Şimdi Ara

explorer.exe dosyası CPU 'yu %100 kullanıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bir kaç gündür. bu problem bilgisayrımda var :( hiçbirşey yapmadığım halde bilgisayar yavaşlıyor. control alt delete yaptığımda explorer.exe dosyası cpu yu yüzde yüz kullandığını söylüyor :( virus ve spy taraması yaptım birşey çıkmadı. lütfen yardım edin :( yardım larınız için şimidien teşekürler
    amd athlon2500
    756 mb ram
    windows XP pro kullanıyorum

• Virüs programın güncelmi? Birde başka programlarla test ettin mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: akremon

evet arkadaşlar bir kaç gündür. bu problem bilgisayrımda var :( hiçbirşey yapmadığım halde bilgisayar yavaşlıyor. control alt delete yaptığımda explorer.exe dosyası cpu yu yüzde yüz kullandığını söylüyor :( virus ve spy taraması yaptım birşey çıkmadı. lütfen yardım edin :( yardım larınız için şimidien teşekürler
    amd athlon2500
    756 mb ram
    windows XP pro kullanıyorum
    AMD Athlon 64 3000+@2254 mhz (s.939,winchester 0,9 nm)/MSI K8N Neo 4 Platinum/2x512 Twinmos DDR 400 m-tec cl2,5-3-3-5 1T/ 256MB Leadtek PX6800GSEXTDH/Aopen H600B-12 /Zalman CNPS-7700 AlCu/Thermaltake Purepower 420W/creative live! value 24bit
  • +1 Evet buda bir ihtimal...

quote:

Orjinalden alıntı: hephasto

bir sayfa açılırken ya da yanıt vermiyorken explorer, cpu yu %100 kullanır. işletim sistemin artık format istiyor olabilir.
    Ad-aware ve Antivir kurdum. Makinayı güvenli kip'de açıp tarattım. sonra makinam normale döndü. yine içim rahat etmedi dosyalarımı yedekleyip bide format çaktım kendine geldi makina

pejo 308 1.2 vti 82hp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın dediği gibi güvenli kipte güzel bi tarat ... baktın olmadı ozaman format cekersin
  • aynı sorunu bende daha önce wmplayer ve acrobat ile yaşamıştım.. komut istemli güvenlik kipiyle açmayı dene diyecem ama konu explorer exe olunca.. onu durdurmak sistemi tümden işlemez hale getirir..
    : bu durumda senin pc bir format istiyor demektir.

bu arada anti spy programlarından "spy sweeper"dan başkasına güvenmeyin...
    görev yöneticisinden uygulamlara geç
    sağ altaki yeni göreve bas
    explorer yaz enterle.
    belki geçici olarak sorununu çözer.

arkadaşların da dediği gibi sistemi bir taratsan iyi olur.
    ...İNSANI BİLGE YAPAN PAYLAŞTIĞI BİLGİDİR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

görev yöneticisini aç
    explorer.exe yi bulup üzerine gelip sağ tıklat ve işlemi sonlandır de.
    görev yöneticisinden uygulamlara geç
    sağ altaki yeni göreve bas
    explorer yaz enterle.
    belki geçici olarak sorununu çözer.

arkadaşların da dediği gibi sistemi bir taratsan iyi olur.

dostum dediğini yaptım ama geçici olarak düzeldi. virus programım güncel avg free edition kullanıyorum. ayrıca online virus taramasıda yaptrıdım. spy sweeper ilede taraım ama sourun devam ediyor.
    sanırım kasmanın anlamı yok :) en güzeli tavsiyelerinize uyarak format atmak. yardımlarınız için hepinize teşekürler

• Güvenli kipte antivirus ile sağlam bir tarama çek. Özellikle antispy olarak spybot dene. Blast a karşı yamalar da baştan kurulu olsun.

Ve muhtemel spy lara karşı da yamalar muhakkak olmalı şayet IE kullanılıyorsa.
  • Onun win. explorerla yakından uzaktan alakası yok. O çok uyuz bir Virus bende de vardı. Avast kullanıorum bugune kadar hepsini yakaladı. ona da Avast kapalıyken bulastım. Acıkken yakalıyor ama Virus yani explorer.exe makineye girdikten sonra butun uzantılarını silemiyor. Format şart..!

Girmeden buldurmak olay..

Bu arada Avast şu Free edition değil di mi, pro versiyon, high octet scanlı versiyonu mu?

Orjinalden alıntı: Acharad

blast girdikten sonra zaten olan oluyor. .. Explorer in web shell üzerinden ne yapıyorsa yapıyor blast...

Girmeden buldurmak olay..

Bu arada Avast şu Free edition değil di mi, pro versiyon, high octet scanlı versiyonu mu?

Prof. Extreme Tool Kit Sürümü-> Bitiş Tarihi=Hiç bir zaman
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.