|
Evrenin farklı köşelerinde geçen en iyi uzay dizileri

-
-
Legend of the Galactic Heroes en değerlisidir bana göre, gördüğüme hem şaşırdım hem de sevindim. Kanata no Astra bu da benden olsun, Sidonia no Kishi de var ama diğer ikisi ile kıyaslanamaz bile yine de gideri var diye ekledim. Sonuçta bu diziler çok eski ve artık izlemeye değmez bir çoğu, ki bunu da orta yaş üzeri olmama rağmen diyorum..Gençleri sarmaz ama size kalmış tabii. Bu arada Legend of the Galactic Heroes'da eski olsa da orada sizi çeken çok şey bulursunuz: Kaliteli karakterler ve senaryo da cabası; Tarih , politika, dostluk, diktatörlük ,darbe..!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 5 Haziran 2025; 20:46:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üsttekiler içinde en iyisi Stargate ve en çılgını Farscape...
Bunlar dışında elbette Star Trek serisi gerçek bilim kurgular arasında...
Yakın yıllarda çekilen dizilerde hep bir şeyler eksik kanımca...
-
Star Trek Lower Decks çok komik ve eğlenceli onuda tavsiye ederim.
Expanse ve Orville gemiler arasında en iyileri
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece uzay olarak değil Battlestar Galactica hayatım boyunca izlediğim en iyi dizi diyebilirim. The Expanse dizisi de çok erken bitirildi. Halbuki her kitap bir sezona denk geliyordu. Kitapları 9 tane ama dizi 6. sezonda final yaptırıldı. Jeff Bezos daha fazla yatırım yapmak istemiyor herhalde.
-
Star Trek : Discovery
Stargate SG-1 bir yana diğerleri diğer yana ayrıca buna paralel ilerleyen Stargate atlastis te fena değildir.
-
İyi espri
-
Espri değil, iyi dizi olarak yazdım.
14. sıradan da olsa koymuşsunuz listeye neyse...
yoksa itiraz edecektim... 1. sezonu bitirip devam ettirememiştim diziyi... 1. sezon sonu dumur yapmıştı... o derece güzel bir dizidir...
2024 yapımı aynı adlı diziden bahsetmiyorum... 2024 yapımı o diziden önce "counterpart" vardı... meraklısı onu izlesin...
-
the expanse iyi bir dizi mi? öneri amaçlı soruyorum...
ilk bölümü izlerken ne olduğunu anlayamadım, biraz karışık gelmişti o yüzden bıraktım... ama değer derseniz tekrar başlayayım...
-
Uzay mantık olarak bulduğum gerçekçi dizilerden. Karışık gibi başlar. Çok iyi devam eder.
Mandolorian tek başına izlenmemeli. İçindeki karakterler, yan konu, figürler ve konuşulanlar doğrudan anlaşılmaz. Star Wars evrenini bitirip izlenmeli.
Mantolorian bir baş yaptın denebilir. Devamı olarak
Ahsoka, obi van kenobi, BOBA FETT ve özellikle ANDOR eklenmeli bu listeye...
SW dizileri, sw serileri izlenmeden izlenmemeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 6 Haziran 2025; 14:17:53 >
-
-
2-3 tane izlemediğim var ama kendi sıralamamı yaparsam eğer
1-firefly
2-babylon5
3-expanse
Farscape ve dark matter i listeye aldım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
listenin son sırasındaki dizinin en yüksek imdb puanına sahip olması.
editör kafasına göre dizmiş.
-
Stargate Atlantis ve Stargate Universe'de çok özel ve üst düzey yapımlar.
Özellikle Atlantis.
-
Bu listedekilerin hepsini ve liste dışı daha birçoğunu izlemiş biri olarak bu dizilerden birkaçını şöyle gruplamayı tercih ederim;
Aksiyon + drama + bilim kurgu için önereceğim; Stargate SG-1, Star Trek: The Next Generatio, Battlestar Galactica, The Expanse
Politika + Bilim Kurgu için; Babylon 5
Komedi + Bilim Kurgu için; The Orville
Bu listede en çok sevdiğim; Legend of the Galactic Heroes
-
Battlestar Galactica tek geçerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajımız bulunsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
armageddon
kızıl gezegen
marslı
AXL
ad astra
En Beğenilen Yanıtlar

Legend of the Galactic Heroes en değerlisidir bana göre, gördüğüme hem şaşırdım hem de sevindim. Kanata no Astra bu da benden olsun, Sidonia no Kishi de var ama diğer ikisi ile kıyaslanamaz bile yine de gideri var diye ekledim. Sonuçta bu diziler çok eski ve artık izlemeye değmez bir çoğu, ki bunu da orta yaş üzeri olmama rağmen diyorum..Gençleri sarmaz ama size kalmış tabii. Bu arada Legend of the Galactic Heroes'da eski olsa da orada sizi çeken çok şey bulursunuz: Kaliteli karakterler ve senaryo da cabası; Tarih , politika, dostluk, diktatörlük ,darbe..!
|
Sadece uzay olarak değil Battlestar Galactica hayatım boyunca izlediğim en iyi dizi diyebilirim. The Expanse dizisi de çok erken bitirildi. Halbuki her kitap bir sezona denk geliyordu. Kitapları 9 tane ama dizi 6. sezonda final yaptırıldı. Jeff Bezos daha fazla yatırım yapmak istemiyor herhalde.
|
Stargate SG-1 bir yana diğerleri diğer yana ayrıca buna paralel ilerleyen Stargate atlastis te fena değildir.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X