Şimdi Ara

Evrim Hakkında Sorular ve Tartışmalar (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
13
Favori
32.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yazının tamamını okumadan hemen sorayım, kusura bakma
    en azından sorgulayıcı bir başlangıç olmuş yazınızın bir kısmı.
    sanki bu tüylerle ilgili bir makale okumuştum, bunlar aslında tüy değil diye.
    yanlış hatırlıyor olabilirim, bu tüylü dinozorlar ilgili bi inceleme makalesi varmıydı?

Orijinalden alıntı: xmms

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Merhabalar hocam. Burası bilimsel tartışma konusu. Polemik değil. Jgdpanzer'in dediği gibi aylardır tartışıyoruz. O kadar emek var. Birçok bilgi var konuda. Hiç onları okumadan yazmak yerine en azından biraz göz gezdirmenizi bekleriz. Ondan sonra katılmadığınız veyahut itirazınız varsa belirtirsiniz. Dediğim gibi kesinlikle polemik gibi bir amacımız yok. Polemiğe ihtiyacımız da yok. Polemik sadece konuyu saptırır. Kişiselleştirme yapmadan, polemiğe girmeden bilimsel tartışma yapmak istiyoruz. Sizden de bu tutumu beklerim. Umarım önerilerimi dikkate alıp aynı tutumu gösterirsiniz.

Polemik yapma gibi bir niyetim zaten yok ama arkadaşın yaklaşım tarzı iyi değildi.Yazdığım yazıda bilimsel olmayan tek şey yaratıcı kavramı.Bende fikrimi belirttim.
    Ben malzeme bilimi ile giriş yapmaya çalıştım daha önce bahsedildi ise kusura bakmayın her şeyi okumadım.Aslında aramızda fizik mühendisi var mı bilemiyorum ama öncelikle en alt yapıdan Kuark nedir?Atom altı parçacıklar nedir?Atom nedir.Element nedir.Elementlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri ne belirler? Organik madde nedir, inorganik madde nedir.Kaç çeşit bağ türü vardır? Canlı dediğimiz kavram niye C, H ,N, O, atomlarına bağlı bir seçim yapmıştır.Evrende çok bulunurlar fakat evren seçimini niye silikon yerine c dan yana kullanmıştır.Silikonu örnek verdim çünkü silikonda da bu potansiyel mevcut. Venüs de niye yaşam oluşmamış? Venüsün atmosferinde yüksek Co2 bulunur mesela yüzey sıcaklığı da 500 diyelim.Oradaki ortama ayak uyduracak adapte olacak canlı türleri niye oluşmamış?Yada güneş sistemimizdeki diğer gezegenlerde.Atıyorum sülfür tabanlı bir gezegende niye sülfür tabanlı bir canlı türü yok?Bence bunlarda ehli olan bir kişi ile iyice tartışılmalı.Evrim Canlı kavramı.Bilinç nedir?Bilgi genetik aktarılır mı?

Yaşam neden karbondan oluşmuştur çünkü karbon elementler içindeki en çok bağ yapabilen element. Karbona en çok benzeyen silisyum bile 30-40 atom ancak yapabilir. Karbon yüzlerce atomluk bağlar yapabilir. Ana neden bu. İşin abiyogenez kısmında çok boşluklar var. Tam bir teori yok. Ama biliyoruz ki çeşitli ortamlarda kendiliğinden aminoasitler oluşabiliyor. Hatta bazı meteorlarda da önemli organik bileşikler bulunabiliyor. (amino asit de bulundu mu bir meteorda emin değilim ama).
    Genel olarak biliyoruz ki yaşam için su gerek. Bu da bir dünya da bir de mars ta var gezegen olarak güneş sisteminde. Belki marsın o sularında (daha çok buzul tabi) mikroskobik yaşam vardır.
    Bilinç sorusu hakkında da bir şey yok. Hemen hemen hiçbir şey bilmiyoruz.

Dinozorların yok olma nedeni meteor. Onlarla birlikte bir çok canlı yok oldu. Ama tabi hepsi değil. Sağ kalanlar evrimi devam ettirdi. Memelilerin atası o dönemde yaşan sürüngenimsi bir canlı olan synapsidler. Bu canlıların da fosilleri vardır.

internete human evolution timeline yaz bak neler neler bulacaksın. Toplu halde buldum bir tane mesela. Bunların da hepsinin fosili var. Fosili olmazsa isimlendiremezsin ki zaten. Yaz internete tür isimlerini hepsinin fosil resimlerini görürsün.https://www.newscientist.com/article/dn9989-timeline-human-evolution/

Diğer o tür sayısı mevzusuna gelince. Dedin ya binlerce maymun türü var diye, öyle değil olay sen onlara genel olarak maymun diyorsun ama onlar çok geniş bir sınıf. Bak meselahttps://tr.wikipedia.org/wiki/Primat
    bak burada hangi familyada kaç tür var yazıyo. Arada büyük farklar yok.

quote:

Hep aynı evrimci cevapları,
    Sizin anladığınız anlamda evrimin KESİNLİKLE kanıtı yoktur,
    olsaydı zaten kıyamet kopartıp, yeri yerinden oynatırdınız , hepimiz biliyoruz bunu!
    ERV nasıl olurda evrimin kanıtı olur, yani şöyle eskiden her iki türde de vardı, şimdi de var, ortak geçmişi var yani diyorsun öylemi?

''Burada evrime kesin kanıt teşgil edenler 1. grubun 1. sırasındakiler yani insanda hem tür hem de konum olarak ortak olanlar''
    Mantık bunun neresinde, nasıl kesin kanıt? ortak canlılarda olması mı?

Sadece maymun ve insanda mı var ERV?
    Bu genler bizi ortak ata ya götürür mü mesela?
    Onun içn ancak ''bakteriyle virüsle'' uğraşıp, sözde evrime kanıt diye savunuyorsunuz
    Zorlama konuları evrime kanıt göstermeyin!
    DNA konuşalım , proteinin nasıl oluştuğunu, hücrenin iç yapısını konuşalım. Kambriyen devrini konuşalım!
    Sözde evrimin nasıl ''kompleks'' yapıyı meydana getirdiğini konuşalım
    Yaratılışta da sudan çamurdan bahsediliyor. bunları konuşalım
    uzun yıllar, doğal seçilim, bol bol tesadüfler, ''teknik bir hata'' olarak genlerin kendini kopyalaması, yeni bir canlı yaratamaz.
    Tek hücre kafasına göre evrimleşip birçok farklı canlıları oluşturmasının imkanı varmı?

Yukarda bir arkadaş at'tan örnek vermiş, fosiller var demiş
    soruyorum burdan, nerde bu fosiller?

git bir müzeye gör fosilleri. Bütün fosiller yalan zaten. Bırak atı o balinaların da fosili var.
    Tabi ki teknik olayları anlayabilmek için biyoloji bilgisine sahip olmak gerek.

o dediklerine 100 kere cevap verildi belki de.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Hep aynı evrimci cevapları,
    Sizin anladığınız anlamda evrimin KESİNLİKLE kanıtı yoktur,
    olsaydı zaten kıyamet kopartıp, yeri yerinden oynatırdınız , hepimiz biliyoruz bunu!
    ERV nasıl olurda evrimin kanıtı olur, yani şöyle eskiden her iki türde de vardı, şimdi de var, ortak geçmişi var yani diyorsun öylemi?

''Burada evrime kesin kanıt teşgil edenler 1. grubun 1. sırasındakiler yani insanda hem tür hem de konum olarak ortak olanlar''
    Mantık bunun neresinde, nasıl kesin kanıt? ortak canlılarda olması mı?

Sadece maymun ve insanda mı var ERV?
    Bu genler bizi ortak ata ya götürür mü mesela?
    Onun içn ancak ''bakteriyle virüsle'' uğraşıp, sözde evrime kanıt diye savunuyorsunuz
    Zorlama konuları evrime kanıt göstermeyin!
    DNA konuşalım , proteinin nasıl oluştuğunu, hücrenin iç yapısını konuşalım. Kambriyen devrini konuşalım!
    Sözde evrimin nasıl ''kompleks'' yapıyı meydana getirdiğini konuşalım
    Yaratılışta da sudan çamurdan bahsediliyor. bunları konuşalım
    uzun yıllar, doğal seçilim, bol bol tesadüfler, ''teknik bir hata'' olarak genlerin kendini kopyalaması, yeni bir canlı yaratamaz.
    Tek hücre kafasına göre evrimleşip birçok farklı canlıları oluşturmasının imkanı varmı?

Yukarda bir arkadaş at'tan örnek vermiş, fosiller var demiş
    soruyorum burdan, nerde bu fosiller?

Sen daha okuduğunu anlamaktan acizsin. Kafa basmıyor demek ki. O zaman ilkokul çocuğuna anlatır gibi tane tane anlatalım. Bunu bile anlayacak bilgi ve kapasiten olduğunu sanmıyorum ama benimkisi bir umut işte:

İnsan DNA'sı 3,2 milyar baz çiftinden oluşur.
    Şempanze DNA'sı da aşağı yukarı aynı uzunluktadır.

Baz çiftinin ne olduğunu biliyor musun? Hani şu Adenin Guanin Sitozin falan...

Hah işte bu baz çiftlerinden RETRO virüste de var. Yaklaşık 3-5 bin çift.

Ona neden retro virüs denildiğini merak ediyor musun? Eminim etmiyorsun. Etsen ya araştırır öğrenirdin ya da sorardın.

Anladın mı buraya kadar, kafa bastı mı?

Bastığını varsayıp devam edelim...

Bir de hücrede integraz adı verilen bir enzim var, Virüs hücreye girince sitoplazmada bunu kodluyor. İşte bu enzim virüsün 3-5 bin bazlık kodunu hücrenin DNA'sına eklemleyen/yapıştıran/araya sokan enzim.

Buraya kadar anladın mı?

Şimdi bu enzim n'apıyor biliyor musun? virüsün baz sekansını alıyor hücrenin DNA'sında rastgele bir baz çiftinden başlayarak araya ekliyor. Hücrenin DNA'sı kaç baz çiftinden oluşuyordu? 3,2 milyar baz çifti.

Bu ne demek biliyor musun? Bu şu demek: Virüsün genetik kodu hücrenin DNA'sında her hangi bir baz çiftinden bağlanma olasılığı 3,2 milyarda birdir.

Anlamayacağını tahmin ettiğim için örnek vereyim: Mesela DNA'nın 1.789.667. sırasında A-G, 1.789.668. sırasında da S-T baz çifti olsun. İntegraz enziminin DNA'yı bu noktadan bölüp araya virüs kodunu eklemesi olasılığı 3,2 milyarda birdir. Diyelim ki retro virüsümüzün genetik kodu DNA'ya integraz enzimi tarafından tam da bu noktada eklendi. Yani 3,2 milyarda bir olasılıkla bu 2 baz çiftini birbirinden ayırıp araya virüs kodunu yerleştirdi.

Dikkat integraz lokus duyarlı bir enzim değil, rastgele bir noktada çalışmaya başlıyor, yani hücre çekirdeği içinde rastgele yüzerken DNA'nın neresine dokunduysa oradan...

Buraya kadar anladın mı? Emin misin? Bak bir daha soruyorum, anladın mı?

Anladın demek. O halde devam edelim...

Şimdi insan DNA'sında 1.789.667. baz çiftinden sonra başlayan 3-5 bin bazlık bir virüs kodu var.

Buraya kadar anladın herhalde. Anlamadıysan ilkokula dön yeniden oku.

Şimdi şempanze DNA'sına bakalım. Aynı retro virüsün şempanze DNA'sına aynı noktadan yani 1.789.667 numaralı baz çiftinden bağlanma olasılığı nedir? Kabaca aynı, 3,2 milyarda bir.

Peki aynı virüsün hem şempanze hem de insan DNA'sında aynı noktadan bağlanma olasılığını nasıl hesaplarız? Matematik, istatistik falan biliyor musun? çakıyor musun bu işlerden?

Çakıyorsan zaten biliyorsundur. çakmıyorsan 2 olasılık birbirine çarpılarak bulunuyor. Yani:

3,2 milyar x 3,2 milyar = 1,024 x 10^19 da bir. Yani aynı virüsün hem şempanze hem de insan DNA'sında aynı noktada bulunma olasılığı 1,024'den sonra 19 sıfırla ifade ediliyor. Katrilyondan sonra kentilyon geliyor. Yani 10 kentilyonda 1 olasılıkla bu ihtimal gerçekleşebilir. Peki ya böyle ortak 7 tane birden retro virüs bulduysak insan ve şempanze DNA'sında? O zaman olasılık kaça çıkıyor biliyor musun? Ben söyleyeyim: 1,024 x10^19^7. Kaç sıfır olduğunu sayamayız bile.

Bilim adamları bugüne kadar dünyadan 107 milyar insan geldi geçti diye hesaplıyor. 10 milyar da şempanze gelip geçsin. Yeryüzünde gelmiş geçmiş, yaşamış ve ölmüş tüm insan ve şempanzeleri toplasak bile sadece tek bir retro virüsün tesadüfen aynı noktada bulunma olasılığının 100 milyonda birine bile ulaşmıyor.

demek ki neymiş? Bunu tesadüfle açıklayamıyoruz. O zaman geriye hangi seçenek kalıyor? Tabii ki ORTAK ATA.

Hep birlikte yüksek sesle bi daa tekrar edelim: ORTAK ATA!

Evet, bu durum ancak insan ve şempanze ortak atadan bu retro virüsleri devraldıysa mümkündür. Başka türlü mümkün değildir, imkansızdır.

Umarım şimdi anlamışsındır. Şimdi de anlamadıysan sana sadece acırım. Kapasite bu, çap bu, der geçerim.

Senin gibilerden çok gördüm. Konu hakkında doğru dürüst bilgisi yoktur, açıp 2 satır okumamıştır bile ama burda ordinaryüs prof pozlarında ahkam keser.

Senin çapsızlığın nerden belli biliyor muSun?

1. Topiği baştan sona okumadan zıp diye son sayfaya damlayan tipik okuma özürlülerdensin çünkü okusan ERV'nin daha önce tartışıldığını da bilirdin.
    2. Sana verdiğim linkteki makaleyi dahi zahmet edip okumamışsın. Hoş okusan da bu kapasite ile anlayabileceğini de sanmıyorum.

ŞİMDİ;

BU 7 ERV'NİN ORTAK ATA DIŞINDA BİR YOLLA MÜMKÜN OLDUĞUNU İDDİA EDİYORSAN İSPATLA, LAF SALATASI LAGA LUGA YAPMA YADA MADEM BİR ŞEY BİLMİYORSUN, İKİLE, BİLEN BİRİ GELSİN ONLA TARTIŞALIM.

Not: Neden böyle aşağılayıcı bir dile maruz kaldın merak ediyor musun? Çünkü çirkin bir üslupla geldin, dolayısıyla çirkin bir üslupla cevap aldın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 14 Şubat 2017; 23:45:57 >
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    sinirlenmişiz bak sen

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121610518

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121679018

basit sorulardı..lews kısmen yardımcı oldu

sıkı sıkya sarıldığın erv evrime ve ortak ataya dair kanıt olamaz..

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=PubMed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=15168737&ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVAbstractPlus

http://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.0020234

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1054887/

quote:

We performed two analyses to determine whether these 12 shared map intervals might indeed be orthologous. First, we examined the distribution of shared sites between species (Table S3). We found that the distribution is inconsistent with the generally accepted phylogeny of catarrhine primates. This is particularly relevant for the human/great ape lineage. For example, only one interval is shared by gorilla and chimpanzee; however, two intervals are shared by gorilla and baboon; while three intervals are apparently shared by macaque and chimpanzee. Our Southern analysis shows that human and orangutan completely lack PTERV1 sequence (see Figure 2A). If these sites were truly orthologous and, thus, ancestral in the human/ape ancestor, it would require that at least six of these sites were deleted in the human lineage. Moreover, the same exact six sites would also have had to have been deleted in the orangutan lineage if the generally accepted phylogeny is correct. Such a series of independent deletion events at the same precise locations in the genome is unlikely (Figure S3).

Several lines of evidence indicate that chimpanzee and gorilla PTERV1 copies arose from an exogenous source. First, there is virtually no overlap (less than 4%) between the location of insertions among chimpanzee, gorilla, macaque, and baboon, making it unlikely that endogenous copies existed in a common ancestor and then became subsequently deleted in the human lineage and orangutan lineage. Second, the PTERV1 phylogenetic tree is inconsistent with the generally accepted species tree for primates, suggesting a horizontal transmission as opposed to a vertical transmission from a common ape ancestor. An alternative explanation may be that the primate phylogeny is grossly incorrect, as has been proposed by a minority of anthropologists.

detaya yarın gireriz artık

3,2 milyar x 3,2 milyar iki 3.2 m. baz çifti çarpacağına bunlara 3 canlı daha ekle 5 adet 3.2m birbiriyle çarp
    alsana korkunç boyutta olasılık. istersen virüslerin bulunduğu yer sadece insan ve şempanze olmasın 3 canlı daha ekle

orta 2 den terk olduğum için kafam matematiğe basmıyor, haklısın, bi bakalım

geçmiş konularda biyerde(yanılırsam eminim düzeltirsin beni)
    ''bilim tesadüfleri kullanır, bak ben pascal,basic ve assembly ile yazılım geliştirirken bağımlı-bağımsız değişkeler kullanıyordum, bunlar olmasaydı oyunlar yazılamazdı al sana örnek ''gibisinden bişey hatırlıyorum,

mükemmel açıklama bilimdeki tesadüfe! eğer gerçekten assembly ile bişey yazdıysan kafan biraz basıyordur, diğer iki dili geçtim.
    bunu nasıl bilimdeki tesadüfe bağladın bi anlatsana burda! gerçekten benim gibi cahil bi adama veya buradaki beden akıllı arkadaşlarıma!

senin tabirinle bu kapasitedeki bi insana lütfen anlatı ver! nasıl bağladın bunu bilime-tesadüfe!!!

sadece demogoji bu!

tesadüfen olmayacağını doğru kabul ederek nasıl ortak ata diyorsun buna!

''demek ki neymiş? Bunu tesadüfle açıklayamıyoruz. O zaman geriye hangi seçenek kalıyor? Tabii ki ORTAK ATA.''
    konudan hiç anlamayan, şu açıklamanın bile saçma olduğunu görecektir. farklı dizilimlerde aynı yerlerde olan kod parçacıklarının
    bizi ortak ataya götürmesi....

tesadüfle açıklanamaz demişsin, hiç problem değil, tesadüfen olduğunu varsaysak ne olacak, olmasa ne olacak
    nereye varırız burdan? yoksa kelime oyunu olmasın sakın!

''Hep birlikte yüksek sesle bi daa tekrar edelim: ORTAK ATA!''
    daha yüksek sesle bağır istersen hiç sorun yok.

''Neden böyle aşağılayıcı bir dile maruz kaldın merak ediyor musun?''
    böyle yapman bişey eksiltmiyor benden, ERV leri sadece ortak ata diye buradaki insanlara yutturmadan başka bişey değildir
    diğer birbirine hiç benzemeyen canlılarda eminim buna benzer birçok örnek, birçok ortak nokta verilebilir
    buda beni timsahla ortak atamı yapar!

verebiliyomusun başka örnekler virüs bakteri dışında?

anlatsana bize dinozorların hepsi nasıl arageçiş formuymuş!
    doğal seçilimle nasıl evrimleşmiş? kuş olmuş?
    cevap hazır! ''anlamazssın sen'', diğer bazı evrimcilerin yaptığı gibi!

daha önce vermiştin sanırım sudan karaya çıkan balıkları vs...
    Çaresizlik örnekleri hep.

Tekar söylüyorum, EĞER DOĞRU DÜRÜST SOMUT ÖRNEKLERİNİZ OLSAYDI DÜNYAYI BİRBİRİNE KATARDINIZ!

Diğer arkadaşlarda eminim ban verdiğin yukardaki ''bilimsel'' olasılık hesabını okuyacaklardır, yorum onlara ait...

• MetinErsin M kullanıcısına yanıt
    ''Buda atın ayağının değişimini gösteriyor. Bu fosiller mevcuttur, bulunmuştur.^^

hangi müzede???????????

3,2 milyar x 3,2 milyar iki 3.2 m. baz çifti çarpacağına bunlara 3 canlı daha ekle 5 adet 3.2m birbiriyle çarp
    alsana korkunç boyutta olasılık. istersen virüslerin bulunduğu yer sadece insan ve şempanze olmasın 3 canlı daha ekle

orta 2 den terk olduğum için kafam matematiğe basmıyor, haklısın, bi bakalım

geçmiş konularda biyerde(yanılırsam eminim düzeltirsin beni)
    ''bilim tesadüfleri kullanır, bak ben pascal,basic ve assembly ile yazılım geliştirirken bağımlı-bağımsız değişkeler kullanıyordum, bunlar olmasaydı oyunlar yazılamazdı al sana örnek ''gibisinden bişey hatırlıyorum,

mükemmel açıklama bilimdeki tesadüfe! eğer gerçekten assembly ile bişey yazdıysan kafan biraz basıyordur, diğer iki dili geçtim.
    bunu nasıl bilimdeki tesadüfe bağladın bi anlatsana burda! gerçekten benim gibi cahil bi adama veya buradaki beden akıllı arkadaşlarıma!

senin tabirinle bu kapasitedeki bi insana lütfen anlatı ver! nasıl bağladın bunu bilime-tesadüfe!!!

sadece demogoji bu!

tesadüfen olmayacağını doğru kabul ederek nasıl ortak ata diyorsun buna!

''demek ki neymiş? Bunu tesadüfle açıklayamıyoruz. O zaman geriye hangi seçenek kalıyor? Tabii ki ORTAK ATA.''
    konudan hiç anlamayan, şu açıklamanın bile saçma olduğunu görecektir. farklı dizilimlerde aynı yerlerde olan kod parçacıklarının
    bizi ortak ataya götürmesi....

tesadüfle açıklanamaz demişsin, hiç problem değil, tesadüfen olduğunu varsaysak ne olacak, olmasa ne olacak
    nereye varırız burdan? yoksa kelime oyunu olmasın sakın!

''Hep birlikte yüksek sesle bi daa tekrar edelim: ORTAK ATA!''
    daha yüksek sesle bağır istersen hiç sorun yok.

''Neden böyle aşağılayıcı bir dile maruz kaldın merak ediyor musun?''
    böyle yapman bişey eksiltmiyor benden, ERV leri sadece ortak ata diye buradaki insanlara yutturmadan başka bişey değildir
    diğer birbirine hiç benzemeyen canlılarda eminim buna benzer birçok örnek, birçok ortak nokta verilebilir
    buda beni timsahla ortak atamı yapar!

verebiliyomusun başka örnekler virüs bakteri dışında?

anlatsana bize dinozorların hepsi nasıl arageçiş formuymuş!
    doğal seçilimle nasıl evrimleşmiş? kuş olmuş?
    cevap hazır! ''anlamazssın sen'', diğer bazı evrimcilerin yaptığı gibi!

daha önce vermiştin sanırım sudan karaya çıkan balıkları vs...
    Çaresizlik örnekleri hep.

Tekar söylüyorum, EĞER DOĞRU DÜRÜST SOMUT ÖRNEKLERİNİZ OLSAYDI DÜNYAYI BİRBİRİNE KATARDINIZ!

Diğer arkadaşlarda eminim ban verdiğin yukardaki ''bilimsel'' olasılık hesabını okuyacaklardır, yorum onlara ait...

Yav ne kadar boş birisin sen birader. Cevap diye yazdığı laf kirliliğine bak. Ben de oturmuş, elifi görse mertek sanacak biriyle evrimi tartışıyorum.

Seninle ilgili tespitim şu: Şu topiğe gelip evrim hakkında olumlu veya olumsuz yorum yapanların içinde açık ara en kifayetsizi olmaya adaysın. O kadar yetersizsin yani (evrim ve biyoloji konusunda).

Şu cevap diye yazdığın kelime ve cümle israfı yığının içinde EVR olgusunu çürüten ne var? Şu yazdığın cevap müsveddesinin içinde bilgiyi geçtim, kırıntısı var mı?

En altta özellikle büyük harfle açıkça yazmıştım iş polemiğe dönmesin diye: İnsan ve şempanze DNA’sındaki ortak lokuslu 7 ERV’yi evrim dışında neyle açıklıyorsun sorusunu... Soruma cevap verdin mi?

Nerdee, dansöz gibi kıvır babam kıvır. Aklı sıra laf cambazlığıyla, soruya başka sorularla cevap vererek, konuyu odağının dışına çıkarma kurnazlığı ile ERV kanıtını gargaraya getirecek. Eh işte çapın bu diye boşuna demiyorum çünkü bildiğin bir şey yok, ERV’yi hayatında ilk defa biz paylaşınca burada duydun ve dolayısıyla ERV hakkında verecek bir cevabın da yok. Gören görüyor zavallılığını...

Tekrar ve son kez soruyorum: İnsan ve şempanze DNA’sındaki ortak lokuslu 7 ERV’yi evrim dışında neyle açıklıyorsun, açıklayabiliyor musun?

Ortak atadan gelmediyse bu ortak lokuslu 7 ERV nerden geldi?

Mucize mi oldu, ne oldu? Uzaylılar mı yerleştirdi? Melekler mi yaptı? Ne?

Adam akıllı “bilgi” içeren bir cevap ver, açıkla bize şu 7 ERV’yi...

Bir de ERV'den başka kanıtın var mı diye sormuş. Sen hele şu ERV olgusunu bir çürüt, merak etme ben sana başka kanıtlar da veririm. yeter ki sen önce şu ERV muammasını bize ORTAK ATA dışında bir yolla açıkla hele!..

Açıklayamıyorsan ikile, senin gibi tın tın tiplerle gereksiz polemiğe girmem. Evrim ve biyoloji konusunda bilgili birileri gelsin, onunla tartışalım. Lütfen burayı ucuz ve yavan polemiklerinle meşgul etme. Gerçekten evrim kuramına ve biyolojiye hakim birileriyle tartışmak istiyoruz. Sen sadece burada lüzumsuz kirlilik yaratıyorsun.

Senin yerin daha çok konu dışı gibi duruyor, lütfen kendine daha uygun bir konuda takıl.

Varsa 7 ortak ERV olgusuna ikna edici ve BİLİMSEL bir açıklaman, açıkla. Yoksa bu sana son cevabımdır, ikile!..

EKLEME:

Bu tatsız tuzsuz, keyif vermeyen tartışma uzamasın diye son bir şey daha ekleyeyim:

1. Sen evrimin kanıtı yok dedin.
    2. Ben sana evrimin en sağlam kanıtlarından birini gösterdim (daha da var heybede).
    3. Buradan sonra yapman gereken laf kalabalığı ile kıvırtmak değil, benim kanıtımı çürütmektir ya da kanıt olamayacağını göstermektir.

Çürütebiliyorsan çürüt, çürütemiyorsan da bir daha bana cevap yazma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 15 Şubat 2017; 16:34:57 >
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Verdiğin linklerde ERV'yi çürüten ne var açıklayabilir misin? Açıkça yalnızca ERV olgusu bile evrimi kanıtlamaya yeter de artar bile! Üstelik bunun üzerine daha yüzlerce, binlerce kanıt varken evrim karşıtlığı laf kalabalığından öteye gitmiyor. İstersen evrimi kabul etme, sonuçta evrim bir din değil; biz de holigan değiliz. Ama eğer bilimsel bir veriler bütününe (teori) karşıtlık sunacaksan bilimsel metotlar çerçevesinde karşı tez sürmek zorundasın! Gerçekten daha fazla laf kalabalığı yapmadan konuya odaklansan daha verimli bir tartışma ortamı olacak. Kimse kimseyi kışkırtmasın, çocukluğu bıraksın herkes. Bunu şahsına değil, genele söylüyorum.

quote:

Several lines of evidence indicate that chimpanzee and gorilla PTERV1 copies arose from an exogenous source. First, there is virtually no overlap (less than 4%) between the location of insertions among chimpanzee, gorilla, macaque, and baboon, making it unlikely that endogenous copies existed in a common ancestor and then became subsequently deleted in the human lineage and orangutan lineage. Second, the PTERV1 phylogenetic tree is inconsistent with the generally accepted species tree for primates, suggesting a horizontal transmission as opposed to a vertical transmission from a common ape ancestor. An alternative explanation may be that the primate phylogeny is grossly incorrect, as has been proposed by a minority of anthropologists

Evrim Hakkında Sorular ve Tartışmalar

quote:

We performed two analyses to determine whether these 12 shared map intervals might indeed be orthologous. First, we examined the distribution of shared sites between species (Table S3). We found that the distribution is inconsistent with the generally accepted phylogeny of catarrhine primates [5]. This is particularly relevant for the human/great ape lineage. For example, only one interval is shared by gorilla and chimpanzee; however, two intervals are shared by gorilla and baboon; while three intervals are apparently shared by macaque and chimpanzee. Our Southern analysis shows that human and orangutan completely lack PTERV1 sequence

If these sites were truly orthologous and, thus, ancestral in the human/ape ancestor, it would require that at least six of these sites were deleted in the human lineage. Moreover, the same exact six sites would also have had to have been deleted in the orangutan lineage if the generally accepted phylogeny is correct. Such a series of independent deletion events at the same precise locations in the genome is unlikely

''Ortak atadan gelmediyse bu ortak lokuslu 7 ERV nerden geldi?
    Mucize mi oldu, ne oldu? Uzaylılar mı yerleştirdi? Melekler mi yaptı? Ne?
    Adam akıllı “bilgi” içeren bir cevap ver, açıkla bize şu 7 ERV’yi...''

Evrimden ''hiç anlamayan'' biri olarak önce bana, sonra diğer arkadaşlara verdiğin en saçma cevap sanırım...

1.İki canlıda aynı yerde (hatta rastlantısal bağlanamaz demiştin galiba) olması neden ortak ataya götürsün bizi?
    biri oraya koysa kodu ortak atayla ne ilgisi ne?
    veya yine birisi oraya koymasa ortak atayla ilgisi ne? melekler uzaylılar ne alaka???
    tesadüf olması veya olmaması veya birinin buraya yerleştirmesiyle ne ilgisi var, sadece demogoji-yanıltma taktiği.
    http://www.reuters.com/article/us-footprint-ancient-idUSTRE51P82420090227

ne diyor mesela yukardaki linkte? yalan olabilirmi?

3.Retrovirüsler bi iş yapıyormu?

4.''Cahilce'' sorularımı geçersek, madem ortak ataya götürdü bizi, nerde bu ortak ata? bu dönüşümü doğada izleyebildikmi?
    (milyonlarca var dediğini duyar gibiyim, bi göremedik) yoksa evrim ağacından güzel bi örnek vereyim yine.
    http://www.evrimagaci.org/fotograf/54/6650

Yani diyorki; bilmiyosanız konuşmayın arageçişten ne anlarsınız siz? hep sizin uydurmanız!
    Daha yakın yıllar içinde dinozorlar kuşları atası diye bi fosil bulundu dediniz, yine sahtekarlık çıktı,
    galiba çinli bilim adamı çıkarmıştı yine sahtekarlığı.
    http://www.hurriyet.com.tr/dino-kus-palavra-cikti-39234672

Evrim ağacı ne diyordu (yukarda verdim linkini)
    .....bulduğumuz her fosil de bir ara geçiş türünü temsil ediyor. Çünkü yine, o fosillerin ait oldukları türler de, kendisinden önceki ve sonraki türler arasında yer alıyorlar. Dolayısıyla aslında özel bir "ara geçiş türü" diye bir şey bulunmuyor. Hah, şu fosil ara geçiş türü, bu fosil ara geçiş türü değil diye bir durum söz konusu değil. Hepsi, bir türle bir diğeri arasında geçiş özelliği gösteriyor.......

Ozaman sahtekarlıklara ne gerek var (seni kastetmiyorum), çünkü bulamadınız, bulamadığınız için ağız değiştirip
    hertür arageçiş diyorsunuz, diyorum ya bir bulsanız, bu dediklerinizin hepsini unutacaksınız!!!

mutasyon dediniz, ağız değiştirdiniz
    araform, arageçişi siz demediniz mi? sorulunca ''arageçişi anlamıyorsunuz'' diyorsunuz!
    tesadüf dediniz, tesadüfün ne olduğunu bilemeyecek kadar cahil yaptınız insanları.
    doğal seleksiyon dediniz, müthiş tasarımlar yapan bişey çıktı bu doğal seleksiyon
    ne diyor du Ergi hoca; hocam nasıl oluyor bu? cevap: doğal seçilim, tamamda kim seçecek cevap: doğal süreç

Evrimi bilmeyenle evrimi tartışmam cevaplarını geçiniz

yazılımda random kullanımşta tesadüf olmazssa olmazıymış yazılımın, bak buda işte bilimin tesadüflerden ne kadar yararlandığana sadece bir örnek diyen birisin sen!
    hayatında kaç sayfa kod yazdın? ayrıca. kaç yaşında yapmıştın bunu?
    Ve ayrıca bilmesende çok önemli değil benim için.

hep birlikte gülelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 16 Şubat 2017; 15:19:39 >

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Senin amacın ne? Karşında üslubumuzu korudukça tepemize çıkmaya çalışıyorsun ama sadece kendini yerin dibine sokmakla kalıyorsun! Saçmalamakta üstüne yok; biyoloji konusunda yobazların çarpıttığı her konuyu tek ileti içinde bir arada çorba etmeyi başarmışsın, tebrikler! Evet, hep birlikte gülelim bence de, seni okuyup okuyup gülelim! Umarım gerçek değilsindir de kamera şakasıdır...

Ne güldüm ya bilseniz yazdıklarınıza!
    programlama ''bir kodu'' ile tesadüfü bilimin içine gömmeye çalışacak kadar düşmüş bir zavallısın.
    alıntılara cevap verilmişmiş,

cambaza bak taktiğini sen yapıyorsun, yazdıklarım ortada senin ERV bişeyi kanıtlamıyor, acizlik buna tutunman

OLMAYAN ŞEYLERİ İNSANLARA BİLİM DİYE ANLATMATIN,
    VEYA OLANI EVRİM DİYE GÖSTERMEYE ÇALIŞMAYIN.

Evrim Bir din değildir, Okuyanlar yazılanları görüyor. kim ne şekilde savunuyor.

IQ muş ÖTV miş, Hey gidi hey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 16 Şubat 2017; 18:27:46 >
  • quote:

İkinizde en azından o ''yobaz'' dedikleriniz kadar dürüst olun!

Ne güldüm ya bilseniz yazdıklarınıza!
    programlama ''bir kodu'' ile tesadüfü bilimin içine gömmeye çalışacak kadar düşmüş bir zavallısın.
    alıntılara cevap verilmişmiş,

cambaza bak taktiğini sen yapıyorsun, yazdıklarım ortada senin ERV bişeyi kanıtlamıyor, acizlik buna tutunman

OLMAYAN ŞEYLERİ İNSANLARA BİLİM DİYE ANLATMATIN,
    VEYA OLANI EVRİM DİYE GÖSTERMEYE ÇALIŞMAYIN.

Evrim Bir din değildir, Okuyanlar yazılanları görüyor. kim ne şekilde savunuyor.

IQ muş ÖTV miş, Hey gidi hey...

Allah aşkına! bu kadar net cevaplara bu kadar saçma yanıtlar verilebilirdi ancak. Eğer o dna daki erv benzerliğinin olma olasılığı 10^19^7 de 1 kadar küçük bir olsaılık ise (imkansız denir buna resmen) ya ortak atadan geldiler demektir, ya da özel olarak iki canlının da o bölgelerine o genler yerleştirildi demektir. İkincisi bilimsel bir hipotez değildir. Çünkü yanlışlanamaz. O halde tek bir seçenek kalıyor.

• MetinErsin M kullanıcısına yanıt
    yeni çalışmalar torlağın evrim ağacı adlı siteden yaptığı cp aslının olmadığını gösteriyor..yeni çalışmalara dair kaynak veriyorum nedense hiç ilgilenmiyor..belkide evrim ağacı adlı adrese yeni bişiler düşmesini bekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 16 Şubat 2017; 23:39:41 >
    Evrim teorisi bir takım bilimsel bilgiler üzerine kurulu bir yorumdur. İsbatı yoktur, ancak teoriyi kabul edenlerde gelişen bilim\teknoloji ile ilerde ispat edileceği inancı vardır. Örnek vermek gerekirse mutasyonun canlı genetik yapısında değişikliğe neden olduğu gerçektir. ancak mutasyonların denizde yüzen bir canlıyı karada nefes alan yüreyen bir canlıya dönüştürebileceği bir iddiadır. Deneyle gözlemle ispat edilmesi yada yalanlanması mümkün değildir.

Fosiller evrimi ispatı değildir. Fosilleri bulunana canlıların halen yaşayan yada soyu tükenmiş canlılar olduğu konusunda şüphe yok. Canlıların tümünün eş zamanlı olarak ortaya çıkmadığı da gerçektir. Ama bunlar canlıların birbirinden türediğine delil olamaz. Bazı canlıların Kafatasında delik olması, kol yada bacaklarındaki kemik sayılarının aynı olması bunların mutlak suretle aynı canlı olduklarını göstermez.

İddia edilen DNAdaki erv benzerliği delilinde çeşitli kabuller var.
    - DNA da bu kısımlar virus tarafından eklenmiştir
    - DNAsı incelenen canlıları başka canlılardan türemiştir.
    Benim kişisel düşüncem konunu henüz üzerinde detaylı bilgimizin olmadığı bir konu olduğu ve farklı etkenlerin benzer sonuçlar üretebileceği yani farklı bir nedeni olabileceğidir. İkinci olarak, ortak atadan mutasyonlar ile maymun ve insan oluşma olasılığı benzer şekilde virus etkisine maruz kalma olsılığından çok çok düşüktür.

• https://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091210111148.htm

quote:

"Remarkably, we have found many cases of parallel intron gains at essentially the same sites in independent genotypes," Lynch said. "This strongly argues against the common assumption that when two species share introns at the same site, it is always due to inheritance from a common ancestor."

quote:

That many introns are not acquired from a common ancestor but are the result of separate insertion events, the scientists say, means that the rates of intron gain in any species' lineage could be considerably higher than currently estimated.

Even if the rates of intron gain and loss of introns in Daphnia pulex are unlike those found in humans, sunflowers, and mushrooms, the Science report suggests geneticists and genome biologists take another look at introns, some of which could have been the result of hot spot insertion events in separate lines.

quote:

Almost all of the introns the IU Bloomington biologists located possessed a sequence of indeterminate origin. Only one of the 24 identified sequences bore a resemblance to a specific DNA sequences associated either with the Daphnia genome or its parasites. The other 23 introns had sequences that appear to have been improvised by the machinery responsible for DNA synthesis. "Our molecular analyses have enabled us to reject a number of hypotheses for the mechanism of intron origins, while clearly indicating an entirely unexpected pathway -- emergence as accidents arising during the repair of double-strand breaks," Lynch said.

2009 ait çalışma

• https://academic.oup.com/nar/article/13/24/8939/2358649/Integration-site-preferences-of-the-Alu-family-and

quote:

a common mechanism exists for the insertion of many repetitive DNA families into new genomic sites. A modified mechanism for site-specific integration of primate repetitive DNA sequences is provided which requires insertion into dA-rich sequences in the genome. This model is consistent with the observed relationship between galago Type II subfamilies suggesting that they have arisen not by mere mutation but by independent integration events.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Şubat 2017; 2:6:8 >

• benimgorusum B kullanıcısına yanıt
    quote:

Evrim teorisi bir takım bilimsel bilgiler üzerine kurulu bir yorumdur. İsbatı yoktur,

bunu ifade eden adam nature editörü kanıtsız ön kabulden oluşan kurguyu yine bilim adı altında itelemek marifet kabul ediliyor ..

• quote:

Orijinalden alıntı: benimgorusum

Evrim teorisi bir takım bilimsel bilgiler üzerine kurulu bir yorumdur. İsbatı yoktur, ancak teoriyi kabul edenlerde gelişen bilim\teknoloji ile ilerde ispat edileceği inancı vardır. Örnek vermek gerekirse mutasyonun canlı genetik yapısında değişikliğe neden olduğu gerçektir. ancak mutasyonların denizde yüzen bir canlıyı karada nefes alan yüreyen bir canlıya dönüştürebileceği bir iddiadır. Deneyle gözlemle ispat edilmesi yada yalanlanması mümkün değildir.

Fosiller evrimi ispatı değildir. Fosilleri bulunana canlıların halen yaşayan yada soyu tükenmiş canlılar olduğu konusunda şüphe yok. Canlıların tümünün eş zamanlı olarak ortaya çıkmadığı da gerçektir. Ama bunlar canlıların birbirinden türediğine delil olamaz. Bazı canlıların Kafatasında delik olması, kol yada bacaklarındaki kemik sayılarının aynı olması bunların mutlak suretle aynı canlı olduklarını göstermez.

İddia edilen DNAdaki erv benzerliği delilinde çeşitli kabuller var.
    - DNA da bu kısımlar virus tarafından eklenmiştir
    - DNAsı incelenen canlıları başka canlılardan türemiştir.
    Benim kişisel düşüncem konunu henüz üzerinde detaylı bilgimizin olmadığı bir konu olduğu ve farklı etkenlerin benzer sonuçlar üretebileceği yani farklı bir nedeni olabileceğidir. İkinci olarak, ortak atadan mutasyonlar ile maymun ve insan oluşma olasılığı benzer şekilde virus etkisine maruz kalma olsılığından çok çok düşüktür.

fosiller neden ispat değil onu açıklar mısın?
    Sen benzerlikleri sadece deliklere kemik sayısına bağlıyorsan çok yanlış anlamışsın olayı.
    Yorumdur tamam da ne var bunda. Bilimde her şey yorumdur zaten. Yorumdur ve çok güzel bir yorumdur, şu ana kadar çelişkili hiçbir fosil veya canlı türü bulunamadı, varsa başka yorum onu tartışalım.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.