Şimdi Ara

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
14.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: visceroid

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Benim için inanılmaz kötü bir kasa tasarımı var, asla almayacağım bir şekilde kötü hem de...

teşekkürler. kasayla ilgili fikrin kişisel zevkin. ben kasayı beğendim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mene

quote:

Orijinalden alıntı: compass3503

quote:

ben alırsam böyle birşeyi pek oyun oynamaktan ziyade medya pc tarzı kullanırım. zaten çözünürlük yüksek, 5650 hayatta kurtarmaz ki 1366x768 olsa bile 5650 ekran kartı ile oyun bilgisayarı olmaz. anı kurtarır sadece 2-3 ay sonra patlar ancak pes fifa serilerini adam akıllı çalıştırır

abi piyasanın en ıyı ekran kartlarından biri neden oyun bılgısayarı olmasın ki ?

ister 5730 olsun ister 5650 olsun. bunlar adam akıllı kartlar değil. ha oyunları full detay oynamam derseniz o başka. hem mobil hem de masaüstü bir çok ekran kartı kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki 5650 bu çözünürlükte adam akıllı iş yapmaz. dediğim gibi 1366x768 olsa bile çözünürlük anca şimdiki oyunları kurtarır yeni çıkacak her oyunda iyice yavaşlamaya başlar. öyle en iyi ekran kartı falan da değil kendisi. tam f/p ürünü ama orta seviye bir kart kendisi. ben fiyatına laf etmiyorum. bu fiyata elbette başka yok. ben parayı göz önüne almadan sadece oyun performansı açısından bahsediyorum.

şu an mesela masaüstü sistemimde 5770 crossfire kullanıyorum. o bile bazı oyunlarda full detay ve 1920x1080 çözünürlükte zorlanıyor, detay azaltmak zorunda kalıyorum. ki Allah bilir 5770CF mobile 5650'nin kaç katı kadar daha iyidir. 5650 ile işkence olur. ben alsam bi eski oyunları falan oynarım bi de pes fifa serisi o kadar.

illaki 5770cf ile kıyaslanamaz fakat mobilitesi ve fiyatı konusunda alınabilir birde ekran yoksa desktoplarla yarısacak pcler 3bin liradan baslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan2056

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Benim için inanılmaz kötü bir kasa tasarımı var, asla almayacağım bir şekilde kötü hem de...

teşekkürler. kasayla ilgili fikrin kişisel zevkin. ben kasayı beğendim ama

Elbette, önemli olan o zaten...Güle güle kullanın

• 5650 nin güncel oyunları yüksek-full ayarda oynatma sınırı 1366x768. Bu çözünürlük baz alındığında 5650'ye sahip bir notebook gayet iyi bir oyun bilgisayaridir. 1920x1080'i hiç kaldıramaz. PES2010 vs. Orta halli oyunlarda zorlanmaz orası ayrı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 18 Ağustos 2010; 19:10:01 >
  • aynı COMPAL kasasını monster de kullanıyor......onda işlemci ram ve disk çeşiti çok daha fazla.......ama fiyatlar ciddi bir şekilde farklı
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/group/327/15-6-NBLB2-ATI-HD5650-Yeni-Intel-Core-i7-
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorki

illaki 5770cf ile kıyaslanamaz fakat mobilitesi ve fiyatı konusunda alınabilir birde ekran yoksa desktoplarla yarısacak pcler 3bin liradan baslar.

niye kıyaslanmasın hocam. ben kıyaslama yaparken eşit şartları size sundum. full ayarlar + 1920x1080 çözünürlük. ben kıyaslama yapıp bak nasılda ezdi haha berbat 5650 falan demedim ki. 5770cf bile yüksek ayar ve full hd çözünürlükte yeri geldi mi zorlanıyor. 5650 ondan çok daha düşük performanslı olmasından dolayı bu çözünürlüğü asla kaldıramaz. 1366x768 bile şu an için anca kaldırmakta. çok merak ediyorum bu ekran kartı ile metro 2033 oynamak nasıl olur

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

5650 nin güncel oyunları yüksek-full ayarda oynatma sınırı 1366x768. Bu çözünürlük baz alındığında 5650'ye sahip bir notebook gayet iyi bir oyun bilgisayaridir. 1920x1080'i hiç kaldıramaz. PES2010 vs. Orta halli oyunlarda zorlanmaz orası ayrı..

hocam doğru söylüyorsun da o çözünürlükte oynamak zorunda değiliz ki. yani çözünürlüğü düşürüp oynayabiliriz kasarsa. ancak kasmayacak oyunlada 1920x1080 tadını alırız mis gibi.
    batman arkham asylum'u yükledim bir denemek için daha pek yüklenemedim alete. ps3 te nasılsa öyle çalıştı 1929*1080 de akıcı bir şekilde. Nihayetinde bu bir notebook illa ki daha yeni oyunlar daha çok kasacaktır şu an satılan daha üst model kartlar da daha ilerki zamanlarda kasacaktır ama yarının teknolojisini almak için bugün çok büyük paralar vermek istemedim açıkcası. bugün için yeterli benim için yeterli

• oyuncular ve hd film izlemeyi sevenler için ideal ürün.
    piyasada bu özelliklerde bu fiyata başka ürün yok.
    kasa pekte süpriz olmadı.zaten tahmin etmiştim resimlerden.
    sanırım parmak izi okuyucu özelliğide var.
    kısaca f/p krallık tacını sizinde desteğinizle takalım derim ben bu ürüne
  • quote:

batman arkham asylum'u yükledim bir denemek için daha pek yüklenemedim alete. ps3 te nasılsa öyle çalıştı 1929*1080 de akıcı bir şekilde.

hocam n'oldu ısılar......durum vahimmi yoksa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

5650 nin güncel oyunları yüksek-full ayarda oynatma sınırı 1366x768. Bu çözünürlük baz alındığında 5650'ye sahip bir notebook gayet iyi bir oyun bilgisayaridir. 1920x1080'i hiç kaldıramaz. PES2010 vs. Orta halli oyunlarda zorlanmaz orası ayrı..

hocam doğru söylüyorsun da o çözünürlükte oynamak zorunda değiliz ki. yani çözünürlüğü düşürüp oynayabiliriz kasarsa. ancak kasmayacak oyunlada 1920x1080 tadını alırız mis gibi.
    batman arkham asylum'u yükledim bir denemek için daha pek yüklenemedim alete. ps3 te nasılsa öyle çalıştı 1929*1080 de akıcı bir şekilde. Nihayetinde bu bir notebook illa ki daha yeni oyunlar daha çok kasacaktır şu an satılan daha üst model kartlar da daha ilerki zamanlarda kasacaktır ama yarının teknolojisini almak için bugün çok büyük paralar vermek istemedim açıkcası. bugün için yeterli benim için yeterli

Ben aksini iddia etmedim ki. Bir 5650 kullanıcısı olarak izlenimlerimi paylaştım.

• ısınma ve fan sesi hakkında izlenimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz
  • hocam selamlar iyi günlerde kullanın. benim merak ettiğim hdd'den tıkırtı şeklinde ses geliyormu? nitekim vatanda bir tanesini dinledim fan sesi için hdd'den tıkır tıkır sesler geliyordu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

hocam selamlar iyi günlerde kullanın. benim merak ettiğim hdd'den tıkırtı şeklinde ses geliyormu? nitekim vatanda bir tanesini dinledim fan sesi için hdd'den tıkır tıkır sesler geliyordu....

gayet sessiz çalışıyor hocam dün bütün gece oyun oynadım, film izledim herhangi bir tıkırtı duymadım. bir rahatsız edecek ses gelmedi. oyun oynarken fan bazı anlarda çoşuyor fakat işini yapıyor sol taraftaki fan çıkışından baya bi sıcak hava üflüyordu. Bu fan sesi kesinlikle oyunun sesi bastırmadı ama ben sesi kıstım nasıl ses çıkarıyor diye ancak o zaman duyabildim. Film izlerken ise hiç bir ses duymadım diyebilirim.

quote:

hocam n'oldu ısılar......durum vahimmi yoksa

hocam dün saatlerce oynarken ısı testi yaptım. ne kadar doğru yaptım bilmioyorum birazdan bir kaç fotoğraf ve video ile birlikte upload edeceğim.

makina ile ilk gecemizi geçirdik :) memnuniyetim devam ediyor. her hangi bir sorunla karşılaşmadım. ekrarnına birkez daha hayran kaldım. Full HD olmasının yanısıra çok kaliteli bir ekranı var. görüş alanı çok yüksek. nereden bakılırsa bakılsın ekran net olarak görünüyor ve siyahı çok güzel veriyor. filmlerde bunun tadını ayrıca hissedebiliyorsunuz.

• ısı test sonuçları merakla bekliyoruz hocam. umarım hem cpu hem de gpu için sıcaklıkları yükte ve yüksüz durumda olacak şekilde verebilirsin. tabii harddisk sıcaklığı da ayrı bir önemli
  • Arkadaşlar Exper NR81A ile birkaç test yapma fırsatım oldu. 4 saate yakın aralıksız ve full hd batman, mirors edge, fallout3 oynarken realtempi altta açık bıraktım. 4 saatin sonunda dereceler aşağıda ki gibiydi.

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test

en son fallout3 den çıktığımda anında aldığım screenshot

realtemp'in içinde i7 Turbo diye bir şey vardı ondan çıkan sonuçta bu şekilde.

XSBenchscore

Everest cache memory benchmark ve cpuid

Everst karşılaştırmalı testler

Everst Cpu Zlib Testi

Everst Cpu AES Testi

Everets Cpu Photoworxx Testi

Everest Cpu Queen Testi

Bellek Gecikme Testi

Bellek Kopyalama Testi

Bellek Okuma Testi

Bellek Yazma Testi

FPU Julia

Testler bu şekilde. Test sonuçlarının bir çoğundan birşey anlamadığımı belirteyim :) isteyen arkadaşlar olmuştu onlar için ekledim.

Kişisel test sonuçlarıma göre alabileceğim en iyi notebooku aldım. Oyunların hepsini yüksek ayarlarda full hd ve takılmadan oynadım. Makinanın fanı sıcak havayı çok iyi dışarı atıyor. Fanın çıkışının bulunduğu yer sıcak oluyor ancak burası klavyenin solunda kalan boşluk olduğu için klavyede bir sıcaklık hissetmedim (havanın kendisi zaten inanılmaz sıcak artık sıcaklık hissetmiyorum :) bunun dışında fan işini iyi görüyor ve çok ses çıkarmıyor, tesleri yaptığım sürede yanımda arkadaşımın emektar monsterı vardı onun fan sesini yüzünden experin fan sesini duyamadım.

tabiki en beğendiğim şey kesinlikle ekran oldu.

merak ettiğiniz başka test sonuçları varsa onlarıda zaman içinde yapmaya çalışırım.

• quote:

ısı test sonuçları merakla bekliyoruz hocam. umarım hem cpu hem de gpu için sıcaklıkları yükte ve yüksüz durumda olacak şekilde verebilirsin. tabii harddisk sıcaklığı da ayrı bir önemli

hocam o şekilde detaylı bir test yapmadım sanırım :) gpu ve hardisc sıcaklıklarını realtemp yada everest ile ölçebiliyormuyuz. yada hangi programla ölçebiliriz. onlarıda yapıp koymaya çalışırım bugün yarın.
  • quote:

quote:

ısı test sonuçları merakla bekliyoruz hocam. umarım hem cpu hem de gpu için sıcaklıkları yükte ve yüksüz durumda olacak şekilde verebilirsin. tabii harddisk sıcaklığı da ayrı bir önemli

hocam o şekilde detaylı bir test yapmadım sanırım :) gpu ve hardisc sıcaklıklarını realtemp yada everest ile ölçebiliyormuyuz. yada hangi programla ölçebiliriz. onlarıda yapıp koymaya çalışırım bugün yarın.

evet everest ile ölçebiliyorsun. zaten bütün sıcaklıkları tek bir ekranda göstermekte. bi bilgisayar boştayken sıcaklıkların olduğu sayfa açık iken bir screenshot al. bir de oyun sırasında bütün sıcaklıkaları ekranda göstermesi için ek ayarlar var. oyun oynarken bile ekranda gözükmekte istediğin sıcaklıklar. bir de öyle bir screenshot alırsan süper olur

• Yukarıdaki test sonuçlarına göre i7 720 QM için normal sonuçlar.

Cihaz harika :) İleride Momentus XT tarzı bir HDD ile coşar iyice. Güle güle kullan.
  • Hocam benim istediğim bir kaç işlem olacak senin için eziyet olmayacaksa.
    1-Makinayı ilk açtığın zaman ki sıcaklık değerleri 15-20 dakika normal kullanım ile.
    2-Fan sesi normal kullanımda ne durumda(normal kullanımdan kastım office veya nette gezerken)
    3-Batarya ömrü ne durumda?
    Özellikle fan sesi çok önemli çünkü gece kullanıyorum makinayı ve benim için önemli bir kıstas.Office ve internet kullanımı sırasında sessiz olması.
  • sorular hala geçerli :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.