Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (910. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.199
Cevap
410
Favori
1.077.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
407 oy
Sayfa: önceki 906907908909910
Sayfaya Git
Git
Giriş

x (formerly twitter)
    Jurnal (@jurnalhabertr) on X
    https://x.com/i/status/2014274317668737118

Hocam her ilişkinin dinamiği farklıdır, temeli farklıdır, içinde yaşayan insanların hayatları da farklıdır. O yüzden ilişki özelinde kimseden tavsiye almamanı öneririm. Tavsiye verebilirsin ama tavsiye almamak genelde daha hayırlıdır. Çünkü kimsenin yaşadığı "efsane aşk öyküsü" ya da "ders niteliğinde travma paketi" seninkiyle birebir örtüşmez. Yaşayacak olan sen olduğun için, muhakemeyi de sen yapmalısın.

Elbette genel geçer konularda tavsiye almanda bir sorun yok. Ama burada kendini ilişki profesörü ilan etmiş, ne dersen de fikrini değiştiremeyecğin evlilik karşıtı ciddi bir forumdaş kitlesi var. Fikir ayrılığı diye bir kavram tanımazlar, kendi doğruları evrensel yasa, seninki en iyi ihtimalle dipnot olur 

İyi bir ilişkin varsa hele… geçmiş olsun, yandın. Sessizce uzaklaş buradan, anlatırsan provoke etmiş olursun. Kötü bir ilişkin olmuşsa ya da hâlâ içindeysen de kulübümüze hoş geldin.. internetten birkaç post bul buraya at, tecrübeli ekip devamını getirecektir  Mutluluklar dilerim..  

• Arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evet bencede bu kadar abartmayın.

Netspeed isp Referans Kodu : JZKQCJ
    12 boyunca indirim için.
  • bilalcan94 B kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar biraz abartmış ama bence evlilik şans işi. Dolaylı olarak bir kumar yani. Ve olasiliklar 50/50 gibi. Dolayısıyla küçük bir risk değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersimli Kemal'in ve Çetesinin kolaylıkla yönlendirebildiği, kolaylıkla etkileyebildiği Cehape seçmeninin bireyleri evlendiklerinde de eşleri tarafından uygulanan her türlü manipülasyona inanırlar.

Evliliği beceremeyen çoğunluğun asıl nedeni budur. HALK olarak Dersimli Kemal'e bile kanmış iken, yani bu kadar dümdüz bir adama bile inanan HALK mensupları, eşlerine karşı ne yapabilir ki?

Evlilik dahil hayatta attığınız bütün adımlarda dik durabilmek istiyorsanız, lütfen ona buna inanmaktan vazgeçip kendi sorgulamanızı yapın. Şu forum bile Türkiye'nin küçük ölçekli bir örneğidir resmen. Kimse sorgulamıyor, bakıyorlar falanca ne demiş, aaa o zaman doğrudur deyip geçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 23 Ocak 2026; 21:38:30 >
    Merhaba, hayırlısı olsun Allah tamamına erdirsin. Biz burada ne desek boş çünkü arkadaşların da dediği gibi her ilişkinin dinamiği farklıdır. Benim diyebileceğim ne kendinizi ezdirin ne karşı tarafa fazla yüklenin. Bazı hoşunuza gitmeyen olaylar olabilir hoşgörülü olmaya çalışın ve her şeyi açık açık konuşun. Güzel iletişim her şeyi çözer.
    Burada ya da çevrenizde evlilikleri kötüleyenlere bakmayın anlaşabildiğiniz biriyle evlenmek güzel şey.

Mutluluklar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halen evlilik. Diyorsunuz, evli olup evine erken giden bıtane adam görmedim, ülkenin yüzde 80 ı özel sektörde çalışıyo, migrosu gördünüz adamlar grev yapıyolar, özelde çalışan adamın evlenme gibi lüksü yok, maaşını alıp keyfine bakacan.

Vallaha billaha kız olsam, memur dışında evlenmezdim

şimdi kezban desem hakaret sayarlar

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Haberi bugün gördüm bende, e hani evlilik yaşlılıkta güzeldi abi. Kimse bi kadınla aynı evde ömür boyu mutlu olamazzzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Ocak 2026; 4:35:18 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yok ya, buna inanan çıkar mı!

Madem talebi var kadının, o da çalışsın.

Lafa geldi mi güçlü kadın hede hödö, işlerine gelmedi mi talepte bulunan kadın fasa fiso.

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Bir de Mehir denen şeyi gündeme getirdiler tekrardan.
    Evlenen bütün arkadaşlarım dini nikahta 80-100 Gr altın kabul etmiş. Eee dedim aldın mı? Her ay alıyorum kanka dedi. Peki 100 gr yaptın diyelim ne zaman vercen dedim. Allah göstermesin boşanırsak falan o zaman vericem bu dinen emir dedi. Ulan salak takıları verdin, düğünü yaptın, evi düzdün, sabahtan akşama kadar çalışıyorsun ve hala mehiri mi düşünüyorsun dedim. Olmaz kanka vericem dedi.

Feminist tayfanın erkoları yolma projelerinden biri de iyice gündem oluyor.
    Mehir için yanan arkadaşlar varsa selamlıyorum. Senin verdiğin takı, mehir, tazminat ve nafaka ile başka erkoların altında inlerken sen de it gibi çalışmaya devam edebilirsin.
    Ulan ne kerizler var ülkede şaşmamak gerek.

Esenlikler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayallerle yaşayanı gerçekler öper.
  • The Alim kullanıcısına yanıt

Sorun burda mehirden ziyade kızların evlenirken şeriata boşanırken modern hukuka yani rüzgar kendilerini nerden destekliyorsa ona uyarak süreci yürütmeleri.

Aynı mantıkla şeriata göre erkeğin 4 kadın hakkı alması da mümkün. Mehiri kabul eden kadın buna da ses çıkarmamalı.

erkek sizin yaşamadıklarınızı yaşamadan bunları anlayamaz

en iyi anlaşmalı boşananlara bile o kadar kötü zorunluluklar dayatılıyor ki çekişmeli boşanmaları düşünemiyorum mal paylaşımı nafaka evden uzaklaştırma çocuğu saklama vs vs

kendi yaşadıklarımızı ve çevremizde gördüklerimizden sonra evlenme arifesinde olan arkadaşlara bunları anlattığımızda onlara çok ütopik geliyor bunları seneryo sannıyorlar

evlilik öven arkadaşlara da diyorum ki yaşadığın he şeyi anlatmıyorsun sadece iyi günlerden bahsediyorsun umarım hayatın bu kadar iyidir

ben motosiklete biniyorum evlendikten sonra motoru bırakmayan arkadaşım çok az onlarda artık kamplara veya uzun gezilere gelemiyor bahaneleri izin alamamak değil ama türlü türlü kolpalar

ya adam evde balık yiyip rakı içmeye bile izin alamıyor halen evlilik iyi diyor tamam ok kral sensin

Orijinalden alıntı: Fthcyr

@jubeii

erkek sizin yaşamadıklarınızı yaşamadan bunları anlayamaz

en iyi anlaşmalı boşananlara bile o kadar kötü zorunluluklar dayatılıyor ki çekişmeli boşanmaları düşünemiyorum mal paylaşımı nafaka evden uzaklaştırma çocuğu saklama vs vs

kendi yaşadıklarımızı ve çevremizde gördüklerimizden sonra evlenme arifesinde olan arkadaşlara bunları anlattığımızda onlara çok ütopik geliyor bunları seneryo sannıyorlar

evlilik öven arkadaşlara da diyorum ki yaşadığın he şeyi anlatmıyorsun sadece iyi günlerden bahsediyorsun umarım hayatın bu kadar iyidir

ben motosiklete biniyorum evlendikten sonra motoru bırakmayan arkadaşım çok az onlarda artık kamplara veya uzun gezilere gelemiyor bahaneleri izin alamamak değil ama türlü türlü kolpalar

ya adam evde balık yiyip rakı içmeye bile izin alamıyor halen evlilik iyi diyor tamam ok kral sensin

Kesinlikle doğru akrabam var adamın tek hobisi biraz oyun oynamak, yok sorumluluk yok o bu derken adam bıraktı oyunu, sorsan evlilik iyi. Diyiyo. Aga kendi özgürlüğün yok ya.

Sorumlulık sorumluluk sorumluluk bizim bi kadınlar bi bunu bellemiş, bi hayatın var ondada özgürlüğünüzü vermeyin

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

herzaman dediğim gibi amcada yeniden evlenme peşinde.boşananların yüzde 90 ı yeniden evlenme peşinde.burada evlilik kötüleniyor ama boşanalar tekrar evlenme peşinde.gercek hayat başka forum başka  

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.