Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ogün®

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz.

Moleküllerin ayrıntılı haritasını gösterebilirseniz bir fikrim olur. Bu kadar bilgiyle yorum yapılamaz.

Bu kadar bilgiyle kimsenin net bir fikri olamaz.

H2O ve H2O2 aynı atomlardan oluşmuştur. Ancak niye dünyanın yüzeyi sadece su ile kaplıdır da, hidrojen peroksitle kaplı değildir ? diye sorarsam ne dersiniz ?

DNA nın % 97 si ne demektir ? Birebir aynı baz diziliminden mi oluşuyor ? Yoksa aynı sayıda baz var deyip, toplam sayıları mı oranlıyorlar ?

C6H12O6 kapalı formülüne sahip üç temel molekül vardır mesela, üçü de aynıdır diyebilir miyiz ?

Emin olun, o alıntıyı yapıp, konferans veren insan konuya bilgi olarak yeterince hakim. Bu birleşme olayı olmuş diyor ve bunu kanıtlıyor. Hatta , orada, gözlemlenebilir, test edeilebilir diye belirtiyor. Şimdi, sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Hala molekül haritasını mı görmek istiyorsunuz? (Yani konferansı veren kişiye güvenmiyor musunuz?) Farzedin ki gördünüz haritayı ve birleşme olayı gerçek. O zaman yorumunuz ne olucak? Evrime eskisi gibi karşı çıkmaya devam mı edeceksiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Zira ben tek bir evrim karşıtından bile (sayfalarca copy paste veya klasik argumanları tekrar tekrar duydugum halde) birleşmiş kromozom olayına cevap veren, verebilen görmedim.

Bu yüzden bu seferde konu geçiştirilmezse, çok memnun olurum.

Bu arada teoriyi ileri süren sizsiniz ancak aksini ispat etmek zorunda olan bizler! İlginç.

Bu arada benim geçiştirilen sorularıma kim mantıklı yanıt verebiliyor ?

Cansızdan canlı oluşturma işi ?

Bir arkadaş fotokopiden falan bahsetmiş, şaka yapıyor sanırım. Fotokopi aslın suretidir. Suretin olabilmesi için aslın devamı şarttır. Sürekli değişim geçiren bir aslın fotokopisi aynen nasıl çekilebilir ? Kim çeker ?

Hayır, teoriyi sürende, kanıtlayanda biziz. Size sadece bu kanıtın nesini kabul etmiyorsunuz onu soruyoruz.

Cansızdan canlı oluşturmanın Evrim ile alakası yok be adam! Kaç kez söyliycez!

• benim koyduğum dawkins' in röportaj videosu neden silindi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Fare 40
    Fındık faresi 48
    Fıravun faresi 36
    Şempanze 48
    Patates 48
    Eğreltiotu 1200

Tarla faresi mi insana daha yakın, maymun mu?

Tarla faresi daha yakın diye ilan edildi TV lerde bangır bangır

Kromozomlar aynı olsa da içerisindekiler aynı mı? Epey farklılık var. Japonlar bir araştırma yapmışlardı ve sayılar aynı olsa da içi farklı diye yazılar vardı.

Sayı aynıysa aynı canlıyız diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz.

Kromozom sayısı insanla aynı sayıda fareler var(İnsanın kromozom sayısı 48 olduğuna kabul edersek) . Farelerin kromozom sayıları insanla aynı olan var. Birbirleriyle kromozom sayısı farklı fareler var. Sincaplar var farlklı türde. İkiside Sincap ama kromozom sayıları farklı. Eğreltiotu 1200 Kromozoma sahip ama düşünemiyor. Bizden daha gelişmiş değil. Sayı değil Kromozomun içindeki bilgiler önemli.

Hoşgeldin ar_tryk. Bende senden bahsettim. Görmemişsin. Şu verdiğim vidyodaki birleşmiş kromozomlar hakkındaki görüşün nedir?

Bende benden bahsetiğin için yazdım zaten. Sayıya kafayı takma dedim. Fareler, Sincaplar farklı kromozom sayısına sahip olabiliyorlar. Aynı sayıya sahip olmakda işe yaramayabiliyor. Sonuçta Maymunun akıl olarak bize ulaşması kromozom sayısına değil içeriğe bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: soho

benim koyduğum dawkins' in röportaj videosu neden silindi ?

Belli bir yerden sonra hepsi gitmiş. Acaba Dawkins ne anlatmaya çalışıyor.

Link yok elimde. Tekrar ekleyebilirmisiniz.
  • quote:

Bende benden bahsetiğin için yazdım zaten. Sayıya kafayı takma dedim. Fareler, Sincaplar farklı kromozom sayısına sahip olabiliyorlar. Aynı sayıya sahip olmakda işe yaramayabiliyor. Sonuçta Maymunun akıl olarak bize ulaşması kromozom sayısına değil içeriğe bağlı.

ar_tryk Önemli olan sayı değil. Önemli olan birleşmiş kromozom. Yukarda Ogün® için detaylı detaylı anlattım. Birleşmiş kromozom meselesine ne diyorsunuz? Bu bir kanıt değilmidir? Önceden insanın kromozomlarının maymaunların ki gibi 48 tane olması, sonra 46 ya düşmesi ve bizim, birleşmiş kromozomu ve birleşme yerini bulmamız evrim için bir kanıt değil midir? Değilse neden değildir? Siz bu kanıta rağmen evrimi inkar mı ediceksiniz? Düşünceleriniz nedir? Bunu soruyorum.

Bende biliyorum kromozomun sayısının değil içeriğinin önemli olduğunu, bakın bizdeki 2 nolu kromozom, 2 adet primat kromozomunun birleşmesinden oluşmuş diyor. Evrim diyor, doğruluyor diyor. Daha ne desin? Buna ne diyorsunuz diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulantı

"Evrim Yoktur !" diyen bir kişi beraberinde nasıl bir anlayışı savunur ya da savunduğu şey nedir ki bunu söylemiştir.

Bunu söyleyen bunu da söyledi : "Canlılar, evrim teorisinin hayali süreçleriyle oluşmamış, bir anda yaratılmışlardır."

Soru: 300 milyon yıllık balık, 180 milyon yıllık dinazor, 50 milyon yıllık at fosilleri bulunurken bu dönemleri ait neden insan fosili yoktur? 300 milyon yıllık neden at fosili yoktur?

Bu dediğin fosillerin bile daha gerçek olup olmadığı kesin değil.Sadece görüyoruz o kadar.İnceleyenler de biz değil.At eşek vs bulup da haber vermedikleri de kesin değil.Bu evrim iyi prim yapıyor.Kitaplar satılıyor,ona karşı antitezler keza öyle.Bunlar da kitap,yayımlar,cd-dvd,belgeseller,müzeler vs vs.Milyarlarca dolarlık bir sektör evrim.Sanmıyorum ki bu tüketim çılgınlığı yüzyılında ortadan kaldırılmaya çalışılsın

• He dawkins uzaylılara inanıyor he

Birleşmiş kromozom ve kromozom ortasında bulunan telomerle olayına yorumunu bekliyorum hala ar tryk. Bu kanıta karşı hala evrimi kabul etmiyor musun?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • http://evrimsempozyumu.org/node/69

Neandertal Genomu ve Homo sp.
  • Kromozomlar iyiki birleşmiş. Yoksa şimdi maymunduk hala

Dawkins in uzaylıları birleştirmiş olabilir bir ihtimal. Tasarımda ufak bir değişiklik yaptılar.
    Tesadüfen birleşmiştir. İkinci ihtimal. Yersen tabii. Önceden saydığım bol sıfırlı tesadüfleri yiyorsun ama
    Önceden maymunların kromozomlarıda bitişikken ayrıldı ve maymuna dönüştüler üçüncü ihtimal

Birleşmeden öncede kromozomlar, maymuna benzediğimizi sanmıyorum.

Kromozomun 48 veya 46 olması bizi başka bir canlıyla aynı olduğumuz anlamına gelmiyor. Önemli olan içindeki DNA madem dış kab sayısı o kadar önemli değil bence.

Bizim tavanda bir kedi yavruladı. Yavrular hemen annelerinin memelerini aradı ve süt emdi. Yavruların annesi süt vermeye başladı hemen. Kedinin vucudu yavrulara süt gerektiğini ne bilsin de üretsin. Şimdi bu kedinin vucudunun süt üretmeye başlaması tesadüf mü, tasarım mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Dawkins akıllı tasarımı filan kabul etmiyor sallmayın.

http://disturblog.com/genel/richard-dawkinsden-harun-yahyanin-yaratilis-atlasina-cevap.html

biraz araştırın bare bişeyi söylemeden be kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katilkiller -- 14 Haziran 2010; 16:20:52 >
  • Dawkins uzaktan yakından akıllı tasarımcılıkla ilgisi olmaz. Hatta çoğu videolarına bakın adam H.Y. adlı şahsın onun evine bastırdığı kitapları ve içindeki saçmalıkları anlatıp duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katilkiller

Dawkins akıllı tasarımı filan kabul etmiyor sallmayın.

Soho bir Dawkins linki vermişti. Acele baktım. Sanki Dawkins tesadüfen hiç bir şey olmayacağını anlamış gibiydi. İlk oluşan hücrenin kendini kopyalaması zorunluluğu olduğunu söylüyordu. Bununda kendi kendine değil bilinçli uzaylılar tarafında tasarlanmış olduğunu söylüyordu diye anladım. Tanrı tasarlamış diyemiyordu tabii. Yakında onu da söyleyecekler eminim
  • quote:

quote:

Soho bir Dawkins linki vermişti. Acele baktım. Sanki Dawkins tesadüfen hiç bir şey olmayacağını anlamış gibiydi. İlk oluşan hücrenin kendini kopyalaması zorunluluğu olduğunu söylüyordu. Bununda kendi kendine değil bilinçli uzaylılar tarafında tasarlanmış olduğunu söylüyordu diye anladım. Tanrı tasarlamış diyemiyordu tabii. Yakında onu da söyleyecekler eminim

dawkinks dediğin adam dünyanın en büyük ateistlerinden biridir kitaplarını okursan bunu anlayabilirsin.
    yukarıdaki mesajı editledim verdiğim linke bi bak istersen.

diyelim ki evrim yok bunu anti tezi tanrı mıdır yani?
    cevap veremediğiniz herşeyi tanrıya bağlamanız garip.
    evrim doğru olur yanlış olur bilim bigün elbet doğruyu bulur ama bilim bulana kadar tanrı yaptı etti demek boş iş.

akıllı tasarım dünyayı gericileştirmek isteyenlerin oyunudur amerikan tabanlı bir harekettir.
    evrime inanmıyor olabilirsiniz ama akallı tasarımı savunmanız çok saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pitx1

Dawkins uzaktan yakından akıllı tasarımcılıkla ilgisi olmaz. Hatta çoğu videolarına bakın adam H.Y. adlı şahsın onun evine bastırdığı kitapları ve içindeki saçmalıkları anlatıp duruyor.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985

Madem bilim gerçeği söylüyor, HY de Dawkins le bir noktada buluşuyor. İkiside tasarıma inanıyor. Yalnız Dawkins tasarımcının açıklanabilir bir tasarımcı olması gerektiğini söylüyor. Tanrıyı tasarımcı olarak nitelemektense uzaylıları tasarımcı olarak daha mantıklı görüyor.

• quote:

http://disturblog.com/genel/richard-dawkinsden-harun-yahyanin-yaratilis-atlasina-cevap.html

biraz araştırın bare bişeyi söylemeden be kardeşim.

artık insanları uyutmayın, nerde kabul etmiyormuş, kendi ağzıyla söylüyor ;

"Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz."
    Richard Dawkins.

Adamın kendi ağzıyla söylediği şeyi "hayır söylemiyor" diyorsun..

Artık tüm insanların nerdeyse okuma yazması var, uyutmaya çalıştığınız kesim ancak okuma-yazma bilmeyen kesim olur bu saatten sonra.

• quote:

quote:

quote:

dawkinks dediğin adam dünyanın en büyük ateistlerinden biridir kitaplarını okursan bunu anlayabilirsin.
    yukarıdaki mesajı editledim verdiğim linke bi bak istersen.

diyelim ki evrim yok bunu anti tezi tanrı mıdır yani?
    cevap veremediğiniz herşeyi tanrıya bağlamanız garip.
    evrim doğru olur yanlış olur bilim bigün elbet doğruyu bulur ama bilim bulana kadar tanrı yaptı etti demek boş iş.

akıllı tasarım dünyayı gericileştirmek isteyenlerin oyunudur amerikan tabanlı bir harekettir.
    evrime inanmıyor olabilirsiniz ama akallı tasarımı savunmanız çok saçma.

Dawkins tasarım olduğunu biliyor ama Ateist olduğundan tasarımın sahibi olarak Tanrıyı görmüyor. Yani tasarım konusunda artık şüphe yok. Bundan sonra tasarımın olup olmadığı değil, tasarımı kimin yaptığı tartışılacak. Linke bir bakın anlayacaksınız.
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985

• http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985
    Linki Soho dan PM ile aldım. Teşekkürler Soho
  • memetik diye konu açmıştım ama cevap gelmedi.bu bilimin kurucusu richard dawkins.felsefeekibi.comdan alıntı yaptım.

Damga… leke… işaret… iz….

Eski ve biten yazıların sonuna bir işaret koyarmış bilenler çok eskilerden. Bu işarete Mim denirmiş.Mim konuldu mu bir yazının sonuna artık o işarete kimse karşı gelemezmiş.

Oysa başka bir medeniyet Mim’i yaşamla dalga geçen komedi oyununa isim diye vermiş.

Mimik ve yüz kaslarının hareketleriyle varmış bir başka biri, kendisinden farklı bir diğerine.

MİM KOYMAK: Yaşamlarımızda ne çok şey var mim koyduğumuz, unutulmaması için kendimize özel işaretlerle belirlediğimiz, ısrarla üzerinde durduğumuz.

Richard Dawkins ve Jung, tıpkı DNA ile geçen genetik özellikler gibi bazı bilgi, deneyim ve davranışlarımızın da meme-mim, kültürel gen(orjinali meme) sayesinde nesilden nesile aktarıldığını savunmuş.

Meme aslında adını da yapısını da gen bilimden almıştır.

Meme, Dawkins’in yorumlarına göre, tıpkı virüslerin davranış özelliklerini taşır. Gözlem yoluyla, ebeveyinlerinden birinin davranışı ve ya okuduğu bir kitabın kahramanıyla bulaşıyor, kopyalanıyorlar. Dawkins bu Replicatör (kopyalayıcı) fikirleri insanı taşıyıcı olarak gören parazitler olarak nitelemiş.

Bu kopyalayıcıların doğal seleksiyonun gereği olarak devamlı elendiği, en güçlü kopyalayıcıların hayatta kalabildiği de saptanmış.

Kültürel evrim, Biyolojik evrimden çok daha hızlı ilerler, trendler, markalar, moda ve yaşam şekilleri sürekli kendisini yeniler. Yaşamak için Kültürel evrime ayak uydurmak zorunda kalan mwmw’de genlerden farklı olarak, bulaştıkları, yerleştikleri insanın bilincinde yeniden işleme konuş, üzerinde oynamalar yapılır, yeniden şekillenir. Bilince uyum sağlar.

Mim/meme’ler tıpkı virüsler gibi, kendilerini hayatta tutmak amacıyla iki yol güderler. Recombination; başka, daha güçlü ve yeni mimlerle kombine olarak.Din, terör, aşk ve arkadaşlık ilişkilerindeki temel tutum ve davranışların belirli mim’lerle kompine olduğu biraz uç’da olsa birer saptamadır.

Zamanla mutasyona uğrayarak.

Mim bulaşan insana Host (taşıyıcı) ve ya Memeroid adı verilmiş.

Mim’ler pek çok virüs gibi oldukça zekiler. Kendi stratejilerini kendileri yaratabiliyorlar. Bir mim kendisini etkisiz hale getiren diğer bir mimi yok edip, zayıflatabiliyor. Örneğin her insanda bulunan Ölüm korkusu mim’inin pek çok mim’in yayılımını engellemesi gerekirken ölümden sonra yaşam mim’ini etkili hale getirir. Ve ya yine toprak sevgisi ve ölüm mimleri birleşerek ‘’vatan için kutsal ölüm’’ mimi etkili hale gelebiliyor.

Memetik; Sosyal yaşamda etkili olan mim’leri inceleyen bilime verilen isim.

Mim ve Memetik araç olarak genelde ‘’dil’’ i kullanmaktadırlar. Argo konuşmalar, sloganlar, reklam söylevleri gibi. Söylentiler, dedikodular, efsaneler, şarkı sözleri, batıl inançlar mim’lerin genel bulaşma şekilleridir.

Mim’ler bulaşmak için bilinç ve ya bilinç-altında vaatler de sunmaktadırlar. Örneğin her dinde CENNET vaadi ortaktır. Her insanın ortak istemi ve hassas noktası olan ÖZGÜRLÜK düşüncesi de yine pek çok politikacı tarafından bir SAVAŞ mim’i olarak kullanılır.

Bu tür mim komplekslerinden korunmak için yine mim’lere ihtiyaç duyulur. Bu tür dirençli mim’lere ise ‘’vaccime ‘’ adı veriliyor. ‘’Radikallik’’ bir tür dirençli mim olabilir, bir tek ‘’mim’’ i benimseyip diğerlerine kapalı olma durumu. Muhafazakarlık ise eski mim’leri özümseyip yeni mim’leri kabullenmeme davranışı.

• soho

Cümleyi anlama bakış açınla alakalı bir olay.
    dawkins için nasıl akıllı tasarıma inanıyor dersiniz?

ar_tryk

tasarım konusunda şüphe yok he oldu başka?
    aslında dünya 7 günde yaratıldı 7000 bin yaşında hatta hı hı tamam.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.