Şimdi Ara

Exper Karizma NR81A İnceleme ve test (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
14.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mene

quote:

Orijinalden alıntı: jorki

illaki 5770cf ile kıyaslanamaz fakat mobilitesi ve fiyatı konusunda alınabilir birde ekran yoksa desktoplarla yarısacak pcler 3bin liradan baslar.

niye kıyaslanmasın hocam. ben kıyaslama yaparken eşit şartları size sundum. full ayarlar + 1920x1080 çözünürlük. ben kıyaslama yapıp bak nasılda ezdi haha berbat 5650 falan demedim ki. 5770cf bile yüksek ayar ve full hd çözünürlükte yeri geldi mi zorlanıyor. 5650 ondan çok daha düşük performanslı olmasından dolayı bu çözünürlüğü asla kaldıramaz. 1366x768 bile şu an için anca kaldırmakta. çok merak ediyorum bu ekran kartı ile metro 2033 oynamak nasıl olur

Sonuçta çözünürlük düşürülüp oynanabilir değil mi? Yoksa ekran izin vermez mi? Bilmediğimden soruyorum ilk defa laptop alıcağım oyun oynamak için ekran çözünürlüğü ne kadar önemli?

• quote:

Orijinalden alıntı: blandet

quote:

quote:

illaki 5770cf ile kıyaslanamaz fakat mobilitesi ve fiyatı konusunda alınabilir birde ekran yoksa desktoplarla yarısacak pcler 3bin liradan baslar.

niye kıyaslanmasın hocam. ben kıyaslama yaparken eşit şartları size sundum. full ayarlar + 1920x1080 çözünürlük. ben kıyaslama yapıp bak nasılda ezdi haha berbat 5650 falan demedim ki. 5770cf bile yüksek ayar ve full hd çözünürlükte yeri geldi mi zorlanıyor. 5650 ondan çok daha düşük performanslı olmasından dolayı bu çözünürlüğü asla kaldıramaz. 1366x768 bile şu an için anca kaldırmakta. çok merak ediyorum bu ekran kartı ile metro 2033 oynamak nasıl olur

Sonuçta çözünürlük düşürülüp oynanabilir değil mi? Yoksa ekran izin vermez mi? Bilmediğimden soruyorum ilk defa laptop alıcağım oyun oynamak için ekran çözünürlüğü ne kadar önemli?

elbette çözünürlük düşürülebilir ama çözünürlük düştükçe görüntü kalitesi de düşecektir. şu an kullandığın bilgisayarda oynadığın bir oyunu bir tam çözünürlükte bir de daha düşük çözünürlükte oyna istersen. çok büyük fark göreceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: tt82

sorular hala geçerli :)

biliyorum hocam bugün yapıyorum dediklerini bi kac saate koyarım sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

elbette çözünürlük düşürülebilir ama çözünürlük düştükçe görüntü kalitesi de düşecektir. şu an kullandığın bilgisayarda oynadığın bir oyunu bir tam çözünürlükte bir de daha düşük çözünürlükte oyna istersen. çok büyük fark göreceksin

5650 kartlı oyun bilgisayarı olmazmı ? neden olmasın 5650 1366xxx çözünürlükte son çıkan oyunlarda olmak üzere yüksek ayarlarda açan bir kart 5770cf ile neden kıyaslıyorsunuz bu bir notebook ve mobil kartlarla kıyaslama yapın 5730'a rakip olabilecek 3000 liradan aşağı satılan bir notebook varmı araştırın.Tabiki masaüstü kartlardan yavaş olacak

• aletle ilgili bir sorum olucak. wireless i n-draft destekliyormu ?
  • hocam benim bi sorum olacaktı ben bu aleti almayı kafaya koydum ama almadan önce kafamda iki soru war 1.aletin ses kalitesi nasıl? 2.si aletin anakart modelini biliyormusunuz? (biliyorum cevaplanması zor bir soru ama belki aletin kapağını bi merakla açmışsınızdır die düşündüm :) )
  • @ConCarnage
    wireless n draft var hocam atheros wifi kart kullanıyor. Ben de bu modeli vatan bilgisayarda bayaa bir incelemiştim. 1Gb ethernet kartı da var. ancak 5Ghz'lik kanaldan çalıştığına dair bişey göremedim.

@crazy__devil
    Cpu-z yükleyip yaptığım denemede board markası compal nblb2 diye geçiyordu... chipsetler elbette intel'di.

Buna ek olarak ramler 1333Mhz de 2x1 olarak toplam 3Gb. Aletin en kötü bileşeni hdd çünkü samsung'un 400hij gibi bir modeliydi. internette yaptığım araştırmalarda bu modelin gürültülü olduğundan bahsediliyor. Kasa tasarımı bence de kötü fakat bence en iyi tarafı upgrade tamamen uygun yapısı. nette resimlerini de bulabilirsiniz nblb2 diye aratırsanız. cihazın ekran kartıda güncellenebilir işlemcisi de ve sadece altında tek plaka halinde bir yeri sökerek tüm bileşenlere ulaşabiliyorsunuz. mmx destekli ekran kartlarını çalıştırabilirsiniz. aynı şekilde i7 işlemcilerin farklı modellerine de geçilebilir ileride. upgrade etmesi kolay bir bilgisayar olması cezbedici.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

quote:

quote:

quote:

5650 kartlı oyun bilgisayarı olmazmı ? neden olmasın 5650 1366xxx çözünürlükte son çıkan oyunlarda olmak üzere yüksek ayarlarda açan bir kart 5770cf ile neden kıyaslıyorsunuz bu bir notebook ve mobil kartlarla kıyaslama yapın 5730'a rakip olabilecek 3000 liradan aşağı satılan bir notebook varmı araştırın.Tabiki masaüstü kartlardan yavaş olacak

ya arkadaşlar niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz. ben size ne diyorum 1920*1080'de bu kart işkence çeker. bak bir daha diyorum 1920*1080 çözünürlükte. siz hala yok 1366*768 rakibi yok bunun olsa 3000 TL cart curt. yav ben fiyatına bir şey mi dedim. kötü bilgisayar mı dedim. allah aşkına adam akıllı okuyun yazılarım. tekrar yazıyorum;

bu bilgisayarın ekran kartı 1920*1080 çözünürlükte çok zorlanacaktır. çünkü masaüstü bilgisayarımda olan 5770CF BİLE full hd çözünürlükte yeri geliyor zorlanıyor yeni oyunlarda. ben de siz de biliyoruz ki arada dağlar kadar fark var. eeh madem yeri geldi mi 5770CF bile zorlanıyorsa mobility 5650 hiç altından kalkamaz diyorum. bunun hala ısrarla nesini anlamıyorsunuz ben bunu anlamıyorum. kartı birebir 5770CF ile kapıştırdığım yok ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 24 Ağustos 2010; 6:59:11 >

• Merhaba arkadaşlar bende bugün bu bilgisayarı aldım. Şu an inceliyorum heryerini, gözüme şu sağ taraftaki değişik tipli usb girişinin hemen yanındaki yuvarlak, üzeri bişeyle kapatılmış yer ilişti. Üzerini kaldırınca altından anten gibi bişey çıktı. Onun ne olduğu hakkında fikri olan var mı ? Wireless falan mı? Yoksa bi bağlantı yeri mi ?
  • http://img801.imageshack.us/img801/2180/codmw2.jpg

benim için bu performans yeterlidir
  • Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.Ben de vatandan 7200rpm seagate momentus hdd aldım ve taktım hemen alete.oyunların loading sürelerinde belirgin kısalmalar var.ancak eski hdd ile windows hdd puanı 5.9 idi ve 7200rpm hdd taktıktan sonra da 5.9.windows puanlarını pek sallamasam da buna bi anlam veremedim
  • Windows puanlarına takılma. Pratikte faydasını görmen önemli. Fakat ben sana Momentus XT modelini tavsiye ederdim. Performans farkıyla ilgili testler forumda var. Biraz bekleyip, 250 TL'nin altına alabilirdin 500 GB'liği diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxl567

Yeni alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.Ben de vatandan 7200rpm seagate momentus hdd aldım ve taktım hemen alete.oyunların loading sürelerinde belirgin kısalmalar var.ancak eski hdd ile windows hdd puanı 5.9 idi ve 7200rpm hdd taktıktan sonra da 5.9.windows puanlarını pek sallamasam da buna bi anlam veremedim

merhabalar sormak istediğim bi kaç soru var bu makina ile ilgili cevaplama şansınız varsa sevinirim
    1-Makinanın ısınması ne durumda
    2-Fan sesi normal kullanımda nasıl(office veya internet,müzik) gibi
    3-Batarya süresi normal kullanımda ne kadar idare etmekte(office ve internet)

Lg r590 incelememe bakıp buna benzer bilgileri verme şansınız var mı?Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Windows puanlarına takılma. Pratikte faydasını görmen önemli. Fakat ben sana Momentus XT modelini tavsiye ederdim. Performans farkıyla ilgili testler forumda var. Biraz bekleyip, 250 TL'nin altına alabilirdin 500 GB'liği diye düşünüyorum.

hizlial.com momentus xt'lerin satışına başlamış. 500gb'lığı 290 TL gibi uçuk bir fiyattan satıyorlar. yani 130 TL'ye 7200.4 serisi varken ne kadar performanslı da olsa 290 TL verilmez momentus xt'ye.
  • bu arada arkadaşlar dayanamadım en sonunda 1,5 saat önce ürünü ben de aldım. valla sırf ekranı için aldım desem yalan olmaz. yalnız açar açmaz şöyle bir şey fark ettim. görüntü tam istediğim gibi değil beklentimden daha büyüktü. sonrasında denetim masasından görünüm ve kişiselleştirme kısmına girdim. burada görüntü sekmesi altında "metni ve diğer öğeleri daha büyük veya daha küçük yap" kısmında bir baktım ki yazılar ve simgeler %100 değil %125 boyutunda. asıl değeri olan %100'e getirdim ve gözüm şenlendi sanki karınca duası okuyorum hehehe benim gibi minicik yazıları okumakta sorun çekmiyorsanız, masaüstü bilgisayarımdaki 24" lcd'nin gösterebileceği şekilde birebir aynısını siz de görmek istiyorsanız %100'e getirin o kısmı derim.

• @Mene , Ustad sen de hiç dayanamiyorsun böyle cihazlara, hemen satın alıyorsun. Ferrari'de de böyle olmuştu..
  • Hakısın Mene, ben zaten 200-250 TL civarına kısa sürede ineceğini düşünüyorum. Büyük indirimlerle 200 TL'ye yakın bir fiyattan alınabilir kanımca bu sene içerisinde. Koca Logitech Z5500'ün 500 TL'ye kadar düşmesi misal teşkil ediyor

Güle güle kullan bu arada. Pil sallanması olayı ne alemde sende?

Lan ben de mi alsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

@Mene , Ustad sen de hiç dayanamiyorsun böyle cihazlara, hemen satın alıyorsun. Ferrari'de de böyle olmuştu..

aynen öyle hocam. 1366*768'lik ender netbook'lardandı ferrari anında almıştım. sonra hp dm1 1010st geldi. ama benim için şu an netbook devri kapandı. öğrencilik de bitti sonunda yüksek mühendis de olduk. artık 2 saatten fazla pil ömrü gibi birşeye ihtiyacım yok. masaüstünü de satınca mecbur aldım işte bunu. ilk 10'dık kullanım sonucunda izlenimim:

ARTILARI
    ekran
    ekran
    ekran
    ekran
    ekran

EKSİLERİ
    hadi geçtim numpad olayını da yav bir klavye bu kadar mı kötü olur. maşallah bir tuşa basınca utanmasa 1cm göçecek alta doğru. yani o basma noktası ile tuşun üst noktası arası mesafe çok. alışırız elbette ama yine de problem bence. hiç beğendim.

• Arkadaşlar experin servisi konusunda ne düşünüyorsunuz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Hakısın Mene, ben zaten 200-250 TL civarına kısa sürede ineceğini düşünüyorum. Büyük indirimlerle 200 TL'ye yakın bir fiyattan alınabilir kanımca bu sene içerisinde. Koca Logitech Z5500'ün 500 TL'ye kadar düşmesi misal teşkil ediyor

Güle güle kullan bu arada. Pil sallanması olayı ne alemde sende?

Lan ben de mi alsam

kesinlikle 200 TL olsa alınabilecek bir ürün ama bu fiyata alınmaz asla. neyse en kötü 23 ekimde hong kong ve çin'e gidiyorum olmadı oradan alırım hatta ve hatta şöyle bir düşüncem var benim. ebay'de falan şöyle bir ürün var;

http://cgi.ebay.com/9-5mm-Serial-ATA-Optical-Bay-Hard-Drive-Adapter-caddy-/280505863288?pt=PCC_Drives_Storage_Internal

şimdi bu ürün ile notebook'lardaki dvd-rw sökülerek yerine ikinci bir harddisk takılabilmesini sağlıyor. eeh ne yalan söyliyim dvd-rw'ı format'tan format'a kullanıyorum. ayda yazsam yazsam max 1 dvd yazarım. o yüzden böyle bir şey alıp ilk ana harddisk olarak 500gb momentus xt ikinci harddisk olarak ise yine 500 gb 7200.4 serisi takmayı düşünüyorum. tam bir medya canavarı olur makine hehe. artık dvd-rw'a da harici bir kutu alır usb'den external olarak kullanırım.

pil olayına gelince... gram sallanmıyor hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.