Şimdi Ara

Evrenin ucuna gidersek nolur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence buna fizik izin vermez bence evren isık hizında ya da daha hızlı büyuyor olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selamun aleykum

evrendeki bilgi temel olarak bilgi sahibi olacağımız nesnesinin ışığının bize gelmesi ile başlamakta. yani öncelikle o cismi fizik alemde görmeliyiz.

kara delik gibi cisimler ise ışığın niteliklerindeki değişimle tanımlanıyor.

şöyle düşünmek mümkün mü?

aslında evren genişlemiyor sadece mevcut bilgisi zamanla okunuyor ve bu durum evrenin genişlediği zehabı uyandırıyor diyebilir miyiz.

evren denen bu yapının bir özelliği var. zaman ve mekan denen şeyi sabitlememiş birbirinden farklı zaman ve mekanlar oluşturmuş.

öyle ki bir diğeri diğerine baktığında o şey(ışık hızında) ya zamanı ya da yeri bakımından diğerini hakkında kesin bir bilgiyle şu şudur diyememektedir. bu sınırlı mesafelerdeki bir gerçek olduğundan sanki kainat sonsuzmuş mu gibi anlaşılmakta.

kanattime göre evrenin ucu denilen yere gidiş aslında bir nevi başına gidiş gibi bir şeydir. delib geçmek yerine başka bir açıdan gözlemleyeceğiniz bir şeye dönüşecektir gibi.

şöyle düşünün bir çocuk olarak kainat da adalet aramış olun. ve bu arayışınızın sonuna doğru gittiğinizde bu aradığınız şeyin bir annenin rahminde nur denen iklimi yapan veya nar yani cehennem denen hali yapan bir şeyle karşılaştığınızdan dolayı adaleti aradığınızı öğrenin. yani aradığınızı bulduğunuzda neden aradığınızı da öğreneceğiniz bir yapıdan bahsediyoruz ki bu kainatın ilmi denen şeyin de açıklamasıdır. toplam bilgi her zaman mevcuttur siz kainatın dışından bir şeyi zaten öğrenemezsiniz.

temel olarak burada nur yani iyi bir şeyi yapan kimsenin yolu takib edilecek kainat farklı bir açıdan seyredilecek kainatın dışına çıkılmayacak veya tam tersi burayı bir cehenneme çeviren düşünce kendisine savaş açan başka bir kavramla yani sizinle karşılaşacak ve yine kainatın dışına çıkılmayacaktır.

bunların fevkinde siz bir çocuk olarak mesela bir annenin rahminde nur ya da nar olanı değilde bunların müsebbibini aramış olursanız o zaman kainatın üstü denen bir yapıda kainatın ışığı denen unsuru olacaksınızdır. toplamda bu ışığın aydınlık kısmı ile kara deliğe düşen halleri olmak bakımından esasen dışındaki unsuru olarak bulunduğu yer ile anlam kazandığınızı farkedecek ve zaman ve mekan olarak farklı bir boyutun ne olduğunu kainatı seyrederek seyredebileceksiniz.

bu şekilde delib geçmek eylemi yapılabilir ve asli amacı anladığım kadarıyla farklı bir zaman ve mekan anlayışında kainatı seyretmek olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Haziran 2013; 17:50:35 >

• kurtarılmış bölge olmuş burası
  • Aslında evren genislemiyor kısmına katılamiyorum. Sonuçta doppler den dolayı galaksilerin birbirinden uzaklaştığı bilimiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gne

Evrenle birlikte zamanda genişliyor sonuna git göreceğin şey yine başı olur kütle çekimi zamanıda etkiliyo zamanda mekanı etkiliyo bir koni düşün ,yüksekliği zamanı,alt x ve y bileşenleride herhangi 2 boyutu temsil etsin koni yukarıya doğru büyüyo şimdi evreninde herhangi büyüme hızının olduğunu varsayalım zaman farkıda ışık hızına yakın hızlarla ters orantılı ,evren sabit hızla büyüdüğü zaman evrendeki özkütle yoğunluğu azalıyo azaldığında evrenin bileşke zamanı artıyor yukarıya doğru çıkıyor böylece grafik koni şeklinde oluyo yani evren büyümese zamanda geçmiycek, şimdide göreceli düşünek sen evrenin ucunda olsan sana göre evren büyümeyecek zaman geçecekmi zaman 0 olur o yüzden ucuna gidilmez ancak yaklaşmayı denersin hızını ışık hızına yakın hıza getirerek yapabilirsin böylece zaman yavaşlar o an durduğunda evrenin sonuna bir adım daha yaklaşacağını düşünüyosun ancak bu seferde zaman izin vermiyor çünkü durduğunda zaman sana fark atacak,durmadığını farz edelim bu seferde bir süre sonra zaman donacak senin ucuna doğru giderken göreceğin şey ise karanlık olucak çünkü ışığın ötesinde karanlık vardır

Öz kütle azalsaydı tekrar evrenin çözüşü gerçekleşmez miydi. Bu kütlenin karanlık madde dolayısıyla arttığı düşünülmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

kurtarılmış bölge olmuş burası

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Pacman gibi diğer taraftan mı çikariz.
    Bence buna fizik izin vermez bence evren isık hizında ya da daha hızlı büyuyor olmalı

evrenin ucu yok çünki dünya yuvarlak istediğin kadar git geldiğin noktaya geri dönersin ama bence saçma ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küre girsem ne olur
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oktan keleş bir kitabında evrenin KÜP biçiminde 8 köşeli olduğunu ima etmişti.

Kabenin sembol olarak evreni, ama daha ilginci arşı taşıyan 8 meleğin buna işaret etmiş olabileceğini yazmıştı son kitaplarında.

Tabi bu durum inanç bazında da sadece yorum ve tahminden ibaret. Yine de belki bilimsel çalışmalarda insanlara bir çıkarım noktası sunabilir.

• Evrenin ucu tünellerdir, bu tünellerden diğer boyutlara birleşim sağlanır. Evrenin yönü yoktur ve genişlemesi ne tarafa hangi yöne sorularını beraberinde getirmektedir. Tünelden geçmek için tünelin kendisinden daha küçük olmak yada tüneli büyükmek lazımdır. Çok yoğun bir elektromanyetik alan ile bu mümkündür. Zikir ederekte bir enerji birikimi yapılabilir ve bilinç olarak diğer boyutlar gözlemlenebilir. Algılarımızı bilincimizi 3 boyuta sıkıştırdığımız sürece evrenin dışına çıkamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

Evrenin ucu tünellerdir, bu tünellerden diğer boyutlara birleşim sağlanır. Evrenin yönü yoktur ve genişlemesi ne tarafa hangi yöne sorularını beraberinde getirmektedir. Tünelden geçmek için tünelin kendisinden daha küçük olmak yada tüneli büyükmek lazımdır. Çok yoğun bir elektromanyetik alan ile bu mümkündür. Zikir ederekte bir enerji birikimi yapılabilir ve bilinç olarak diğer boyutlar gözlemlenebilir. Algılarımızı bilincimizi 3 boyuta sıkıştırdığımız sürece evrenin dışına çıkamayız.

ben bi harita alim bolu dağı tüneli kaçıncı boyuta çıkıyor 9la 11boyutları bağlayan tünel 5le 15parsecleri arası solucan yapım çalışmaları işaret ve işaretçilere dikkat edin diyolar ama bi de farları yakalım farları yakmadan olmaz demek hangi alandan kaçar veriyoz electric mi magnetic mi olcak kaç volt/metre kaç amper/metre biri hakkaten durdursun!

• quote:

quote:

Evrenin ucu tünellerdir, bu tünellerden diğer boyutlara birleşim sağlanır. Evrenin yönü yoktur ve genişlemesi ne tarafa hangi yöne sorularını beraberinde getirmektedir. Tünelden geçmek için tünelin kendisinden daha küçük olmak yada tüneli büyükmek lazımdır. Çok yoğun bir elektromanyetik alan ile bu mümkündür. Zikir ederekte bir enerji birikimi yapılabilir ve bilinç olarak diğer boyutlar gözlemlenebilir. Algılarımızı bilincimizi 3 boyuta sıkıştırdığımız sürece evrenin dışına çıkamayız.

ben bi harita alim bolu dağı tüneli kaçıncı boyuta çıkıyor 9la 11boyutları bağlayan tünel 5le 15parsecleri arası solucan yapım çalışmaları işaret ve işaretçilere dikkat edin diyolar ama bi de farları yakalım farları yakmadan olmaz demek hangi alandan kaçar veriyoz electric mi magnetic mi olcak kaç volt/metre kaç amper/metre biri hakkaten durdursun!

Doğru diyorsun gözümüze gelen ışık tepkime ile beynimize elektrik akımı olarak iletiliyor ve bu sayede algılarımız bunları anlıyor ne muhteşem bir yapı değil mi? net olarak görmemiz için amperini voltajını biyolojik bir sistemde kendisini otomatik ayarlıyor zaten. Ben gece moduna geçireceğim gözlerimi 2 volta çıkartayım iletişimi.

Yemlemek sözünü bir araştır kimler nasıl yemlenir bir bak! Nedense konularda mesajlarınız yoktur ama bir polis gibi hemen kim ne yazmış maşallah çok iyi işliyorsunuz. Ne dünya nede bilim senin tekelinde değil zaten bu kadar bilseydiniz köşe kapmaca oynamak yerine icraat yapardınız bizde gururlanırdık ülkemizin bilim adamları var diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 30 Haziran 2013; 13:58:32 >

• quote:

quote:

quote:

Doğru diyorsun gözümüze gelen ışık tepkime ile beynimize elektrik akımı olarak iletiliyor ve bu sayede algılarımız bunları anlıyor ne muhteşem bir yapı değil mi? net olarak görmemiz için amperini voltajını biyolojik bir sistemde kendisini otomatik ayarlıyor zaten. Ben gece moduna geçireceğim gözlerimi 2 volta çıkartayım iletişimi.

Yemlemek sözünü bir araştır kimler nasıl yemlenir bir bak! Nedense konularda mesajlarınız yoktur ama bir polis gibi hemen kim ne yazmış maşallah çok iyi işliyorsunuz. Ne dünya nede bilim senin tekelinde değil zaten bu kadar bilseydiniz köşe kapmaca oynamak yerine icraat yapardınız bizde gururlanırdık ülkemizin bilim adamları var diye.

>electromagnetic wave electric alan magnetic alan nedir bilmemek
    >volt/metre amper/metre birimlerini elektrik akımı sanmak
    >kimle konuşuyor ne yapmış bilmeden terbiye olmadan saldırmak

mmmm nefis

• quote:

quote:

quote:

quote:

mmmm nefis

Ya bilmiyorum doğru elektrik mühendisliğini bitirdim ben senin gibi sağdan soldan kitap alıp yapıştırmıyorum. Amper volt hepsini iyi biliyorum merak etme. Kendini ortaya sürerek başkalarını küçültemezsin böyle bir çözüm yoktur. Senin bilmediğin çoğu şeyi ben gözlemledim. İnsan algılarının neler yapabileceğini gördüm. Senin ise neler gördüğünü henüz bilmiyorum, anlatmak yerine laf çarpıp aşağılayıp banlatmaya çalışırak vakit kayıp etmesen daha iyi olur sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mmmm nefis

Ya bilmiyorum doğru elektrik mühendisliğini bitirdim ben senin gibi sağdan soldan kitap alıp yapıştırmıyorum. Amper volt hepsini iyi biliyorum merak etme. Kendini ortaya sürerek başkalarını küçültemezsin böyle bir çözüm yoktur. Senin bilmediğin çoğu şeyi ben gözlemledim. İnsan algılarının neler yapabileceğini gördüm. Senin ise neler gördüğünü henüz bilmiyorum, anlatmak yerine laf çarpıp aşağılayıp banlatmaya çalışırak vakit kayıp etmesen daha iyi olur sanırım.

aa yine aynı terbiye! kitaplar sağımda soldaki duvar ince raf tutmuyor amperle volt elektrik mühendislerine uğramamışlar ayıp yapmışlar bikaç yıl boş vaktin olursa sağdaki kitaplardan anlatırdım istemedin benden gitti aşağılayan ben hariç herkes ama kurtarılmış bölge burası benden kurtulurlar ban bana gelir

• Metafizik konuşalım diye açılan bir konuda düzenbazca bir oyuna geldim ve usturupsuz bir şahsa dersini verdiğim için forumdan 4 gün uzaklaştırıldım. Bunu unutmadım hala, ama unutmaya hazırım. Yeter ki şu fikrim uygulamaya geçsin:

KB'de metafizik için ayrı bir bölüm olsun ya da konulardaki mesajların bir yerinde "bu bir kişisel yorumdur/görüştür, bilim dışıdır vs." gibi bir belirteç olsun mesajlarda ki okumaya zahmet edip etmeyeceğimize biz karar verelim. Yani kaynağı olmayan-bilimsel doğruluğu ve tutarlılığı gözlemlenemeyen bilgi içeren yazılar BELLİ OLSUN lütfen! Yönetime sesleniyorum.

Yani yarı metafizik, yarı ezoterik, yarı bilimsel konuşup ortaya inandırıcı olmaya çalışan ama başarısız mesajlar çıkıyor böyle ve bilmem farkında mısınız ama sizi ciddiye alan (yani katılma veya fikir belirtme babında) tek insanlar yine sizin gibi düşünenler. Karşıt görüşten (benden başka) kimse, yanlışlarınızı söylemek dışında sizi muhattap almıyor bunu nasıl göremediğinizi anlamadım.

Ayrıca "Cahilin oyuyla demokrasi olur mu? Cahiller ülkeyi yönetir mi?" konumu defalarca sabote etmeye çalışan ve sonunda başarılı bir şekilde konuyu kilitlettiren ve KB'nin tozlu sayfalarına gömdürenleri de unutmuş değilim. Haksızlığı ve art niyetliliği unutmam.

Artık şu olayın yakasını bıraksanız diyorum? Burası islamiforum sitesi değil. Her konuda yorganı küçücük pire için yakan yönetim bakalım bu mesajı görür mü? Alp Er Tunga ölür mü? Issız acun kalır mı? da da da da bilmem ne.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKosto

Metafizik konuşalım diye açılan bir konuda düzenbazca bir oyuna geldim ve usturupsuz bir şahsa dersini verdiğim için forumdan 4 gün uzaklaştırıldım. Bunu unutmadım hala, ama unutmaya hazırım. Yeter ki şu fikrim uygulamaya geçsin:

KB'de metafizik için ayrı bir bölüm olsun ya da konulardaki mesajların bir yerinde "bu bir kişisel yorumdur/görüştür, bilim dışıdır vs." gibi bir belirteç olsun mesajlarda ki okumaya zahmet edip etmeyeceğimize biz karar verelim. Yani kaynağı olmayan-bilimsel doğruluğu ve tutarlılığı gözlemlenemeyen bilgi içeren yazılar BELLİ OLSUN lütfen! Yönetime sesleniyorum.

Yani yarı metafizik, yarı ezoterik, yarı bilimsel konuşup ortaya inandırıcı olmaya çalışan ama başarısız mesajlar çıkıyor böyle ve bilmem farkında mısınız ama sizi ciddiye alan (yani katılma veya fikir belirtme babında) tek insanlar yine sizin gibi düşünenler. Karşıt görüşten (benden başka) kimse, yanlışlarınızı söylemek dışında sizi muhattap almıyor bunu nasıl göremediğinizi anlamadım.

Ayrıca "Cahilin oyuyla demokrasi olur mu? Cahiller ülkeyi yönetir mi?" konumu defalarca sabote etmeye çalışan ve sonunda başarılı bir şekilde konuyu kilitlettiren ve KB'nin tozlu sayfalarına gömdürenleri de unutmuş değilim. Haksızlığı ve art niyetliliği unutmam.

Artık şu olayın yakasını bıraksanız diyorum? Burası islamiforum sitesi değil. Her konuda yorganı küçücük pire için yakan yönetim bakalım bu mesajı görür mü? Alp Er Tunga ölür mü? Issız acun kalır mı? da da da da bilmem ne.

kardeş sesleniyosun kime sesleniyosun seslendiğin yorgan yakan zaten pire değilmiş gibi

• Herşey bitti evrenin ucuna gitmek kaldı..Evrenin daha ne olduğunu doğru düzgün söyleyemezken evrenin ucuna gidiyoruz..Gitmeklede kalmıyoruz evrenin ucuna gidersek nolur diye soruyoruz..Bence bu sadece elimizde ki bir kibrit çöpüyle uzun atlama denemesine benziyor...Oysa ki önce elimizdeki çöpü bir sırığa dönüştürmemiz lazım belki o zaman bu soru sorulabilir...Çunki boyle bir sorunun kesin ve bilimsel bir cevabını almak istiyorsanız hic olmassa o sırığa ihtiyacınız var..Bir kibrit copuyle atlayamadıgınız ve başaramadıgınız her şey icin bu soruya verilecek cevaplar tamamen hayali ve bilime uzak kalmazmı? Ama nedense birileri cıkıp bilimsellikten sapmayın diyorlar..İyide kardesim bu soru sence bilimsel mi? Evrenin ucuna gitmek tabiri bilimsel olabilirmi..Aslında anlamamız gereken şey şu her sorunun bir zamanı olmalı...Yanlış zamanda sorulacak sorulara verilen cevaplarda zamanına göre yanlış ya da bilimsellikden uzak kalır..Tabi fantastik bir düşünce akabinde ortaya cıkar..Kimisi işte ben böyle düşünüyorum cumlesıyle başlar kimisi bence kelimesiyle diye başlar ve kendi hayal dünyasını konu mesajına işler....Cunkı sorulan sorunun kendisi zaten bilimsel degıl..Ama bazıları buna rağmen cevapların bilismel olmasını bekliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Oktan keleş bir kitabında evrenin KÜP biçiminde 8 köşeli olduğunu ima etmişti.

Kabenin sembol olarak evreni, ama daha ilginci arşı taşıyan 8 meleğin buna işaret etmiş olabileceğini yazmıştı son kitaplarında.

Tabi bu durum inanç bazında da sadece yorum ve tahminden ibaret. Yine de belki bilimsel çalışmalarda insanlara bir çıkarım noktası sunabilir.

Güzel bir benzetme yapmış. İlk defa sizden öğrendim bunu. O kitabı bir bulup inceleyeyim ne iyisi.
  • Bir yerde okumuştum herhalde evrenin sonunun olmadığı bunun kanıtının da evrenin aslında beynimizin içinde olduğu yazmıştı.Yani burada sorgulanması gereken, evrenin sonu var mı yok mu nasıldır değil yaşadığımız evrenin ne kadar gerçek olduğudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Oktan keleş bir kitabında evrenin KÜP biçiminde 8 köşeli olduğunu ima etmişti.

Güzel bir benzetme yapmış. İlk defa sizden öğrendim bunu. O kitabı bir bulup inceleyeyim ne iyisi.

Tasavvufta insan ve evren ilişkisi hakkında, burada daha önce de yazdığım güzel bir söz var. "Alem büyük insandır. İnsan küçük alemdir."

İnsanın da evren gibi karmaşık ve öğrenilmesi gereğine vurgu yapıyor. Tabi evreni yaratmanın insanı yaratmaktan çok daha büyük bir iş olduğu hakkındaki ayeti de dikkate almak lazım.

Evren ve bilimle ilgili konularla din ve tasavvufun da söyleyeceği şeyler yadsınamaz elbette. Yaratıcının sözleri ile birlikte insanlığın köklerinden gelen tarihle yoğrulmuş bilgiler her türlü bilimsel düşünceye katkı sağlayıp, düşünmesi gerekenlerin ufkunu genişletebilir.

Evrenle ilgili bu konuda iki temel ayet var. Birincisi evrenin sürekli genişlemekte olduğuna işaret eder. Peki tek bir özü (noktayı) yaratan varlık büyük patlamayla onu nasıl genişletiyor? Üzerinde düşünülmeli.

İkinci ayet ise evrenin yok edilmesi hakkında, katibin kağıdını dürüp rulo yapması benzetmesi yapar.

Tek bir nokta üç boyutta büyüyorsa gerçekten sekiz köşeli KÜP şekline ulaşabiliyor muyuz? Veyahut noktanın her yöne genişlemesi KÜRE'yi mi oluşturmalı?

Nokta bir yandan sürekli uzayan bir çizgi, çizgi sürekli genişlemekle olan bir levha, levha da sürekli büyümekte olan bir küpe ulaşabilir nihayet. Rulo için küre daha uygun görünüyor.

En doğrusunu Allah bilir demeli... Afaki ve enfusi bilimlerde ilerlemekten de geri durmamalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Millet -- 3 Temmuz 2013; 1:13:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.