Şimdi Ara

Eyalet sistemine nasil yaklasmaliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar referandumda eyalet sistemi olacaksa nasil yaklasmaliyiz?

Bence eyalet sistemi pozitif etki verir.

Ozellikle ekonomiye.

Insanlar genelde bolunme olur diyorlar ama ben pek inanmiyorum.

Mesela ABD eyalet sistemidir ve genelde Texas ya da California'nin cikmasi konusulur ama inanin bu sakanin otesinde bisey degildir

Almanya da eyalet sistemi vardir ve hepsinin kendine has kulturu, gelenegi vardir ama bu pozitif bi cesitliliktir.

Su an CB'nin eyalet sistemi pozisyonunu bilmiyoruz.

Ben once hayir vermeyi dusunuyordum ama cikip derse ben eyalet sistemini getiricem o zaman oyum evet olur

Siz ne dersiniz?

• Burası Türkiye, yok rekabet edeceğiz gelişeceğiz falan hayal. Olursa eyaletler birbirine girer vergilerden, yasalardan dolayı. Daha sonra bu çatışmalar ilerlerse düşünmek bile istemiyorum...
    Mümkün değil düşünmek bile istemiyorum
    Ayrıca unutmadan anayasamızın değiştirilemeyecek maddelerine göre Türkiye bölünmez bir bütündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 23 Ocak 2017; 23:30:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Federasyonu desteklemem ama bölgesel devlet olmalı. Eyalet gelecekse şu durumdaki Türkiye'de çok tehlikeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demokratlar kazanınca texas ayrılıyor, Cumhuriyetçiler kazanınca California ayrılıyor derler hep.

Merak ettiğim bizde aynı sistem mi olacak? Hukuk ve vergilendirme sistemleri eyalet eyalet değişecek mi? Bilen biri alıntılasın.
  • Evet.

Mesela cumhuriyetci eyaletler(kirmizi eyelatler derler) dusuk vergi ve burokrasiden yanadir.

Demokratlar ise daha fazla regulasyon, cevre koruma ve sosyal adaletten yanadir.

Burada da benzer bi durum olabilir.

CHP demokratlara benzetilebilir AKP ve MHP de cumhuriyetcilere. Tabi bu cok kabaca oldu ama oluru var yani
  • hükümet 3-5 yıl gözyumduğu için PKK doğuda onlarca ilçeyi kapattı

devlet girebilmek için aylarca uğraştı , yüzlerce şehit verdi , yüzlerce yerleşim yeri harab oldu

sen kalkmış eyalet sistemi pozitiftir diyorsun

hangi örgüt mensubusun ?

aslında ülkede eyalet sistemi için referanduma gidilsin , kameralı sistemle takip edilsin (alternatif yöntemler üzerinde çalışıabilir) , aylar sonra evet diyenler bir gece ansızın idam edilsin

ülke refeha kavuşur

çok net bir çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 23 Ocak 2017; 23:45:1 >
  • Abd, eyaletlerin birleşmesiyle oluşmadı mı? En temel sebebi de tek kişinin yönetmesinden korkmaları değil miydi? İkinci önemli sebebi de iç savaş değil miydi?

Türkiye zaten bir bütün. Zaten tek kişi yönetmiyor, meclis ve çok partili yönetim mevcut. İç savaş yok sadece. Yani bence eyalete gerek yok. Zaten adamların bir eyaleti Türkiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 23 Ocak 2017; 23:47:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günümüz Türkiye'sinde eyalet sistemine yaklaşılmamalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyalet sistemi sonradan getirilen bir sistem olamaz, ulkedeki asli iktidar ile birlikte gelen bir sistem olmali yani ulkenin kurulusundan itibaren gelen, texas ve california nin cikma soylentileri sakadan ibaret diyorsun da belirli sartlar altinda cikabilirler.. riskli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyalet sistemi gelirse doğunun iyice bölüneceğini ,iyice ülkeden kopacağını düşünüyorum
  • galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    Yahu dogu neyle bolunecek?

Siz ciddi ciddi teroristlerin duzenli orduyu yenebilecegini mi saniyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Yahu dogu neyle bolunecek?

Siz ciddi ciddi teroristlerin duzenli orduyu yenebilecegini mi saniyorsunuz

Referandumla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evetçiler yugoslavya'nın parçalanmasını araştırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

evetçiler yugoslavya'nın parçalanmasını araştırsın.

Onlari Avrupa boldu

Zaten Avrupa dibinde oyle bi ulkeye izin vermezdi.
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    ABD ve Almanya'da boyle bi opsiyon bile yok.
  • quote:

ABD ve Almanya'da boyle bi opsiyon bile yok.

ama bizde var. ikiz yasalar var.
  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    Iste teklifi gormek lazim.

Bakalim CB ve Bahceli ne dusunuyor?
  • quote:

Iste teklifi gormek lazim.

Bakalim CB ve Bahceli ne dusunuyor?

Kardeş trol mü yapıyorsun anlamadım. youtube a ikiz yasar yaz, banu avar ın videosunu izle.
  • eyalet sistemi gelmez, gelemez.
  • bugüne kadar o kadarıda olmaz dediğimiz ne varsa oldu ben eminim ki eyalet sistemide 5-10 içinde kapıda.Ha nasıl mı gelicek millet yine şuanda başkanlığı savunduğu gibi savunacak eyalet sistemini.Dış güçler büyük oyun diyen saflar bunu da yutacak sonuçta adamlar bir plan yaptımı 50 yıllık 100 yıllık plan yapıyor.
    Asıl mesele eyalet sistemi gelip bölündükten sonra Türkleri rahat bırakacaklar mı o var.Ya da kürtlerde ingilizlerin osmanlıya karşı arapları kullanıp araplara ihanet etmesi gibi mi bitecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.