Şimdi Ara

Core Temp programını açınca sistem donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fx8150 + 990xa-ud3 + 2*4GB corsair vengeance cl9 bellekli sistemde core temp adlı programı açarken belli bir olasılıkla sistem kitleniyor ve reset atmam gerekiyor. Düşük bir olasılıkla da kitlenmiyor ama sadece sıfırıncı çekirdeğin sıcaklığını veriyor. Tüm çekirdeklerin sadece frekansını veriyor.

Ayrıca amd-overdrive programında "board" menüsünde TMPIN1 sıcaklığı bir gözüküyor bir gözükmüyor. Saniyede bir kaybolup geri geliyor. Sizce sorun ne olabilir?

Sıcaklık okuması var iken:

İki saniye sonra sıcaklık okuması kayboluyor(dikkat ederseniz çekirdeklerden yarısının voltajını da okuyamıyor)
    sonra gene geri geliyor. Sıcaklık okumasını tutturacak şekilde coretemp programını açabilirsem kitlenmiyor. Kapalıya denk gelirse sistem kitleniyor.

Not: modül başına 4 çekirdek kapatırsam coretemp daha az olasılıkla kitliyor sistemi ama gene sadece sıfırıncı çekirdeğin sıcaklığını veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Nisan 2013; 20:59:59 >

• Geçenlerde forumda başka bir konuda daha yazmıştım.Benimde başımda benzer bir problem var, aslında vardı demek daha doğru olur. Bendede; CORE TEMP ve AIDA 64 ikilisini açıp, oyuna girdiğimde sistem kitleniyor kalıyor ve reset atmak zorunda kalıyordum.Ama programları tek başına açtığımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Ve buna istinaden, şu an bu şekilde kullanmaktayım.Sadece REAL TEMP' i açıp giriyorum, sıcaklıkları kontrol edeceğim zaman.REAL TEMP' ten sonra CORE TEMP' i de bıraktım.

NE bioslar denedim, neler yaptım sorun çözülmedi.Sanırım bendeki sorun programların birlikte açılınca çakışmasıydı (biraz saçma ama).

Sizdeki sorunda belki program çakışmasından kaynaklanabilir.

Anlıyacağınız, galiba CORE TEMP' in başka programlara biraz gıcığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Nisan 2013; 22:06:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y£NiÇ£Ri

Geçenlerde forumda başka bir konuda daha yazmıştım.Benimde başımda benzer bir problem var, aslında vardı demek daha doğru olur. Bendede; CORE TEMP ve AIDA 64 ikilisini açıp, oyuna girdiğimde sistem kitleniyor kalıyor ve reset atmak zorunda kalıyordum.Ama programları tek başına açtığımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Ve buna istinaden, şu an bu şekilde kullanmaktayım.Sadece REAL TEMP' i açıp giriyorum, sıcaklıkları kontrol edeceğim zaman.REAL TEMP' ten sonra CORE TEMP' i de bıraktım.

NE bioslar denedim, neler yaptım sorun çözülmedi.Sanırım bendeki sorun programların birlikte açılınca çakışmasıydı (biraz saçma ama).

Sizdeki sorunda belki program çakışmasından kaynaklanabilir.

Anlıyacağınız, galiba CORE TEMP' in başka programlara biraz gıcığı var.

Real temp programı fx8150 yi desteklemiyormuş.

• Ben REAL TEMP' i önermedim zaten. Sadece, şu an kullandığım için yazayım dedim.Bunuda şimdi öğrendim, desteklememesi çok saçma.

Neyse, demek istediğim; CORE TEMP' in çakışma yapmasıydı.Peki CORE TEMP açmadığınız zamanlarda bu olay oluyor mu ? Eğer olmuyorsa, çare benim yol gibi.
  • Sadece tek program açınca da yapıyor aynısını.
  • programda virüs olabilir. birde acaba o programı engelleyen başka bir yazılım olabilirmi acaba
  • Abi bi hortlatayım dedim. Bende core tempden çok şüpheleniyorum son zamanlarda. İşlemcimi 4.5 ghz ye çektim 3d markta test ettim herşey tamam ne mavi ekran ne başka birşey var ama bi süre sonra durduk yerde takılıp kalıyor. şimdi titanfalla geçeceğim ve core tempi hiç açmayacağım. hatta silicem bakalım ne olucek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün core temp de aynısı başıma geldi sistem ağırlaştı sonra reset attım mecbur.
  • +1 birşey daha ekleyeyim chrome'dada var aynı sorun abi. yine yaşayanlar varmı ?

birde fx8350 işlemci ve asus crosshair formula V-z kullanıyorum. Bios çok detaylı overclock için tam anlamıyla yardımcı olabilecek birisi varmı ?
  • Ulan ne core tempmissin ayni sorunlar bende de başladı.

Maxmemm2 de ayni şekilde sistemde inanılmaz bir kasilma %100 yük gösteriyor ama ortalikta çakışan eden bir sey de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coretemp bazı sistemlerde uyumsuzluk gösterebiliyor. onun yerine HWMONITOR programını öneririm çok daha iyidir ;)
  • RC6 sorunlu maalesef,
    Yabancı forumlarda da şikayetler var.
    Uzun süredir RC5 kullanıyorum.
  • Ram'leri xmp profilinde mi kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Ram'leri xmp profilinde mi kullanıyorsunuz?

evet hocam, sorun ondan mi diyorsunuz?

başka seylerde sorun olmuyor hiç bahsettigim iki programcıkta sorun yaşadım ama oyunda yada normal kullanımda sorun yok.

@iron mask
    hocam dediğiniz sürüme de bakayim durum nedir diye.

@theknight
    evet onda sorun yok zaten realtemp açtı sorunsuzca.

xmp profili yüzünden çıkarsa olay yuh derim, ayni ssd ayni os ile amdde kullanıyorum 2 ayı aşkın hiç böyle olmamıştı, islemci de mi sorun var demeye kadar getirdi bu sorun ama bu konuyu görünce rahatladim biraz.

isim tuhafı gorev yöneticisinde işlemlerde işlemlere bakınca cpuyu kastiran bir şey yok ama işlemciye bakınca %100 yük altında. Dün akşam bir kereye mahsus yönetici olarak çalıştır deyip iki programi da çalıştırdim ama ondan sonra yine yemedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CoreTemp ile aynı sorunu ben de yaşamıştım. Hatta sizin bahsettiğiniz olasılık bende yüzde 100 idi. Bir zaman sonra her açtığımda donmaya başladı ben de kaldırıp HWMonitor kurdum onu kullandım uzun süre. CoreTemp ile alakalı bir sıkıntı var sanırım sonrasında hiç sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

CoreTemp ile aynı sorunu ben de yaşamıştım. Hatta sizin bahsettiğiniz olasılık bende yüzde 100 idi. Bir zaman sonra her açtığımda donmaya başladı ben de kaldırıp HWMonitor kurdum onu kullandım uzun süre. CoreTemp ile alakalı bir sıkıntı var sanırım sonrasında hiç sıkıntı yaşamadım.

http://www.maxxpi.net/pages/downloads/maxxmemsup2---preview.php

linkteki programı da deneyebilir misiniz ?
  • Arkadasimdada mavi ekran hatasi verdiroyor silince duzeliyor hata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

CoreTemp ile aynı sorunu ben de yaşamıştım. Hatta sizin bahsettiğiniz olasılık bende yüzde 100 idi. Bir zaman sonra her açtığımda donmaya başladı ben de kaldırıp HWMonitor kurdum onu kullandım uzun süre. CoreTemp ile alakalı bir sıkıntı var sanırım sonrasında hiç sıkıntı yaşamadım.

http://www.maxxpi.net/pages/downloads/maxxmemsup2---preview.php

linkteki programı da deneyebilir misiniz ?

Denedim ve sonuç şu şekilde:

Ancak belirtmem gerek, ben dediğim donma olayından sonra aylar geçti bilgisayar değiştirdim.

• _recoo kullanıcısına yanıt
    Şimdi normal açılıyor 6-7 kez aç kapa yaptım sorun vermedi , yazılımsal sorunlar var demek . Yazılımsal olsun da gerisi boş :)

• core temp programı gigabyte 970 ve 990 çipsetlerinde sorun veriyor. denediğim gigabyte marka ve bu çipsete sahip anakartların hemen hemen hepsinde bu sorunu yaşadım. o dönem sıcaklıkları aida64 ile takip ediyordum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.