Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carmanja

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

.... Bu adamın da kaynanası hakkında bir bilgi bulursunuz şimdi!

Aynen öyle, bende çok önceden başka bir konu hakkında yazdığım bir yazıyı biraz kısaltıp size getirdim! HY yazıları geldiğinden devamlı sıranın aşağıdaki vatandaşta olması gerektiğini düşündüm! Richard Milton'da yani, önceden geçmişse affola! Sizinle espri anlayışlarımız uyuşabilir sayın Carmanja! Noktalamalar bu konuyla ilgisiz olduklarından kısalttım!

�Asıl Yurtdışı bağlantılar ilgimi çekiyor, bazı arkadaşlar işlerine geldiği için istediklerini kaynak gösteriyorlar. Araştırmaya gerek dahi duymuyorlar bu kaynakları çünkü güvendikleri ilim sahibi Prof. alıntı yapıyor ve o inançlıdır hata, hile yapmaz diyorlar! Peki acaba kaynak gösterip alıntı yaptıkları kişiler mesela "Dün gece beni uzaylılar kaçırdı, hamile bıraktılar" diyorsa bu kaynakları sorgularlar mı arkadaşlar? Bu sorunun cevabını merak ediyorum.�

Aynen tahmin ettiğim gibi yukardaki soruma cevap gelmedi, epeyde bekledim! Bunun kısmen bazı arkadaşların tartışma tarzımdan hoşlanmamalarından kaynaklandığını biliyorum! Beni terbiyesiz ve seviyesiz buluyorlar! Aynı şekilde bende onları bilgisiz, bilimsel düşünme alışkanlığından ve öğrenme yeteneğinden yoksun ve cahil buluyorum! Benim asıl sevilmeme nedenim karşımda cahil bulduğumda cahil dememdir sanırım. Ama örneğin Dawkins�e aşağıdaki adam için, Richard Milton için �domuz-cehaleti �demiş!

Kaynaklar -
    -Milton, R. 1997 �Shattering the Mythes of Darwinism. Park Street Press, Vermont.

Yukardaki kişi yani Richard Milton�n kitabından Evrim� düşman her sitede alıntılar yapılmakta ve bu kişi ve bu kitap sanki Evrim düşmanlarının Kuran�, kutsal kitabı gibi kullanılmaktadır. ....................denilen varmı-yokmu belli olmayan kişi tarafındanda bu kişi ve kitabından alıntı yapılmıştır.

Kutsal kitapları yazanları merak eden araştırır öğrenir ama biz şu Richard Milton kimdir, necidir, Evrim dışı konularda ne der, eğitimi, Evrimi eleştirecek hele değiştirecek bilimsel altyapısı var mıdır bir bakalım, çünkü kitabında bunları iddia ediyor!

Bu kişi Gazetecidir! Adi ve sıradan bir gazeteci, akademik hiçbir ünvanı dahi yoktur! ( gazeteci arkadaşlar alınmasınlar! ) Evrim ile ilişkili olabilecek paleontoloji, biyoloji, genetik ve daha birçok bilim dalı ile hiçbir eğitim olarak ilgiside yoktur! Yazdığı 3-5 kitapla hayatını kazanmaktadır ama tabii bu kitaplarında bilimsel hiçbir tarafları yoktur! Bu kişinin kitaplarının Evrim düşmanlığında kullanılması cehalettir! Ve bizim ve başka yaratılışçılar koroları bunu hep yapmaktadır alışkanlıktan dolayı.
    Zaten Dawkins�e �omuz cehaleti hemen her sayfasında var kitabının" şeklinde eleştirmiştir Milton�.

Yaratılışa inanan arkadaşların..................... acaba bu kişinin alttaki görüşlerine de katılıp katılmadıklarını merak ediyorum.

1) Soğuk füzyon gerçektir, standart güneş modeli hatalıdır, güneşte aslında soğuk füzyonla çalışıyor olabilir!

2) Bioenerji, ( olduğu iddia edilen ruh ile hastalıkları tedavi etme! İlaç filan hakgetire, yok yani! ), homeopati ( hastalıkları seyreltilmiş sıvılarla tedavi etme) , Iridologi ( iridodiagnoz olarakta bilinir, göz irisinden hastalıklara tanı koyma ) gibi şeyler hasta tedavisinde kullanılabilirler, alternatif tedavilerdir, sağlıklıdırlar, geçerlidirler.
    ( Sıkıysa kanser olunca bu salaklıkları yapsın arkadaşta görelim! )

3) Psiko kinetik (telekinetik-maddeleri uzaktan akıl gücüyle hareket ettirme yeteneği) ve uzaktan görme ( fiziksel alan dışındaki bir olayı mesela ankarada iken istanbuldaki bir olayı görebilme ) gerçektirler.

4) Eter ( 19. Yy da ışığın yayılmasını açıklamakta kullanılan bir terim), evreni kapladığı iddia edilen ışıldayan madde gerçektir ama Einstein�n Genel Görelilik kuramı ile çeliştiğinden varlığı açıklanmıyor!

( Bir küfür edecektim ama forum kurallarına aykırı! Teknik hep aynı büyük bir bilimsel kurama ( Einstein'in Genel Görelilik veya Evrim de olur tabii) saldır, kanıtlarının doğru olup olmadığı önemli değil, ama saçma sapan kitabın best seller olsun! ) Evrim düşmanlarının paralarının Evrim Taraftarlarından fazla olduğunu düşünüyorum böyle kitapları aldıklarına göre!

Web sitesinde beynimizin % 10'unu kullanırız gibi bilinen bilimsel olmayan saçmalıkların hepsi var. " Beyinsiz insanlar aramızda dolaşıyorlar", " güneşteki lekelerle milli piyangodan hangi rakamların çıkacağını nasıl bilirsiniz?" vs.

Arkadaşlar insaf Evrim taraftarlarıda insandırlar onlarında bir sinir sistemleri filan vardır Evrime uygun olarak!
    Böyle saçma sapan şeyler, tipler, kitaplarla normal insanları lütfen taciz etmeyin! Bana böyle bir tipten yapılan alıntılar gelirse ağzımdan çıkanı söylemekten beni ne alıkoyabilir ki?

kısaca özetlersem;

............................................
    Alıntılar özellikle ingilizce Wiki'den ve kendi web sitesindendir ( artık kapatılmış sanıyorum kitap satışlarını azalttığındandır!) ...

Tüm bu laf salatanızdan sonra asıl noktayı unutturma çabanızı engellemek adına size tek bir soru soracağım. Evrim ağacı doğru mudur? Evet doğrudur derseniz, Nature dergisinin editöründen farklı olarak ne biliyorsunuz söyler misiniz?

Evrim ağacı dediğin fillogenetik haritalanmadır. Evet doğrudur. Bugün moleküler düzeyde yapılan incelemeler bile türlerin akrabalığını soy ağaçlarını kolayca açıklamaktadır. Nature dergisi editörün söylediklerini bazı şahs-ı muhteremler güzelce kafalarına göre yazıp türkçeye çevirmişler.
    Kaldıki tür akrabalığı için izlenen metod, bugün anne-babalık davalarında çocuğun kime ait olduğu bu yöntemle saptanmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®
    Bilimle dini çatıştırmanız ve dini inancın bilimin önündeki engel olarak görmeniz tarih ve sosyoloji bilmediğinizi, bilim tarihinden ise haberiniz olmadığını gösterir.

Barutu Çinliler bulmuştu o dönem neye inandıklarını bilmiyorum. Mayalar takvimi buldular da onların da neye inandığı umrumda bile değil. Beni neye inandıkları ilgilendirmez, doğanın kanunlarını ortaya koyup koyamadıkları ilgilendirir.İbn-i Sina müslümandı ancak Avrupada dahi son yüzyıla kadar kitapları ders kitabı niteliğindeydi. Mimar Sinan ın eserleri bugün dahi ayakta. Binaların harcında yumurta ve dişbudak bitkisini kullanma fikri nasıl oluşmuştu acaba ? Belki gece rüyasında görmüştür
    Piri Reisin çizdiği haritaların sırrına bugün bile halen erişilemedi. Ona da belki uzaylılar yardım etmiştir. Farabi, Gazali, El-Biruni ...

Ya Hezarfen ? Nasıl uçtu ? Okuyup üfleyerek mi ?

Yapılan işleri sulandırmanız, hafife almanız o olayların olmadığını göstermez. İslamın bilimi engellediği koca bir yalandır. Selçuklu ve Osmanlının 1600 seneden fazla egemenlik sürdüğü coğrafyada ortaya koyduğu eserler halen ayakta. Bunlar tesadüfen mi oldu ?

Osmanlı neden kanuniden sonra bir duraklamaya ve ardından yıkım sürecine girmiştir?
    Yavuz döneminde pozitif bilim yapan okulların çoğu din eğitimi vermeye doğru çevirilmiştir.
    matematik,fizik,kimya,biyoloji yerine kuran,fıkıh,hadis gibi derslere çevirilmiştir.
    Her ne hikmetse Koca Tanrı fenin yerine islamın öğretilmesine sevinmemiş olacak ki Osmanlın yıkılma sürecine engel olmamıştır...Yoksa hristiyanlar haklı mı?

quote:

Din de insanları kontrol etme aracı olarak kullanılabilir, tarihte kullanılmıştır da zaten. Ortaçağda Avrupada kurulan kilise baskısını hepimiz kabul ediyoruz.

Ancak tüm kitapları insanların yazdığı ve tüm dinlerin insanların elinden çıktığına inanıyorsanız zaten tümden reddetmenizi de anlaşılır kılıyor. Ancak araştırmadan, mantık süzgecinden geçirmeden reddetmek önyargılı insanın harcıdır.

Dünyada bilim deyince 14. YY ve sonrası akla geliyor. Coğrafi keşifler adı altında Dünyayı sömürgeleştirme işini üstlenen Avrupa da olan olayları medeniyet diye nitelendiriyorsanız, Afganistanda neden ortalama ömrün de 44 yaş olduğunu anlamanız mümkün görünmüyor.

Ne ilginçtir ki sömüge olan ülke tanrının kitabıyla yönetiliyor.
    Ey tanrı kullarına hiç merhamet etmez misin sen?
    Gavurun gazabından korumaz mısın hiç?
    Senin istediğin,kitapta belirttiğin şekilde yönetiliyor bu insanlar.

quote:

Bilimle ilerlediğini varsaydığınız Avrupa soykırım merkezi olmuş, ilk bulunan Atom bombası (O dönem bulunan en önemli buluştur) Asya insanının üzerinde denenmiş ve başarılı olmuştur!

quote:

Pozitif bilimler yanında sosyal bilimlerde de ilerleme sağlanmadan ortaya çıkabilecek olayların neler olduğunu tartışmaya sanırım gerek yok.Hele biyolojik silahlar var ki...

vs.vs.

Çok haklısınınız pozitif bilimlerde ilerleme sağlanmalı.Çünkü din bilgisinde ilerleme sağlandımı hiçbir işe yaramıyor.İster toplumsal,ister bireysel.

quote:

Hastalıkların sebebi ve çaresi bulundu bulunmasına da, salgın hastalıklar bir türlü bitmek bilmiyor kardeşim.

Bunun anlamamanız çok normal.Çünkü evrimi bilmiyorsunuz.
    Grip virüsüne karşı her yıl aşı değiştiriyor.Neden?Çünkü grip virüsü her canlı gibi evrim geçiriyor.Grip yaparak hayatta kalır grip virüsü grip yapamıyorsa yok olur.Nasıl siz yemek yiyemezseniz ölürsünüz onun gibi işte.

quote:

Yazdıklarım farklı şeyler gibi görünüyor ancak parçaları birleştirmede usta olan evrimci arkadaşlar acaba aşikar görünen gerçeği bulabilirler mi merak ediyorum?

Not: İslamı da kullanarak, çarpıtarak insanlar üzerinde egemenlik kurma rüyası olanlar vardır, her dönem olmuştur. İnsanın elindeki hiç bir sistem kusursuz değildir. "Komünizm" rüyasının bir türlü gerçekleşmemesini de bu bağlamda sorgulamak gerekir. Bu durumu da parantez açarak belirteyim.

Bir avukat hukuk kurallarını çarpıtarak iş yaparsa hapse atılır.Hukuk hemen müdahale eder.
    Peki neden bir din adamı kutsal kitapları,dini çarpıtarak iş yaptığı vakit hiçbirşey olmuyor?Tanrı neden müdahale etmiyor?

• quote:

"Böylece evrim başlamış olur"

cümlesi ise gerçekten çok bilimsel olmuış. Hani abiyogenezin evrimle ilgisi yoktu!

Kaldı ki burada bir polimerin oluşumu anlatılmış, CANLI oluşumu değil !

Bir teflon tavanın ya da PVC pencerenin canlandığına şahit olanınız var mı?

Yani siz anlayamıyorsunuz diye evrim olamaz mı diyeceğiz?Sığ tartışmalar içine girecekseniz pvc tava diyerek bende bir tartışma başlatayım.
    haha ha görülmeyen,duyulmayan,varlığı ile yokluğu bir olan mı tanrı mı yarattı bunca şeyi.Siz tanrı yok diyeceksiniz ama diliniz varmıyor.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Veri topluyor bu sonda,Titanda mikroorganizmalar olduğu bugun kesin olan bir şey.
    Uçsuz bucaksın,kuş uçmaz kervan geçmez titanda mikroorganizmalar nasıl oluşuyor?
    Demek ki kendiliğinden oluşabiliyormuş.Yoksa onuda mı tanrı yarattı?

Dünyada geçiyor muydu kuşlar, kervanlar ?

Ya dimi titanda kuşun uçması kervanın geçmesi için o canlıların büyük bir evrim sürecinden geçmesi gerekir.
    Sizinde bunu dolaylı yoldan anlamanız ne güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

İnsanların bilime bu kadar düşman olup dinin söylediklerini körü körüne kabul etmeleri çok acı doğrusu...

Bizim eğitim sistemimiz, aile ortamımız ve çevremiz gereği bilimden uzak, dine yakınız.

Kaç kişi Evrim Teorisinin aslında maymundan geldiğimizi söylemediğini, maymunlarla "ortak atadan" geldiğimizi söylediğini biliyor??

Evrim dediğimiz zaman bizim insanımızın aklına ilk gelen şey maymunlar ve insanlar oluyor. Ama evrim bütün biyolojik hareketi açıklayan "TEK" bakın "en güçlü" demiyorum. Bütün biyolojik hareketi açıklayan tek teoridir. (Zira yaratılış bir teori değildir. )
  • Yıl olmuş 2010 hala böyle fantazilere inanan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Yıl olmuş 2010 hala böyle fantazilere inanan var mı ?

Var , leylekler getirdiye inanan çamura , elmayada inanir.
  • H.Y.
    sorunları
    EVRİM mi-YARATILIŞ mı
    veya
    İDEALİZM mi-MATERYALİZM mi (ki harun yohyau hocamız idealizmin de türkiye temsilcisidir)
    gibi en kaba karşıtlıklarla ortaya koyup inanan (ama akletmeyen) insanları kendi durduğu tarafa mıknatıs gibi çekiyor. bilgisizliklerini "mutlak bilginin kaynağı" olduğu düşünülen tanrıya taraf olmakla kapatacağını zannedenlere ise tanrı bile gülüyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorden

H.Y.
    sorunları
    EVRİM mi-YARATILIŞ mı
    veya
    İDEALİZM mi-MATERYALİZM mi (ki harun yohyau hocamız idealizmin de türkiye temsilcisidir)
    gibi en kaba karşıtlıklarla ortaya koyup inanan (ama akletmeyen) insanları kendi durduğu tarafa mıknatıs gibi çekiyor. bilgisizliklerini "mutlak bilginin kaynağı" olduğu düşünülen tanrıya taraf olmakla kapatacağını zannedenlere ise tanrı bile gülüyordur.

mesajın ben şikayet etmedin (bir önceki) h.y da bilgi kaynağım değildir..şu ezberini terk et..lütfen ha yeri gelir sitelerinden faydalanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

quote:

Orijinalden alıntı: gorden

H.Y.
    sorunları
    EVRİM mi-YARATILIŞ mı
    veya

mesajın ben şikayet etmedin (bir önceki) h.y da bilgi kaynağım değildir..şu ezberini terk et..lütfen ha yeri gelir sitelerinden faydalanırım

Motorcular ile aranız iyi bakıyorumda aman çok durmayın vakti zamanında basıldığı gibi beraber basılmayın.Adam'ın deli diploması var sağı solu belli olmaz yani

• quote:

Orijinalden alıntı: nick

Aynı klasik şeylere cevap vermiyicem ama belki ihtiyacın olmasa da ben tavsiyemi söyliyim.
    Herhangi bir kişinin neyi savunduğu önemli değil, X bilim adamı evrim var diyor diye evrimin olduğunu kabul etmeni beklemiyorum. Sen sadece evrimi öğrenmeye çalış. X bilim adamının neden öyle dediğini öğrenmeye çalış.
  • @::cc::

Dediğim gibi yaratılışa inananları cahil sanmaya devam edeceksiniz...

Evrimi belki sizden daha çok araştırmış biri olarak şunu söylüyorum ki evrim bilimsel olarak vardır. Evrim fakülteleri kurulmuştur. Vs.

Tavsiyen için teşekkürler fakat niye öğrenmeye çalış demene anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nick

@::cc::

Dediğim gibi yaratılışa inananları cahil sanmaya devam edeceksiniz...

Evrimi belki sizden daha çok araştırmış biri olarak şunu söylüyorum ki evrim bilimsel olarak vardır. Evrim fakülteleri kurulmuştur. Vs.

Tavsiyen için teşekkürler fakat niye öğrenmeye çalış demene anlam veremedim.

Cahil değilsin, yanlış bilgilendirilmişin. Cahil olan bilgisizdir, kişinin öğrenmesi için kendi araştırması gerekir. Sen belki araştırdın ancak doğru kaynağa rastlamadın, maalsef türkçe ararken bu yüksek ihtimal.

Bişeyi bilmeden reddedemezsin değil mi? Evrimi reddetmeden önce evrimin ne olduğunu bilmen gerekir. Başkalarının evrim hakkında olan düşünceleri seni tatmin etmemeli. Art niyetli insanlar da var. O yüzden kendin öğrenmen gerekiyor. Evrimin ne olduğunu, nasıl olduğunu, ne olmadığını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::cc:: -- 13 Haziran 2010; 8:54:14 >

• Atılan son mesajların bir kısmını sildim.
    Konunun din ve inanç konusu değil, evrim konusu olduğunu sıklıkla belirtmek zorunda kalıyorum.

Burada devamlı bulunan arkadaşlar, bari sizler yapmayın...
  • cardiacus , Ogün®

Evrim karşıtlığı konusunda çok "kararlı" sizin gibi insanların, verdiğim video hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum. Sessiz mi kalıcaksınız yoksa kendi görüşünüzle bu olayı aydınlatmaya calısacakmısınız?

Cevaplarını bekledigim diğer üyeler, ar tryk, nick, BJK, carmanja vb evrim karşıtları

Yani bu konuda evrimin olmadığını düşünen herkesin, birleşmiş kromozom olayına nasıl bir bakış açısı olduğunu öğrenmek istiyorum.

Degistirme: unutmusum, nasılda aklımdan çıkmışsın! kusura bakma. soho

Evrim karşıtlıgı denilince sen nasılda unutuldun, çok özür. Seninde şu birleşmiş kromozom olayına yorumunu merak ediyorum.

Zira ben tek bir evrim karşıtından bile (sayfalarca copy paste veya klasik argumanları tekrar tekrar duydugum halde) birleşmiş kromozom olayına cevap veren, verebilen görmedim.

Bu yüzden bu seferde konu geçiştirilmezse, çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 13 Haziran 2010; 22:18:55 >

• "Hocam evrim karşıtlığı derken sınırı çizelim; Bazı arkadaşlar komple tüm evrenin kendiliğinden oluştuğunu iddia ediyor, bazısı abiyogenezi tartışmıyorum ancak tüm canlılar birbirinden evrilmiştir diyor, başkası başka bir şey iddia ediyor."

Evrim, canlıların tek bir ortak atadan geldiğini söylüyor. Evrenin olusması, abiyogenez vs baska baska olaylar. Evrimin konusu belli. Yani ,abiyogenezin çürümesi, çökmesi vs evrimle alakalı birşey değil, yada evrenin nasıl olustugu evrimi ilgilendirmiyor. Bizde burda evrimi konusuyoruz. Konumuzun sınırları belirgin.

"Şimdi gelelim şu kromozom meselesine; Hocam bilmediğim bir şey üzerine yorum yapamam. Ancak bulguların ayrıntılı kanıtları varsa (Molekül dizilimini ayrıntılı gösteren harita şart) incelemek isterim. "

Bilmediğim birşey diyorsun ama bilmen gerekenleri Ken Miller söylüyor zaten. Bulguların kanıtları elbetteki vardır, konuşan kişi boş konuşacak birisi değil.http://bms.brown.edu/faculty/m/kmiller/

"Yoksa daha önce maymunlarla insanların DNA sı %97 oranında aynı saçmalığı ile aynıysa, o zaman ciddi olarak düşünmek lazım. "

Maymunlarla genlerimiz zigot halinde %98 aynı ve bu bilgi hala geçerli diye biliyorum.

"Kromozom sayısı akrabalığa delalet midir, değil midir ? Patates mevzuuna niye gülüyor arkadaşlar o zaman? "

Kromozom sayısı akrabalığa delaletmidir? Elbette kromozom sayısından da, bir bilgi edinilir ama asıl sınıflandırma, homolog organlara göre yapılır. Kromozom sayısının sınıflandırmada bir belirleyici önemi olduğunu sanmıyorum. Sonuça herşey Genlere bağlı. Genlerein bir arada olmasına DNA diyoruz, DNA nın sargısıda kromozom oluyor. Yani toplam genetik materyal kromozomların toplamı.

Şuna benzetebiliriz. Genetik materyal işletim sistemi ise, sen bunu ister 10 parça halinde tut, ister 20 parça. Düzgün çalışsın yeter.

Bu birleşmiş kromozom olayı, birleşim yeri, maymunlardaki ayrı kromozomlar, birleşme işaretleri (kromozom ortasında bulunan telomerler) vs bu işin, evrimin gerçek olmasından beklediğimiz gibi olduğunu gösteriyor. Yani maymunlarla ortak bir atadan geldiğimizin kanıtı...

Bu konuda bir fikriniz var mı onu sormuştum. Siz bilmediğim konuda konuşmak istemiyorum dediniz. Pekala, bakalım diğer evrim karşıtları neler söyleyecek?

• Kromozom sayısının aynı olup olmaması bir ölçüt değildir. Kromozomu oluşturan genetik yapıpnın benzerliği ve işlevselliği esastır. Şempanze ve insan türlerini karşılaştırdığımızda genetik yapının %97 si aynıdır. Yani aynı işlevsel özelliklere sahiptir. Geriye kalan %3 bizi insan türü yaparken, %3 te şempanze türünü oluşturan genetik varyasyonlardır. En basitten embriyonik dönemde etkin olan Hox genleri tamamen aynıdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fare 40
    Fındık faresi 48
    Fıravun faresi 36
    Şempanze 48
    Patates 48
    Eğreltiotu 1200

Tarla faresi mi insana daha yakın, maymun mu?

Tarla faresi daha yakın diye ilan edildi TV lerde bangır bangır

Kromozomlar aynı olsa da içerisindekiler aynı mı? Epey farklılık var. Japonlar bir araştırma yapmışlardı ve sayılar aynı olsa da içi farklı diye yazılar vardı.

Sayı aynıysa aynı canlıyız diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz.

Kromozom sayısı insanla aynı sayıda fareler var(İnsanın kromozom sayısı 48 olduğuna kabul edersek) . Farelerin kromozom sayıları insanla aynı olan var. Birbirleriyle kromozom sayısı farklı fareler var. Sincaplar var farlklı türde. İkiside Sincap ama kromozom sayıları farklı. Eğreltiotu 1200 Kromozoma sahip ama düşünemiyor. Bizden daha gelişmiş değil. Sayı değil Kromozomun içindeki bilgiler önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konuda bir fikriniz var mı onu sormuştum. Siz bilmediğim konuda konuşmak istemiyorum dediniz. Pekala, bakalım diğer evrim karşıtları neler söyleyecek?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz.

Moleküllerin ayrıntılı haritasını gösterebilirseniz bir fikrim olur. Bu kadar bilgiyle yorum yapılamaz.

Bu kadar bilgiyle kimsenin net bir fikri olamaz.

H2O ve H2O2 aynı atomlardan oluşmuştur. Ancak niye dünyanın yüzeyi sadece su ile kaplıdır da, hidrojen peroksitle kaplı değildir ? diye sorarsam ne dersiniz ?

DNA nın % 97 si ne demektir ? Birebir aynı baz diziliminden mi oluşuyor ? Yoksa aynı sayıda baz var deyip, toplam sayıları mı oranlıyorlar ?

C6H12O6 kapalı formülüne sahip üç temel molekül vardır mesela, üçü de aynıdır diyebilir miyiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Fare 40
    Fındık faresi 48
    Fıravun faresi 36
    Şempanze 48
    Patates 48
    Eğreltiotu 1200

Tarla faresi mi insana daha yakın, maymun mu?

Tarla faresi daha yakın diye ilan edildi TV lerde bangır bangır

Kromozomlar aynı olsa da içerisindekiler aynı mı? Epey farklılık var. Japonlar bir araştırma yapmışlardı ve sayılar aynı olsa da içi farklı diye yazılar vardı.

Sayı aynıysa aynı canlıyız diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz.

Kromozom sayısı insanla aynı sayıda fareler var(İnsanın kromozom sayısı 48 olduğuna kabul edersek) . Farelerin kromozom sayıları insanla aynı olan var. Birbirleriyle kromozom sayısı farklı fareler var. Sincaplar var farlklı türde. İkiside Sincap ama kromozom sayıları farklı. Eğreltiotu 1200 Kromozoma sahip ama düşünemiyor. Bizden daha gelişmiş değil. Sayı değil Kromozomun içindeki bilgiler önemli.

Hoşgeldin ar_tryk. Bende senden bahsettim. Görmemişsin. Şu verdiğim vidyodaki birleşmiş kromozomlar hakkındaki görüşün nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Zira ben tek bir evrim karşıtından bile (sayfalarca copy paste veya klasik argumanları tekrar tekrar duydugum halde) birleşmiş kromozom olayına cevap veren, verebilen görmedim.

Bu yüzden bu seferde konu geçiştirilmezse, çok memnun olurum.

Bu arada teoriyi ileri süren sizsiniz ancak aksini ispat etmek zorunda olan bizler! İlginç.

Bu arada benim geçiştirilen sorularıma kim mantıklı yanıt verebiliyor ?

Cansızdan canlı oluşturma işi ?

Bir arkadaş fotokopiden falan bahsetmiş, şaka yapıyor sanırım. Fotokopi aslın suretidir. Suretin olabilmesi için aslın devamı şarttır. Sürekli değişim geçiren bir aslın fotokopisi aynen nasıl çekilebilir ? Kim çeker ?
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.