - pirimi farklı ödeyenler içinde ek ödeme olur )
her 365 gun fazla pirime göre maaş basamakları artar.
Hani Laf başı geldiğinde Allah , Kitap , Günah , Sevap diyoruz ya , alın size hakkaniyetli bir yöntem.
Ne kadar pirim ödenmişse , yani Çorbada ne kadar tuzumuz var ise o kadar maaş ..
-
olması gereken 52 yaşa kadar ( eski yasaya göre ) tüm emeklilikler iptal olur. 43 yaşında emeklilik nedir arkadaş ?
-
aslında 52 bile dünyada yine absürd bir rakam işsizlik olduğu için mecburi yapılıyor,40 küsür gene facia zaten.
bir yunanistanmı ne 55 onlarınkide belli bir yaştan sonra iş bulamama sorunundan zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Mayıs 2024; 12:34:27 > -
35-40 yaşlarında Emekliliğe göre 52 Türkiye standartlarında normal aslında. Gönül ister'ki AB standartlarında yaşam sürelim sağlığımız elversin 65 yaşında emekli olalım. Türkiye standartlarında çalışan biri değil Avrupayı gezmek daha Hayatında İstanbulu yada Ankaraya yı gezmemiş insanlarımız var.
Ben Normal şartlarda emekli olum , EYT li değilim . 11500 gün bu devlete pirim ödedim , 33 sene bir fiil vergi vermişim bu arada staj ı zaten saymıyorum oradan da 2 sene golü yedik Yani EYT ile emekli olanların neredeyse 2 katını ödemişim.
Yaşım 53 Bu sene Kızım Üniversiteye başlayacak şartlar malum , Kariyer net te en az 50 yere müracaat ettim ( abartısız yazıyorum hepsinin kayıtları mevcut ) en az 10 iş yerinden mülakat için çağrıldım. Mekanik Bakımcıyım , Çocuğum yaşında kişeler bana Mülakat sınavı yaptı ve bir çoğunun bir şey bilmediğini gördüm sınav ve mülakatlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım velakin sonuca gelince yaş nedeni ile hiçbirinde işe alınmadım.
Yazmışsınız ya 52 yaş bile emeklilik için erken diye.. yaşım 53 ve yaş nedeni ile iş bulamıyorum !
Ha.. iş var , gel dediler şöförlük yap , yemek verelim.. 8 bin TL de maaş verelim. !! İnsanlık onuru nerede ?
Pes etmek varmı ? yok tabii .. İş bulamasamda Bu yaşta Otocad kursuna başladım ve bitmek üzere yedekte bulunsun illaki yararı olur.
Kısaca..
23 yıldır tek parti iktidarı olan bir yönetim , istediği yasayı bir gecede şak diye geçiren bir yönetim ve geldiğimiz durum.
Böyle bir ekonomi olmamalıydı.
Kendimden geçtim gelecek nesillere üzülüyorum.
-
Zengin biri değil. Evi arabası var o kadar. Maksat paranın miktarı da değil. 14 sene emekliliği bekleyecek olan birine verilmiş bir şans bu eyt. Ama yine memnun değil. Anlatmak istediğim eyt tamamen zarar verdi kimseyi kurtarmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X